2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Selam kızlar nasılsınız bebişler nasıl umarım iyisinizdir Bebekten sonra pek girmiyorum artık ama bişry sorucam ekimde dogum yaptıgımıza göre aynı aydayız hemen hemen. Bizim kız 2 3 haftadır aşırı salya akıtıyor kçpürüyo agzı elini emiyo önlüğü ü yiyo sürekli. Son 10 gündür de huzursuz. Kızar gibi sinirli sinirli aglıyo, memeyi tutmasa zorlanıyor ki dogdugu dakika vakum gibi yapılmıştı yavrum. Ben bunu farketmiştim onceden hatta noluyo ya diye aklıma takılmıştı. Çok acıkınca artık alıyo normal acken tutmuyor saga, sola ceviriyo kafasını. Saglık ocagı hemşiremiz sordum çenesi diş etleri agrıyo muş diş çıkarma hazırlıgındaymış. Var mı aynı durumda olan? . Canı yanar gibi aglıyo yavrum kucagımdayken yüzü çenesi yanagıma sürünce aglıyo agrısı var galiba. Sonraki süreç nedir? Siz ne durumdasınız?

Anlattıklarının aynisini yasiyorum canim. Yukarilardsda yazmistim hatta. Bizden bi kac hafta ondeki anneler bunun bi atak oldugunu soyledi. Sanirim tam atak zamanlari

Daha çok kazalar olucak üzme kendini. Tahmin edebiliyorum o üzüntünü

65 cm di canım geçen hafta ölçtuklerinde :)
Maşşşallah yavruma. 3. Ayında 6400 64 cm di benimkide. Uzun olucak diyoruz bizde ama
Hayırlı olsun canım , Rabb'im analı babalı büyütsün
Usutmussundur muhtemelen canım, bu ayazda kisakolluyla gezdigin ve bir kazağın olduğu için
Allah seni
Biz 1-2 haftadır kundağı bıraktık, uyku kalitesi düştü ama yine de pişman değilim, 3-4 aylıktan sonra
kundak önerilmiyor diye biliyorum.
Yaaa hiç bilmiyorum hemen araştırıcam cuma doktoruma sorarım.

Yok canım henüz marka araştırmadım. Bakayım bi iyi birşey bulursam paylaşırım inşallah
Bu arada sen mesela uyuttun bebişi,1 saati geçti uykusu. Uyandırıyor musun yoksa kendi uyanmasını mı bekliyorsun?

Anlattıklarının aynisini yasiyorum canim. Yukarilardsda yazmistim hatta. Bizden bi kac hafta ondeki anneler bunun bi atak oldugunu soyledi. Sanirim tam atak zamanlari
Yaa öyle mii ben de diş için hazırlık dönemi diye düşündüm teşekkür ederim

Gündüz uykularında asla uyandırmıyorum. Kendi uykusunu alıp uyanması lazım. Hep 1 saat uyuyor zaten. Çok nadir uyanıp emip geri uyuyor ona da izin veriyorum. Gündüz 5 saat gece 10-12 saat uyuması lazımmış 3 aylık bebeğin.
4 aylıkken 3-4 saat öğlen uykusu yeter yazıyor. Şuanda uyutuyorum. Gerçekten de bugün 3,5 saat öğle uykusu uyumuş oluyor bu uyku dahil. Gece uykusuna bağlasa keşke ama kesin uyanır düzeni alt üst. Bugün gündüz 11 de uyandırdım zorla. Yarın sabah 10 da zorla uyandırırım yatma saatini öne çekerim bakalım.

Benimki de öyle.
Dişler yerleşiyor dedi annemler. Ellerimi iyice yıkadıktan sonra serçe parmağımla kaşıyorum. Yada havucu parmak gibi kesip kalıyorum. Mutlu oluyor.
Damağı da hararetli.
Biberonu da beni de diş kaşıyıcı olarak kullanıyor. Meme uçlarını gevip duruyor.
Henüz eline bir şey alıp ağzına sokmayı bilmediği için ellerini yumruk yapıp alıyor. Salyalar da öyle akıyor.
Uyku düzeni de alt üst iki haftadır.
Az daha büyük olmuş olsaydı taze soğanın beyazını verirdim eline iyi gelirdi.
Haftaya doktora götüreceğim 4 ay kontrolüne. O zaman göstereceğim bakalım.

Benim kızda mesela bu gün parmağı acıdığı için çok ağladı, ondan sonra bir uyudu 3 saat uyanmadı. Uzun zamandır ilk kez bu kadar uzun uyudu gündüz. O yüzden uyandırıyor musun diye sordum canım. 8.30da uyudu yine uzun zaman sonra, inşallah sabahta 7 gibi uyanır da şu akşam uykularını öne çekip gündüz uykularını da düzeltirim ya. Bu 4.ay uyku gerilemesi ve büyüme atağı kalıcı olur diyorlar ya o yüzden saçma bir düzeni benimseyip öyle gitmesinden korkuyorum. O yüzden düzenli bir uyku saati olsun istiyorum.

selam kızlar az önce The nin paylaştığı uykuyla ilgili yazıyı okudum. Bebeği yatağa yatırıp pışpışlayarak uyutun diyor. Gündüzleri 1.5 saatten daha uzun süre uyanık kalmasın diyor. Merak ettim sizde durumlar nasıl? Aşağıda sorulara cevap verirseniz belki birbirimize yardımımız dokunur ben bu konuda biraz sıkıntıdayım çünkü.
Benim kızım hep memede uyuyor gündüz yerine yatırdığımda çoğunlukla uyanıyor. Memede uyurken emdiği için uzunca bir süre emziriyor oluyorum. Geceleri de uyuması için emziriyorum yine. Eskiden emzikle gezerek de uyutuyordum ama şu an ağırlaştı artık beliö dayanmıyor.
1- gündüz nasıl uyutuyorsunuz
2- gündüz ne kdar aralıklarla ne kadar uyuyor
3- gece nasıl uyutuyorsunuz
4- gece ne kadar uyuyor

O yazı baya bi yetersizlik hissimi tetikledi benim kızım uyumuyor öyle düzenli. 90 dakikada bir falan mümkün değil. Hele ki yayağına koy uyusun imkansız. Ben beceremiyormuşum ve çocuğu aşırı yoruyormuşum gibi hissettim şu an. Gündüz memede uyuyor sadece

Reactions: The
Uykusu gelmeden uyutmaya calisirsam mumkun olmuyor ve ben cok geriliyorum.

