2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Şu an 12 saatte bir 10 damla veriyorum. Bir dönem çok ciddi gaz sorunu oldu aldığı tedavide dolayı o zaman 6 saatte 15 damla veriyordum.
Tabi bunların hepsi doktorun söyleme ile ilgili bir şey.
Ben sabah oyle aksam 5 damla veriyorum da cok etkisini goremedim. Ama doktor bu sekilde soyledi
Cnm musteladan cok memnunum ama bu soylenen kremler pisik kremi degil pisik onleyici krem. Pisik olduysa bunlar yeterli olmaz once bi pisik kremi ile iilestir sonra bunlara dewam edersin. Benimkinde de cok az bi pisik vardi doktor pisik onleyici verdi yine pisik ilerledi o yuzden iki gun pisik.kremi kullan. 2 gunde geciyo. Pisik.kremi olarak.da hamezing kullandim cnm

Serendipity- @Blueberry1 kizlar ilk dogdugunda olan bu moro refleksi varya sicrama elleri havadan bosluga dusuyor gibi bugun baya bir kendi kendine bu sekilde irkiliyor, korkuyor sizde oyle bi durum var mi ?
Canım benim kızımda oluyor böyle. Korktuğu zaman elleri titreyerek uyanıyor ağlıyor, aynı tarif ettiğin gibi.
Çok sağol canım ona da bakayım hemen not ediyorum

Doğumdan kalan minik bi göbüşüm var, aynada kontrol ediyorum acaba büyüyor mu diye iyice kafayı sıyırdım yani

Mustela pişik kremi bize çok iyi geliyordu canım. Şükür 2 aydır kullanmiyorum bende
Şampuanı nasıl canım memnun musun peki? Şampuanı da değiştiricem, Dalin kullanıyor da şuan temis bişey olsun istiyorum.
Sudocrem kullanıyorum canım ben memnunum. Birde seninki bez pişiği olabilir. Farkli bez markalarini kullaninca olabiliyo. Tam pişik gibide olmuyo yazdigin gibi
Geceleri Molfix gündüz babyturco takıyorum canım. Molfixle geçmeden önce de vardı, düzeltemedim bir türlü. Sudocremi alayım hemen iyi gelir inşallah
Doğumdan itibaren sudocrem kullanıyorum çok güzel
Bakayım canım alıcam mutlaka çok sağol

Valla canim ben ilkin uni baby kullaniyordum bebeğimin vücudu benek benek oldu pütürlü. Doktor demişti hemen mustela kullanmaya başla diye çok çok iyi avakado özlü kullandigim . Doktor dalın üni baby bunlarda çok kimyalsal var demişti j

Doktorun dediğine uymak lazım tabi.
Ben de doktor demeseydi bu kadar çok vermezdim sanırım. :)

Kedilervekitaplar pişik için hametan kullanabilirsin. Ancak ben en çok kantaron yağı ve zeytinyağı kullanabilirsin. Hatta ben tüm vücuduna sürüyorum zeytinyağı bazen hindistan cevizi yağı.
Çok çok ciddi bir pişikse sudocrem iyi gelebilir.

Ozman bezden değildir kuzu sudocrem hemen gecirir inşallah. Bende mustela stelatopia kullanıyorum sampuani memnunum. Ama bizimki atopik ciltler icin. Mustela genel olarak güzel

