2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
15 yıllık ilişkide defalarca konuşup düzeltemedim. Kaderine teslim olmak benimkisi artık

Benimkinde reflü var, anne sütünü aldığında saniyeler içinde kusuyor. Ben yine de 1 ay öncesine kadar emziriyordum. MamadaN önce mutlaka emziriyordum sonra mamayı veriyordum. Fakat son 1 aydır yaşadığım kanamalar sütü çok azalttı. Çocukta süt azaldıkça memeyi ağzına alıp atıveriyor. Şuan sağıyorum sütü o şekilde biberonla veriyorum. Daha önce bir sağımda toplam 70 ml çıkan süt şuan 30 ml zor çıkıyor bir de rahim söktürücü cytotec diye bir ilaç ve antibiyotik içtim o da sütten geçer zarar verir diye korktum. Doktor her ne kadar bir şey olmaz emzir dese de çocuk ishal oldu bir ara. Sanırım sütümden kaynaklı.

Herkes aynı durumları yaşıyor bizim ilk paşada neler çektik neler az psikolojim bozulmadı üstüne kaynana kayınpeder gelip kaliyolardi bende. Bebek bi yandan çok zor düşe kalka zar zor buyuttuk rahatlık ne zman oldu derseniz 4 yaşından sonra ama şunu en rahat zaman bebeklik zamanları kıymetini bilin ben ilkten tecrübe edindigim için . Eşleriniz mizmizlik ederde sen bide emekleyince gör diyin

Canım doyuyo mudur peki ya doymuyo olsa uyuyamaz hep ağlar dimi? Gece gerçekten çok güzel emiyo ama gündüz asla

Benim kızımda da reflü var.
Aynı şekilde çok ciddi kusma sorunu yaşıyoruz.
Gece yatmadan yatmaya veriyorum en azından uykusunun arasında genzine kaçma sorunu yaşamasın diye.
Bir de sütüm çok azalınca veriyorum. Ben de yemek yiyemiyorum safradan dolayı sütüm yok baya.
Ne kadar çok emzirirsek daha çok üretiyor süt ondan dedim.
Emzirmeye devam etmek istiyorsan gerekirse bütün gün oturun birlikte ama azaldı diye vazgeçme.
Sapma makinesinde normalden az geliyor zaten. Oksitosin salgılamıyoruz çünkü makineye karşı :)
Adet dönemleri vs sütün tadında hafif değişiklik olabiliyormuş.
Yine de her zamanki gibi emmek istemese bile ten tene temas yaparak çoğaltabilirsin.
Ancak ilaç konusunda lütfen doktor emzirebilirsin dedikten sonra emzir.
Ben doğumdan beri bir kez bile ilaçsız süt içmedi bebeğim.
Hep emzirdim.
Narkotik ağrı kesici verdiklerinde 24 saat sağdım sadece.
Çok ciddi sağlık sorunları yaşadım eğer ilaçsız olsun diye bekleseydim bir yudum dahi içemezdi.
Yakın zamanda ameliyatım var doktor ameliyattan sonra hemen emzirebilirsin dedi. O kadar yani.

Kilo alımı iyi diye bir şey yapmıyorlar.
Normalde bir ilaç var. Bize de vermediler.
Ben gece uykusuna yatmadan ar mama veriyorum.
Eskiye nazaran çok rahatladı.
Doktorumuz gastroenterolojiye gitmeden önce dene aradaki farkı tesbit et dedi. Gastroenteroloji randevusu dolu idi.

Reflü yatağı muhakkak kullanın.
Yan yatırın.
Her beslenmeden sonra çıkardığımız gaz sürecinden daha fazla süre dik tutup gazını çıkarın.
Sab simplex kullanıyorum gaz damlası olarak. Bariz bir şekilde kusmasına faydasını gördüm.
Bir de korkmayın. Doktorumuz oturmaya başladıktan, katı gıdaya geçtikten kısa bir süre sonra geçecektir dedi.

Regl
Anne sütü ile beslendiği için ar mama kullanımı olmaz sanırım bana.
Anne sütü ile beslendiği için ar mama kullanimi olmaz sanırım bize. Dr en son gittiğimizde motilium diye bir sürüp verdi. Sab simplex bizde kullanıyorduk ama kızım gazini attığı için bıraktım devam mmibetmeliydim acaba boşuna ilaç kullanmak istemedim.reflu tarafımız var

Ben de anne sütü ile besliyorum.
Ar mamayı belli öğünlerde veriyorum.
En azından belli bir süre rahatlatıyor.
Düzenli olarak veriyorum. O süreçten sonra anne sütünü sindirmesi de değişiyor,rahatlıyor.
Ben de lactocol diye bir gaz damlasına geçmiştim. Gaz olarak çıkarıyor rahatlattı da. Ama Sab simplexin doktor epey fazla doz verdi biz çok rahatladık. O ağzından çıkartıyor. Bir de sab simplexte dikkat edeceğiniz şey saati saatine vermek. Bir hafta sonrasında ciddi bir toparlanma oluyor.

