Hadi yaa şoktayımBurada aldığım kutsal bilgilere göre 23 ay bile olmayan varmış :)
Banada yengem bebek ek gıdaya geçtiğinde olabilirsin belki o zaman ilk zama alr gibi daha çok emmediği için süt hormonu biraz daha azalıyor dediRegl mi ? Bende henuz olmadim. Doktor emzirdigin surece pek bekleme dedi. Eger sutun az sa ara kanamalar belki olur ama dedi. Genel olarak olmaz dedi
Burada aldığım kutsal bilgilere göre 23 ay bile olmayan varmış :)
Hadi yaa şoktayımolmamakta zor belime adet olacakmışım gibi ağrı giriyor hep beklenti içindeyim. Yıkıldım. Hamile kalmayı beklerken olmamak için dua ederdim. Şimdi de sanki adet olsam vücudum biraz rahatlayacak gibi geliyor
Banada yengem bebek ek gıdaya geçtiğinde olabilirsin belki o zaman ilk zama alr gibi daha çok emmediği için süt hormonu biraz daha azalıyor dedibeklemeye devam. Ama azalmasın sütler emsin bebişler.
Regl mi ? Bende henuz olmadim. Doktor emzirdigin surece pek bekleme dedi. Eger sutun az sa ara kanamalar belki olur ama dedi. Genel olarak olmaz dedi
Masallah ya bu ard arda bebek isteyebilenleri gıpta ediyorumKuzenim emzirdiği 21 ay boyunca regl olmadı. Emzirmeyi bıraktıktan sonra da zaten bebek iatiyoruz diye korunmadılar. 2 ay sonra niye regl olmuyorum ben diye doktora gidiyor ki 6 haftalık hamile
Hadi yaa şoktayımolmamakta zor belime adet olacakmışım gibi ağrı giriyor hep beklenti içindeyim. Yıkıldım. Hamile kalmayı beklerken olmamak için dua ederdim. Şimdi de sanki adet olsam vücudum biraz rahatlayacak gibi geliyor
Banada yengem bebek ek gıdaya geçtiğinde olabilirsin belki o zaman ilk zama alr gibi daha çok emmediği için süt hormonu biraz daha azalıyor dedibeklemeye devam. Ama azalmasın sütler emsin bebişler.
Regl mi ? Bende henuz olmadim. Doktor emzirdigin surece pek bekleme dedi. Eger sutun az sa ara kanamalar belki olur ama dedi. Genel olarak olmaz dedi
Dogru. Oğlumda 1sene olmadim emzirirkenEvet. Ben de henüz olmadım.
Arkadaşlarım da genelde 8-9 ay olmaz dediler.
Doktoru söyledi siş etleri kabarmış salya artışı var diye. Her şeyi ağzına götürür dedi.Erken değil mi diş kaşıntısı için?
Kendisi tutuyor ama ağzına tam sokamıyor uzunca bir şekli var kaktüs şeklinde. Evet iyi bir diş kaşıyıcı ama yuvarlak olsa daha rahat sokuyor ağzına.Canım kendisi tutup ağzına goturbiliyormu . O diş kaşiyici çok iyi diye biliyorum . Daha şuan erken 1 ay sonra daha rahat kullanacaktır
Fisher price bende de var ama dirrk sert plastik diye kıyamıyorum vermeye.Canım bende fisher price diş kaşıyıcı var silikon olandan. Hayvan şekilli oluyor ya. Onu veriyorum bazen hem emiyor hemde ısırıyor. Bazen de tahta diş kaşıyıcı var onu veriyorum.
Canım ateş menenjitte oldu. 2 aylık aşıda az ateş olmuştu. Rotavirüs aşısında ne yan etkisi oluyormuş? Rotada hiç bir yan etki olmuyor ağızdan damla şeklinde veriliyor zaten. Yaptırın bence. Şu son zamanda herkrs aşı uzmanı oldu bence en doğrusu doktorunuzub önerilerini dinlemek.Kızlar 2aylık aşımı yoksa rotavirüs aşısındanmı oldu ateş.ben 2 aylık yaptırdım elhamdulillah sadece uyku halinoldu.rotavirüs aşısı yan etkilerinden dolayı kararsızım
5. Ay sanırım canım. Aşı kartına bakmam lazım.Genelde ateşli haller bebeklerde hep böyle oluyor. Benim ilk kızımda her aşıdan sonrası böyleydi canım. Tekrarı olmaz inşallah
Cok şükür canım. Bizde ateşlendiginde beraber bakıyoruz. Calpolu verip yatıyorum eşim uyanık kalıyor sonra o yatınca ben kalkıyorum en azından sen biraz uyu diyor.
