- 2 Kasım 2016
- 816
- 1.235
- 113
Ben sabah oyle aksam 5 damla veriyorum da cok etkisini goremedim. Ama doktor bu sekilde soylediŞu an 12 saatte bir 10 damla veriyorum. Bir dönem çok ciddi gaz sorunu oldu aldığı tedavide dolayı o zaman 6 saatte 15 damla veriyordum.
Tabi bunların hepsi doktorun söyleme ile ilgili bir şey.
Cnm musteladan cok memnunum ama bu soylenen kremler pisik kremi degil pisik onleyici krem. Pisik olduysa bunlar yeterli olmaz once bi pisik kremi ile iilestir sonra bunlara dewam edersin. Benimkinde de cok az bi pisik vardi doktor pisik onleyici verdi yine pisik ilerledi o yuzden iki gun pisik.kremi kullan. 2 gunde geciyo. Pisik.kremi olarak.da hamezing kullandim cnmKızlar güzel bir pişik kremi önerecek olan var mı? Kızımın altını çok sık değiştiriyorum. Önceden sleepy yenidoğan ıslak mendil kullanıyordum. Hiç pişik yaptığını görmedim ama uzun süredir tam pişik olmasa da kızarıklık var. Poposunun kenarlarında böyle. Bebek pamuğu ve su ile temizliyorum mutlka. Havalandırıyorum da poposunu ama o kızrıklık gitmedi. Hametan, madecassol ve kantaron kullandım ama geçci süre düzeliyor tekrar kızarıyor. Deneyip memnun kaldığınız birşey var mı?
Canım benim kızımda oluyor böyle. Korktuğu zaman elleri titreyerek uyanıyor ağlıyor, aynı tarif ettiğin gibi.Serendipity- @Blueberry1 kizlar ilk dogdugunda olan bu moro refleksi varya sicrama elleri havadan bosluga dusuyor gibi bugun baya bir kendi kendine bu sekilde irkiliyor, korkuyor sizde oyle bi durum var mi ?
Çok sağol canım ona da bakayım hemen not ediyorumBen sabah oyle aksam 5 damla veriyorum da cok etkisini goremedim. Ama doktor bu sekilde soyledi
Cnm musteladan cok memnunum ama bu soylenen kremler pisik kremi degil pisik onleyici krem. Pisik olduysa bunlar yeterli olmaz once bi pisik kremi ile iilestir sonra bunlara dewam edersin. Benimkinde de cok az bi pisik vardi doktor pisik onleyici verdi yine pisik ilerledi o yuzden iki gun pisik.kremi kullan. 2 gunde geciyo. Pisik.kremi olarak.da hamezing kullandim cnm
Doğumdan kalan minik bi göbüşüm var, aynada kontrol ediyorum acaba büyüyor mu diyeYa bu içimdeki bebek beni de tekmeliyo
Napcaz bız bu bebişe
Hayr acaba dıyrm hamıleyken hamıle kaldımda djdjdjdjd ondan bu cocuk buyudu de flaan:)
Ahh annem,annen,annelerımız
Valla evde canım cıkıyo annem gelsn dıye bakıyrm ama cabuk modu düşen bı insanım annemde aynı doydu mu üşüdü mü vs derken cok fazla gerılıyorumsonra farkedınce karısmıyrm tamam dıyıp kırılıyo
Kalıyrm arada:))
Kaderdaşımmm
Yahu okulları bi süre kaptsalar keske
Azcık annemde kalsamev işi olmasa
Sonra sıkılıp 3. Gun evıme dönmek istesem falan
Bızde ya((
Bebeğe gecmesın dıye 40 takla atıyrm
Bı bırakmadı yakamızı kış hastalıkları
Rabbım dermansz dert vermsn inşaAllah canım
İsteyip istememesi ile assssla alakası yok canımm
Inan 5 yıldr her sene en az 3 kez gundemımiz yenı bebek arada ıkı tane düşüğümüz oldu 1 sene ara verdık sonra yenıden ısrarlar doktor kontrollerı hatta bı ara cok ıstedıği ve basa cıkamadıgım için ilac bıle kullandım gebe kalabılmek ıcın
Sonrası mı?
