- 20 Şubat 2021
- 1.505
- 2.119
- 53
Bende altını giydirdim üstünde yarım kollu zıbın var. Ve aynen kucakta durmak istiyor sürekli. Az önce ateş ölçtüm 37.5 çktı. Saat 9 buçuk 10 gibi calpol vermiştim az önce az bir kez daha verdim. Islak mendille alnını kollarını boynunu filan sildim. Aldım reflü yatağına koydun sallıyorum ayağımda. Uyudu uyumasına da düşen ateş geri çıkmış ona üzüldümÜstünü giydirin bence normale dönmüş üşütür.
Bizimki hala 38.2 yarım kolllu zıbın ve çorapla. Calpolu 3 saat oldu vereli. Uyudu az önce emerken yatağa koydum ağladı. Kucakts durmak istiyor ama kucakta durmak da iyi değil benim sıcağımdan yine ısınıyor çocuk.
Benim ki de 37.5 civarı allaha şükür düştü. Ben de giydirdim üstünü, ince bir uzun kollu zıbın ve patikli pantolon. Biraz daha düşsün uyuruz umarım.Bende altını giydirdim üstünde yarım kollu zıbın var. Ve aynen kucakta durmak istiyor sürekli. Az önce ateş ölçtüm 37.5 çktı. Saat 9 buçuk 10 gibi calpol vermiştim az önce az bir kez daha verdim. Islak mendille alnını kollarını boynunu filan sildim. Aldım reflü yatağına koydun sallıyorum ayağımda. Uyudu uyumasına da düşen ateş geri çıkmış ona üzüldüm
Çok şükür sizinki de düşmüş 38ler çok tehlikeli. Sütüm çok azaldı maalesef mama destekli gidiyoruz. Çay kaşığı ile su veriyorum. Pek onaylanan bir şey değil ama napayımBenim ki de 37.5 civarı allaha şükür düştü. Ben de giydirdim üstünü, ince bir uzun kollu zıbın ve patikli pantolon. Biraz daha düşsün uyuruz umarım.
Üzülme canım 37.5 ciddi bişey değil. 38 üstüne çıkmasın da. İyi yapıyorsun silerek çocuğu. Bol bol emzir emziriyorsan ateş su kaybettiriri.
Olsun ne kadar olsa kardır. Ben de bir dönem mama takviye yaptım.Çok şükür sizinki de düşmüş 38ler çok tehlikeli. Sütüm çok azaldı maalesef mama destekli gidiyoruz. Çay kaşığı ile su veriyorum. Pek onaylanan bir şey değil ama napayım
O zaman muhtemelen tazyik var emzirmeden önce elinle biraz sağ ya da memeyi makas şeklinde tut işaret ve orta parmakla bir yerde okumuştumNasıl anlayabilirim onu ya genelde bi sol memede genzine kaçıyo tıkanıyo ama öbüründe öyle sorun yok
Yok canım bende bexore den bahsediyorum. Tek doz ama ikinci doz olarakta yaptırıyorum bey doktor öyle dedi. 3. Ayda mi yapılıyormuş değil mi? Geçmiş olsun sizede hala neden o kadar yüksek ücret ödediğini anlamadım. Menenjit aşısıni ne kadara aldın? Rota aşısı mi pahaliudi acaba?Benimkinin ateşi çıktı canım. Koltuk altından 37.5 kulaktan 38.2. Calpol verdim şimdi yarım ölçek. Huysuzluk da var.
Fiyatları yüksek diye karşılamıyor bence.
Evet doktor farklı aşılardan bahsetti. İlk dozu 3. Ayda yapılabilen bir tane aşı var o da bizim yaptırdığımız. Senin doktorunun bahsettiği iki dozluk ama ilk dozu 7. Ayda yapılıyor onun. Bizim aşıların adı nimenrix ve bexero. Ben eczanede de sordum fiyar aynı hastane üzerine fiyat eklememiş yani.
Canım önceki cvbı kısa yazmak durumunda kaldım çocuk hiç durmadı yazamadım. Evet dediğim gibi koltuk altından ölçüyoruz. 37.5 'a düştü uyuyor şuan 1 saattir hemen hemen. Doktor bizede aynısını dedi. Sabah 11 gibi vuruldu aşısını. Eve geldiğimizden beri sürekli ateş ağlama anlatamam nasıl canı yanıyorsa artık. Bende verdim calpol şuruptan. Benimki tek tip oldu aşı hatta rotavirürs aşısı da olacaktı ellerinde yokmuş haftaya olacak. Şuan iyi ki tek aşı olmuş diyorum kim bilir onuda olsa ne halde olurdu yavrumvücudunu ıslak bezle sildim birkaç kez bacağına değdirme den. Alnına da sürekli ıslak mendil koyuyorum ateşi düşsün diye soydum zıbınıyla yatırdım. İnşallah yarına birşeyleri kalmaz
Insallah canim bizimde cikti. Biraz inatci hemen dusmedi. Koltuk alti dan 38.2 cikti.
Temassiz alindan 37.5 37 36.9 seklinde hepsi degiskenlik gosterdi. Şakaklardan 38.9 a kadar cikti. Cok endiselendim. Şakaklar dan mi olcmek gerek alin kisminda acaba ? Tabi koltuk alti en dogru sonuc sanirim da. Bende iliksulu pamuk ile alnina koltuk altlarina kaasiklarina.
