Sağolasın, tomrisin emzirme notlarını okudum, tam olarak yapamasam da bir kaç kere habire anne sütü verdim, sürekli emzirdim, ne zaman yapsam kızımın kilo alımı çok az olduve ben mecburen mamayı artırmak zorunda kaldım (hastaneden beri mama veriyorum sarılık riski olduğu için). 3 aylık olduk, ancak 5 kg olabildik mama ile… malesef bende olmuyor, olamadı, sütüm yetmiyor, artık kabullendim, savaşmıyorum… çok ama çok üzüldüm, yıprandım, ama olmadı
Ya bak bize buda yanlış. Ne yani mama öcü mü? Denedin olmadı tamamdır yani. Hatta denemeden bile mama ile besleyebilirsin. Hep yetersiz hissettiriyorlar bize.Sağolasın, tomrisin emzirme notlarını okudum, tam olarak yapamasam da bir kaç kere habire anne sütü verdim, sürekli emzirdim, ne zaman yapsam kızımın kilo alımı çok az olduve ben mecburen mamayı artırmak zorunda kaldım (hastaneden beri mama veriyorum sarılık riski olduğu için). 3 aylık olduk, ancak 5 kg olabildik mama ile… malesef bende olmuyor, olamadı, sütüm yetmiyor, artık kabullendim, savaşmıyorum… çok ama çok üzüldüm, yıprandım, ama olmadı
Bende azaldigini düşünüyorum ve kendimle savaş veriyorum resmen mama vermemek için
Ayy benimde şekli çok hoşuma gitti alayım diyordum, almayayım kız o zaman
GeminiWoman memnun kalmamış canım ama ucuz heralde bir dene bakalım
Benim kızda emziği çok seviyorözellikle uyku öncesi çok işime yarıyor benim. Uyuyunca kendisi atıyor ağzından. Bazen tam düşerken geri eliyle itiyor emmeye devam ediyor annem daha bir günlükken tutturdu emziği, iyiki alıştırmış diyorum. Dışarıda filan kurtarıcı oluyor
Canim hangi mamayi kullaniyorsun.Sağolasın, tomrisin emzirme notlarını okudum, tam olarak yapamasam da bir kaç kere habire anne sütü verdim, sürekli emzirdim, ne zaman yapsam kızımın kilo alımı çok az olduve ben mecburen mamayı artırmak zorunda kaldım (hastaneden beri mama veriyorum sarılık riski olduğu için). 3 aylık olduk, ancak 5 kg olabildik mama ile… malesef bende olmuyor, olamadı, sütüm yetmiyor, artık kabullendim, savaşmıyorum… çok ama çok üzüldüm, yıprandım, ama olmadı
Canim benimkide elini emiyor :)Benim kızım küçük doğdu meme reddi olma ihtimali çok daha fazla olur diye annemle kayınvalidem biraz dursun sonra alıştırırsın dediler. Şimdi de çocuk sürekli elini emiyor yada beni istiyor keşke emziğe alıştırsaymışsn diyorlar. Ki bem onlardan gizli hep vermeye çalıştım odamda iken. En başından beri öğürdü.
Bence tam olarak o haldeyiz. 3-4 ayda terbiye olur demişlerdi.
Sütüm yokken kızıyor memeyle kavga ediyorgelince güzelce emdi karnının doyduğunu hissettim oysa çok yumuşaktı.
Ay tütü maşallah maşallah kızlar bol sütlerimiz olsun inşallahYa bebek aç kalırsa hissedersşn zaten. Benim de evde hep mamam var. Sütüm yetmedi diye tereddüt ettiğimde yapıyorum mama veriyorum. İçmiyor benim hıyar asla
3 kutu mamayı çöpe attım gene alıcam zorda kalırsam diye.
Ya sorma bende. Bi doz menenjit bir doz rota yapildi toplamda 4 doz olcak
Ya mama öcü değil bende veriyorum ama biberona alışır memeyi bırakır diye korkuyorum yoksa mama vermeye çekinmem. Sırf bu yüzden eds ile veriyorum ama şimdide bebek memede süt az gelince sinirleniyo eds deki akışı istiyor.Bende mama ve meme veriyorum memeyo emmedigi icin gece veriyorum uyanikda almiyor mecbur mama veriyorum yada olmadi sagiyorum aynen dediginiz gibi mama ocu degil kizlar cok sukur ki varda boyle durumlarda ac kalmiyor millet hep baski yapmaya merakli ki kolaya kactin diyenleri de anlamak zor mama yapmak daha zor bence suyu isit ayarla emzir keske bol bol meme emse ama nabalim olmuyorsa
Bende mama ve meme veriyorum memeyo emmedigi icin gece veriyorum uyanikda almiyor mecbur mama veriyorum yada olmadi sagiyorum aynen dediginiz gibi mama ocu degil kizlar cok sukur ki varda boyle durumlarda ac kalmiyor millet hep baski yapmaya merakli ki kolaya kactin diyenleri de anlamak zor mama yapmak daha zor bence suyu isit ayarla emzir keske bol bol meme emse ama nabalim olmuyorsa
Hipp kullanıyorum canım.. aynen çok isterdim gürül gürül sütüm gelsin ama yokCanim hangi mamayi kullaniyorsun.
