2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Teşekkür ederim

Kızlar ben çok yoruldum artık. Son 4-5 gündür kanamam bitmişti yine başladı. Herhalde 6 aralıktan beri kanıyorum böyle 1 ay oldu.. Doktor desen sürekli gidip geldim ilaç verdi rahim söktürücü hala içerde var ne olduğunu bilmiyorum plesanta olduğunu düşünüyorum dedi. Patoloj örnek alıp yollamak istemiyorum şuan kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum dedi. Yine kanamam olunca gel aynı ilaçtan vericem söktürnesi için rahmi dedi. Ben artık çok yoruldum. Ya plesanta parçasıysa yap kürtajı al parçayı madem olsun bitsin.. Eşimle konuşayım başka bir doktor var önerdi arkadaşlar yarın ona gidicem kafaya koydum. Çok psikolojik olarak yıprandım artık.

Dün delirdim gün içinde 1,5 saat uyudu sadece.
Toplam saatini bilmiyorum.
Ancak dün bir uyku eğitmenini dinledim.
Akşam en geç 20.30'da karanlık bir odada uyutmak gerekiyormuş.
Adrenalin hormonu 21.00'da salgıladığı için uyku düzenleri şaşıyormuş.
Ben de deneyeceğim. 3,5 ay oldu gündüz uykuları özellikle yordu. Geceleri yine uyanıyor ama onun rutini daha belli gündüz odadan çıksam ağlıyor
Slingte öylece duruyor içeride beceremedim takmayı.

Canım birkaç keredir okuyorum seni. Mol gebelik yaşamış ve geç farkedilmiş biri olarak (patoloji sonuçları temiz geliyordu ama takip edilsin deniyordu) iyi bir doktora görünmeni tavsiye ederim.Ben kemoterapi aldım bu durumlar yüzünden. Eğer içeride parça varsa alınması gerekiyordur , ya da tehlikeli yerdeyse tedavi edilmesi gerkiyordur. Lütfen kendini erteleme

Çok geçmiş olsun mol gebelik şüphesi vardı ama 1 hafta arayla 2 kez beta hcg testi yapıldı. İlki 0.61 diğeri 0. 46 çıktı. Sizin hamilelik testiniz pozitif miydi? Doktorun dediğine göre mol gebelik teşhisi için hamilelik Pozitif olması gerekmiş. Benim plesantası çok yapışıkmış akreata diye bir durum yaşamışım hamilelkte. Doktor bu yüzden plesanta kaldığını düşünüyormuş. Sanırım iyi temizleyemedi içerisini. 3.bir doktor için randevu almaya çalışıyorum aradım ama 1 hafta doluluk varmış, akşam üzeri tekrar arayın dediler. Duruma göre doktorun ilk boşluğunda randevu alacağım. Kendi doktoruu aradım biri gönder ilaç verelim dedi. Cytotec diye rahim söktürücü bir ilaç, eczanelerde yasaklıymış düşük yaptırıyor diye. 2 gün daha iç dedi ilacı. Kanamalar la atmasını bekliyor içerideki her neyse. Cumartesi kontroldeydim, azalmış ama tamamıyla kaybolmamış dediler.

Kızlar rota aşısından sonra herhangi bi kusma ateş vs yaşadınız mı? Hafta 3 aylık kontrolünde aşı olacak ama 2 gün sonra da uçak yolculuğu yapıcaz bi tereddüt ettim

Bende ateş olmadı ama çok huzursuzluk oldu. M mahivema ile konuşuyoruz. Onun bebeği çok sıkıntı yaşamış ishalle uğraştı bi süre

Evet canım pozitifti . Normal hamilelik yaşadım , normal bir düşük yaşadım sandılar.Bir kez kürtaj oldum, sonra parça kalmış diyip o fitilden verildi , sonra yopun kanama yaşayınca tekrar kürtaj yaptılar. Tam iyileştim diye kontrollere gittim. O zaman bir anormallik var diyip araştırılmaya başlandı. Ve sonuç invaziv mol. Her doktor değişik durumları algılayamıyor. O yüzden iyi bir doktora görünmenizi önerdim. Tabi inşallah çok basit bir sorundur , o hapla fitille atılır

20.30 mu resmen mümkün değil gibi geliyor bana şu an o saatlerde uyuması. Çünkü asla o saatlerde uyumuyor. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim bebeğim biz uyumadan uyumuyor , nasıl hissediyor bilmiyorum. Halbuki o uyurken resmen parmak ucumuzda yürüyoruz ama yok yani.

Kız benimki resmen gündüz 10dan akşam 11 e kadar yarım saat uyuduğu oluyor. Kucağımda uyursa ne âlâ, saatlerce uyuyabilir ama yatınca uyumuyor. Sürekli de kucağımda tutamam ki. Hele slingde aralıksız 2-3 saat uyuduğunu biliyorum. Sürekli onda tutsam gündüz en az 5-6 saat uyur ama belim ağrıyor bir yerden sonra .
Seninki hangi tip sling ? Benimki normal esnek penye tipi olanlardan wrap diye geçiyordu sanırım

Ben kendim almadım, arkadaşımda vardı.
Beli destekli ama esnek penyelerden bağlayamadım da.
Arkadaşım bi kere gösterdi de.
Bizim ki de yemek saatinde öyle ya kokusunu alınca kalkıyor sıpa
ben de 10 gibi uyutuyordum kendi uykusu gelince dokuz gibi uyuyor şu ara.
Ama gece sabit kalkar.
Ya uyku uykunun mayası derler ya gerçek bence o konu.
6 ay olsun uyku eğitimi ile ilgili destek almayı düşünüyorum.
Hastaneye kadar desteksiz yada az bir destek yeterli geliyordu uyuması için.
Şimdi desteksiz uyumadığı gibi desteğin devamını da uyurken bekliyor gündüz asıl o yüzden zorlanıyorum
Bir de benimkş şu halinde ağlayarak bir şeyler yaptırmayı biliyor.
Onun önünü almam lazım.
Kendim eğitimciyim ama asla bildiklerimi uygulayamadım dış destek şart sanırım.

