2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Teşekkür Ederim

Kesinlikle katılıyorum ama değiştiremedim değişmiyor. Çok da iyi yönleri var, eksileri götürüyor benim hesabımda. Artıya geçiyor sürekli işte
Ama kayınvalidemin kulaklarını hep çınlatıyorum. Makarna dahi pişirmeyi bilmiyor eşim. Oğluma ev işlerini yemek yapmayı kesinlikle öğreticem. Yarın bigün gelinim rahat etsin

Kızlar benim bebeğin dişleri kaşınıyor salyası da arttı. Eline ne geçse ağzına götürüyor hatta eli sürekli ağzında. Oioi nin silikon diş kaşıyıcısını almıştım ama kaktüs şeklinde ve şekli yüzünden ağzına sokamıyor. Sizin kullanıp memnun olduğunuz diş kaşıyıcı var mı?

Erken değil mi diş kaşıntısı için?

Canım kendisi tutup ağzına goturbiliyormu . O diş kaşiyici çok iyi diye biliyorum . Daha şuan erken 1 ay sonra daha rahat kullanacaktır

Canım bende fisher price diş kaşıyıcı var silikon olandan. Hayvan şekilli oluyor ya. Onu veriyorum bazen hem emiyor hemde ısırıyor. Bazen de tahta diş kaşıyıcı var onu veriyorum.

Kızlar güzel bir pişik kremi önerecek olan var mı? Kızımın altını çok sık değiştiriyorum. Önceden sleepy yenidoğan ıslak mendil kullanıyordum. Hiç pişik yaptığını görmedim ama uzun süredir tam pişik olmasa da kızarıklık var. Poposunun kenarlarında böyle. Bebek pamuğu ve su ile temizliyorum mutlka. Havalandırıyorum da poposunu ama o kızrıklık gitmedi. Hametan, madecassol ve kantaron kullandım ama geçci süre düzeliyor tekrar kızarıyor. Deneyip memnun kaldığınız birşey var mı?

Rica ederim. Umarım şifa olur.
(ar mama çok çabuk pelteleşiyor ve çocuklar o şekilde içmeyi sevmiyor. Daha ılık bir su ile yapıp hemen içirmek gerekiyor)
Evet internette araştırdım herkes öyle yazmış hiç mama hazırlamadım içermedim de o yüzden bir tedirginlik var.bizim cocuk dr bebelac thickener önermişti ama ar mama yorumları da çok iyi

Mustela pişik kremi bize çok iyi geliyordu canım. Şükür 2 aydır kullanmiyorum bende

Sudocrem kullanıyorum canım ben memnunum. Birde seninki bez pişiği olabilir. Farkli bez markalarini kullaninca olabiliyo. Tam pişik gibide olmuyo yazdigin gibi

Evet internette araştırdım herkes öyle yazmış hiç mama hazırlamadım içermedim de o yüzden bir tedirginlik var.bizim cocuk dr bebelac thickener önermişti ama ar mama yorumları da çok iyi

Denemek lazım. Mamalar hemen hemen içerik benzer olsalar da tat olarak bebeklerinin damak zevkine kalıyor.
Bazı çocukta bebelac ar işe yararken bazı çocukta aptamil ar.
Ben evolvia ar ve aptamil ar denedim ikisinden de memnun kaldım.
Tedirgin olacak bir şey yok. 30 ml 1 ölçek.
Doktorunuza danışın elbette. Bebeğin kilosuna durumuna göre doz söyler. Mama veriyoruz diye anne sütü kesilmiyor. Anne sütü veriyoruz diye de bebeğin en azından gece genzine kaçmasını kusmasına bir nebze de olsa fayda sağlayacak bir mamayı da reddetmemeliyiz diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun size de gerçekten insan emzirmek istedikten sonra bir şekilde emziriyor. Ben de kusmasını belki azartır diye bazen mamaya katıyorum sütümü ama onu da kusuyor. Bir çok test yapıldı ama doktor normal dedi fizyolojik bir sebepten kusmuyormuş. En azından bunu bilmek rahatlattı beni. İnşallah sağlığımıza kavuşuruz

