2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
İşte memeden ayrılırken ağlıyo canım onu anlayamıyorum. Sıkınca da fışkırırak çıkıyo süt. Her ay 1 kilo alıyo bilemedim ki 2-3 dakika emmeyle nasıl doyucak ki bu çocuk

Bizde bugun 2 menenjit 1 rota yaptirdik canim. Insallah sikintisiz atlatiriz. Benim doktorum en agiri 2.ay yapilan devletin 3 asisiydi bu daha rahat gecer dedi insallah oyle olur.
Benimkinin ateşi çıktı canım. Koltuk altından 37.5 kulaktan 38.2. Calpol verdim şimdi yarım ölçek. Huysuzluk da var.
Evet fiyatlari yuksek devlet neden karsilamiyor acaba
Fiyatları yüksek diye karşılamıyor bence.
Evet doktor farklı aşılardan bahsetti. İlk dozu 3. Ayda yapılabilen bir tane aşı var o da bizim yaptırdığımız. Senin doktorunun bahsettiği iki dozluk ama ilk dozu 7. Ayda yapılıyor onun. Bizim aşıların adı nimenrix ve bexero. Ben eczanede de sordum fiyar aynı hastane üzerine fiyat eklememiş yani.

Hayir canim seninle alakasi yok. Ben hem meme hem biberon veriyorum bizimkide 2 3 haftadir arada almak istemiyor ayaga fln kaldiriyorum ayakta emzirmeye basliyorum oyle kabul ediyor
Allah Allah ya kısa emiyo işte benimki de ayağa kalkınca devam ediyo ama enteresan bi şekilde çözemedim

Canim sac yutmamistir altini alirken fln dusmustur senden o kalmistir
Yok canım eminim,saç ve kıl. Bende önce altını açarken düşmüştür diye düşündüm ama bayağı kakasından çıktı. Daha dikkat etmeye çalışıyorum artık.
Kız bende hemen hemen her gün yoğurt yiyorum. Yulafla filan süt yapar demiştin ya. Yoğrutta olabilir belki, birde onu keseyim ben bakalım ne olacak.
Daha 3. Ayımıza var ya bilemedim ki benim hatam hep
Canım niye senin hatan olsun. Bu bütün çocuklarda olan birşey. Dönemsel heralde. Kimi bebekte üç aydan önce de olur sonra da. Suçlama sakın kendini. Bende memlekette ulen sağıp biberonla verdim bazen. Öyle red filan olmadı. Bu aralar benimki de memeyle savaşıyor mesela. Gerçekten de yakın zamanlarda doğum yaptık, hepinizde aynı sorun var. Demekki normal süreçler.

Evet canim bizim bugun 2 tip menenjit asi oldu. Bizimkinin de cikti. Bixe 6 saat arayla dedi ama. Birde olcumu nerden yapiyorsun ?
Canım önceki cvbı kısa yazmak durumunda kaldım çocuk hiç durmadı yazamadım. Evet dediğim gibi koltuk altından ölçüyoruz. 37.5 'a düştü uyuyor şuan 1 saattir hemen hemen. Doktor bizede aynısını dedi. Sabah 11 gibi vuruldu aşısını. Eve geldiğimizden beri sürekli ateş ağlama anlatamam nasıl canı yanıyorsa artık. Bende verdim calpol şuruptan. Benimki tek tip oldu aşı hatta rotavirürs aşısı da olacaktı ellerinde yokmuş haftaya olacak. Şuan iyi ki tek aşı olmuş diyorum kim bilir onuda olsa ne halde olurdu yavrum vücudunu ıslak bezle sildim birkaç kez bacağına değdirme den. Alnına da sürekli ıslak mendil koyuyorum ateşi düşsün diye soydum zıbınıyla yatırdım. İnşallah yarına birşeyleri kalmaz

Insallah canim bizimde cikti. Biraz inatci hemen dusmedi. Koltuk alti dan 38.2 cikti.
Temassiz alindan 37.5 37 36.9 seklinde hepsi degiskenlik gosterdi. Şakaklardan 38.9 a kadar cikti. Cok endiselendim. Şakaklar dan mi olcmek gerek alin kisminda acaba ? Tabi koltuk alti en dogru sonuc sanirim da. Bende iliksulu pamuk ile alnina koltuk altlarina kaasiklarina.