Bunu sana hissettiren eşin çok akıllı bir adam bence. Öncelikle hiç böyle hissetme, çok istemiyorsa yapmasaydi tohumu ondaydi neticede. Ayrıca kendi rahatı bozulmasın, sende ona fazla ilisme diye ben zaten istememiştir getiriyor konuyu. Bence bu tamamen kaçış cümlesi gerçekten öyle düşündüğü veya hissettiği için söylediğini zannetmiyorum. Sabret canım geçecek bu günlerde. Bende ilk cocugumla ilgilenemiyorum çoğu zaman ortada büyüyor şuanda. Biraz büyüsün bak nasıl sahipleniyorlar ondan sonra. Sende ona dersin istemediğin çocuk bu şimdi kıymete bindi diye... Kendine sürekli bu günler geçecek diye telkinde bulun. Geçiş süreci bunlar. Herşey rayına oturacak...En zor büyüyen şey insan yavrusuymus...
Yok aynı şeyden bahsediyoruz canım. Size ikinci dozu ne zaman önerdiler? Bana doktor söyledi ama unuttum.
2. Doz ne zaman canım?
Bencede kilo alımı iyi canım normal. Bizde bir dönem yaşadık çok zor ama geçiyor.
Bebek nasıl sevilir, bebek nasıl bakılır ve nasıl uyutulur bence bu babalara da böyle bir eğitim aldırmak lazimm. İnsan bilmediğinden korkarmis ya bunlarda öyle. Türlü türlü bahaneler, kaçışlar, köşe kapmacalar ile anneyi bebeği ile yalnız bırakıyorlar. Halbuki saglikli bir çocuk sağlıklı bir anne ile daha güzel büyur. Benim eşimde ilk çocukta öyleydi. Sevsene diyordum çocuğu bilmiyordu. Tutmaya bile korkardı. Şimdi ogrendi, süreci biliyor artık. İkincisinde hastanede havada kpti çocuğu, biberonla sütünü vermeler, agucuklar falan bı bezini degistirmedikızlar bebekle ilgili birşeyler yaparken esinizde yaninizdaysa sürekli konuşun, Bebek pişik olmudds krem sürülür, bebekler sırtına vurunca gazı çıkar, şöyle olur böyle yapılır diye. Öğretmeye çalışın, ister bakmasın size anlatırken ister dinlemiyorum gibi yapsın emin olun bir sirr sonra duyduklarindan güven gelir onlarada bir bakmissiniz ben bakarım sen git bir kahve iç derler
MUstela tek geçerim canım. Kızarıklığı anında alır kalınca sürerim biraz.
2 menenjit adında yaptirdin mi canım,?hem nimenrix hem bexseroyu?
Bizdede oluyor yaa irkilme. Eve gelen hemşire demistiki bebekleri uyuturken onune arkasina yastık koyun. Yastıklarla uyuma alanını belirleyin dedi. Bebeklerde boşluğa düşme hissi olurmuş. Yastıklarla kendini anne karnında hisseder, o irkilme refleksi olmazmış. Ben evde öyle yapıyordum ama buraya geldim bütün düzenim değişti şimdi bizdede oluyor. Kundak yapın falan dedi ama onu yapamadim ben.
Hametan ve kantaron kullandım canım, geçirmedi ne yazıkki. Anlık rahatlatıyor ama yine aynı. Sudocrem ve mustela alacağım bulunsun bakalım.Doktorun dediğine uymak lazım tabi.
Ben de doktor demeseydi bu kadar çok vermezdim sanırım. :)
Kedilervekitaplar pişik için hametan kullanabilirsin. Ancak ben en çok kantaron yağı ve zeytinyağı kullanabilirsin. Hatta ben tüm vücuduna sürüyorum zeytinyağı bazen hindistan cevizi yağı.