Hep kucakta gezerek veya dans ederek uyutuyorum.
Beslenme den 1 veya 1 bck saat sonra uyuyor. Max 1 saat uyuyor hep mikirdaniyor.
Gece de ayni sekilde uyutuyorum ama uzun uykuya gecisi genelde 11 12 gibi oluyor.
Bazen sabah 7 bazen 9

Instgramda gordugum kadari ile gunduz uykusunu en az 45 dk uyumaliymis ki uyku duzeni bozulmasin. Uyansa da hemen uykuya tekrar gecirip 45 dk yi gecirtin yaziyordu.

Canım aynı bjzi anlatıyorsun benim kinin salayasi bi bucuk aydır var eli hep ağzında

Şu karikatür bizi anlatıyor
Valla öyle
Usutmussundur muhtemelen canım, bu ayazda kisakolluyla gezdigin ve bir kazağın olduğu için

Ay çok şükür üşütmüşüm ve bunu yazarken yine kısa kolluylayım
Test yaptm ılk 5 dakıka ıkıncı cizgi falan yoktu sonra lavaboda kalmıs test eşim görünce aklı cıktı kuruyunca mınık bı gölge olmus aklımı aldın dur bı Allah aşkına diyobende ölüyodum ya zaten 3. İçin

Sadece emerek uyuyo ki gece yatmadan once mama verıyrm sonrasında da bı süre göğsümde kalmak istiyo
Ayakta sallanmayı besıkte sallanmayı sevmedı sadece bazı geceler babasnın koynunda gezerken uyuyo ki ilac gibi gelıyo
Gunduz 2-3 saatte bir emerken ve kucagımdayken uyuyo uyuyakalınca yataga yastık ayarladım onu yataga yatırıp gogsumu agzından cıkarmadan yatıyoruz meme cıktıgı an uyanıyo
3. Soruyu atlıyrm cevap vermısm fark etmeden
4. Soru kanayan yara
Gece uykusu cok verımsiz((( oğlumun ilk uykusu kesıntısız 4-5 saatti ve dınlenmıs oluyodum
Kızım sureklı mıkırdanıyo azcık besıği sallıyrm uykusu acılmadıysa 10-15 dakıka daha uyuyo sonra meme uykuya dalma 1-2 saat uyku tekrar uyan.. sabah 5 ten snra genelde pes edıp yanıma alıyrm o zamanda ben uyuyamıyrm eşimin kolunu gozlemekten gogsumun burnunu kapatması endısesyle sabahı edıyoruz bazı gunler ohh be sabah oldu sukur dıye kalkıyrm yataktan

Amin amin daha çok küçükler istedğin zamanda olur inşallah

Bunlar kalıcı olmaz daha çok küçükler korkma. Artık yenidoğan değil bebek oldular atak haftaları arasında en zor olanın 4 ay ve 2 yaş olduğu söyleniyor hep.

3. Ay doktorun önerisiyle ben sallamayı bıraktım. Memede asla uyumayan bi bebek. Çok gevşek kundak yapıp piş piş sesi çıkarark uyuttum 10 gün. Hiç destek vermedim diyebilirim. Kendi kendine uyumayı öğrendi.

Sonra o ağzına tükürdüğüm atak haftası başladı aman allahımm az sallamayla başladım 2 gündür yüzünü örtmeye kadar ilerlettim.

Sabah 9-10 arası kalkış
Sonra bir saat uyku- bir saat uyanıklık. Azıcık bile uyanıklık süresi artsa ağlıyor huzursuz oluyor. Göz teması kurmuyor. Uykulu görünmese bile götürüp odaya uyuttum.
Toplamda beş defa uyuyor gün içinde.
3. Ay başladığından beri böyle uyuyor.
Akşam 9-10 gece uykusu

Ama artık 4. Ayına bir hafta kala işin rengi değişti. Uykusu azaldı. Gün içinde daha az uyuyor gece geç yatıyor. Uyku gerilemesi diye bi muhabbet varmış. Kurucam ama bi düzen gene inşallah. Ama minnoşum da napıcağını şaşırdı.

Bide çok stresli bi dönemdeyim. Aşırı aşırı stres altındayım, çok sıkıntılarım var. Onlar da yansıyor çocuğuma ister istemez.

Son düzenleme:
Okudum kızlar sağolun. Bu arada kundağı bırakmak gerekiyormuş 3. Ayda. Bebek kendi kendine dönmeye başladığında çok tehlikeli oluyormuş. Ben owli kullanıyorum bu gece kollarını dışarı çıkarıcam hadi hayırlısı. Kolları üşümez umarım.
Benim bebe hala uyanık bu arada gündüz de doğru düzgün uyumadı hala da uyumuyor

Canım önce tek kolunu çıkarıp, 1-2 gün sonra 2 kolunu çıkarmaya geçebilirsin, geçiş olması alışması için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…