2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Çok çok erken cnm hayirli olsun saglikla gelsin
Sagol kuzu da ben çok çok erken olduğunu düşünmüyorum. Soyle anlatayim:
Benim sat 15 aralıkta idi, bu tarihten hesapladigim zaman 4 + 4 gibi görünüyor ama kesinlikle doğru değil çünkü bu hesap 28 günlük regli dongusune sahip kadınlar için tasarlanmış. Fakat benim döndüm 23 gün. Yani bu demek oluyor ki 28 günde 1 olan bir kadından 5 gün daha önce yumurtluyorum . Bu su demek ( şunu da belirteyim cok biliyormuş gibi konuşuyor olarak algılanması istemem saglik sektörüyle ilgim bile yok sadece olayi mantıklı şekilde kavrama calisiyorum diyelim. ) normal bir adet dongusune sahip bir kadın 6 haftada kalp atışı duyduysanız ben 5 haftada duyabilirim. Çünkü çevremde de hep böyle dongulerden bahsederken genelde 23 olmuyor hiç görmedim genelde 28 oluyor. Sizin ne kadardi dongunuz?

Eviniz kaç derece canım ve kaç kat nasıl giydiriyorsun
21-22 derece genelde canım. 23’lere çıkınca kombiyi kısıyorum İçine kısa kollu ya da kolsuz zıbın, üstüne de uzun kollu penye üst giydiriyorum. Altına da çorap ve penye pijama altı. Bana göre ince değil normal ama anama kalsa içine ayrı onun üstüne ayrı kalın uzun kollu pijama + battaniye giymemiz lazım.

Ben garanti olsun diye 8. Haftfa gitmistim kalp atisina beklemiştim yani

Ay bütün kv niye böyle cinsler anlamıyorum ki. Ben inşallah öyle olmam sonuçta ileride biz de olacaz. Allah korusun

Canim embriyo gorundu mu kac mm ?

Ben garanti olsun diye 8. Haftfa gitmistim kalp atisina beklemiştim yani
siz cok gec gitmişsiniz 5,5 bilemediniz 6. haftada kalp atısı dinleyenler var. Ama yumurtlamanız geçse tabi onu ben bilemem veya geç döllenme yaşamıssanız belki doktorunuz o şekilde yönlendirmiş olabilir canım

Canım inan geç gitmek daha iyi, şimdiki aklım olsa ben de o kadar beklerdim Adete 4 gün kala öğrenmiştim, ayyy yok kese yok kalp atışı derken günler geçmek bilmemişti, ağız tadıyla heveslenememiştim bir türlü.

Zaman ne kadar çabuk geçiyor yalnız ya, bebişler doğdu büyüdü bile

imdiki aklım olsa ben de o kadar beklerdim Adete 4 gün kala öğrenmiştim, ayyy yok kese yok kalp atışı derken günler geçmek bilmemişti, ağız tadıyla heveslenememiştim bir türlü.
ilk donemde bakılacak ultrasonun hayati olarak onemi var. Dış gebelik varsa erken tespit edilip mudahele edilmesi gerek o açıdan iyi yapmışsınız. Umarım kimsede olmaz boyle bir durum. Ama varsa da erken mudahele son derece önemli. Benim ki de yarın belli olacak umarım sağlıklı, sıhatlı bir gebelik olmuştur.

İnşallah her şey yolundadır, rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz. İsterseniz, Eylül 2022 ya da ekim 2022 anneleri gruplarına girin, orada sizinle aynı süreçleri şu anda yaşayan insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Bizim için şükürler olsun bu süreçler geçti, şahsen ben hatırlamıyorum beta kaçtı, kese, kalp atışı ne zamandı...

Yok ben 5 haftalikken gittim kese vardi degerimde gayet iyiydi yani hamileydim kesin degerim 1000in ustundeydi dis gebelik vs degildi kesin olarak biliyordum doktorum soylemisti sonra bekledim kalp atişi icin kesin olsun diye sonucta Allah korusun bi sorun olsada kalp atisi olmasaydi ha 6da ogrenmisim ha 8de diye dusundum bekledim

Selam arkadaşlar uzun oldu yazamadım bir türlü doğum lohusalik derken zor günler geçti uykusuz geceler günler başladı iyi ki de başladı Herkes sağlıkla kavuşsun kimsenin kucağı boş kalmasın 3 aylık oldu kızım diş huzursuzluklari başlayan var mı eller sürekli ağızda ve salyasi aşırı arttı biraz erken değil mi var mı böyle şeyler yaşayanlar büyüme ataklari da olabilir hepsi bir araya gelince zor geçiyor bazen sizlerde durumlar nasıl?

Benim de 3. Aydan sonra başladı. 4. Ayına yanaştım ve bugün bi beyazlık gördüm sanki. Hafif ateş yaptı 1 haftadır. Aşırı huysuzluk. Kısa kısa emmeler, iştahsızlık var bikaç gündür. Kabızlık da var. İshal veya kabızlık yapıyormuş. Erken çıkıyor ama yapıcak bişi yok

Ben 25 derece ve üstünde uzun kollu zıbın ve patikli patolon giydiriyorum. 25 altına inmeye başladıkça ceket patik giydiriyorum veya atlet zıbın ve kalın sweat takım. 21-22 için az geldi bana sizinki

Of of çok sıkıcı durum . Benim ilk oğlumu görumcem anneme benziyor demişti çılgına dönmüştüm. Bence çok takma senin sabrını zorluyo. Ya öylemi de geç

Ya bizde olaylar tam tersi biliyor musunuz bebeğim aynı eşime ve kız kardeşine benziyor. Ama bunu eşim tarafı asla kabul etmiyorlar bana benzetiyorlar
eşimde "ya benim kızım çirkin mi normalde herkes kendi tarafına benzetmeye çalışır, bizde durumlar ters oldu kimse sahiplenmiyor" diyor

Ben 25 derece ve üstünde uzun kollu zıbın ve patikli patolon giydiriyorum. 25 altına inmeye başladıkça ceket patik giydiriyorum veya atlet zıbın ve kalın sweat takım. 21-22 için az geldi bana sizinki
Doktorumuz bize 21-22 derece olsun evin içi, fazlası olmasın demişti, ben de ona sadık kalmaya çalışıyorum. Gerçekten bu derecelerde olunca burun tıkanması da geçti, bayadır serum fizyolojik damlatma gereği duymuyorum.

O sweat takımları da dışarı çıkarken giydiriyorum sadece, evde hiç giydirmedim. Kıyafetin altında kalan yerlerine dokununca sıcak geliyor, üşüyüp üşümediğini böyle kontrol ediyorum inşallah doğrudur.

Aslında evin içinde esinti yoksa ideal olabilir.
Ben sanırım öyle olsa penye takım değil de sweat giydiririm.
Aslına bakarsan annemler gelmeyecekse öyle giydiriyorum.
Evim çok sıcak özellikle gündüzleri. (23e ancak düşürebiliyorum güneş geldiği zamanlar daha da artıyor sıcaklık)

İçlik niyetle zıbınını uzun kollu giydiriyorum. Altına da incecik bir tayt.
Üzerine de ne giydireceksem işte hava/ev sıcaksa penye takım/tulum. Soğuksa sweat takım.
Ama içlik gibi giydirmeyince hep üşüdü. Tek kat kalın yerine iki kat ince daha iyi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…