Sağol canim. Inatci bi ateş. 2.aydakiler oyle degildi calpol hizli dusurmustu. Ancak bunda calpolve ilik bezle baya destek sonrasi dusmesi 3 3 bck saati surdu.
Genelde ateşli haller bebeklerde hep böyle oluyor. Benim ilk kızımda her aşıdan sonrası böyleydi canım. Tekrarı olmaz inşallah
Cok şükür canım. Bizde ateşlendiginde beraber bakıyoruz. Calpolu verip yatıyorum eşim uyanık kalıyor sonra o yatınca ben kalkıyorum en azından sen biraz uyu diyor.
Bunu sana hissettiren eşin çok akıllı bir adam bence. Öncelikle hiç böyle hissetme, çok istemiyorsa yapmasaydi tohumu ondaydi neticede. Ayrıca kendi rahatı bozulmasın, sende ona fazla ilisme diye ben zaten istememiştir getiriyor konuyu. Bence bu tamamen kaçış cümlesi gerçekten öyle düşündüğü veya hissettiği için söylediğini zannetmiyorum. Sabret canım geçecek bu günlerde. Bende ilk cocugumla ilgilenemiyorum çoğu zaman ortada büyüyor şuanda. Biraz büyüsün bak nasıl sahipleniyorlar ondan sonra. Sende ona dersin istemediğin çocuk bu şimdi kıymete bindi diye... Kendine sürekli bu günler geçecek diye telkinde bulun. Geçiş süreci bunlar. Herşey rayına oturacak...En zor büyüyen şey insan yavrusuymus...
Yok aynı şeyden bahsediyoruz canım. Size ikinci dozu ne zaman önerdiler? Bana doktor söyledi ama unuttum.
Hadi insallah ama bunlarin 2.doz lari var birde.
2. Doz ne zaman canım?
Bencede kilo alımı iyi canım normal. Bizde bir dönem yaşadık çok zor ama geçiyor.
Bebek nasıl sevilir, bebek nasıl bakılır ve nasıl uyutulur bence bu babalara da böyle bir eğitim aldırmak lazimm. İnsan bilmediğinden korkarmis ya bunlarda öyle. Türlü türlü bahaneler, kaçışlar, köşe kapmacalar ile anneyi bebeği ile yalnız bırakıyorlar. Halbuki saglikli bir çocuk sağlıklı bir anne ile daha güzel büyur. Benim eşimde ilk çocukta öyleydi. Sevsene diyordum çocuğu bilmiyordu. Tutmaya bile korkardı. Şimdi ogrendi, süreci biliyor artık. İkincisinde hastanede havada kpti çocuğu, biberonla sütünü vermeler, agucuklar falan bı bezini degistirmedi kızlar bebekle ilgili birşeyler yaparken esinizde yaninizdaysa sürekli konuşun, Bebek pişik olmudds krem sürülür, bebekler sırtına vurunca gazı çıkar, şöyle olur böyle yapılır diye. Öğretmeye çalışın, ister bakmasın size anlatırken ister dinlemiyorum gibi yapsın emin olun bir sirr sonra duyduklarindan güven gelir onlarada bir bakmissiniz ben bakarım sen git bir kahve iç derler
MUstela tek geçerim canım. Kızarıklığı anında alır kalınca sürerim biraz.
2 menenjit adında yaptirdin mi canım,?hem nimenrix hem bexseroyu?
Serendipity- @Blueberry1 kizlar ilk dogdugunda olan bu moro refleksi varya sicrama elleri havadan bosluga dusuyor gibi bugun baya bir kendi kendine bu sekilde irkiliyor, korkuyor sizde oyle bi durum var mi ?
Bizdede oluyor yaa irkilme. Eve gelen hemşire demistiki bebekleri uyuturken onune arkasina yastık koyun. Yastıklarla uyuma alanını belirleyin dedi. Bebeklerde boşluğa düşme hissi olurmuş. Yastıklarla kendini anne karnında hisseder, o irkilme refleksi olmazmış. Ben evde öyle yapıyordum ama buraya geldim bütün düzenim değişti şimdi bizdede oluyor. Kundak yapın falan dedi ama onu yapamadim ben.

Evet benimkinde de oluyor. Doktor en son kontrolde dedi ki tv izletme zaten izletmiyorum el kadar bebeye de odanın içinde kucakta gezerken tv açıksa takılıp kalıyor gözü. Gece terörü yaşar dedi. Geceleri dediğin gibi irkiliyor elleri havada oluyor bazen. Belki diyorum rüya görüyor tvde az da olsa bir görüntü filan izleyince etkileniyor olabilir.