Merak etme bende ayni durumdayim. Elimizden geldigince yapiyoruz bizde isterdik bol bol sut olsun diye ama malesef
Canım fotolarda bazen değişik çıkıyorlar. Saçları çok mu bebeğinin? Ondan öyle gözükmüştür belki. Elinle kontrol edince de aynı yamukluğu hissediyor musun? Bazen bana da kızımın kafası öyleymiş gibi geliyor. Aslında saçlarından dolayı öyle geldiğini anlıyorum sonra.
Fotoğraftaki kadar olmasa da var benim anlamadığım üstüne yattığı taraf çıkkın normalde tam tersi olması gerekmez miCanım fotolarda bazen değişik çıkıyorlar. Saçları çok mu bebeğinin? Ondan öyle gözükmüştür belki. Elinle kontrol edince de aynı yamukluğu hissediyor musun? Bazen bana da kızımın kafası öyleymiş gibi geliyor. Aslında saçlarından dolayı öyle geldiğini anlıyorum sonra.
Canım bebeği hep aynı tarafami yatırıyorsunFotoğraftaki kadar olmasa da var benim anlamadığım üstüne yattığı taraf çıkkın normalde tam tersi olması gerekmez mi
İşte bende aynı böyleyim. Kızım asla kanguruyu sevmedi. Sıkıntıya gelemiyor bunalıyor içinde. Tek kolumda kucağımda tüm gün. Eğer yanında yatarsam Bi 40 dk uyuyor ama uyduktan sonra onu tek bırakırsam hemen uyanıyor. 8de gece uykusuna geçmeye çalışıyoruz ama uyuması 10u geçiyor sabah da 10da felan uyanıyor. Aslında 10da uyanmasını da kafaya takıyorum.bebeklerin 7.30 da güne başlamasını ve rutin oluşmasını öneriyor doktorlar. Ancak kızımın günü günü asla tutmuyor.Toplam 2 saat uyursa gündüz şükrediyorum Allah'agündüz uyku terörü yaşıyoruz resmen. Uyuyor, on dakika sonra, yarım saat sonra uyanıyor cin gibi bakıyor. Geri uykuya döndürmek mümkün değil. Akşamda erken uyumuyor bir türlü. Gündüz uyumasa da akşam erken yatmıyor, en az 9da uyuyor ağlaya zırlaya. Sabaha kadar da iki üç kez kalkıp emiyor geri uyuyor. Kanguru da sevmiyor benimki. Gündüz yemeği, temizliği falan nasıl yetiştiriyorum anlamıyorum hiç. Akşam 9ds yatıyor mesela, ertesi sabah 9-10da kalkıyor huniyi takmak üzereyim, o derece bunaldım ve uyanık olduğu her an kucak istiyor.
Bizim ki de babasına bakarak yalandan ağlar gibi yapıyor babası hemeb kucağına alıyor ve ince bir sırıtışYa birde yalandan ağlamayı öğrendi, ciddiyim kafa buluyor bizimleağlıyor, başına gidiyoruz bizi görünce gülmeye başlıyor kucağa çıkınca gülmeye başlıyor gelen gün onu uyutayım derken ben uyumuşum, yarım saat filan. Bi uyandım o gülerek bana bakıyor çözüm bulan bana da söylesin kızlar ya
Bizimki de böyle. Kucakta saatlerce uyuyor yada benle yatmak istiyor. Harika bir duygu onla uyumak onla yatmak ama Bi yandan da kendi düzeni olsun desteksiz uykuya yatsın istiyorum. Tabi benim değil onun istediği oluyor her zamanBeni anlattin resmen cnm. Gunduz memede ya da kucakta uyuyo ya birakirsam 15 dakda uyaniyo. Kucaginda da 40 dak uyuyo. Okuduklarimdan yola cikarak aksam 7de yatak odasina geciyoruz gece lambasi acik oluyo sadece. Uyansa da aglasa asla cikarmiyorum odadan. Boyle boyle gece gunduzu ogrendi yoksa 3ten once uyumuyodu. Gece uyaniyo tabiiki ama emziriyorum altini degistirmem gerekiyosa degistiriyorum ama pek konusmadan isigi acmadan bebegi hareketlendirmeden. Tabi bu surecte ben de 7den sonra nerdeyse hic odadan cikamiyorum direkt uyaniyo. Gunduz zten hic ayrilmiyoruz. Hep boyle mi olcak diye dusunuyodum da buyudukce yapisikligi geciyomus o yuzden keyfini cikariyorum. Bol bol kokluyorum.kuzumu.
