2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Eksik değiliz süt az veya çok. Ben de mama takviyesi yapıyorum. Ne güzel mama gibi bir nimet var.
Geçen eşimin yakın bir akrabasına kayınvalidem "toruna mama içiriyorum şimdi" demiş telefonda konuşurken. O teyze de üzülmeyim diye beni aradı bundan 40 sene öncesinden bahsediyor. Bir damla dahi sütüm olmadı dört çocuğumda da. İnekten süt sağar suyla karıştırıp içirirdim, az büyüyünce de muhallebi yapardım en azından mama veriyorsunuz diye. Nasip çeri ne kadarsa o kadar içecekler ah yavrum dedi, ben de tesellilik bir durum olmadığından bahsettim. Düşünün ne denli yaralamışlar kadını. Bunun için aradı yaşlı başlı insan.

Ya bak bize buda yanlış. Ne yani mama öcü mü? Denedin olmadı tamamdır yani. Hatta denemeden bile mama ile besleyebilirsin. Hep yetersiz hissettiriyorlar bize.
-Anneysen yorulamazsın isyan edemezsin.

-Normal doğum yapmalısın, sezeryanla güvenli bağlanma olmuyor. Çocuk mu dopurmuş oluyorsun sezeryanla sanki.

-Mama verme emzir. Kolaya kaçma. Bla bla bla

Sezeryanla doğurdum mama ile besliyorum diye eksikmiyim ben? Anne olamıyo muyum?
Normal doğum çok istedim olmadı. Kendimi çok kötü hissettim bi dönem. Başarısızlıktı tam olarak hissettiğim halde. Bana bunu hissettirdiler? İlk soru hep nasıl doğurdun oluyor annelere.
Yahu çocuğumu aldım kucağıma doğum şeklinin ne önemi var şöyle söyliyim ben öyle uzun uğraştım ki doktor enfeksiyon gelişir bebek yoğunbakıma girer sözlerini bile dinlemedim. İllaki normal doğuracakmışım. Heeep toplum baskısı yüzüne. Tentene temas yapıcam, bebeğimi görücem doğumda. Ne çok gereksiz ayrıntıyla uğraştım. Resmen anneliğin keyfini çıkartamadım bu saçmalıklar yüzüne başta.

Demem o ki bak bebeğin gözlerine, ben seni besleyenim annenim mesajını var. Sanki biz emzirirken başka bişey mi yapabiliyoruz

Bende azaldigini düşünüyorum ve kendimle savaş veriyorum resmen mama vermemek için

Ya bebek aç kalırsa hissedersşn zaten. Benim de evde hep mamam var. Sütüm yetmedi diye tereddüt ettiğimde yapıyorum mama veriyorum. İçmiyor benim hıyar asla
3 kutu mamayı çöpe attım gene alıcam zorda kalırsam diye.

Benim kızım küçük doğdu meme reddi olma ihtimali çok daha fazla olur diye annemle kayınvalidem biraz dursun sonra alıştırırsın dediler. Şimdi de çocuk sürekli elini emiyor yada beni istiyor keşke emziğe alıştırsaymışsn diyorlar. Ki bem onlardan gizli hep vermeye çalıştım odamda iken. En başından beri öğürdü.

Canim hangi mamayi kullaniyorsun.

Merak etme bende ayni durumdayim. Elimizden geldigince yapiyoruz bizde isterdik bol bol sut olsun diye ama malesef

Canim benimkide elini emiyor :)
Emzigi hastanede dogdugu gun verdim.
Bence bu cocuguna bagli bir durum. Bazisi ne yapsan almiyor. Ki bende emzik almamisim bebekken.

Bence tam olarak o haldeyiz. 3-4 ayda terbiye olur demişlerdi.
Sütüm yokken kızıyor memeyle kavga ediyor gelince güzelce emdi karnının doyduğunu hissettim oysa çok yumuşaktı.

Ay tütü maşallah maşallah kızlar bol sütlerimiz olsun inşallah

Kızlar menenjit asisindan sonra kaç saat sonra bebeklerinizin ateş-i cıktı

Bende mama ve meme veriyorum memeyo emmedigi icin gece veriyorum uyanikda almiyor mecbur mama veriyorum yada olmadi sagiyorum aynen dediginiz gibi mama ocu degil kizlar cok sukur ki varda boyle durumlarda ac kalmiyor millet hep baski yapmaya merakli ki kolaya kactin diyenleri de anlamak zor mama yapmak daha zor bence suyu isit ayarla emzir keske bol bol meme emse ama nabalim olmuyorsa

Ya mama öcü değil bende veriyorum ama biberona alışır memeyi bırakır diye korkuyorum yoksa mama vermeye çekinmem. Sırf bu yüzden eds ile veriyorum ama şimdide bebek memede süt az gelince sinirleniyo eds deki akışı istiyor.

Ya ben mama ile beslesem kesinlikle biberon ısıtma makinası ve sterilizasyon makinası alırdım. Mama hazırlamak aşırı zor bence
Hatta dolap uygulamasından ikinci el bakıp beğenmiştim. Mama vericek olsaydım alıcaktım ordan. Tavsiye ederim 50 lira 80 lira makinaların fiyatları.

