Canım valla ben de anlamadım bir şey. Bizimki ayları planlarken devlet aşılarıyla çakışmaması gerektiğini söyledi. Bir de özel aşıların kendi içlerinde birbirleriyle çakışmazlarsa ekonomik açıdan daha rahat edeceğimizi söyleyerek planlamayı yaptı, malum aşılar çok pahalı.Bizede bu aylarda dedi canım . Neden acaba her doktor farkli söylüyor toplamda 4 doz olcak
Ya sorma bende. Bi doz menenjit bir doz rota yapildi toplamda 4 doz olcakBana da geldi canim hatta gozlerim doldu agladim.
2 doz menenjit yapildi. Nimenrix ve bexero.
2 tur den de 2 doz daha yapilcak aklimda kalan.
YaaCanım valla ben de anlamadım bir şey. Bizimki ayları planlarken devlet aşılarıyla çakışmaması gerektiğini söyledi. Bir de özel aşıların kendi içlerinde birbirleriyle çakışmazlarsa ekonomik açıdan daha rahat edeceğimizi söyleyerek planlamayı yaptı, malum aşılar çok pahalı.
Ayy bir de Şubat’tan sonra daha pahalanır dedi, artık diğerlerini kaça yaptırırız Allah bilir.
Ay ben de ağladım, aşı odasından kaçmak istedim yaa. Çocuk hemen sustu sonra ama benim gözler hala yaşlıydıBana da geldi canim hatta gozlerim doldu agladim.
2 doz menenjit yapildi. Nimenrix ve bexero.
2 tur den de 2 doz daha yapilcak aklimda kalan.
Gazı olabilir mi?Ya kızlar bazı günler bebeğim doymuyo sanki sizede oluyo mu
Bilmiyorum gazını çıkartıyorum hatta kusuyoda. Annemlerde karnına elliyo doymamış diyolar. Karnının şiş olması mı gerekiyorGazı olabilir mi?
Kızlar ya sizin göğüslerinizde yumuş yumuş muMesela dün baya bi emzirmedigim halde sertleşmedi
Ayy benimde şekli çok hoşuma gitti alayım diyordum, almayayım kız o zaman
Yani umarim faydali birsey yapiyoruzdur ciddi anlamda kendimi teselli etmek icin hasta olsa daha mi iyi diye soylendim icimden hepAy ben de ağladım, aşı odasından kaçmak istedim yaa. Çocuk hemen sustu sonra ama benim gözler hala yaşlıydıKeşke hiç gerek olmasa da böyle canlarını yakmasak şifa için.
çok göç oldu ülkemize bunlar hep asisiz okullarda etraflarda geziniyo ister istemez bulastiriyolar bende sırf bu yüzden yaptirdimı ilk oğlumda hiç birini yaptirmamistimYani umarim faydali birsey yapiyoruzdur ciddi anlamda kendimi teselli etmek icin hasta olsa daha mi iyi diye soylendim icimden hep
Acaba terbiye dedikleri bu mu kiEvet ya ben bugün hastaneye gittim uzunca sürede emzirmedim. Hala yumuşaktı.
Eşim bugün elinde avent emzikle geldisonuç yine tükürük. Dedim servet dökmüş baban bari hatrı için az tut
Bilmiyorum gazını çıkartıyorum hatta kusuyoda. Annemlerde karnına elliyo doymamış diyolar. Karnının şiş olması mı gerekiyor
Kiz hakkini helal et ya senin bu mesajların asiri motive ediyor beni. Yumuşakta olsa zarlana zorlana emziriyorum vallaNasıl yani yaelleyince nasıl anlıyorlar doyup doymadığını. O nerden çıkmış.
Ya varya kusura bakma sakın annenmiş bunu yapan ama; böyle insanlar yüzüne kendimizi yetersiz hissediyoruz. Sütünin yetmediğini düşündürüyorlar hala insana.
Emzirme döneminde ilk başta çooook sıkıntı yaşadım. Üstüne mobing yaşadım annem, kayınvalidem ve eşimden. Hep diyolardı senin aütün yetmiyor mu acaba. Çıldıracaktım. Yetiryor sütüm diye tersleyip durdum. Bebek acayip davranıyordu memede ,emzik biberon alıştığı için. Sürekli ağlıyordu doymuyor gibi davranıyprdu. Saatlerce memeden ayrılmıyordu. 3 saat hiç kucağımdan bırakmadan emzirdiğimi biliyorum 20 günlük felandı. Sütüm yetmiyormuş da ondan öyle emiyormuş bebek!
Doktora kontrole gittik günlük 35 gr alması beklenen bebek 55 gram almış.
Geçen 3 ay kontrolüne gidicektik. Evde konuşuyoruz dedim yanakları eridi bebeğin boya gitti. Ay acaba sütün mü yetmiyor diyorlar. Ay yok artık ohaa dedim tersledim. Doktor 800 gr almış maşşallah dedi. Kayınvalideme söylüyorum neden 1 kilo almamış diyor
Yani anlıcan bebeğin topaç gibi de olsa, sütün yetmiyordur dışarıya göre. Tıka kulaklarını. Rabbim ona göre yarattı seni ve sütün yetiyor. İnandır kendini. Öyle garip teoremlerle de yaklaşmasınlar bebeğe. Ben bile doyup doymadığını anlayamıyorum. Emmiyorsa doymuştur yahu. Bak bu sabah kalktı. Sürekli emen bebeğim 4 saat emmedi. Eşim telaşlanıyor niye emmiyor diye. Yahu insan buda, canı istememiş iştahı kaçmış olamaz mısonra emdi canı istemiyodu o anda demekki. Zorlamıyoruö hiç akışına bırakıyorum artık.