Gün içinde resmen tuvalete zor gidiyorum. Ana kucağını banyoya koydum. Gidince onu da odaya koyuyorum bakışıyoruzÖyle ya benim ev uçuyor.
Yemek desen ancak eşim gelince bir şeyler hazırlıyorum pratik ne olduysa.
Bizimki sadece bibs tuttu o da arada uykuya dalacak kadar. Çok deli gibi uykusu gelince veriyorum önce hırsla ağzını açıyor heyecan yapıyorum herhalde baya tuttuacak diye sonra yüzünü buruşturup diliyle itiyor. Ardından veriyorum yine elimle destek yapıyorum 5dk tutuyor hafif uykuya dalınca gene atıyorAnladım ya hem çok zor hem de kolaylıkları oluyor. Umarım en kısa zamanda gönlünüzce düzeninize geçersin.
Ya bibs alsam mı dedim kaç kere, evimin hemen yanında bebek mağazası var skip hoplar bilmem ne markalar her seferinde çok pahalı ya deyip çıkıyorum.
Annem de kaybolup duracak başla çoğu çocuk bakkal emziği sever denemeye ucuzdan demişti
Bende solgar bira mayası kullanıyorum gerçekten çok memnun kaldım. Ben sütte sağıyorum ancak dediğiniz gibi süt sağarken çok stres oluyorum. Az mı çok mu yağlı mı nasıl acaba soruları kafamda dönüyor.Bu konuyu yeni konuştuk bi arkadaşımla.
Benim ilk ay bebeğim emziksiz durmuyordu, hastanede biberona alışmıştı. Meme karmaşası çok yaşadı. Emzirdim, emmedi sağıp içirdim. Kabus gibiydi sürekli elimde makina son damlasına kadar sağıyordum. Bi artış oldu diyemem. Süt sıkıntısı hep yaşadım. Dolaba yedekliyim diyodum zor zamanlar için ama sağınca bebeğim sıkıntı yaşıyor aç kalıyordu.
Nezaman sağmayı bıraktım, solgar bira mayası ve humana çay içtim sütüm arttı.
Burdaki arkadaşa yazmıştım neler yaptığımı uzun uzun. Masajlar dinlenme uyku, tomrisin süt kampı. İstersen seninle de paylaşırım. Anca doyuruyorum artık bebeğimi. Ama asla öğün atlamıyorum. Direk kesiliyor sütüm.
Takip ettiğim emzirme danışmanları da sağmak artırmaz diyor. Sağmak bende aşırı stress yaratıyor. Nekadar çıktı tazikli mi geliyor diye düşünmüyorum artık. Kilo alımı iyi karnı doyuyor yeter bana.
Hala dolaba damla süt yedekleyemedim. Psikolojim de mememdeki süt miktarı da buna izin vermiyor. Yapışık geziyoruz, bırakıp marketee bile gitmiyorum mecbur.
Bize Dr 4 saat arayla ateşi çıkmadan fitil verin dedi. Hiç ateş yapmadı o yüzden.Kızlar menenjit asisindan sonra kaç saat sonra bebeklerinizin ateş-i cıktı
Ewt canım oğlum 3 yasindayken malesef okuldan bu hastalık bulaşmıştı 2 gün hiç düşmeyen ateş oldu sonrası eli yüzü ayağı hep döküntü kızarık Allahım hatirliyom çocuğum berbat olmuştu ilk 1 haftada ama hepsi kayboldu bunun için hiç bir ilaç verilmiyo sadece krem kullanmistik kasinmamasi için insAllah öyle bir şey yoktur canımKızlar şimdi kendi derdime geliyorum.
Kızım sabah 6dan beri ateşli. 37.7 oldu en çok. Fitil verdiğimizde etki gösteriyor ancak etkisi bitince gene aynı. Dr a gittik sonda ile idrar aldılar o an yüreğim koptu. Gözümün içine baka baka ağladı mahvoldum. Çok çaresiz hissettim kendimi sesi ve o an ki yüzü hala kulağımda. Kan da aldılar ne kıyamet. Şuan için idrar ve kan tahlilimiz temiz kültür sonucunu Bekliyoruz.
Dr 6.hastalık olarak bilinen bir hastalık var 3gün ateş yapıyor sonra döküntü sonra ortadan kalkıyor o da olabilie herşey temiz çıkarsa dedi. Bakalım cumartesi tekrar kontrole gideceğiz. Oldu mu böyle bir hastalık çevrenizds ya da sizin bebeğinizde?