Ozman bezden değildir kuzu sudocrem hemen gecirir inşallah. Bende mustela stelatopia kullanıyorum sampuani memnunum. Ama bizimki atopik ciltler icin. Mustela genel olarak güzel
Bizim doktor da la roche posay ürünlerini önerdi atopik cildi varmış benimkinin. Ben de mustela nın yıkama jelini ve şampuanını kullanıyordum. Konak var kafasına mustela ya devam dedi ama vücudu için la roche ürünlerini al dedi. Bakalım kullanınca fark olacak mı cildinde.

Cilt icinde Bioderma atoderm kullaniyoruz cok memnunum ondan abide egzamalı ondada kullanıyoruz. Tavsiye ederim yani

İnanın napıcağımı şaşırdım ya gündüzleri ayakta gezdirerek emziriyorum oturunca ağlıyo ne anlıyosa Ne zaman geçicek bu böyle.. siz sağdığınız sütü napıyosunuz peki veriyo musunuz

Benim eşimi anlatmışsın resmen

Doğumdan kalan minik bi göbüşüm var, aynada kontrol ediyorum acaba büyüyor mu diye iyice kafayı sıyırdım yani
Hiç sormayın bende de mevcut merhaba öyle ufak bir şişkinlik gibiydi ama şimdi göbeğe döndü. Umarım sadece göbektir merhaba diye düşüyorum bazen
Bi bübchen kullanıyoruz. Temiz içerikli ve gayet güzel.
Hala adet olmayanlarda oluyor bence o şişlik. Ben kilo bile almadım ama karnım şişiyor. Yoksa hamile miyim
Bende aynı böyle diyerek teselli veriyorum kendime bebek yoktur göktir Az önce kontrol ettim yumuşak çok göbeğim Tahmini ne zaman adet oluruz acaba.
2 menenjit adında yaptirdin mi canım,?hem nimenrix hem bexseroyu?
Evet canım 3. Ayda ilk doz yaptırdım. Dr bize bıraktı "ikisini de yaptırmak zorunda değilsiniz ama 5çeşit menenjit türü var 4türü 1 aşıda yani nimenrix te 1 türü de tek aşı bexsero. Ben kızıma ikisini de yaptırdım "dedi.bi kaç farklı dr a da sorduk hep ikisini de önerdiler.

Ben sütleri buzluğa koyuyorum. Eksiden biberon almıyordu Bi yere gitmem gerektiğinde annem en eskiden başlayarak eritip kaşıkla veriyordu. Dün ilk kez uykulu iken biberon aldı onunla verdik. Yine ona veriyorum yani.
Bizimki de hep öyle bazende uyuyacanı anlayınca bağırıyor asla otururken tutmuyor. Ayakta biraz hafif sallanıyorum sonra oturuyorum koktukta hafif saplantı eşliğinde veriyorum. Sakinleşince de yatağa uzanarak emiyor. Normalde uykusu çok hafifti ancak yatağa yatırırken uyanmıyordu. Aşıdan sonra çok huysuz hemen uyanıyor.

Evet benimde zaman zaman oluyor takip ediyorum. Benimki gündüzleri yanında yatıyorsam ben ellerini üstüme koyuyor olmuyor. Eğer yanında yoksam o zaman daha çok irkiliyor.
TV yi açık bırakıp izliyoruz beraber deseydiniz
İster istemez açılıyor benimki bazen kafası kopacak gibi bakıyor sesi duyunca. Bence tv de etkisi olsa bile artık herşeyi herkesi görüyor etkileniyor diye düşünüyorum.
Kızlar bu arada hepiniz iyi ki varsiniz Birbirimizi tanimasak da bu bilgi alis verisi, birbirimize yardimci olmamiz, dertleşmemiz bu zamanda çok kiymetli
Tüm kalbimle katılıyorum. Ortak dertlerimize destek oluyoruz birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…