2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ay ben de ya bugün bi takıyım dedim yok yani sanki yıllardır yarım atlet kullanıyomuşum gibi
Aman boşver bence en rahatı benim zaten göğüslerim çok küçük normalde emzirme bitince mecburen geri sütyene dönerim, yarım atlet taksam dümdüz olur o yüzden şimdilik tadını çıkarıyorum

Benimkiler de destekli hep aşırı rahatsız etti o yüzden

Kafayi yiycem kizlar bugun tam 3aylik ve resmen cildirmis gibi. 3gundur uyku disinda gezdirmezsek ciglik atiyor. İlgilenmeseekte aglama krizine giriyor uykuya zor daliyor Ayy bi gorseniz
Benim kızım da öyle. Sürekli kucak istiyor, yatağa bırakınca ağlıyor çıldırmış gibi. Sakince yattığı çok az zaman var.
Canım gece 12 saat uyuyormuş maşallah daha ne istiyorsun anlamadım daha erken uyuması için daha erken uyanması lazım. 7-8 de uyanmasına razıysan 8de uyutabilirsin mesela

Gece 12 saatte 3 evin işi yapılır daha ne olsun

Gece uykusunu erkene çekmeyi denedim, 9.30dan aşağı uyumuyor kızlar ya. Çok şükür gece dinleniyorum ama gündüz hiçbir işimi halledemiyorum nerdeyse. Sürekli kucak istiyor, gezmek istiyor. Yatıyor, 30 dk olmadan uyanıyor, başladığım işte yarım kalıyor. Gündüz zihnen yorulduğum için gece de yatıp uyuyorum, ev işi filan görmüyor gözüm. Uyuduktan sonra evi topla, mutfağı topla, yatma hazırlığı derken 12oluyor. E malum koca da yemek bekliyor, ütü bekliyor, temizlik bekliyor. Çocuk gündüz uyumadıkçs geriliyorum bende. Gece uykusunu da kısaltmayı denedim olmuyor
Kızlar bu emzirme döneminde sütyen kullanıyo musunuz ne kullanıyorsunuz
Ben saldım gitti valla canım. Atlet giyiyorum sadece. Sütyeni dışarı çıkarken takıyorum. Hatta bazen kabarık montumu giyersem onu bile takmıyorum, belli bile olmuyor

Temizlik beklemesin.
Sen hamileyken de herşeyi yaptın ondan bekliyor seninki.
Yemeği de o işten gelince yap ne yapalım.
Bedenen zaten farklı şeyler yaşıyoruz, bir de zihnen böyle olunca daha zor. Ayaktan inince en fazla beş dakika daha uyuyor benimki de. Onu tuvalete gidip, kahvaltımı getirmekle değerlendiriyorum.
Bebek bir kere büyüyor biz koşturuyoruz onlar da bizimle bu sürece sabrederek dahil olabilecekler ancak. :)
Annem de kayınvalidem de abarttığımı sanıyorlardı. Bu hafta ameliyatı oldum çok şükür. İkisi de bizdelerdi e ayaktan indirince uyanıyor nasıl iş yapacağız diye şok oldular

Sütyen devri kapanmış hepimizde desene canım

Çok geçmiş olsun sana da canım, iyisindir İnşallah

Valla vaktim olsa da yemeği akşama bırakıyorum artık. Veriyorum çocuğu kucağına, ben yemeği yapıyorum. On dakika sonra söylenmeye başlıyor durmuyor bu, belim ağrıdı diye. Bende iyice yavaştan alıyorum ki azıcıkta o bakmanın zorluğunu anlasın diye. Çoğu zaman böyle. Ama hâlâ bu niye eksik, şurası niye dağınık diye söyleniyor. Çocuk bakıyorum diyince e bende çalışıyorum diyor. Sağlam bi kavga edeceğim de bakalım ne zaman. Çocuk uyuyunca yap diyor. Sanki uyuyor da. Uyusa bile yahu sende yat uyu dinlen, yemek ye, kendine vakit ayır diyen yok. Herkes çocuk uyuyunca sende temizlik yap yemek yap diyor. Tek başıma tuvalete gitmek bile lüks oldu artık.

İyiyim çok şükür ilk 3 gün çok zor geçti. Dikişler olunca emzirmesi epey zor oldu. Sezaryen dikişi aşağıda olunca bebekte o zaman küçücğk olunca böyle acımamıştı. Şimdi emerken eli dikişlerde küçük hanımın.
Kavga etmeden anlamayana kavga ile anlatmak gerekiyor. Üzgünüm ama eşin pek anlamıyor
Benimki de yardımcı olamasam bile senden iş beklemiyorum işte diyor ama buna rağmen anlamıyor. Sen beklemesen de iş yapılmak zorunda ütüsü, çamaşırı yeter diyorum.
Bu taktiği kullan. Hem yardım etmiyorsun hem de üzerine daha çok iş bekliyorsun. Gece bilmem kaç kere uykum bölünüyor, emzirirken bütün enerjim gidiyor değil uyurken iş yapmak uyurken 5 dakika bile gözümü kapatamıyorum o yorgunluğa rağmen sürekli destek veriyorum çocuk uyusun diye gibi çemkirmeler gerekiyor.

Çok gecmiş olsun
Nasılsn canım
Nasıl gecti amelıyatın?
Senın adına cok cok sevındim sımdı doya doya ye doya doya emzir inşaAllah
Canım bırısının demesini bekleme dırekt yap
Bosver ya cocuklu ev derli toplu mu kalırmıs?
Ben ılk bebeğimde ıyı bı kavga ettm sonra o da ısın ucundan tutmayı öğrendı sımdı hıc takmıyo dagınıkmıs topluymus
Birde her sbah uyanıyo ve “bugun ne guzel uyudu kızım gece hıc uyanmadı sende dınlendn bugun olsa sakin ol dıyo” daha cok delırıyorm bebe en az 6-7 kez uyanıyo sabaha karsı gucum bıtıyo yataga alıp memede uyutuyrm adam uyuyosn dıyo
Bu gece aht ettm her uyanmasnda esımı de uayndrıcam

Çok gecmiş olsun
Nasılsn canım
Nasıl gecti amelıyatın?
Senın adına cok cok sevındim sımdı doya doya ye doya doya emzir inşaAllah

Çok sağol ya
İyiyim bir kaç gün çok zorlandım. Bugün toparlandım. Dikişler alınırsa bir de daha rahat olacağım. Kendimi ek gıdaya geçiriyorum gibi hissediyorum. çorba içiyorum. Yeni yeni meyve yemeye başladım. O kadar heyecanlanıyorum ki. Geçen elma yedim diye gözlerim doldu. Öyle bir şey. :) inşallah bebeğim de güzelce doyar

Şu karikatür bizi anlatıyor

Eklentiler

• 8D69D2BA-0EBC-4E78-A6A1-7DA92BC454AF.webp
    51,8 KB · Görüntüleme: 66
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…