Teşekkür EderimBiberonla veriyorum.
Gece uykusuna geçişte kesin veriyorum.
Şu an yaşadığım bir sağlık sorunu sebebiyle sütüm çok yok, bazı günler gündüz de veriyorum.
Benim hastane işim vs olunca annemler de mama veriyorlar.
Tamamen şartlara bağlı. Aman mama içmesin modunda değilim ama memeyi bırakmaması adına da elimden ne gelirse yapıyorum.
Meme reddi yaşamasın diye biberondan sonra az da olsa emzirdim son doygunluğu ben de hissetmesi adına.
Kızım hastanede yattı bir süre o zaman nazal cbab vardı oksijen veriliyordu 24 saat boyu. Ememiyordu beni o zaman daha küçüktü bir de.
İlk biberon maceramız o zaman başladı.
(Prematüre doğdu kızım o sebeple mama takviyesi yaptırdı doktor ilk başta, o zaman enjektörle verdim. Mochinin minik kadehi ile verdim. Annemler çay kaşığı ile verdi. Ancak bebek büyüdükçe o pek mümkün olmuyor yediği miktar artıyor çünkü.)
Hastanede iken de göğsümü açıp tenimde iken verdim biberonu.
Şimdi de gün içinde tenimde durmasını sağlıyorum sütüm iyice azalmasın, o da şu anda asıl anne sütü ile doyduğunu bilsin kokumu sevsin diye...
Teşekkür Ederim
Cnm sen cok tatlisin ❣ esin cok abartmis yalniz. Bnm esim de pek yardimci dgl ama bu kadar da dgl. Hatta birak bebek olmasini normal zamanda bile seni bu kadar kullanmamali. Evlatlarimiz ne kadar ozel ne kadar degerli tarifsiz hepimiz icin. Sen de bi annenin evladisin sen de cok ozelsin
Sap simplexi kac doz veriyosunuz? Bende kullaniyorum da saat duzenimizhic yok.
Erken değil mi diş kaşıntısı için?Kızlar benim bebeğin dişleri kaşınıyor salyası da arttı. Eline ne geçse ağzına götürüyor hatta eli sürekli ağzında. Oioi nin silikon diş kaşıyıcısını almıştım ama kaktüs şeklinde ve şekli yüzünden ağzına sokamıyor. Sizin kullanıp memnun olduğunuz diş kaşıyıcı var mı?
Canım kendisi tutup ağzına goturbiliyormu . O diş kaşiyici çok iyi diye biliyorum . Daha şuan erken 1 ay sonra daha rahat kullanacaktırKızlar benim bebeğin dişleri kaşınıyor salyası da arttı. Eline ne geçse ağzına götürüyor hatta eli sürekli ağzında. Oioi nin silikon diş kaşıyıcısını almıştım ama kaktüs şeklinde ve şekli yüzünden ağzına sokamıyor. Sizin kullanıp memnun olduğunuz diş kaşıyıcı var mı?
Canım bende fisher price diş kaşıyıcı var silikon olandan. Hayvan şekilli oluyor ya. Onu veriyorum bazen hem emiyor hemde ısırıyor. Bazen de tahta diş kaşıyıcı var onu veriyorum.Kızlar benim bebeğin dişleri kaşınıyor salyası da arttı. Eline ne geçse ağzına götürüyor hatta eli sürekli ağzında. Oioi nin silikon diş kaşıyıcısını almıştım ama kaktüs şeklinde ve şekli yüzünden ağzına sokamıyor. Sizin kullanıp memnun olduğunuz diş kaşıyıcı var mı?
Evet internette araştırdım herkes öyle yazmış hiç mama hazırlamadım içermedim de o yüzden bir tedirginlik var.bizim cocuk dr bebelac thickener önermişti ama ar mama yorumları da çok iyiRica ederim. Umarım şifa olur.