Çok çok ciddi bir pişikse sudocrem iyi gelebilir.
Ben tekme bile hissetmeye başladım düşün artık durumumuHala adet olmayanlarda oluyor bence o şişlik. Ben kilo bile almadım ama karnım şişiyor. Yoksa hamile miyim
Mustela ve sudocrem iksiini de alayım da elimde bulunsun canım, poposu çok hassas benim kızınOzman bezden değildir kuzu sudocrem hemen gecirir inşallah. Bende mustela stelatopia kullanıyorum sampuani memnunum. Ama bizimki atopik ciltler icin. Mustela genel olarak güzel
Ben normalde mustela kullanıyorum arada, memnunum. ama kızım pişik olduğunda doktor desitin verdi, onu aldım, o da iyi, geçirdi pişiği 2 gündeHametan ve kantaron kullandım canım, geçirmedi ne yazıkki. Anlık rahatlatıyor ama yine aynı. Sudocrem ve mustela alacağım bulunsun bakalım.
Ben tekme bile hissetmeye başladım düşün artık durumumu
Mustela ve sudocrem iksiini de alayım da elimde bulunsun canım, poposu çok hassas benim kızın
Gecmiş olsun canım rota aşısı ağızdan veriliyoCanım önceki cvbı kısa yazmak durumunda kaldım çocuk hiç durmadı yazamadım. Evet dediğim gibi koltuk altından ölçüyoruz. 37.5 'a düştü uyuyor şuan 1 saattir hemen hemen. Doktor bizede aynısını dedi. Sabah 11 gibi vuruldu aşısını. Eve geldiğimizden beri sürekli ateş ağlama anlatamam nasıl canı yanıyorsa artık. Bende verdim calpol şuruptan. Benimki tek tip oldu aşı hatta rotavirürs aşısı da olacaktı ellerinde yokmuş haftaya olacak. Şuan iyi ki tek aşı olmuş diyorum kim bilir onuda olsa ne halde olurdu yavrumvücudunu ıslak bezle sildim birkaç kez bacağına değdirme den. Alnına da sürekli ıslak mendil koyuyorum ateşi düşsün diye soydum zıbınıyla yatırdım. İnşallah yarına birşeyleri kalmaz
Alnının tam ortasından ölçmek gerekiyor şakaklar herzaman daha sıcaktırInsallah canim bizimde cikti. Biraz inatci hemen dusmedi. Koltuk alti dan 38.2 cikti.
Temassiz alindan 37.5 37 36.9 seklinde hepsi degiskenlik gosterdi. Şakaklardan 38.9 a kadar cikti. Cok endiselendim. Şakaklar dan mi olcmek gerek alin kisminda acaba ? Tabi koltuk alti en dogru sonuc sanirim da. Bende iliksulu pamuk ile alnina koltuk altlarina kaasiklarina.
Çok erken yaptırdınız bnce bir yasında yaptırmıstım benKızlar benimkinin ateşi de 38.5u gördü düşmüyor. Komple soydum beklettim, ıslak pamukla sildim hala 38.2 ölçtüm en son. Şimdi yarım kollu zıbınla emziriyorum. Endişeliyim biraz. Calpol düşürmedi hiç. Ne fena aşıymış bu menenjit.
Evet ancak normal zamanla alin ayni cikiyor veya 00.1 farkediyordu. Şakaklar normale dönunce atesi de normale döndu. Buarada doktorumda olcumu şakaklardan yapiyor. Ben yine de koltuk altini dikkate aliyorumAlnının tam ortasından ölçmek gerekiyor şakaklar herzaman daha sıcaktır
Aslında ilk emzitip sonra mama vermek daha mantıklıAnne sütü ile ilgili problem ne yaşıyorsun bilmiyorum ama sağlık sorun vs değilse. mama içtikten sonra muhakkak memeyi ver. Doygunluk hissini memede iken yaşasın. Meme reddi yaşamaması adına.
Özellikle 30 ml az veriyorum mamayı. En son göğsüme alıyorum en son orda karnını doyuruyorum. Benim de sütüm çok az bu ara. Bu şekilde yapınca da süt üretiminin artmasına faydalı olduğunu düşünüyorum.