Aynısı
Evt yardm edıyo ama sürekli bir söylenme durumu var bizde de
Ama asla umursamıyrm
İlk zamanlar yalvarıp dus alıyodum o keyfınce
Şimdi sadece haber verıyrm ben dusa gecıyrm bebek içeride diyeboyle boyle anca duzelir gibi oldu ama gece bakımı vs hıc yansmıyo ki zamanla onlarda olur inş
Evt bızde de var ar mama ve gunde bır kez 1 sase gaviskon toz
inş düzelsin vicdana gelsin ya
Dua edelim canım zira boyle cok zor ne kadar ugrassanda aglayacak bebek aglar sonucta…
Ar mamayı nasıl bıberonla verıyosn canım
Yanı söyle soraymbızde dr browns var ar mama onun bıberon deliğinden gecemıyo kıvamlı oldugu için
Annem bı bıberon almıs akılı cok yogun sadece ondan gecıyo ama kızım o bıberon gıbı sütümün akmasını istiyo akmayınca kızıyo( bnde ar mamayı gunde 1 e dusurdm kafama göre
Şampuanı nasıl canım memnun musun peki? Şampuanı da değiştiricem, Dalin kullanıyor da şuan temis bişey olsun istiyorum.Mustela pişik kremi bize çok iyi geliyordu canım. Şükür 2 aydır kullanmiyorum bende
Geceleri Molfix gündüz babyturco takıyorum canım. Molfixle geçmeden önce de vardı, düzeltemedim bir türlü. Sudocremi alayım hemen iyi gelir inşallahSudocrem kullanıyorum canım ben memnunum. Birde seninki bez pişiği olabilir. Farkli bez markalarini kullaninca olabiliyo. Tam pişik gibide olmuyo yazdigin gibi
Bakayım canım alıcam mutlaka çok sağolDoğumdan itibaren sudocrem kullanıyorum çok güzel
Valla canim ben ilkin uni baby kullaniyordum bebeğimin vücudu benek benek oldu pütürlü. Doktor demişti hemen mustela kullanmaya başla diye çok çok iyi avakado özlü kullandigim . Doktor dalın üni baby bunlarda çok kimyalsal var demişti jŞampuanı nasıl canım memnun musun peki? Şampuanı da değiştiricem, Dalin kullanıyor da şuan temis bişey olsun istiyorum.
Geceleri Molfix gündüz babyturco takıyorum canım. Molfixle geçmeden önce de vardı, düzeltemedim bir türlü. Sudocremi alayım hemen iyi gelir inşallah
Bakayım canım alıcam mutlaka çok sağol
Ben sabah oyle aksam 5 damla veriyorum da cok etkisini goremedim. Ama doktor bu sekilde soyledi
Cnm musteladan cok memnunum ama bu soylenen kremler pisik kremi degil pisik onleyici krem. Pisik olduysa bunlar yeterli olmaz once bi pisik kremi ile iilestir sonra bunlara dewam edersin. Benimkinde de cok az bi pisik vardi doktor pisik onleyici verdi yine pisik ilerledi o yuzden iki gun pisik.kremi kullan. 2 gunde geciyo. Pisik.kremi olarak.da hamezing kullandim cnm
Doğumdan kalan minik bi göbüşüm var, aynada kontrol ediyorum acaba büyüyor mu diyeiyice kafayı sıyırdım yani
Ozman bezden değildir kuzu sudocrem hemen gecirir inşallah. Bende mustela stelatopia kullanıyorum sampuani memnunum. Ama bizimki atopik ciltler icin. Mustela genel olarak güzelŞampuanı nasıl canım memnun musun peki? Şampuanı da değiştiricem, Dalin kullanıyor da şuan temis bişey olsun istiyorum.
Geceleri Molfix gündüz babyturco takıyorum canım. Molfixle geçmeden önce de vardı, düzeltemedim bir türlü. Sudocremi alayım hemen iyi gelir inşallah
Genelde ateşli haller bebeklerde hep böyle oluyor. Benim ilk kızımda her aşıdan sonrası böyleydi canım. Tekrarı olmaz inşallahSağol canim. Inatci bi ateş. 2.aydakiler oyle degildi calpol hizli dusurmustu. Ancak bunda calpolve ilik bezle baya destek sonrasi dusmesi 3 3 bck saati surdu.