O zaman ben sab simplex devam mı edeyim bana sab simplex hiç masum bir gaz damlası olmadigi soylendi agir bir gaz damlasi olduğu için ne kadar erken bıraksam kızım için fayda dedim.ozamannek gıdaya kadar bu damlayı mı vereceğiz.mama verince biberonla alışır diye korkmadınız mi.Kasikla mı veriyorsunuz.

Cnm sen cok tatlisin ❣ esin cok abartmis yalniz. Bnm esim de pek yardimci dgl ama bu kadar da dgl. Hatta birak bebek olmasini normal zamanda bile seni bu kadar kullanmamali. Evlatlarimiz ne kadar ozel ne kadar degerli tarifsiz hepimiz icin. Sen de bi annenin evladisin sen de cok ozelsin
Sap simplexi kac doz veriyosunuz? Bende kullaniyorum da saat duzenimizhic yok.

Saati saatine derken neyi kastediyorsun canım, ben sab simplexi kafama göre veriyorum

Saati saatine derken neyi kastediyorsun canım, ben sab simplexi kafama göre veriyorum

Doktor özellikle tembihledi. Aldığı tedaviden sonra günde dört kez 6 saatte bir veriyordum. Şimdi de sabah sekiz akşam sekiz. Hadi yarın saat seksin ama antibiyotik mantığı ile vermek gerekiyormuş tam bir etki alabilmek için.

Şu an 12 saatte bir 10 damla veriyorum. Bir dönem çok ciddi gaz sorunu oldu aldığı tedavide dolayı o zaman 6 saatte 15 damla veriyordum.
Tabi bunların hepsi doktorun söyleme ile ilgili bir şey.

Doktorunuz tavsiye ettiyse ve gaz sorunu devam ediyorsa verin tabi.
Ben lactocolden de çok memnun kaldım bitkisel içerik ama gazı için faydalı oldu sadece. Kusmaya faydası olmadı.
Çocukları boş yere ağrı çekmelerini izleyip, ağlatıp ağlatmaya alıştırmanın da alemi yok diye düşünüyorum.
Ek gıda diye bir şart yok. Asıl mevzu bebeklerin bazılarında bağırsakları gaz çıkarmayı bilmez. Ayak hareketleri arttıkça, zaman içinde oturdukça gaz çıkarmayı başarabiliyorlar.

Aa hiç bilmiyordum, çok sağol. Ben bazen hiç vermiyorum, bazen veriyorum, saatine hiç bakmıyordum bile

Gaz sorunumuz yok kendisi gayet iyi atıyor. Mamayı biberonlami günde tek ogunmu veriyorsunuz

Gaz sorunumuz yok kendisi gayet iyi atıyor. Mamayı biberonlami günde tek ogunmu veriyorsunuz

Biberonla veriyorum.
Gece uykusuna geçişte kesin veriyorum.
Şu an yaşadığım bir sağlık sorunu sebebiyle sütüm çok yok, bazı günler gündüz de veriyorum.
Benim hastane işim vs olunca annemler de mama veriyorlar.
Tamamen şartlara bağlı. Aman mama içmesin modunda değilim ama memeyi bırakmaması adına da elimden ne gelirse yapıyorum.
Meme reddi yaşamasın diye biberondan sonra az da olsa emzirdim son doygunluğu ben de hissetmesi adına.
Kızım hastanede yattı bir süre o zaman nazal cbab vardı oksijen veriliyordu 24 saat boyu. Ememiyordu beni o zaman daha küçüktü bir de.
İlk biberon maceramız o zaman başladı.
(Prematüre doğdu kızım o sebeple mama takviyesi yaptırdı doktor ilk başta, o zaman enjektörle verdim. Mochinin minik kadehi ile verdim. Annemler çay kaşığı ile verdi. Ancak bebek büyüdükçe o pek mümkün olmuyor yediği miktar artıyor çünkü.)
Hastanede iken de göğsümü açıp tenimde iken verdim biberonu.
Şimdi de gün içinde tenimde durmasını sağlıyorum sütüm iyice azalmasın, o da şu anda asıl anne sütü ile doyduğunu bilsin kokumu sevsin diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…