Aşı - bu hastalık muayeneleri çocuklara travma oluyor ama annelere daha beter oluyor sanki. Hala kendimi çok Çaresiz hissediyorum.
Bence dogrusunu yapiyoruz cnm. Menenjit ozellikle cok ciddi sonuclari olan bi hastalik Allah korusun olum sakatlik gibi. Asi da o yuzden etkiliyo zaten. Antikor olussunda bebeklerimizi korusunYani umarim faydali birsey yapiyoruzdur ciddi anlamda kendimi teselli etmek icin hasta olsa daha mi iyi diye soylendim icimden hep
Karni doyunca dgl gazi olunca karni sisiyo. Iyi degil karninin sis olmasi soyle cnm kayinvalidene deAslında annem değilde kayınvalidem kendisini severim ama çocuğun karnına dokunupda aç bu kızım diyimce cinşer tepeme geliyo bi sorayım dedim bende birde mama yiyince karnı şişiyo ya:))
Ayni durumdaymisiz kader ortagimİşte bende aynı böyleyim. Kızım asla kanguruyu sevmedi. Sıkıntıya gelemiyor bunalıyor içinde. Tek kolumda kucağımda tüm gün. Eğer yanında yatarsam Bi 40 dk uyuyor ama uyduktan sonra onu tek bırakırsam hemen uyanıyor. 8de gece uykusuna geçmeye çalışıyoruz ama uyuması 10u geçiyor sabah da 10da felan uyanıyor. Aslında 10da uyanmasını da kafaya takıyorum.bebeklerin 7.30 da güne başlamasını ve rutin oluşmasını öneriyor doktorlar. Ancak kızımın günü günü asla tutmuyor.
Bizim ki de babasına bakarak yalandan ağlar gibi yapıyor babası hemeb kucağına alıyor ve ince bir sırıtışkalbim eriyor. Nasıl bu kadar akıllılar anlamıyorum bazen maşallah hepsine.
Bizimki de böyle. Kucakta saatlerce uyuyor yada benle yatmak istiyor. Harika bir duygu onla uyumak onla yatmak ama Bi yandan da kendi düzeni olsun desteksiz uykuya yatsın istiyorum. Tabi benim değil onun istediği oluyor her zaman
Gün içinde resmen tuvalete zor gidiyorum. Ana kucağını banyoya koydum. Gidince onu da odaya koyuyorum bakışıyoruz
Bizimki sadece bibs tuttu o da arada uykuya dalacak kadar. Çok deli gibi uykusu gelince veriyorum önce hırsla ağzını açıyor heyecan yapıyorum herhalde baya tuttuacak diye sonra yüzünü buruşturup diliyle itiyor. Ardından veriyorum yine elimle destek yapıyorum 5dk tutuyor hafif uykuya dalınca gene atıyor
Bende solgar bira mayası kullanıyorum gerçekten çok memnun kaldım. Ben sütte sağıyorum ancak dediğiniz gibi süt sağarken çok stres oluyorum. Az mı çok mu yağlı mı nasıl acaba soruları kafamda dönüyor.
Bize Dr 4 saat arayla ateşi çıkmadan fitil verin dedi. Hiç ateş yapmadı o yüzden.
Gecmis olsun cnm. Hastalikla ilgili bilgim yok ins hemen iilesir minik. Idrari niye sondayla almislar onu anlamadim. Biz de bi kere vermistik. Poset gibi bisey taktilar yapiskanli. Bezi kapatip cis yapmasini bekledik o posete giren idrari verdik tahlil icinKızlar şimdi kendi derdime geliyorum.
Kızım sabah 6dan beri ateşli. 37.7 oldu en çok. Fitil verdiğimizde etki gösteriyor ancak etkisi bitince gene aynı. Dr a gittik sonda ile idrar aldılar o an yüreğim koptu. Gözümün içine baka baka ağladı mahvoldum. Çok çaresiz hissettim kendimi sesi ve o an ki yüzü hala kulağımda. Kan da aldılar ne kıyamet. Şuan için idrar ve kan tahlilimiz temiz kültür sonucunu Bekliyoruz.
Dr 6.hastalık olarak bilinen bir hastalık var 3gün ateş yapıyor sonra döküntü sonra ortadan kalkıyor o da olabilie herşey temiz çıkarsa dedi. Bakalım cumartesi tekrar kontrole gideceğiz. Oldu mu böyle bir hastalık çevrenizds ya da sizin bebeğinizde?
Aşı - bu hastalık muayeneleri çocuklara travma oluyor ama annelere daha beter oluyor sanki. Hala kendimi çok Çaresiz hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?