Evet ama mamayla coğunluk doymş oluyo ya, memeyi az emmiş olmuyo mu
Tomrisin emzirme notlarını oku bi googladan aratarakBenim kızımda akşam mama saatinde 6 gibi memede ağlıyordu.meme reddi yaşayacağım diye çok korktum 1 aydır.normelde emziriyorum gece gündüz.akşam 6 da mama .1 haftadır mamayı verirken 6 7 kez çekio yutkunuo.biberonu çıkarıyorum .memeyi tutuyor.hatta bugün beni güldürdü.kendi bıraktı mememe yapıştı.birde diş çıkarmaya başladığını fark ettik dün.belkide kaşındığı için memeye düştü. Ya bu yüzden ya biberonu çekme taktiğimizden bilemiyorum…tabi yatmadan mama yine veriyorum.kıyamıyorum aç yatmasın diye…belki artık sütüm yetecekti.ama mamaya alıştı akşamları.kesemedim mamayı şekeri düşer aç kalır diye.sağlık ocağında 2.ay kontrolünde 5700 geldi kilosu.4100 doğmuştu bu arada… sağlık ocağındaki hemşire seni bırakır mama yiyosa dedi.çok tedirginim korkuyorum ama gün içerisinde gece emiyor.bu şekilde devam ediyoruz biberon ile.umarımda bırakmaz
Çok kötü hissediyorum ya çok mutsuzum yorgunum bitik durumdayım.
Gece saat başı hatta yarım saatte bir kalkıyor; bi fırt çekiyor uyuyor. Sabah zombi gibi kalkıyorum.
Şimdi bi gece uykusuna yatırdım ki evlere şenlik. Apartmandakiler çocuğu kestiğimi felan düşünmüşlerdir, öyle çığlıklar atarak ağladı. 3 saat boyunca uyutmaya çalıştım. Rezil kepaze etti beni resmen yaşlandım.
Bu atak haftasını ne biçim bişi allah aşkına, içine cin kaçmış gibi çocuğum töbe bismillah
Uf bu gece ben de boyleydim sürekli uyandı. Şu an hayata karşı tahammülüm yokÇok kötü hissediyorum ya çok mutsuzum yorgunum bitik durumdayım.
Gece saat başı hatta yarım saatte bir kalkıyor; bi fırt çekiyor uyuyor. Sabah zombi gibi kalkıyorum.
Şimdi bi gece uykusuna yatırdım ki evlere şenlik. Apartmandakiler çocuğu kestiğimi felan düşünmüşlerdir, öyle çığlıklar atarak ağladı. 3 saat boyunca uyutmaya çalıştım. Rezil kepaze etti beni resmen yaşlandım.
Bu atak haftasını ne biçim bişi allah aşkına, içine cin kaçmış gibi çocuğum töbe bismillah
Uf bu gece ben de boyleydim sürekli uyandı. Şu an hayata karşı tahammülüm yokhayır eşimi uyandirayim desem onu da yapamıyorum çünkü emmek istiyor yapacağı bir şey yok. Kendimi hiç mutlu hissetmiyorum
Ya ben o desteksiz uyuma muhabbetine hiç adım bile atmadım. Şu an tek istediğim düzgünce uyuması yaTam diyorum ki çocuğu uyuturken desteği azaltayım. Her geçen gün uyuması için yeni bir destek ekliyorum rutinineHanımefendinin yeni tercihi emerek uyumak. İşin kötü kısmı bu hafta ameliyatım var. Annemler nasıl bakacak bilmiyorum
Ya ben o desteksiz uyuma muhabbetine hiç adım bile atmadım. Şu an tek istediğim düzgünce uyuması yaaç değil, sıkıntısı yok ama bir bebek neden uyumaz anlamıyorum. Gözleri kocaman açık yani hiç uykusu da yok anlamıyorum ki ne ara alıyor
Biberonla uyuturlar kızını, onu emerken uyur muhtemelen canım sıkma canını. Ameliyatının zorluğunu tam bilmiyorum ama birkaç güne eski rutinine dönersin muhtemelen
Cok geçmiş olsun mutlaka başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim. Emziren bir annesin ısrarla bu kadar rahim söktürücü ilacı verip beklemesi biraz değişik olmuş. Kimse kendi yaptığına pok demez canım. Duzelicek elbette kafaya takma Allah dermansız dert vermesinKızlar ben çok yoruldum artık. Son 4-5 gündür kanamam bitmişti yine başladı. Herhalde 6 aralıktan beri kanıyorum böyle 1 ay oldu.. Doktor desen sürekli gidip geldim ilaç verdi rahim söktürücü hala içerde var ne olduğunu bilmiyorum plesanta olduğunu düşünüyorum dedi. Patoloj örnek alıp yollamak istemiyorum şuan kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum dedi. Yine kanamam olunca gel aynı ilaçtan vericem söktürnesi için rahmi dedi. Ben artık çok yoruldum. Ya plesanta parçasıysa yap kürtajı al parçayı madem olsun bitsin.. Eşimle konuşayım başka bir doktor var önerdi arkadaşlar yarın ona gidicem kafaya koydum. Çok psikolojik olarak yıprandım artık.