Cok şükür canım. Bizde ateşlendiginde beraber bakıyoruz. Calpolu verip yatıyorum eşim uyanık kalıyor sonra o yatınca ben kalkıyorum en azından sen biraz uyu diyor.Evet gerçekten çok zor bir aşıymış, bu arada teşekkür ederimçok şükür gece 3 gibi ateşi geri düştü sabah daha iyi uyandı. Neşesi geri geldi çok şükür ateşi de düşmüş bence bu aşıdan sonra yanında biri yardım etmeli tek başına zapt edemedim çocuğu dün. Eşimle birlikte baktık.
Bunu sana hissettiren eşin çok akıllı bir adam bence. Öncelikle hiç böyle hissetme, çok istemiyorsa yapmasaydi tohumu ondaydi neticede. Ayrıca kendi rahatı bozulmasın, sende ona fazla ilisme diye ben zaten istememiştir getiriyor konuyu. Bence bu tamamen kaçış cümlesi gerçekten öyle düşündüğü veya hissettiği için söylediğini zannetmiyorum. Sabret canım geçecek bu günlerde. Bende ilk cocugumla ilgilenemiyorum çoğu zaman ortada büyüyor şuanda. Biraz büyüsün bak nasıl sahipleniyorlar ondan sonra. Sende ona dersin istemediğin çocuk bu şimdi kıymete bindi diye... Kendine sürekli bu günler geçecek diye telkinde bulun. Geçiş süreci bunlar. Herşey rayına oturacak...En zor büyüyen şey insan yavrusuymus...Dertleşme postudurdün oğlumu sünnet ettirdik tabi hayliyle huysuzdu. 2. Çocuğumuz bu büyük 8 yaşına yakın bi kızımız var. Oğlumu ben çok istediğim için yaptık gibi bi şey eşim gönüllü değildi yani. Neyse ama yinede çok iyi bakıyor, ilgileniyor. Ama böyle huysuz zamanlarında çok daralıyor rahat battı falan diyo. Kızım desen farklı ilgi istiyor yeterince ilgi gösteremiyorum bu sefer benim üzerimde bi sorumluluk oluştu bu bebeği ben istedim herkesin hayatını mahvettim gibi. O kadar daraldım ki yorgunluk bi yana psikolojik olarak iyi değilim şunu anladım bi bebeği iki tarafta çok istemeli
Yok aynı şeyden bahsediyoruz canım. Size ikinci dozu ne zaman önerdiler? Bana doktor söyledi ama unuttum.Canım anlayamadım tam bahsettiğin doz olaylarını. Benim bebeğe dün 2 tane aşı yapıldı. Hastanede 860 civarı bişey ödedik. Eczane denk gelince sorduk aşının biri 300 küsür diğeri 500 küsürmüş. Rotaya 250 civarı bişey ödemiştik onu önceden yaptırdım
ağır bir aşı dedi zaten doktoru.
Aynen benimki de 2. Ay 37.8 e kadar çıkmıştı calpol hemen düşürdü. Bunda calpolden sonra 3.5-4 saati buldu düşmesi çocuk sadece yarım kollu zıbınlaydı ona rağmen.
Sağol canım. Korkma. Bence aşıyı erken saatte yaptır geceye kalmasın ateşi.
Benimkinin öğlen yine çıktı biraz ateşi 37.5 tu ama çok huysuzdu verdim yine calpol hemen düştü. Zor kısmı atlattık dün gece bence.
2. Doz ne zaman canım?Hadi insallah ama bunlarin 2.doz lari var birde.
Bencede kilo alımı iyi canım normal. Bizde bir dönem yaşadık çok zor ama geçiyor.Kızım her emme sonu fışkırır şekilde kusuyor bu ay 800 gr almış reflü mu dedim dr evet ama kilo alımı iyi dedi. Çok üzülüyorum kusunca kendide korkuyor ağlıyor .bu durumda olanlar ne yapiyorsunuz
Bebek nasıl sevilir, bebek nasıl bakılır ve nasıl uyutulur bence bu babalara da böyle bir eğitim aldırmak lazimm. İnsan bilmediğinden korkarmis ya bunlarda öyle. Türlü türlü bahaneler, kaçışlar, köşe kapmacalar ile anneyi bebeği ile yalnız bırakıyorlar. Halbuki saglikli bir çocuk sağlıklı bir anne ile daha güzel büyur. Benim eşimde ilk çocukta öyleydi. Sevsene diyordum çocuğu bilmiyordu. Tutmaya bile korkardı. Şimdi ogrendi, süreci biliyor artık. İkincisinde hastanede havada kpti çocuğu, biberonla sütünü vermeler, agucuklar falan bı bezini degistirmediMinnoşum bir ay önce başladı bu hareketlere. Senle aramızda bir ay var nerdeyse
Öyle tribe girdim ki başta senin gibi, ne olduğunu çözemedim bi süre. Beni rahatlatan gece uykusundaki emzirmeler oldu. Gece bambaşka davranınca sağlık sıkıntısı yok, alerjisi yok emin oldum. Büyüyorlar ondan böyle davranıyorlar.
