Ah keşke dinlendirse, hep bi huysuz halleri var hep bi ağlama derdiE tamam o ona yetiyor demek ki. Huysuzlanmıyorsa kilo alımı da iyiyse daha ne isteriz ki :) sen de dinlenirsin.
Ben gündüzleri emme sorunu yaşıyorum canım ya, ağlıyo istemiyo resmen. Böyle az az emmeye devam ederse sütüm azalıcak ondan korkuyorumBenim ki Bi tek anne sütü alıyor. Arada pütürlü vr hardal sarısı. Ara da sarı ve sıvı bazende koyu ama yine yumuşak oluyor.
Biz rotayı 2.ay yaptırdık ateş değil ama inanılmaz huzursuzluk yaptı. Ağlamayan bebek herşeye ağlamaya başladı. Menenjit aşılarında da aşılar yapıldığı gibi fitil ve sonrasındaki 6saatte bir 2 kez daha fitil verin dedi Dr. O yüzden ateş yine olmadı ama aptal oldu çocuğumkendini açamadı uykudan. Bide yine Bi değişik oldu
Herhalde çok korktu aşıdan irkiliyor uykusunda uyanıyor hemen.
Ben önce yaptırmasam mı diye düşünmüştüm.bexsero olan pahalı nimenrix olan ucuz onda 4 tipe karşı koruma var. Tek onu mu yaptırsam dedim. Ama sonra kıyamadım Allah korusun hasta olursa omur ilikten sıvı alarak tanı koyulacağı için Bi şekilde ikisini de yaptırdık. Ve bebeklerde büyüklere göre menenjite yakalanma oranı daha yüksekmiş
Keşke devlet hepsini değil ama Bi miktar a destek çıksa. Sonuçta bu aşılar yük çocuklara faydalı.
Benimki de bazen deli oluyor aç ve uykulu emmek istemiyor uyuyacak diye. Oturduğumda emmiyor ağlayarak kendini memeden çekiyor sonra tekrar bağırarak memeyi tutuyor. Ama ayağa kalkıp hsfif sallandığımda sakinleşiyor ve Bi süre sonra oturarak da emiyor. Ancak hep çevreye bakmak istiyor. Üzülüyorum.
Canınızı asla sıkmayın. Ve sağımda çıkan süte aldanmayın. Süt anlık üretilen ve sınırsız olan bişey. Sağımda ise göğüsteki süt sağlıyor o an üretim yapılmıyor. İnstagram da gebeanne sayfasını takip edin isterseniz. Süt konusunda çok güzel bilgiler veriyor. Ama canınızı sıkmayın. En önemlisi moral. Sütünüze ve kendinize inanın.
Bende öyle geceleri sıkıntı yok uyandıkça daha güzel emiyor. Sabahları da acaba tazyikli geliyor süt sinir oluyor emmiyor diye düşünüp önce sağıyorum sonra veriyorum. Atlatcaz bugünleri meme reddi dedikleri süreçteyiz sanırım. Sizin biraz daha erken başlamış ama sıkın dişinizi. Karanlık odada emzirmeyi deneyin faydası olur belkiBen gündüzleri emme sorunu yaşıyorum canım ya, ağlıyo istemiyo resmen. Böyle az az emmeye devam ederse sütüm azalıcak ondan korkuyorum
Benim eşimi anlatmışsın sanki çok yardımcı benim de kafam dağılsın diye arada bakar ben çıkarım ama dediğim gibi çok da gergin tam alışamadı bebeğe
Ya bu içimdeki bebek beni de tekmeliyoBen arada kızıma bakıp diyorum ki ya daha geçen gün yeni doğmuş gibiydi, şimdi 3.5 aylık olacak nerdeyse. Dünyaya gelen büyür diyorlar ya gerçekten öyle. Rabbim sağlık sıhhat versin evlatlarımıza ya . Bende sen gibi ek gıda için çok heyecanlanıyorum canım. Bi defter yapıcam inşallah hangi ayda ne verilir, tarifleri yazıcam falan. Ben çok yemek seçerdim küçükken, hâlâ bazen seçiyorum. Çocuğum herşeyi yesin istiyorum
Canım okudum mesajları değilmişsinbende bebek tekmeliyor gibi hissediyorum bazen iyice kafayı yedim ben daha kadın doğuma gidemedim, eşim korunuyor. Ya kaçtıysa diye korkutuyor beni
Ahh annem,annen,annelerımızKızlar annem yokken “Keşke annem gelse, bakanım yok” diye mızmızlanıyordum, şimdi de annem geldi bu sefer başka şeylerden mızmızlanıyorumAllah razı olsun her işimi yapıyor ama “Bu çocuk aç mı?”, “Üşüteceksin, üstü çok ince bunun”, “Çabuk yapsana/giydirsene üşütecek” ve “Neden ağlıyor bunun bir şeyi var” laflarından baygınlık geçiricem yakında.