(ar mama çok çabuk pelteleşiyor ve çocuklar o şekilde içmeyi sevmiyor. Daha ılık bir su ile yapıp hemen içirmek gerekiyor)
Mustela pişik kremi bize çok iyi geliyordu canım. Şükür 2 aydır kullanmiyorum bendeKızlar güzel bir pişik kremi önerecek olan var mı? Kızımın altını çok sık değiştiriyorum. Önceden sleepy yenidoğan ıslak mendil kullanıyordum. Hiç pişik yaptığını görmedim ama uzun süredir tam pişik olmasa da kızarıklık var. Poposunun kenarlarında böyle. Bebek pamuğu ve su ile temizliyorum mutlka. Havalandırıyorum da poposunu ama o kızrıklık gitmedi. Hametan, madecassol ve kantaron kullandım ama geçci süre düzeliyor tekrar kızarıyor. Deneyip memnun kaldığınız birşey var mı?
Sudocrem kullanıyorum canım ben memnunum. Birde seninki bez pişiği olabilir. Farkli bez markalarini kullaninca olabiliyo. Tam pişik gibide olmuyo yazdigin gibiKızlar güzel bir pişik kremi önerecek olan var mı? Kızımın altını çok sık değiştiriyorum. Önceden sleepy yenidoğan ıslak mendil kullanıyordum. Hiç pişik yaptığını görmedim ama uzun süredir tam pişik olmasa da kızarıklık var. Poposunun kenarlarında böyle. Bebek pamuğu ve su ile temizliyorum mutlka. Havalandırıyorum da poposunu ama o kızrıklık gitmedi. Hametan, madecassol ve kantaron kullandım ama geçci süre düzeliyor tekrar kızarıyor. Deneyip memnun kaldığınız birşey var mı?
Evet internette araştırdım herkes öyle yazmış hiç mama hazırlamadım içermedim de o yüzden bir tedirginlik var.bizim cocuk dr bebelac thickener önermişti ama ar mama yorumları da çok iyi
Geçmiş olsun size de gerçekten insan emzirmek istedikten sonra bir şekilde emziriyor. Ben de kusmasını belki azartır diye bazen mamaya katıyorum sütümü ama onu da kusuyor. Bir çok test yapıldı ama doktor normal dedi fizyolojik bir sebepten kusmuyormuş. En azından bunu bilmek rahatlattı beni. İnşallah sağlığımıza kavuşuruzBenim kızımda da reflü var.
Aynı şekilde çok ciddi kusma sorunu yaşıyoruz.
Gece yatmadan yatmaya veriyorum en azından uykusunun arasında genzine kaçma sorunu yaşamasın diye.
Bir de sütüm çok azalınca veriyorum. Ben de yemek yiyemiyorum safradan dolayı sütüm yok baya.
Ne kadar çok emzirirsek daha çok üretiyor süt ondan dedim.
Emzirmeye devam etmek istiyorsan gerekirse bütün gün oturun birlikte ama azaldı diye vazgeçme.
Sapma makinesinde normalden az geliyor zaten. Oksitosin salgılamıyoruz çünkü makineye karşı :)
Adet dönemleri vs sütün tadında hafif değişiklik olabiliyormuş.
Yine de her zamanki gibi emmek istemese bile ten tene temas yaparak çoğaltabilirsin.
Ancak ilaç konusunda lütfen doktor emzirebilirsin dedikten sonra emzir.
Ben doğumdan beri bir kez bile ilaçsız süt içmedi bebeğim.
Hep emzirdim.
Narkotik ağrı kesici verdiklerinde 24 saat sağdım sadece.
Çok ciddi sağlık sorunları yaşadım eğer ilaçsız olsun diye bekleseydim bir yudum dahi içemezdi.
Yakın zamanda ameliyatım var doktor ameliyattan sonra hemen emzirebilirsin dedi. O kadar yani.
O şurubu bizde kullanıyoruz öncesinde gastrotuss baby şurup kullandık kusmayı kesmedi. Sonra da gaviscon ve motilium verdi yine de kusuyor. Son bir şurup kaldı Denemediğimiz dedi bende onu istemiyorum artık ilaç dedim. Bu çocuk mide kapasitesinden çok yemek istediği için kusuyor dedi. Ben az versem de mamayı bu sefer ağlamaya devam ediyor çok iştahlıRegl
Anne sütü ile beslendiği için ar mama kullanımı olmaz sanırım bana.