Kızlar benimkinin ateşi de 38.5u gördü düşmüyor. Komple soydum beklettim, ıslak pamukla sildim hala 38.2 ölçtüm en son. Şimdi yarım kollu zıbınla emziriyorum. Endişeliyim biraz. Calpol düşürmedi hiç. Ne fena aşıymış bu menenjit.

Bizim de şakalar daha sıcak bende elimi koyunca alnına korktum baya. Biz hep koltuk altından ölçüyoruz. Doğrusu nedir nerden ölçmek lazım bende bilmiyorum. İnternette okudum biraz bu aşıyı yaptırınca genel olarak ortalama 2 gün ateş huzursuzluk olmuş yorumlara göre. İnşallah düzelirler gerçekten çok sert bir aşıymış. Bize 1 gün suya değdirme denildi yoksa banyo ateşini alırdı aslında ama yıkayamıyorum.

Aynen ben de 37.6 ölçtüm az önce, zıbınla yatırdım eşim sallayarak uyutmaya çalışıyor. Ama uyumuyor çok huzursuz, ıslak mendille yine vücut sildik. Sanırım bu gece sabalıycaz bu aşıyı olanlar olarak.

Bize banyo yapabilir dedi hemşire herkes başka bişey söylüyor. Bizimki de hızursuz baya ağladı altını değişip suyla silerken. İnşallah düşürebilirim ben de 37.5 lara. Ben kulaktan ölçüyorum daha yüksek çıkıyor koltuk altına göre. Alnı sırtı yanıyor çocuğumun.

Evet canim cok gec etki etti bizde de. Cok panik yaptim. 2 3 saat zibinla alnina kafasina kulak arkasina koltuk altina kasiklarina bez koydum. Doktor 38 n altina dusmezse fitil verebilirsin dedi. Ne sikinti su asilar ve her ay cok yorucu

Bana da doktor 24 saat yaptirma dedi ama ates icin arayinca gerekirse ilik dus aldir dedi de. Bizmki banyo sevmedigi icin ciglik kiyamet atesi daha yukselir diye aklimdan bile gecirmedim

Bana da doktor 24 saat yaptirma dedi ama ates icin arayinca gerekirse ilik dus aldir dedi de. Bizmki banyo sevmedigi icin ciglik kiyamet atesi daha yukselir diye aklimdan bile gecirmedim
Benimkisi de hiç sevmiyor banyo yıkıyor ortalığı. Az önce bacakları buz gibi olmuş yavrumun hemen altını giydirdim. Ateşini ölçtüm doğru ölçebildiysem kıpır kıpır çünkü, 36.4'e düşmüş. Sizce üstünü giydireyim mi kısa kollu zıbın mı kalsın?

Canim ben de cok ince alt ust var hani ic zibin gibi dusunebilirsin o sekilde giydirdim.
Bu kruvaze atletler varya uzun kollu o gibi onlardan alt ta vardi o sekilde giydirdim. Uyurken simdi muslin bez ile bel kismina koydum hafiften karni usumesin diye coraplarini da giydirdim. Boyle yazinca cok giydirmis sarmis gibi ama oyle degil tabi.

Üstünü giydirin bence normale dönmüş üşütür.
Evet canim cok gec etki etti bizde de. Cok panik yaptim. 2 3 saat zibinla alnina kafasina kulak arkasina koltuk altina kasiklarina bez koydum. Doktor 38 n altina dusmezse fitil verebilirsin dedi. Ne sikinti su asilar ve her ay cok yorucu
Bizimki hala 38.2 yarım kolllu zıbın ve çorapla. Calpolu 3 saat oldu vereli. Uyudu az önce emerken yatağa koydum ağladı. Kucakts durmak istiyor ama kucakta durmak da iyi değil benim sıcağımdan yine ısınıyor çocuk.

Ya işte annelik en çok da sabretmeyi öğretti bana gerçekten, öyle böyle büyücekler bi şekilde her şeyi kafaya takmaktan oluyo zaten noluyosa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…