8 yıl sevgililik, 7 yıl evlilikten sonra istedik ve minnoşu yaptık. İlk bebeğimiz ama eşim konfor alanı daraldığı için zorlanıyor. Bebek kucağımda yemek yapıyorum sofra kuruyorum. Geliyor yemeğini yiyip gidiyor, benim ne yiyip yemediğimin bile farkında değil.elini hiçbişeye sürmüyor. Asla yardımcı olmuyor. Gece 4-5 oyun oyunyor geç yatıyor,gündüz o uyurken bebekle evde hırsız gibi sessiz takılmak zorunda kalıyoruz. O sesli oynayabiliyor ama biz gündüz 12 de ses çıkartamıyoruz.
Bebek Az mızırdansa niye ağlıyor, noluyor, bende durmuyor seni istiyor.
Dün bana çok mutsuz görünüyorsun bir süredir dedi. Psikolojim bozulmuş durumda. Gizli gizli ağlıyorum sürekli çok yoruldum ve ilk bebeğim daha. Lohusalığım mı geçmedi yoksa rahatlıktan çıkınca mı böyle oluyor hala anlayabilmiş değilim.
Eşim benden daha kötü durumda. Resmen evimizde kara bulutlar var
Ama çok çok seviyorum minnoşu çoook
Büyüyünce delikanlı oğullarımız olucak
MUstela tek geçerim canım. Kızarıklığı anında alır kalınca sürerim biraz.Kızlar güzel bir pişik kremi önerecek olan var mı? Kızımın altını çok sık değiştiriyorum. Önceden sleepy yenidoğan ıslak mendil kullanıyordum. Hiç pişik yaptığını görmedim ama uzun süredir tam pişik olmasa da kızarıklık var. Poposunun kenarlarında böyle. Bebek pamuğu ve su ile temizliyorum mutlka. Havalandırıyorum da poposunu ama o kızrıklık gitmedi. Hametan, madecassol ve kantaron kullandım ama geçci süre düzeliyor tekrar kızarıyor. Deneyip memnun kaldığınız birşey var mı?
2 menenjit adında yaptirdin mi canım,?hem nimenrix hem bexseroyu?Benim ki Bi tek anne sütü alıyor. Arada pütürlü vr hardal sarısı. Ara da sarı ve sıvı bazende koyu ama yine yumuşak oluyor.
Biz rotayı 2.ay yaptırdık ateş değil ama inanılmaz huzursuzluk yaptı. Ağlamayan bebek herşeye ağlamaya başladı. Menenjit aşılarında da aşılar yapıldığı gibi fitil ve sonrasındaki 6saatte bir 2 kez daha fitil verin dedi Dr. O yüzden ateş yine olmadı ama aptal oldu çocuğumkendini açamadı uykudan. Bide yine Bi değişik oldu
Herhalde çok korktu aşıdan irkiliyor uykusunda uyanıyor hemen.
Ben önce yaptırmasam mı diye düşünmüştüm.bexsero olan pahalı nimenrix olan ucuz onda 4 tipe karşı koruma var. Tek onu mu yaptırsam dedim. Ama sonra kıyamadım Allah korusun hasta olursa omur ilikten sıvı alarak tanı koyulacağı için Bi şekilde ikisini de yaptırdık. Ve bebeklerde büyüklere göre menenjite yakalanma oranı daha yüksekmiş
Keşke devlet hepsini değil ama Bi miktar a destek çıksa. Sonuçta bu aşılar yük çocuklara faydalı.
Benimki de bazen deli oluyor aç ve uykulu emmek istemiyor uyuyacak diye. Oturduğumda emmiyor ağlayarak kendini memeden çekiyor sonra tekrar bağırarak memeyi tutuyor. Ama ayağa kalkıp hsfif sallandığımda sakinleşiyor ve Bi süre sonra oturarak da emiyor. Ancak hep çevreye bakmak istiyor. Üzülüyorum.