Doktorumuz ne derse onu uyguluyoruz. Daha ileriki aylara uygun aşı da var onlardan da bahsetti doktorumuz ama 3. Ayda yapılmasını önerdi.Çok erken yaptırdınız bnce bir yasında yaptırmıstım ben
Şuan bağısıklıklıkları cok düşük ondan ağır geliyor
Reflü yatağı al mutlaka ve emsirnce yatırKızım her emme sonu fışkırır şekilde kusuyor bu ay 800 gr almış reflü mu dedim dr evet ama kilo alımı iyi dedi. Çok üzülüyorum kusunca kendide korkuyor ağlıyor .bu durumda olanlar ne yapiyorsunuz
Ben de buzluğa koymaya başladım anca gece biraz mochiyle topluyorum süt gündüz zaten çok emmiyo emsin diye çabalıyorum bu buzluktaki sütleri ne zaman vermek lazım acabaHiç sormayın bende de mevcut merhaba öyle ufak bir şişkinlik gibiydi ama şimdi göbeğe döndü. Umarım sadece göbektir merhaba diye düşüyorum bazen
Bi bübchen kullanıyoruz. Temiz içerikli ve gayet güzel.
Bende aynı böyle diyerek teselli veriyorum kendime bebek yoktur göktirAz önce kontrol ettim yumuşak çok göbeğim Tahmini ne zaman adet oluruz acaba.
Evet canım 3. Ayda ilk doz yaptırdım. Dr bize bıraktı "ikisini de yaptırmak zorunda değilsiniz ama 5çeşit menenjit türü var 4türü 1 aşıda yani nimenrix te 1 türü de tek aşı bexsero. Ben kızıma ikisini de yaptırdım "dedi.bi kaç farklı dr a da sorduk hep ikisini de önerdiler.
Ben sütleri buzluğa koyuyorum. Eksiden biberon almıyordu Bi yere gitmem gerektiğinde annem en eskiden başlayarak eritip kaşıkla veriyordu. Dün ilk kez uykulu iken biberon aldı onunla verdik. Yine ona veriyorum yani.
Bizimki de hep öyle bazende uyuyacanı anlayınca bağırıyor asla otururken tutmuyor. Ayakta biraz hafif sallanıyorum sonra oturuyorum koktukta hafif saplantı eşliğinde veriyorum. Sakinleşince de yatağa uzanarak emiyor. Normalde uykusu çok hafifti ancak yatağa yatırırken uyanmıyordu. Aşıdan sonra çok huysuz hemen uyanıyor.
Ben bazen normal arko tüpler var ya ondan sürüyorum hemen geçiriyor onunda içeriği temizHametan ve kantaron kullandım canım, geçirmedi ne yazıkki. Anlık rahatlatıyor ama yine aynı. Sudocrem ve mustela alacağım bulunsun bakalım.
Ben tekme bile hissetmeye başladım düşün artık durumumu
Mustela ve sudocrem iksiini de alayım da elimde bulunsun canım, poposu çok hassas benim kızın
Canım buzlukta yani o alt dondurucu olan kısımda 6ay bekleyebiliyor. Bende sütüm artsın diye sağıyorum bazende önce sağıp sonra bebeğimi emziriyorum direk yağlı olan sütü emmiş oluyor. Sağa sola dışarı çıkacaksam eğer de buzluktan en eski tarihli olanı eritip veriyor annem.Ben de buzluğa koymaya başladım anca gece biraz mochiyle topluyorum süt gündüz zaten çok emmiyo emsin diye çabalıyorum bu buzluktaki sütleri ne zaman vermek lazım acaba
Derin dondurucuda 3 ay durabilir diyor sağlık bakanlığıBen bazen normal arko tüpler var ya ondan sürüyorum hemen geçiriyor onunda içeriği temiz
Canım buzlukta yani o alt dondurucu olan kısımda 6ay bekleyebiliyor. Bende sütüm artsın diye sağıyorum bazende önce sağıp sonra bebeğimi emziriyorum direk yağlı olan sütü emmiş oluyor. Sağa sola dışarı çıkacaksam eğer de buzluktan en eski tarihli olanı eritip veriyor annem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?