Fotoğraftaki kadar olmasa da var benim anlamadığım üstüne yattığı taraf çıkkın normalde tam tersi olması gerekmez mi

İşte bende aynı böyleyim. Kızım asla kanguruyu sevmedi. Sıkıntıya gelemiyor bunalıyor içinde. Tek kolumda kucağımda tüm gün. Eğer yanında yatarsam Bi 40 dk uyuyor ama uyduktan sonra onu tek bırakırsam hemen uyanıyor. 8de gece uykusuna geçmeye çalışıyoruz ama uyuması 10u geçiyor sabah da 10da felan uyanıyor. Aslında 10da uyanmasını da kafaya takıyorum.bebeklerin 7.30 da güne başlamasını ve rutin oluşmasını öneriyor doktorlar. Ancak kızımın günü günü asla tutmuyor.
Bizim ki de babasına bakarak yalandan ağlar gibi yapıyor babası hemeb kucağına alıyor ve ince bir sırıtış kalbim eriyor. Nasıl bu kadar akıllılar anlamıyorum bazen maşallah hepsine.
Bizimki de böyle. Kucakta saatlerce uyuyor yada benle yatmak istiyor. Harika bir duygu onla uyumak onla yatmak ama Bi yandan da kendi düzeni olsun desteksiz uykuya yatsın istiyorum. Tabi benim değil onun istediği oluyor her zaman
Öyle ya benim ev uçuyor.
Yemek desen ancak eşim gelince bir şeyler hazırlıyorum pratik ne olduysa.
Gün içinde resmen tuvalete zor gidiyorum. Ana kucağını banyoya koydum. Gidince onu da odaya koyuyorum bakışıyoruz
Bizimki sadece bibs tuttu o da arada uykuya dalacak kadar. Çok deli gibi uykusu gelince veriyorum önce hırsla ağzını açıyor heyecan yapıyorum herhalde baya tuttuacak diye sonra yüzünü buruşturup diliyle itiyor. Ardından veriyorum yine elimle destek yapıyorum 5dk tutuyor hafif uykuya dalınca gene atıyor
Bende solgar bira mayası kullanıyorum gerçekten çok memnun kaldım. Ben sütte sağıyorum ancak dediğiniz gibi süt sağarken çok stres oluyorum. Az mı çok mu yağlı mı nasıl acaba soruları kafamda dönüyor.
Kızlar menenjit asisindan sonra kaç saat sonra bebeklerinizin ateş-i cıktı
Bize Dr 4 saat arayla ateşi çıkmadan fitil verin dedi. Hiç ateş yapmadı o yüzden.

Son düzenleme:
Kızlar şimdi kendi derdime geliyorum.
Kızım sabah 6dan beri ateşli. 37.7 oldu en çok. Fitil verdiğimizde etki gösteriyor ancak etkisi bitince gene aynı. Dr a gittik sonda ile idrar aldılar o an yüreğim koptu. Gözümün içine baka baka ağladı mahvoldum. Çok çaresiz hissettim kendimi sesi ve o an ki yüzü hala kulağımda. Kan da aldılar ne kıyamet. Şuan için idrar ve kan tahlilimiz temiz kültür sonucunu Bekliyoruz.
Dr 6.hastalık olarak bilinen bir hastalık var 3gün ateş yapıyor sonra döküntü sonra ortadan kalkıyor o da olabilie herşey temiz çıkarsa dedi. Bakalım cumartesi tekrar kontrole gideceğiz. Oldu mu böyle bir hastalık çevrenizds ya da sizin bebeğinizde?
Aşı - bu hastalık muayeneleri çocuklara travma oluyor ama annelere daha beter oluyor sanki. Hala kendimi çok Çaresiz hissediyorum.

Kızlar merhaba bebeğim göğsümü tam olarak boşaltamıyor yorulup uyuyor, kac günlükken bu durum düzelir şu an 1 aylığız, bu şekilde olan var mıydı ilk ayında sonrasında ne zaman düzeldi?

Ewt canım oğlum 3 yasindayken malesef okuldan bu hastalık bulaşmıştı 2 gün hiç düşmeyen ateş oldu sonrası eli yüzü ayağı hep döküntü kızarık Allahım hatirliyom çocuğum berbat olmuştu ilk 1 haftada ama hepsi kayboldu bunun için hiç bir ilaç verilmiyo sadece krem kullanmistik kasinmamasi için insAllah öyle bir şey yoktur canım

Yani umarim faydali birsey yapiyoruzdur ciddi anlamda kendimi teselli etmek icin hasta olsa daha mi iyi diye soylendim icimden hep
Bence dogrusunu yapiyoruz cnm. Menenjit ozellikle cok ciddi sonuclari olan bi hastalik Allah korusun olum sakatlik gibi. Asi da o yuzden etkiliyo zaten. Antikor olussunda bebeklerimizi korusun
Aslında annem değilde kayınvalidem kendisini severim ama çocuğun karnına dokunupda aç bu kızım diyimce cinşer tepeme geliyo bi sorayım dedim bende birde mama yiyince karnı şişiyo ya:))
Karni doyunca dgl gazi olunca karni sisiyo. Iyi degil karninin sis olmasi soyle cnm kayinvalidene de
Ayni durumdaymisiz kader ortagim desteksiz uyku icin daha erken bence zaten uyku egitimlerini 4-5 aydan sonra veriyolar simdilik tadini cikaralim
Gecmis olsun cnm. Hastalikla ilgili bilgim yok ins hemen iilesir minik. Idrari niye sondayla almislar onu anlamadim. Biz de bi kere vermistik. Poset gibi bisey taktilar yapiskanli. Bezi kapatip cis yapmasini bekledik o posete giren idrari verdik tahlil icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…