20.30 muDün delirdim gün içinde 1,5 saat uyudu sadece.
Toplam saatini bilmiyorum.
Ancak dün bir uyku eğitmenini dinledim.
Akşam en geç 20.30'da karanlık bir odada uyutmak gerekiyormuş.
Adrenalin hormonu 21.00'da salgıladığı için uyku düzenleri şaşıyormuş.
Ben de deneyeceğim. 3,5 ay oldu gündüz uykuları özellikle yordu. Geceleri yine uyanıyor ama onun rutini daha belli gündüz odadan çıksam ağlıyor
Slingte öylece duruyor içeride beceremedim takmayı.
20.30 muresmen mümkün değil gibi geliyor bana şu an o saatlerde uyuması. Çünkü asla o saatlerde uyumuyor. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim bebeğim biz uyumadan uyumuyor , nasıl hissediyor bilmiyorum. Halbuki o uyurken resmen parmak ucumuzda yürüyoruz ama yok yani.
Kız benimki resmen gündüz 10dan akşam 11 e kadar yarım saat uyuduğu oluyor. Kucağımda uyursa ne âlâ, saatlerce uyuyabilir ama yatınca uyumuyor. Sürekli de kucağımda tutamam ki. Hele slingde aralıksız 2-3 saat uyuduğunu biliyorum. Sürekli onda tutsam gündüz en az 5-6 saat uyur ama belim ağrıyor bir yerden sonra .
Seninki hangi tip sling ? Benimki normal esnek penye tipi olanlardan wrap diye geçiyordu sanırım
Bende ilk çocukta öyle zannetmiştim sonra kolik bir bebek olup devamlı ağlayınca hayat bana çok acımasız gelmişti kont gibiydi suratida yusyuvarlak birşey hiç gulmezdiKızlar bir sorum olacak ama gülmeyin, yıllar sonra kızıma kavuştum ve ilk bebeğim deneyimsizim. Bizimki uyanık olduğu zamanlarda genelde ağlıyor, güldüğü zaman çok nadir. 1,2 yaşına falan gelince de hep ağlayacak mı yoksa daha 2,5 aylık diye mi böyle. Hep gülücükler saçan, sevgi dolu ,sıcak kanlı bir çocuk yetiştirmek istiyorum. Zamanla huyu değişir mi acaba? Belki 2.3. Çocuğu olan anneler vardır, deneyimlerinden faydalanmak isterim.