Anne sütü ile beslendiği için ar mama kullanimi olmaz sanırım bize. Dr en son gittiğimizde motilium diye bir sürüp verdi. Sab simplex bizde kullanıyorduk ama kızım gazini attığı için bıraktım devam mmibetmeliydim acaba boşuna ilaç kullanmak istemedim.reflu tarafımız var
Geçmiş olsun size de gerçekten insan emzirmek istedikten sonra bir şekilde emziriyor. Ben de kusmasını belki azartır diye bazen mamaya katıyorum sütümü ama onu da kusuyor. Bir çok test yapıldı ama doktor normal dedi fizyolojik bir sebepten kusmuyormuş. En azından bunu bilmek rahatlattı beni. İnşallah sağlığımıza kavuşuruz
Doğumdan itibaren sudocrem kullanıyorum çok güzelKızlar güzel bir pişik kremi önerecek olan var mı? Kızımın altını çok sık değiştiriyorum. Önceden sleepy yenidoğan ıslak mendil kullanıyordum. Hiç pişik yaptığını görmedim ama uzun süredir tam pişik olmasa da kızarıklık var. Poposunun kenarlarında böyle. Bebek pamuğu ve su ile temizliyorum mutlka. Havalandırıyorum da poposunu ama o kızrıklık gitmedi. Hametan, madecassol ve kantaron kullandım ama geçci süre düzeliyor tekrar kızarıyor. Deneyip memnun kaldığınız birşey var mı?
Bizim ilginç yani kızım gece beslemelerinden sonra kusmuyor ne oluyorsa gündüz .ya gece sutum az oluyor yada uyku sersemliği ile az emiyor çünkü gündüz çok heyecanlı emiyorDenemek lazım. Mamalar hemen hemen içerik benzer olsalar da tat olarak bebeklerinin damak zevkine kalıyor.
Bazı çocukta bebelac ar işe yararken bazı çocukta aptamil ar.
Ben evolvia ar ve aptamil ar denedim ikisinden de memnun kaldım.
Tedirgin olacak bir şey yok. 30 ml 1 ölçek.
Doktorunuza danışın elbette. Bebeğin kilosuna durumuna göre doz söyler. Mama veriyoruz diye anne sütü kesilmiyor. Anne sütü veriyoruz diye de bebeğin en azından gece genzine kaçmasını kusmasına bir nebze de olsa fayda sağlayacak bir mamayı da reddetmemeliyiz diye düşünüyorum.
Benim ki Bi tek anne sütü alıyor. Arada pütürlü vr hardal sarısı. Ara da sarı ve sıvı bazende koyu ama yine yumuşak oluyor.Kızlar bebeklerinizin kaka kıvamı nasil. Bizimiki akiskan parlak hardal sarisi renkte normal mi ki acaba
Biz rotayı 2.ay yaptırdık ateş değil ama inanılmaz huzursuzluk yaptı. Ağlamayan bebek herşeye ağlamaya başladı. Menenjit aşılarında da aşılar yapıldığı gibi fitil ve sonrasındaki 6saatte bir 2 kez daha fitil verin dedi Dr. O yüzden ateş yine olmadı ama aptal oldu çocuğumRota ve meenenjit asilarindan sonra ates oldumu yaptiran bebislerde
Ben önce yaptırmasam mı diye düşünmüştüm.bexsero olan pahalı nimenrix olan ucuz onda 4 tipe karşı koruma var. Tek onu mu yaptırsam dedim. Ama sonra kıyamadım Allah korusun hasta olursa omur ilikten sıvı alarak tanı koyulacağı için Bi şekilde ikisini de yaptırdık. Ve bebeklerde büyüklere göre menenjite yakalanma oranı daha yüksekmişSelam kızlar bugün menenjit aşısını yaptırdık. 2 tane aşı aynı anda yapılıyor. Toplamda 3 kez yapılıyor. Malesef aşırı pahalıydı aşı 850 tl verdik bugün. 2 kez daha yapılacak böyle toplam 2.500 tl yani. Bu aşıları devlet yapmalı yani çok pahalı gerçekten ve daha bir sürü aşı var böyle.. baya ağır aşılarmış bu menenjit aşıları ateş ve huysuzluk çok büyük ihtimal olur dediler.