KaderdaşımmmCanim evet yoruluyorum bu aralar birazda canim sıkkındı,sütün azaldigini farkettigimden beri 3gundur falan bundan stresliyim hep. Anneme gitmek istiyorum su okullar bi kapansaydi
Bızde ya((Kızlar ailecek grip olduk mahfetti bizi çok dikkat edin
İsteyip istememesi ile assssla alakası yok canımmDertleşme postudurdün oğlumu sünnet ettirdik tabi hayliyle huysuzdu. 2. Çocuğumuz bu büyük 8 yaşına yakın bi kızımız var. Oğlumu ben çok istediğim için yaptık gibi bi şey eşim gönüllü değildi yani. Neyse ama yinede çok iyi bakıyor, ilgileniyor. Ama böyle huysuz zamanlarında çok daralıyor rahat battı falan diyo. Kızım desen farklı ilgi istiyor yeterince ilgi gösteremiyorum bu sefer benim üzerimde bi sorumluluk oluştu bu bebeği ben istedim herkesin hayatını mahvettim gibi. O kadar daraldım ki yorgunluk bi yana psikolojik olarak iyi değilim şunu anladım bi bebeği iki tarafta çok istemeli
Evt bızde de var ar mama ve gunde bır kez 1 sase gaviskon tozKızım her emme sonu fışkırır şekilde kusuyor bu ay 800 gr almış reflü mu dedim dr evet ama kilo alımı iyi dedi. Çok üzülüyorum kusunca kendide korkuyor ağlıyor .bu durumda olanlar ne yapiyorsunuz
Minnoşum bir ay önce başladı bu hareketlere. Senle aramızda bir ay var nerdeyse
Öyle tribe girdim ki başta senin gibi, ne olduğunu çözemedim bi süre. Beni rahatlatan gece uykusundaki emzirmeler oldu. Gece bambaşka davranınca sağlık sıkıntısı yok, alerjisi yok emin oldum. Büyüyorlar ondan böyle davranıyorlar.
8 yıl sevgililik, 7 yıl evlilikten sonra istedik ve minnoşu yaptık. İlk bebeğimiz ama eşim konfor alanı daraldığı için zorlanıyor. Bebek kucağımda yemek yapıyorum sofra kuruyorum. Geliyor yemeğini yiyip gidiyor, benim ne yiyip yemediğimin bile farkında değil.elini hiçbişeye sürmüyor. Asla yardımcı olmuyor. Gece 4-5 oyun oyunyor geç yatıyor,gündüz o uyurken bebekle evde hırsız gibi sessiz takılmak zorunda kalıyoruz. O sesli oynayabiliyor ama biz gündüz 12 de ses çıkartamıyoruz.
Bebek Az mızırdansa niye ağlıyor, noluyor, bende durmuyor seni istiyor.
Dün bana çok mutsuz görünüyorsun bir süredir dedi. Psikolojim bozulmuş durumda. Gizli gizli ağlıyorum sürekli çok yoruldum ve ilk bebeğim daha. Lohusalığım mı geçmedi yoksa rahatlıktan çıkınca mı böyle oluyor hala anlayabilmiş değilim.
Eşim benden daha kötü durumda. Resmen evimizde kara bulutlar var
Ama çok çok seviyorum minnoşu çoook
Büyüyünce delikanlı oğullarımız olucak
Ar mamayı nasıl bıberonla verıyosn canımRica ederim. Umarım şifa olur.