20.30 muadam gündüz uyumadigi gibi gözünden gram uykuda akmıyor aman diyor bu evde şenlik var ne gen ne giden eksik olmuyor uyursan kaçırdım amannn gene zil çaldı dur bakalım kim gelecek amannn TV de açtı ablam ohhhh biraz çizgi filmde bakayım yaw niye beni öne doğru çevirdi iş TV yi izlemiyorum size diyorum aloooo
Mevzu tamamen bizde böyle. O hormon bence bu çocukta yok canım
Zeyno yaa resmen aynı süreçler. Bizimkide öyleydi dün akşam hatta meme ucunu koparacak kadarda ısırmaya başladı. İki gündür özellikle memede uyuma huyu. Uyuyor yatırıyorum "beni sen memeden nasıl ayirirsin ben onu emzigim yapmıştım" der gibi 10 dk sonra uyanıyor. Anneme dedim Emzige alıştırma vakti geldi galiba denedik ama öğürdü olmadı. Haftaya bende işbaşı yapıyorum nasıl olcak bilmiyorum...Tam diyorum ki çocuğu uyuturken desteği azaltayım. Her geçen gün uyuması için yeni bir destek ekliyorum rutinineHanımefendinin yeni tercihi emerek uyumak. İşin kötü kısmı bu hafta ameliyatım var. Annemler nasıl bakacak bilmiyorum
Teşekkür ederim canım inşallahCok geçmiş olsun mutlaka başka bir doktora gitmeni tavsiye ederim. Emziren bir annesin ısrarla bu kadar rahim söktürücü ilacı verip beklemesi biraz değişik olmuş. Kimse kendi yaptığına pok demez canım. Duzelicek elbette kafaya takma Allah dermansız dert vermesin
Atakları retroyla birleşti ondan böyle yıkıldık bencebütün uykusunu almış bir şekilde gece kalktı sabah yediye kadar. Yarım saat uyudu sonra kalktı. Çünkü neden babasını uğurlamasın ki ama anası tuvalete bile gidemesin
Uf bu gece ben de boyleydim sürekli uyandı. Şu an hayata karşı tahammülüm yokhayır eşimi uyandirayim desem onu da yapamıyorum çünkü emmek istiyor yapacağı bir şey yok. Kendimi hiç mutlu hissetmiyorum
Ya zorlanıyorsunuz sizde ama resmen yalnız olmadığıma seviniyorum özür dilerimsorun sadece benim oğlumda değil diyorum. Ama çok yorgunum sizin gibi. Ben böyle zor olacağını hiç düşünmezdim çocuk sahibi olmanın.
Zeyno yaa resmen aynı süreçler. Bizimkide öyleydi dün akşam hatta meme ucunu koparacak kadarda ısırmaya başladı. İki gündür özellikle memede uyuma huyu. Uyuyor yatırıyorum "beni sen memeden nasıl ayirirsin ben onu emzigim yapmıştım" der gibi 10 dk sonra uyanıyor. Anneme dedim Emzige alıştırma vakti geldi galiba denedik ama öğürdü olmadı. Haftaya bende işbaşı yapıyorum nasıl olcak bilmiyorum...
Benim kızım hep memede uyuyor, başka nasıl bebek uyur bilmiyorum benZeyno yaa resmen aynı süreçler. Bizimkide öyleydi dün akşam hatta meme ucunu koparacak kadarda ısırmaya başladı. İki gündür özellikle memede uyuma huyu. Uyuyor yatırıyorum "beni sen memeden nasıl ayirirsin ben onu emzigim yapmıştım" der gibi 10 dk sonra uyanıyor. Anneme dedim Emzige alıştırma vakti geldi galiba denedik ama öğürdü olmadı. Haftaya bende işbaşı yapıyorum nasıl olcak bilmiyorum...
Emzik tutuyor ise yoruldugunda emzikle uyutabiliyorsun gunduz gece de rahat oluyor emzikle yataga yatirip elini tutup bekliyorsun yorgunsa biraz sonra uyuyor.Benim kızım hep memede uyuyor, başka nasıl bebek uyur bilmiyorum ben
Siz nasıl uyutuyorsunuz ki mormalde?
Benim kızım şimdiye kadar hiç memede uyumadı. Emzik verince otomatik olarak göz kapanıyor. Uykusunda bazen düşürüp ağlıyor verince hemen susuyor.Benim kızım hep memede uyuyor, başka nasıl bebek uyur bilmiyorum ben
Siz nasıl uyutuyorsunuz ki mormalde?
Emzik tutuyor ise yoruldugunda emzikle uyutabiliyorsun gunduz gece de rahat oluyor emzikle yataga yatirip elini tutup bekliyorsun yorgunsa biraz sonra uyuyor.
Bebesi emzik tutmayanlarin gözü yaşlıBenim kızım şimdiye kadar hiç memede uyumadı. Emzik verince otomatik olarak göz kapanıyor. Uykusunda bazen düşürüp ağlıyor verince hemen susuyor.
Benimde uzun süre öyleydi sonra deneye deneye tuttu bibs emziği daha güzel tuttu ondan sonra diğer emzikleri de tuttu uyanip geri uymalarda iyi oluyorBebesi emzik tutmayanlarin gözü yaşlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?