O şurubu bizde kullanıyoruz öncesinde gastrotuss baby şurup kullandık kusmayı kesmedi. Sonra da gaviscon ve motilium verdi yine de kusuyor. Son bir şurup kaldı Denemediğimiz dedi bende onu istemiyorum artık ilaç dedim. Bu çocuk mide kapasitesinden çok yemek istediği için kusuyor dedi. Ben az versem de mamayı bu sefer ağlamaya devam ediyor çok iştahlı Ar mama kullanıyoruz biz. Daha az kusuyor ya da bazen hiç kusmadığı oluyor. Genelde 2 saatte bir beslenmek istiyor şuan 2 saatte bir 80 ml-90ml arası ar mama veriyorum.

Bazen testlerde alerji çıkmıyor. Alerjen bir şey de kusmaya sebep olur. Yediklerinizi çok dikkatli not alın. Bazen hiç beklenmedik şeyler yapabiliyor. Mesela yulaf hiç alerjik bir şey değil ama kızımda alerji yaptı. Hep süt, yumurta gibi bakılıyor alerjiye ama... Sebze, meyve dahi yapabilir. Anne sütü karıştığı anda oluyor deyince bir de o ihtimali değerlendirebilirsiniz.

Doğumdan itibaren sudocrem kullanıyorum çok güzel

Bizim ilginç yani kızım gece beslemelerinden sonra kusmuyor ne oluyorsa gündüz .ya gece sutum az oluyor yada uyku sersemliği ile az emiyor çünkü gündüz çok heyecanlı emiyor

Kızlar bebeklerinizin kaka kıvamı nasil. Bizimiki akiskan parlak hardal sarisi renkte normal mi ki acaba
Benim ki Bi tek anne sütü alıyor. Arada pütürlü vr hardal sarısı. Ara da sarı ve sıvı bazende koyu ama yine yumuşak oluyor.
Rota ve meenenjit asilarindan sonra ates oldumu yaptiran bebislerde
Biz rotayı 2.ay yaptırdık ateş değil ama inanılmaz huzursuzluk yaptı. Ağlamayan bebek herşeye ağlamaya başladı. Menenjit aşılarında da aşılar yapıldığı gibi fitil ve sonrasındaki 6saatte bir 2 kez daha fitil verin dedi Dr. O yüzden ateş yine olmadı ama aptal oldu çocuğum kendini açamadı uykudan. Bide yine Bi değişik oldu
Herhalde çok korktu aşıdan irkiliyor uykusunda uyanıyor hemen.
Ben önce yaptırmasam mı diye düşünmüştüm.bexsero olan pahalı nimenrix olan ucuz onda 4 tipe karşı koruma var. Tek onu mu yaptırsam dedim. Ama sonra kıyamadım Allah korusun hasta olursa omur ilikten sıvı alarak tanı koyulacağı için Bi şekilde ikisini de yaptırdık. Ve bebeklerde büyüklere göre menenjite yakalanma oranı daha yüksekmiş

Keşke devlet hepsini değil ama Bi miktar a destek çıksa. Sonuçta bu aşılar yük çocuklara faydalı.
Benimki de bazen deli oluyor aç ve uykulu emmek istemiyor uyuyacak diye. Oturduğumda emmiyor ağlayarak kendini memeden çekiyor sonra tekrar bağırarak memeyi tutuyor. Ama ayağa kalkıp hsfif sallandığımda sakinleşiyor ve Bi süre sonra oturarak da emiyor. Ancak hep çevreye bakmak istiyor. Üzülüyorum.
Canınızı asla sıkmayın. Ve sağımda çıkan süte aldanmayın. Süt anlık üretilen ve sınırsız olan bişey. Sağımda ise göğüsteki süt sağlıyor o an üretim yapılmıyor. İnstagram da gebeanne sayfasını takip edin isterseniz. Süt konusunda çok güzel bilgiler veriyor. Ama canınızı sıkmayın. En önemlisi moral. Sütünüze ve kendinize inanın.

Benim eşimi anlatmışsın sanki çok yardımcı benim de kafam dağılsın diye arada bakar ben çıkarım ama dediğim gibi çok da gergin tam alışamadı bebeğe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…