(ar mama çok çabuk pelteleşiyor ve çocuklar o şekilde içmeyi sevmiyor. Daha ılık bir su ile yapıp hemen içirmek gerekiyor)
Bizim ilginç yani kızım gece beslemelerinden sonra kusmuyor ne oluyorsa gündüz .ya gece sutum az oluyor yada uyku sersemliği ile az emiyor çünkü gündüz çok heyecanlı emiyor
Ar mamayı nasıl bıberonla verıyosn canım
Yanı söyle soraymbızde dr browns var ar mama onun bıberon deliğinden gecemıyo kıvamlı oldugu için
Annem bı bıberon almıs akılı cok yogun sadece ondan gecıyo ama kızım o bıberon gıbı sütümün akmasını istiyo akmayınca kızıyo( bnde ar mamayı gunde 1 e dusurdm kafama göre
Allah kolaylık versin.Ah keşke dinlendirse, hep bi huysuz halleri var hep bi ağlama derdi
canim birebir ayni anlattiklarin.sadece bizim 13 senelik sevgililik 4,5senelik evliligimiz var.:) gece 4 e kadar oyun oynuo suan bile oyunda.2 dakika bak cocuga diyorum 'dur şu oyun bitsin', 'dur bi sigara iceyim' hep boyle.verincede ne yaparsam yapayim cocuk elinde yanimdan ayrilmiyor.ne zaman isim bitcek diye hep tepemde.gazli bebegim uykulari cok duzensiz 2 ay boyunca gece uykusu hic yoktu.uykusuz halde esim rahatsiz olmasin die salonda tum gece cocukla ugrasirdim sabah belim kollarim mahvolmus halde yatardim umru omazdi. ki hala da yok.'e kolay degil anne olmak'deyip duruyor.cok sukurki simdi gece uykulari biraz daha duzeldi.ben tek basima bakiyorum resmen cocugu adamdan hic fayda yok.yemek tabagini bile kaldirmiyor.isten geldigi gibi bilgisayarda oyuna oturuyor gece 4 e kadar.haftasonu ise full oyun.yardimci bir es olaydi 2. cocugu cok isterdim ama asla diyorum suan.Kesinlikle katılıyorum ama değiştiremedim değişmiyor. Çok da iyi yönleri var, eksileri götürüyor benim hesabımda. Artıya geçiyor sürekli işte
Ama kayınvalidemin kulaklarını hep çınlatıyorum. Makarna dahi pişirmeyi bilmiyor eşim. Oğluma ev işlerini yemek yapmayı kesinlikle öğreticem. Yarın bigün gelinim rahat etsin
bende de mamajoo var canim ama olcek kismi yanlis benim seninde oylemi.baska 2 biberonda 90cc olcek mamajooya koyunca 95 olarak gosteriyo.yani 90cc hazirlasam mamajooda yanliş olcak eksik kalcak su.herseferinde 95cc ye 3 olcek atiyorum bu yuzdenBen de çocuğun ihtiyacına göre veriyorum. Ne yapayım her öğün veremem :) hiç vermesem de zorlanıyor.
Ben de mamajoo biberon var. İlk başta normal hipp mamayı bile çekemedi. Emdikçe delik açıldı.
Biraz daha ılık su ile yapıyorum. Su sıcak gibi olunca katı olmuyor, hemen de içiriyorum.
Biberonun emziğimi hızlı akış alabilirsin bir de o da fayda eder.
Annem ucuz emzik ve ucuz biberonların bazen daha işe yaradığını söylüyor
Ayrıca benim annem geldiğinde yaptığı gibi telefonda da sürekli üşütme, şunu şöyle yap bunu böyle yap diye söyleyip duruyor. :)
Kızlar 2aylık aşımı yoksa rotavirüs aşısındanmı oldu ateş.ben 2 aylık yaptırdım elhamdulillah sadece uyku halinoldu.rotavirüs aşısı yan etkilerinden dolayı kararsızımÜstünü giydirin bence normale dönmüş üşütür.
Bizimki hala 38.2 yarım kolllu zıbın ve çorapla. Calpolu 3 saat oldu vereli. Uyudu az önce emerken yatağa koydum ağladı. Kucakts durmak istiyor ama kucakta durmak da iyi değil benim sıcağımdan yine ısınıyor çocuk.
canim birebir ayni anlattiklarin.sadece bizim 13 senelik sevgililik 4,5senelik evliligimiz var.:) gece 4 e kadar oyun oynuo suan bile oyunda.2 dakika bak cocuga diyorum 'dur şu oyun bitsin', 'dur bi sigara iceyim' hep boyle.verincede ne yaparsam yapayim cocuk elinde yanimdan ayrilmiyor.ne zaman isim bitcek diye hep tepemde.gazli bebegim uykulari cok duzensiz 2 ay boyunca gece uykusu hic yoktu.uykusuz halde esim rahatsiz olmasin die salonda tum gece cocukla ugrasirdim sabah belim kollarim mahvolmus halde yatardim umru omazdi. ki hala da yok.'e kolay degil anne olmak'deyip duruyor.cok sukurki simdi gece uykulari biraz daha duzeldi.ben tek basima bakiyorum resmen cocugu adamdan hic fayda yok.yemek tabagini bile kaldirmiyor.isten geldigi gibi bilgisayarda oyuna oturuyor gece 4 e kadar.haftasonu ise full oyun.yardimci bir es olaydi 2. cocugu cok isterdim ama asla diyorum suan.
pubg lol ve tarkov.en cok tarkov...Ahahahhah seni benden daha iyi kimse anlayamaz
Ama haline şükretmelisin ki eşin işe gidiyor. Benim eşim evden çalışıyor
Hangi oyunu oynuyor? Counter cs, pubg, lol?