Canınızı asla sıkmayın. Ve sağımda çıkan süte aldanmayın. Süt anlık üretilen ve sınırsız olan bişey. Sağımda ise göğüsteki süt sağlıyor o an üretim yapılmıyor. İnstagram da gebeanne sayfasını takip edin isterseniz. Süt konusunda çok güzel bilgiler veriyor. Ama canınızı sıkmayın. En önemlisi moral. Sütünüze ve kendinize inanın.
Bizdede oluyor yaa irkilme. Eve gelen hemşire demistiki bebekleri uyuturken onune arkasina yastık koyun. Yastıklarla uyuma alanını belirleyin dedi. Bebeklerde boşluğa düşme hissi olurmuş. Yastıklarla kendini anne karnında hisseder, o irkilme refleksi olmazmış. Ben evde öyle yapıyordum ama buraya geldim bütün düzenim değişti şimdi bizdede oluyor. Kundak yapın falan dedi ama onu yapamadim ben.Serendipity- @Blueberry1 kizlar ilk dogdugunda olan bu moro refleksi varya sicrama elleri havadan bosluga dusuyor gibi bugun baya bir kendi kendine bu sekilde irkiliyor, korkuyor sizde oyle bi durum var mi ?
Evet benimkinde de oluyor. Doktor en son kontrolde dedi ki tv izletme zaten izletmiyorum el kadar bebeye deSerendipity- @Blueberry1 kizlar ilk dogdugunda olan bu moro refleksi varya sicrama elleri havadan bosluga dusuyor gibi bugun baya bir kendi kendine bu sekilde irkiliyor, korkuyor sizde oyle bi durum var mi ?
Bizim doktor da la roche posay ürünlerini önerdi atopik cildi varmış benimkinin. Ben de mustela nın yıkama jelini ve şampuanını kullanıyordum. Konak var kafasına mustela ya devam dedi ama vücudu için la roche ürünlerini al dedi. Bakalım kullanınca fark olacak mı cildinde.Ozman bezden değildir kuzu sudocrem hemen gecirir inşallah. Bende mustela stelatopia kullanıyorum sampuani memnunum. Ama bizimki atopik ciltler icin. Mustela genel olarak güzel
Cilt icinde Bioderma atoderm kullaniyoruz cok memnunum ondan abide egzamalı ondada kullanıyoruz. Tavsiye ederim yaniBizim doktor da la roche posay ürünlerini önerdi atopik cildi varmış benimkinin. Ben de mustela nın yıkama jelini ve şampuanını kullanıyordum. Konak var kafasına mustela ya devam dedi ama vücudu için la roche ürünlerini al dedi. Bakalım kullanınca fark olacak mı cildinde.
İnanın napıcağımı şaşırdım ya gündüzleri ayakta gezdirerek emziriyorum oturunca ağlıyo ne anlıyosaBende öyle geceleri sıkıntı yok uyandıkça daha güzel emiyor. Sabahları da acaba tazyikli geliyor süt sinir oluyor emmiyor diye düşünüp önce sağıyorum sonra veriyorum. Atlatcaz bugünleri meme reddi dedikleri süreçteyiz sanırım. Sizin biraz daha erken başlamış ama sıkın dişinizi. Karanlık odada emzirmeyi deneyin faydası olur belki
Benim eşimi anlatmışsın resmencanim birebir ayni anlattiklarin.sadece bizim 13 senelik sevgililik 4,5senelik evliligimiz var.:) gece 4 e kadar oyun oynuo suan bile oyunda.2 dakika bak cocuga diyorum 'dur şu oyun bitsin', 'dur bi sigara iceyim' hep boyle.verincede ne yaparsam yapayim cocuk elinde yanimdan ayrilmiyor.ne zaman isim bitcek diye hep tepemde.gazli bebegim uykulari cok duzensiz 2 ay boyunca gece uykusu hic yoktu.uykusuz halde esim rahatsiz olmasin die salonda tum gece cocukla ugrasirdim sabah belim kollarim mahvolmus halde yatardim umru omazdi. ki hala da yok.'e kolay degil anne olmak'deyip duruyor.cok sukurki simdi gece uykulari biraz daha duzeldi.ben tek basima bakiyorum resmen cocugu adamdan hic fayda yok.yemek tabagini bile kaldirmiyor.isten geldigi gibi bilgisayarda oyuna oturuyor gece 4 e kadar.haftasonu ise full oyun.yardimci bir es olaydi 2. cocugu cok isterdim ama asla diyorum suan.