Çok sevindim eğer azıcık faydam olduysa ❣Kiz hakkini helal et ya senin bu mesajların asiri motive ediyor beni. Yumuşakta olsa zarlana zorlana emziriyorum valla
Bende azaldigini düşünüyorum ve kendimle savaş veriyorum resmen mama vermemek içinÇok sevindim eğer azıcık faydam olduysa ❣
Bende okuduklarımdan motive olup emzirebildim. Eşimle az tartışmadık mama vermiyorum diyesütüm de hakikaten azdı artırmak için aşırı çaba sarfettim.
Canım fotolarda bazen değişik çıkıyorlar. Saçları çok mu bebeğinin? Ondan öyle gözükmüştür belki. Elinle kontrol edince de aynı yamukluğu hissediyor musun? Bazen bana da kızımın kafası öyleymiş gibi geliyor. Aslında saçlarından dolayı öyle geldiğini anlıyorum sonra.Oğlumla fotoğraf çekinince farkettim kafası sağa doğru büyük yani yamuk. Ama sıkıntı şurda zaten sağa doğru yatıyor normalde yattığı yönün çökük olması gerekmez mi çok korktum ctesi doktora gidecez ama içim bi hoş
Sağolasın, tomrisin emzirme notlarını okudum, tam olarak yapamasam da bir kaç kere habire anne sütü verdim, sürekli emzirdim, ne zaman yapsam kızımın kilo alımı çok az olduBu konuyu yeni konuştuk bi arkadaşımla.
Benim ilk ay bebeğim emziksiz durmuyordu, hastanede biberona alışmıştı. Meme karmaşası çok yaşadı. Emzirdim, emmedi sağıp içirdim. Kabus gibiydi sürekli elimde makina son damlasına kadar sağıyordum. Bi artış oldu diyemem. Süt sıkıntısı hep yaşadım. Dolaba yedekliyim diyodum zor zamanlar için ama sağınca bebeğim sıkıntı yaşıyor aç kalıyordu.
Nezaman sağmayı bıraktım, solgar bira mayası ve humana çay içtim sütüm arttı.
Burdaki arkadaşa yazmıştım neler yaptığımı uzun uzun. Masajlar dinlenme uyku, tomrisin süt kampı. İstersen seninle de paylaşırım. Anca doyuruyorum artık bebeğimi. Ama asla öğün atlamıyorum. Direk kesiliyor sütüm.
Takip ettiğim emzirme danışmanları da sağmak artırmaz diyor. Sağmak bende aşırı stress yaratıyor. Nekadar çıktı tazikli mi geliyor diye düşünmüyorum artık. Kilo alımı iyi karnı doyuyor yeter bana.
Hala dolaba damla süt yedekleyemedim. Psikolojim de mememdeki süt miktarı da buna izin vermiyor. Yapışık geziyoruz, bırakıp marketee bile gitmiyorum mecbur.
Aslında annem değilde kayınvalidem kendisini severim ama çocuğun karnına dokunupda aç bu kızım diyimce cinşer tepeme geliyo bi sorayım dedim bende birde mama yiyince karnı şişiyo ya:))Nasıl yani yaelleyince nasıl anlıyorlar doyup doymadığını. O nerden çıkmış.
Ya varya kusura bakma sakın annenmiş bunu yapan ama; böyle insanlar yüzüne kendimizi yetersiz hissediyoruz. Sütünin yetmediğini düşündürüyorlar hala insana.
Emzirme döneminde ilk başta çooook sıkıntı yaşadım. Üstüne mobing yaşadım annem, kayınvalidem ve eşimden. Hep diyolardı senin aütün yetmiyor mu acaba. Çıldıracaktım. Yetiryor sütüm diye tersleyip durdum. Bebek acayip davranıyordu memede ,emzik biberon alıştığı için. Sürekli ağlıyordu doymuyor gibi davranıyprdu. Saatlerce memeden ayrılmıyordu. 3 saat hiç kucağımdan bırakmadan emzirdiğimi biliyorum 20 günlük felandı. Sütüm yetmiyormuş da ondan öyle emiyormuş bebek!
Doktora kontrole gittik günlük 35 gr alması beklenen bebek 55 gram almış.
Geçen 3 ay kontrolüne gidicektik. Evde konuşuyoruz dedim yanakları eridi bebeğin boya gitti. Ay acaba sütün mü yetmiyor diyorlar. Ay yok artık ohaa dedim tersledim. Doktor 800 gr almış maşşallah dedi. Kayınvalideme söylüyorum neden 1 kilo almamış diyor
Yani anlıcan bebeğin topaç gibi de olsa, sütün yetmiyordur dışarıya göre. Tıka kulaklarını. Rabbim ona göre yarattı seni ve sütün yetiyor. İnandır kendini. Öyle garip teoremlerle de yaklaşmasınlar bebeğe. Ben bile doyup doymadığını anlayamıyorum. Emmiyorsa doymuştur yahu. Bak bu sabah kalktı. Sürekli emen bebeğim 4 saat emmedi. Eşim telaşlanıyor niye emmiyor diye. Yahu insan buda, canı istememiş iştahı kaçmış olamaz mısonra emdi canı istemiyodu o anda demekki. Zorlamıyoruö hiç akışına bırakıyorum artık.
Acaba terbiye dedikleri bu mu kiAman inşallah doysunlarda yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?