Sizin zaten 2 çocuğunuz var şu andacanim birebir ayni anlattiklarin.sadece bizim 13 senelik sevgililik 4,5senelik evliligimiz var.:) gece 4 e kadar oyun oynuo suan bile oyunda.2 dakika bak cocuga diyorum 'dur şu oyun bitsin', 'dur bi sigara iceyim' hep boyle.verincede ne yaparsam yapayim cocuk elinde yanimdan ayrilmiyor.ne zaman isim bitcek diye hep tepemde.gazli bebegim uykulari cok duzensiz 2 ay boyunca gece uykusu hic yoktu.uykusuz halde esim rahatsiz olmasin die salonda tum gece cocukla ugrasirdim sabah belim kollarim mahvolmus halde yatardim umru omazdi. ki hala da yok.'e kolay degil anne olmak'deyip duruyor.cok sukurki simdi gece uykulari biraz daha duzeldi.ben tek basima bakiyorum resmen cocugu adamdan hic fayda yok.yemek tabagini bile kaldirmiyor.isten geldigi gibi bilgisayarda oyuna oturuyor gece 4 e kadar.haftasonu ise full oyun.yardimci bir es olaydi 2. cocugu cok isterdim ama asla diyorum suan.
Bizim 2 tür menenjit ve rota asisi.Kızlar 2aylık aşımı yoksa rotavirüs aşısındanmı oldu ateş.ben 2 aylık yaptırdım elhamdulillah sadece uyku halinoldu.rotavirüs aşısı yan etkilerinden dolayı kararsızım
pubg lol ve tarkov.en cok tarkov...netflixten bi dizi izleyeyeyim diorum interneti kasiyomus oyunda gecikme oluyomuş ona da izin yok
bende de mamajoo var canim ama olcek kismi yanlis benim seninde oylemi.baska 2 biberonda 90cc olcek mamajooya koyunca 95 olarak gosteriyo.yani 90cc hazirlasam mamajooda yanliş olcak eksik kalcak su.herseferinde 95cc ye 3 olcek atiyorum bu yuzden
Az kaldiii kapanmaya dayaniimmYa bu içimdeki bebek beni de tekmeliyo
Napcaz bız bu bebişe
Hayr acaba dıyrm hamıleyken hamıle kaldımda djdjdjdjd ondan bu cocuk buyudu de flaan:)
Ahh annem,annen,annelerımız
Valla evde canım cıkıyo annem gelsn dıye bakıyrm ama cabuk modu düşen bı insanım annemde aynı doydu mu üşüdü mü vs derken cok fazla gerılıyorumsonra farkedınce karısmıyrm tamam dıyıp kırılıyo
Kalıyrm arada:))
Kaderdaşımmm
Yahu okulları bi süre kaptsalar keske
Azcık annemde kalsamev işi olmasa
Sonra sıkılıp 3. Gun evıme dönmek istesem falan
Bızde ya((
Bebeğe gecmesın dıye 40 takla atıyrm
Bı bırakmadı yakamızı kış hastalıkları
Rabbım dermansz dert vermsn inşaAllah canım
İsteyip istememesi ile assssla alakası yok canımm
Inan 5 yıldr her sene en az 3 kez gundemımiz yenı bebek arada ıkı tane düşüğümüz oldu 1 sene ara verdık sonra yenıden ısrarlar doktor kontrollerı hatta bı ara cok ıstedıği ve basa cıkamadıgım için ilac bıle kullandım gebe kalabılmek ıcın
Sonrası mı?
Aynısı
Evt yardm edıyo ama sürekli bir söylenme durumu var bizde de
Ama asla umursamıyrm
İlk zamanlar yalvarıp dus alıyodum o keyfınce
Şimdi sadece haber verıyrm ben dusa gecıyrm bebek içeride diyeboyle boyle anca duzelir gibi oldu ama gece bakımı vs hıc yansmıyo ki zamanla onlarda olur inş
Evt bızde de var ar mama ve gunde bır kez 1 sase gaviskon toz
inş düzelsin vicdana gelsin ya
Dua edelim canım zira boyle cok zor ne kadar ugrassanda aglayacak bebek aglar sonucta…
Ar mamayı nasıl bıberonla verıyosn canım
Yanı söyle soraymbızde dr browns var ar mama onun bıberon deliğinden gecemıyo kıvamlı oldugu için
Annem bı bıberon almıs akılı cok yogun sadece ondan gecıyo ama kızım o bıberon gıbı sütümün akmasını istiyo akmayınca kızıyo( bnde ar mamayı gunde 1 e dusurdm kafama göre
Canım benim de herhalde tahammülüm kalmadı hiçbir lafa, kim ne dese inanılmaz batıyor full lohusa modundayım halaAhh annem,annen,annelerımız
Valla evde canım cıkıyo annem gelsn dıye bakıyrm ama cabuk modu düşen bı insanım annemde aynı doydu mu üşüdü mü vs derken cok fazla gerılıyorumsonra farkedınce karısmıyrm tamam dıyıp kırılıyo
Kalıyrm arada:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?