2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bizede bu aylarda dedi canım . Neden acaba her doktor farkli söylüyor toplamda 4 doz olcak
Canım valla ben de anlamadım bir şey. Bizimki ayları planlarken devlet aşılarıyla çakışmaması gerektiğini söyledi. Bir de özel aşıların kendi içlerinde birbirleriyle çakışmazlarsa ekonomik açıdan daha rahat edeceğimizi söyleyerek planlamayı yaptı, malum aşılar çok pahalı.

Ayy bir de Şubat’tan sonra daha pahalanır dedi, artık diğerlerini kaça yaptırırız Allah bilir.

Ya kızlar bazı günler bebeğim doymuyo sanki sizede oluyo mu

Bana da geldi canim hatta gozlerim doldu agladim.
2 doz menenjit yapildi. Nimenrix ve bexero.
2 tur den de 2 doz daha yapilcak aklimda kalan.
Ya sorma bende. Bi doz menenjit bir doz rota yapildi toplamda 4 doz olcak

Yaa bize 1 ay arayla yaptircan dedi valla bende heyecanda herşeyi unuttum 4 ayda gidince bakım ogrenicem

Bana da geldi canim hatta gozlerim doldu agladim.
2 doz menenjit yapildi. Nimenrix ve bexero.
2 tur den de 2 doz daha yapilcak aklimda kalan.
Ay ben de ağladım, aşı odasından kaçmak istedim yaa. Çocuk hemen sustu sonra ama benim gözler hala yaşlıydı Keşke hiç gerek olmasa da böyle canlarını yakmasak şifa için.

Kızlar ya sizin göğüslerinizde yumuş yumuş mu Mesela dün baya bi emzirmedigim halde sertleşmedi

Evet ya ben bugün hastaneye gittim uzunca sürede emzirmedim. Hala yumuşaktı.

Ayy benimde şekli çok hoşuma gitti alayım diyordum, almayayım kız o zaman

Eşim bugün elinde avent emzikle geldi sonuç yine tükürük. Dedim servet dökmüş baban bari hatrı için az tut

Ay ben de ağladım, aşı odasından kaçmak istedim yaa. Çocuk hemen sustu sonra ama benim gözler hala yaşlıydı Keşke hiç gerek olmasa da böyle canlarını yakmasak şifa için.
Yani umarim faydali birsey yapiyoruzdur ciddi anlamda kendimi teselli etmek icin hasta olsa daha mi iyi diye soylendim icimden hep

Yani umarim faydali birsey yapiyoruzdur ciddi anlamda kendimi teselli etmek icin hasta olsa daha mi iyi diye soylendim icimden hep
çok göç oldu ülkemize bunlar hep asisiz okullarda etraflarda geziniyo ister istemez bulastiriyolar bende sırf bu yüzden yaptirdimı ilk oğlumda hiç birini yaptirmamistim

Evet ya ben bugün hastaneye gittim uzunca sürede emzirmedim. Hala yumuşaktı.

Eşim bugün elinde avent emzikle geldi sonuç yine tükürük. Dedim servet dökmüş baban bari hatrı için az tut
Acaba terbiye dedikleri bu mu ki Aman inşallah doysunlarda yaa

Bilmiyorum gazını çıkartıyorum hatta kusuyoda. Annemlerde karnına elliyo doymamış diyolar. Karnının şiş olması mı gerekiyor

Nasıl yani ya elleyince nasıl anlıyorlar doyup doymadığını. O nerden çıkmış.

Ya varya kusura bakma sakın annenmiş bunu yapan ama; böyle insanlar yüzüne kendimizi yetersiz hissediyoruz. Sütünin yetmediğini düşündürüyorlar hala insana.
Emzirme döneminde ilk başta çooook sıkıntı yaşadım. Üstüne mobing yaşadım annem, kayınvalidem ve eşimden. Hep diyolardı senin aütün yetmiyor mu acaba. Çıldıracaktım. Yetiryor sütüm diye tersleyip durdum. Bebek acayip davranıyordu memede ,emzik biberon alıştığı için. Sürekli ağlıyordu doymuyor gibi davranıyprdu. Saatlerce memeden ayrılmıyordu. 3 saat hiç kucağımdan bırakmadan emzirdiğimi biliyorum 20 günlük felandı. Sütüm yetmiyormuş da ondan öyle emiyormuş bebek!
Doktora kontrole gittik günlük 35 gr alması beklenen bebek 55 gram almış.

Geçen 3 ay kontrolüne gidicektik. Evde konuşuyoruz dedim yanakları eridi bebeğin boya gitti. Ay acaba sütün mü yetmiyor diyorlar. Ay yok artık ohaa dedim tersledim. Doktor 800 gr almış maşşallah dedi. Kayınvalideme söylüyorum neden 1 kilo almamış diyor

Yani anlıcan bebeğin topaç gibi de olsa, sütün yetmiyordur dışarıya göre. Tıka kulaklarını. Rabbim ona göre yarattı seni ve sütün yetiyor. İnandır kendini. Öyle garip teoremlerle de yaklaşmasınlar bebeğe. Ben bile doyup doymadığını anlayamıyorum. Emmiyorsa doymuştur yahu. Bak bu sabah kalktı. Sürekli emen bebeğim 4 saat emmedi. Eşim telaşlanıyor niye emmiyor diye. Yahu insan buda, canı istememiş iştahı kaçmış olamaz mı sonra emdi canı istemiyodu o anda demekki. Zorlamıyoruö hiç akışına bırakıyorum artık.

Kiz hakkini helal et ya senin bu mesajların asiri motive ediyor beni. Yumuşakta olsa zarlana zorlana emziriyorum valla

Kiz hakkini helal et ya senin bu mesajların asiri motive ediyor beni. Yumuşakta olsa zarlana zorlana emziriyorum valla
Çok sevindim eğer azıcık faydam olduysa ❣
Bende okuduklarımdan motive olup emzirebildim. Eşimle az tartışmadık mama vermiyorum diye sütüm de hakikaten azdı artırmak için aşırı çaba sarfettim.

Çok sevindim eğer azıcık faydam olduysa ❣
Bende okuduklarımdan motive olup emzirebildim. Eşimle az tartışmadık mama vermiyorum diye sütüm de hakikaten azdı artırmak için aşırı çaba sarfettim.
Bende azaldigini düşünüyorum ve kendimle savaş veriyorum resmen mama vermemek için

Canım fotolarda bazen değişik çıkıyorlar. Saçları çok mu bebeğinin? Ondan öyle gözükmüştür belki. Elinle kontrol edince de aynı yamukluğu hissediyor musun? Bazen bana da kızımın kafası öyleymiş gibi geliyor. Aslında saçlarından dolayı öyle geldiğini anlıyorum sonra.

Sağolasın, tomrisin emzirme notlarını okudum, tam olarak yapamasam da bir kaç kere habire anne sütü verdim, sürekli emzirdim, ne zaman yapsam kızımın kilo alımı çok az oldu ve ben mecburen mamayı artırmak zorunda kaldım (hastaneden beri mama veriyorum sarılık riski olduğu için). 3 aylık olduk, ancak 5 kg olabildik mama ile… malesef bende olmuyor, olamadı, sütüm yetmiyor, artık kabullendim, savaşmıyorum… çok ama çok üzüldüm, yıprandım, ama olmadı

Aslında annem değilde kayınvalidem kendisini severim ama çocuğun karnına dokunupda aç bu kızım diyimce cinşer tepeme geliyo bi sorayım dedim bende birde mama yiyince karnı şişiyo ya:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…