Benimki de bazen deli oluyor aç ve uykulu emmek istemiyor uyuyacak diye. Oturduğumda emmiyor ağlayarak kendini memeden çekiyor sonra tekrar bağırarak memeyi tutuyor. Ama ayağa kalkıp hsfif sallandığımda sakinleşiyor ve Bi süre sonra oturarak da emiyor. Ancak hep çevreye bakmak istiyor. Üzülüyorum.Kızlar meme reddi yaşayan var mı? Bi kaç kere sağdığım sütü biberonla verdim bu aralar, artık emerken 2-3 dakika emip ağlamaya başlıyo hemen öbür memeye geçince de aynısını yapıyo. Ayakta emzirince emiyo biraz daha uzun anlayamadım ki meme reddi mi yaşıyorum acaba
Canınızı asla sıkmayın. Ve sağımda çıkan süte aldanmayın. Süt anlık üretilen ve sınırsız olan bişey. Sağımda ise göğüsteki süt sağlıyor o an üretim yapılmıyor. İnstagram da gebeanne sayfasını takip edin isterseniz. Süt konusunda çok güzel bilgiler veriyor. Ama canınızı sıkmayın. En önemlisi moral. Sütünüze ve kendinize inanın.Benimkinde reflü var, anne sütünü aldığında saniyeler içinde kusuyor. Ben yine de 1 ay öncesine kadar emziriyordum. MamadaN önce mutlaka emziriyordum sonra mamayı veriyordum. Fakat son 1 aydır yaşadığım kanamalar sütü çok azalttı. Çocukta süt azaldıkça memeyi ağzına alıp atıveriyor. Şuan sağıyorum sütü o şekilde biberonla veriyorum. Daha önce bir sağımda toplam 70 ml çıkan süt şuan 30 ml zor çıkıyorbir de rahim söktürücü cytotec diye bir ilaç ve antibiyotik içtim o da sütten geçer zarar verir diye korktum. Doktor her ne kadar bir şey olmaz emzir dese de çocuk ishal oldu bir ara. Sanırım sütümden kaynaklı.
Benim eşimi anlatmışsın sanki çok yardımcı benim de kafam dağılsın diye arada bakar ben çıkarım ama dediğim gibi çok da gergin tam alışamadı bebeğeGeçmiş olsun. 3 güne kalmaz ağrısı sızısı inşallah. Her zamankinden daha çok emzirmeye çalış.
Bemim eşim destek olmaya çalışıyor. En azından ev uçsa sesini etmiyor :) banyosunu vs hep birlikte hallediyoruz. haftada bir kaç saat olsa da bebeği ona bırakıp kaçıyorum.
Ama tahammül etmekte güçlük çekiyor. Kızımız ağladığında, durmadığında neden ağlıyor diye geriliyor.
İsteyip istememekten ziyade konfor alanları daraldığı için gerginler. Bizim ilk bebeğimiz. Çok seviyor. Çok hem de. Ama son bir yılda mutlu olduğum 2 gün var. bebek haberini verdiğin bir de doğum yaptığın gün diyor. Ki doğumda bile tam değildim bebeğimiz iyiydi çon güzel bir duygu idi ama sen çok hastaydin diyor.
Mükemmel(!) gebelik deneyimimden sonra son olur diye tahmin ediyoruz hatta. Evde ne yemek pişiyor, ne istediğimiz gibi dışarı çıkabiliyoruz vs... O da onu bunalttı.
Bu ay belli olucak bakalımDoymasa dediğin kiloyu nasıl alıcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?