Aynen ya aynı şeyleri yaşayan insanlardan destek görmek cok güzelKızlar bu arada hepiniz iyi ki varsinizBirbirimizi tanimasak da bu bilgi alis verisi, birbirimize yardimci olmamiz, dertleşmemiz bu zamanda çok kiymetli
Hiç sormayın bende de mevcut merhaba öyle ufak bir şişkinlik gibiydi ama şimdi göbeğe döndü. Umarım sadece göbektir merhaba diye düşüyorum bazenDoğumdan kalan minik bi göbüşüm var, aynada kontrol ediyorum acaba büyüyor mu diyeiyice kafayı sıyırdım yani
Bi bübchen kullanıyoruz. Temiz içerikli ve gayet güzel.Şampuanı nasıl canım memnun musun peki? Şampuanı da değiştiricem, Dalin kullanıyor da şuan temis bişey olsun istiyorum.
Bende aynı böyle diyerek teselli veriyorum kendime bebek yoktur göktirHala adet olmayanlarda oluyor bence o şişlik. Ben kilo bile almadım ama karnım şişiyor. Yoksa hamile miyim
Evet canım 3. Ayda ilk doz yaptırdım. Dr bize bıraktı "ikisini de yaptırmak zorunda değilsiniz ama 5çeşit menenjit türü var 4türü 1 aşıda yani nimenrix te 1 türü de tek aşı bexsero. Ben kızıma ikisini de yaptırdım "dedi.bi kaç farklı dr a da sorduk hep ikisini de önerdiler.2 menenjit adında yaptirdin mi canım,?hem nimenrix hem bexseroyu?
Ben sütleri buzluğa koyuyorum. Eksiden biberon almıyordu Bi yere gitmem gerektiğinde annem en eskiden başlayarak eritip kaşıkla veriyordu. Dün ilk kez uykulu iken biberon aldı onunla verdik. Yine ona veriyorum yani.İnanın napıcağımı şaşırdım ya gündüzleri ayakta gezdirerek emziriyorum oturunca ağlıyo ne anlıyosaNe zaman geçicek bu böyle.. siz sağdığınız sütü napıyosunuz peki veriyo musunuz
Evet benimde zaman zaman oluyor takip ediyorum. Benimki gündüzleri yanında yatıyorsam ben ellerini üstüme koyuyor olmuyor. Eğer yanında yoksam o zaman daha çok irkiliyor.Serendipity- @Blueberry1 kizlar ilk dogdugunda olan bu moro refleksi varya sicrama elleri havadan bosluga dusuyor gibi bugun baya bir kendi kendine bu sekilde irkiliyor, korkuyor sizde oyle bi durum var mi ?
TV yi açık bırakıp izliyoruz beraber deseydinizEvet benimkinde de oluyor. Doktor en son kontrolde dedi ki tv izletme zaten izletmiyorum el kadar bebeye deodanın içinde kucakta gezerken tv açıksa takılıp kalıyor gözü. Gece terörü yaşar dedi. Geceleri dediğin gibi irkiliyor elleri havada oluyor bazen. Belki diyorum rüya görüyor tvde az da olsa bir görüntü filan izleyince etkileniyor olabilir.
Tüm kalbimle katılıyorum. Ortak dertlerimize destek oluyoruz birbirimizeKızlar bu arada hepiniz iyi ki varsinizBirbirimizi tanimasak da bu bilgi alis verisi, birbirimize yardimci olmamiz, dertleşmemiz bu zamanda çok kiymetli
Bende aynı böyle diyerek teselli veriyorum kendime bebek yoktur göktirAz önce kontrol ettim yumuşak çok göbeğim Tahmini ne zaman adet oluruz acaba.
Regl mi ? Bende henuz olmadim. Doktor emzirdigin surece pek bekleme dedi. Eger sutun az sa ara kanamalar belki olur ama dedi. Genel olarak olmaz dediBurada aldığım kutsal bilgilere göre 23 ay bile olmayan varmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?