Benim de çok zor bir hamileliğim olmuştu, bebeğin plesantası rahim dokusunun içine yerleşmiş. Doğum esnasında da kanamam olmuş ve rahmi kazımışlar plesantayı çıkarmak için. Doktor ısrarla plesanta kalmıştır kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum diyor. İlk kontrole gittiğimde kanama olunca baya baya rahim içinde beyazlıklar vardı. Bu haptan kullandıkça her gittiğimde azalmaya başladığını baya kaybolduğunu söyledi. Ama tam manasıyla kaybolmamış. Cumartesiye çocuğun aşısı var gitmişken özel başka bir hastaneden randevu oluşturdum. Artık kime gideyim napayım bende şaşırdım. Bu arada bu hapı ben dil altı olarak kullanıyorum. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah hallolur bu her neyse. Smear örneği de alınmıştı bu hafta içinde sonuç çıkar diye düşünüyorum. İnşallah kötü değildir size de çok çok geçmiş olsun tekrar

Biz de uykuyla ilgili problem yaşıyoruz. Gündüz çok az uyuyor kıyameti koparıyor. Müziği var kolik bebek için onu dinleyince sakinleşip uyuyor. Ve aynen ağlayarak bir şeyler yaptırmayı öğrendi şimdiden. Sürekli bir talebi var ve ağlayarak resmen bizi parmağında oynatıyor
Akşamları 10 gibi uyuyor artık kesintisiz 3 saat uyumaya başladı gece. Kalkıyor besleniyor yine kucakta sallama faslı arkasından uyuyor sabah 7 gibi kalkıyor. Ama gündüz uykusu toplasan 2 saat ancaktır. İnşallah düzene girerler büyüdükçe.

Kızlar bir sorum olacak ama gülmeyin, yıllar sonra kızıma kavuştum ve ilk bebeğim deneyimsizim. Bizimki uyanık olduğu zamanlarda genelde ağlıyor, güldüğü zaman çok nadir. 1,2 yaşına falan gelince de hep ağlayacak mı yoksa daha 2,5 aylık diye mi böyle. Hep gülücükler saçan, sevgi dolu ,sıcak kanlı bir çocuk yetiştirmek istiyorum. Zamanla huyu değişir mi acaba? Belki 2.3. Çocuğu olan anneler vardır, deneyimlerinden faydalanmak isterim.

Merhaba benimde ilk çocuğum deneyimli değilim ama fark ettiğim bir şeyi yazmak istedim. Benim bebeğim de böyleydi altını alırken bile ağlıyordu. Sonrasında doktor mama önerince (ilk etapta anne sütü vardı sadece ve reflü dolayısıyla sürekli kusuyordu, doğal olarakta doymuyordu) mama takviyesi başladı. Çocuk karnı doydukça hayatı fark etmeye başladı. Gülüyor, sesler çıkarıyor, çıngırak vs. oyun halısında debeleniyor. Ama yeterki karnı tok olsun doysun. Ben uzman değilim doktorda değilim, öğretmenim ama kendi çocuğunda fark ettiğim şeyi yazmak istedim. Bebeğinin doyduğundan emin ol. Belki daha çok emmek istiyordur seni. Mama kullanmıyorsan tabi, kullanıyorsan doktoruna danış belki ölçüsünü arttırman gerektir. Kilosu arttıkça milim olarak daha çok besleniyorlar.

Toplam 2 saat uyursa gündüz şükrediyorum Allah'a gündüz uyku terörü yaşıyoruz resmen. Uyuyor, on dakika sonra, yarım saat sonra uyanıyor cin gibi bakıyor. Geri uykuya döndürmek mümkün değil. Akşamda erken uyumuyor bir türlü. Gündüz uyumasa da akşam erken yatmıyor, en az 9da uyuyor ağlaya zırlaya. Sabaha kadar da iki üç kez kalkıp emiyor geri uyuyor. Kanguru da sevmiyor benimki. Gündüz yemeği, temizliği falan nasıl yetiştiriyorum anlamıyorum hiç. Akşam 9ds yatıyor mesela, ertesi sabah 9-10da kalkıyor huniyi takmak üzereyim, o derece bunaldım ve uyanık olduğu her an kucak istiyor.

Güldüm cunku ayni seyleri yasiyoruz. Bu hircin bebek benden nasil oldu cok saskinim

Ee bu bebisde benimkinden

Ee bu bebisde benimkinden
Ya birde yalandan ağlamayı öğrendi, ciddiyim kafa buluyor bizimle ağlıyor, başına gidiyoruz bizi görünce gülmeye başlıyor kucağa çıkınca gülmeye başlıyor gelen gün onu uyutayım derken ben uyumuşum, yarım saat filan. Bi uyandım o gülerek bana bakıyor çözüm bulan bana da söylesin kızlar ya

Yok bebis bizimki de boyle. Al aglamalari yapiyor. Uzaktan izliyorum sonra guluyor hep kucakta gezmemiz lazim ona gore. Oturdugum an depelenmeye basliyor karnima fln basip merdiven gibi cikmaya calisiyor

Bencede canım o doktor seni oyalıyor gibime geldi başka bi doktora gorunmende fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…