Kızlar geçmiş olsun. Bu kadar mı zormuş bu asi yaaaKızlar benimkinin ateşi de 38.5u gördü düşmüyor. Komple soydum beklettim, ıslak pamukla sildim hala 38.2 ölçtüm en son. Şimdi yarım kollu zıbınla emziriyorum. Endişeliyim biraz. Calpol düşürmedi hiç. Ne fena aşıymış bu menenjit.
Acaba meme reddi mi yaşıyorum ya bi kaç
Kere sağdığım sütü biberonla verdim, şimdi çok az emiyo beni ağlıyo hemen ayakta emziriyorum öyle emiyo anlayamadım ki
Kızlar ya gün geçtikçe sütüm daha da azalıyo sanki, oğlum 3-4 dakika emip bırakıyo. O kadar çok isterdim ki şöyle bol bol sütüm olsun tek memeyle doysun. Vallahi çok imreniyorum bi beslenmede tek memeyi verenlere
Bak bunu da aynen yaşıyorum. Sanki karnı aç gibi memeden ayrılırken ağlıyor. Sanki aç gibi. Sıkıyorum süt var. Kaç kere tereddüt ettim mama hazırladım böyle olduğunda. Damla süt içmedi. Sonradan çözdüm ki gazı olduğunda karnının doyduğunu tam anlayamıyor. Gazını çıkartana kadar huzursuzlanıyor, aranıyor, ağlıyor. Gaz gidince sakinleşiyor. Kilo alımın da çok güzelmiş, kendini bi serbest bırak kasma. Yenidoğan değil artık bebek oldular. Aç kalsa durmaz korkmaİşte memeden ayrılırken ağlıyo canım onu anlayamıyorum. Sıkınca da fışkırırak çıkıyo süt. Her ay 1 kilo alıyo bilemedim ki 2-3 dakika emmeyle nasıl doyucak ki bu çocuk
Yok canım eminim,saç ve kıl. Bende önce altını açarken düşmüştür diye düşündüm ama bayağı kakasından çıktı. Daha dikkat etmeye çalışıyorum artık.
Kız bende hemen hemen her gün yoğurt yiyorum. Yulafla filan süt yapar demiştin ya. Yoğrutta olabilir belki, birde onu keseyim ben bakalım ne olacak.
Canım niye senin hatan olsun. Bu bütün çocuklarda olan birşey. Dönemsel heralde. Kimi bebekte üç aydan önce de olur sonra da. Suçlama sakın kendini. Bende memlekette ulen sağıp biberonla verdim bazen. Öyle red filan olmadı. Bu aralar benimki de memeyle savaşıyor mesela. Gerçekten de yakın zamanlarda doğum yaptık, hepinizde aynı sorun var. Demekki normal süreçler.
14. Haftada başlayan 4. Atak döneminden bildiriyorum. Mümkünse burayı pas geçin girmeyin
Huyu suyu değişti. Sebepsiz ağlamalar başladı. İstekleri var, canı sıkılıyor. Uykular bi acayip oldu.
Çok şükür sizinki de düşmüş 38ler çok tehlikeli. Sütüm çok azaldı maalesef mama destekli gidiyoruz. Çay kaşığı ile su veriyorum. Pek onaylanan bir şey değil ama napayım
Sağol canim. Inatci bi ateş. 2.aydakiler oyle degildi calpol hizli dusurmustu. Ancak bunda calpolve ilik bezle baya destek sonrasi dusmesi 3 3 bck saati surdu.Kızlar geçmiş olsun. Bu kadar mı zormuş bu asi yaaaay kendi evime dönünce mi yaptirsam bende diye düşünmeye basladim.
Bizimde yaklaşıyor atak, şimdiden sinyalleri vermeye başladı14. Haftada başlayan 4. Atak döneminden bildiriyorum. Mümkünse burayı pas geçin girmeyin
Huyu suyu değişti. Sebepsiz ağlamalar başladı. İstekleri var, canı sıkılıyor. Uykular bi acayip oldu.
Birde onları keseyim yemeyi bakalım düzelecek mi canım . Benim kadına yansıyor sadece, döküntü kaşıntı olmadı hiçYapıyor hem de deli gibi.
Benim kıza yulafın kendi dokundu amanormalde alerjen bir şey değil yulaf. Hiç aklıma gelmemişti. Ama kakasında sorun yapmadı yüzüne kaşıntı yaptı fısır fısır.
Bizimde yaklaşıyor atak, şimdiden sinyalleri vermeye başladısizdeki gibi hem uykusu geldiği için ağlıyor hemde uyutuyorum diye şimdiden sabır çekmeye başladım
Birde onları keseyim yemeyi bakalım düzelecek mi canım . Benim kadına yansıyor sadece, döküntü kaşıntı olmadı hiç
Evet gerçekten çok zor bir aşıymış, bu arada teşekkür ederimKızlar geçmiş olsun. Bu kadar mı zormuş bu asi yaaaay kendi evime dönünce mi yaptirsam bende diye düşünmeye basladim.
Evet veriyorum ben su çünkü günde 1 kez anne sütü alıyorsa gerisinde hep mama içiyor. Ateşi varken de susuz kalmasın diye dün az az verdimMama destekli gidiyorsan su vermekle iyi bir şey yapıyorsun. Bizim doktorumuz mama içtiği gün ver dedi, bir de ilaç içirdikten sonra verdirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?