2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benim kızım uyumuyor, uyumuyorrrrr... gündüzleri uyku yok, gece de sürekli mıkmık sürekli sallarsan uyuyor... bi beceremedim şu uyku düzenini. 2 kere gece uzun uyudu, hatta buraya yazmıştım, bir şey olur mu diye, 3.sü olmadı o uzun uyumanın

Senin gibi sıkıntı yaşadım. Sebebi gazdı. Gece sürekli kaldırıp sırtına vurup gazını çıkarttım. Yediklerime dikkat ettim bebiş uyudu. Gaz sıkıntısı yaşıyor olabilir misin?
Ben hala çiğ veya pişmiş sebze yiyemiyorum gaz yapıyor.

Tahmin edebiliyorum işin çok zor. İlkinde bende senin gibiydim, gak dese kucağıma alırdım, guk dese yanında biterdim. Şimdi mizildaniyor falan almıyorum bir sure sonra yorulup kendi kendine uyuyor hatta parmagida emzik yapmış sağolsun benide o dertten kurtardı biraz zaman verin birbirinize, onunda zamanla düzeni oturacak. Sende bu arada ev işlerini 1 güne sigdirme canım, bir akşam ütü yap, bir akşam toz al, öbür akşam yerleri sil, yemek isinide gündüz mutfakta oyala onu yanında. Salıncaklar var ev tipi onlardan alsana çok güzel uyuyorlar. Bizimki alıştı anneanne evinde salıncak vardı, sallana sallana uyuyo ve kalkmiyordu

Çok sevindimmm çok geçmiş olsun insallahh

Kızlar kundaksız elleri dışarıda uyuttum ama elleri buz gibi olmuş. Eldiven falan mı takıyorsunuz siz?

Kaynin dedigin kayinbirader mi kayinpeder mi? Emzirmek fln zor oluyodur cnm yaa Allah kolaylik versin
Kizlar bacak bogumu kizarmis 2 3 gundur gecmiyor. Mustela pisik onleyici kullaniyorum. Ne onerirsiniz ?
Hametan almisin ii yapmisin cnm icerigi temiz diye paylasmid muhendisinoglu. Ama iilestikten sonra kullanma mustelaya dewam et cnm
Ben de deniycem cnm ins ise yarar
Gunduz uykusu bizimde boyle. Kucagimdan birakmazsam uyuyo ama birakirsam 15 dak. Gece de kucagimda ya da memede uyuyo
Gunduzde gecede memede uyuyo. Hic bi duzen yok su kadar saat uyuyo su kadar saat duruyo diyemiyorum. Sabah bile hergin farkli saatte kalkiyo. Memede uyuyo eskiden memeyi agzindan cikarinca uyanirdi simdi kendi birakiyo ama yataga koyunca 15 dak icinde uyaniyo. Yanina yatip meme veriyorum tekrar uyutuyorum. Yavasca kalkiyorum yine uyaniyo. Aksam 7de yatak odasina giriyoruz gece lambasi acik oluyo sadece. Biraz uyuyo memede 45dak fln sonra gaz sancisi basliyo ciglik cigliga agliyo. Gazini ne zaman cikartirsa o zaman uyuyo bazen 9da bazen 12de hic belli dgl. 9gibi uyursa 12gibi yari uyur olarak emiyo. 12de yatarsa da 3 bucuk gibi. Sonra saat basi emmek istiyo. Biz birlikte yatiyoruz hatta grnellikle kucagimda uyuyo ben de oyle uyuyorum. Gece 5ten sonra kucagimdan birakabiliyorum. Yoksa gozleri kapali agliyo uyumuyo. Yanimda yatincs da surekli kontrol ediyo mu napiyo kalktigimda uyaniyo. 5ten sonra yanina esimi yatirip dusa anca oyle girebiliyorum. Nasil duzene gircez bilmiyorum

Beni de kötü hissettirdi ne yalan söyleyeyim. Dün uyusun diye öyle zorladım ki çocuğum doğduğundan beri öyle içli aglamamistir. Eşim komşunun çocuğu ağlıyor sanmış düşün. O kadar üzüldüm ki benim de ağlayasim geldi. Yatağa koyup beklemek falan şaka gibi geliyor

Eki Görüntüle 2991768
Kızlaaar bu dansçı robottan elinde olan var mı? Nasıl güzel mi dikkatlerini çekiyo mu acaba bebişlerin
Canım bence bunu alma henüz erken. Bunun yerine kaba motor becerilerini, dokunma, hissetme, duyma gibi duygularını harekete geçirecek şeylerden alabilirsin. Cingirak, aktivite oyuncakları, oyun halısı gibi..zaten 6.aydan sonra oturmaya başlayınca da bunu destekleyen şeylere devam edersin...

Birde ne kadar aktif bir oyuncak alırsan bebek o kadar pasif kalır evet ilgisini çeker bu oyuncak ama ona katma değer bir şey sağlamaz gibi duruyor. Aktif oyuncaklar bebekleri pasif yapıyor. Bunu 1 yaşına doğru veya 1 yaşından sonra al bence.

Ben doğduğundan beri hiç eldiven takmadım
Ben hep taktım canım yoksa buz gibi oluyor elleri üşüyor. Ama 3. Ayda biraz bıraktım çünkü dokunarak keşfetme ve bir nesneyi eline alıp tutmayı öğrensin diye uğraşıyorum. Çok tırnakları uzadıya kesene kadar takıyorum eldiven artık.

Benim bir arkadaşım var 4 tanede çocuk yaptı. Çocukları asker istimasi gibi herseyiiii saatliydi. Bir yere gidecekse çocuğun öğle uykusundan önce gider orada uyuturdu, akşamları biz çocuğu alıp gezmeye giderken o çocukları saat 9da yatirirdi yanlarında bekler uyutur sonra keyfine bakardı. Halen daha öyle inanamazsin. Tek taktir ettiğim davranışı bu zaten meyvelerini doğrar önlerine koyar asla yedirmezdi. Yani biraz soğukkanlı, çocuğa karşı dirençli olmak ve inat etmek lazım galiba he birde azimli olmak bende şuan bunlar yok, banada annem diyor alıştırma geceleri saat 9 oldu mu gir içeri yatır sende dur yanında uyusun kendi kendine diyor

Bu uyku eğitmenleri hep 4.ay uyku gerilemesi kalıcı olur , eğitim alın filan yazıyorlar gerildim bende. Ya uykusu hep böyle kalırsa diye.

Takip ettiğim bir ebe stresliyken, sinirliyken, üzgünken emzirmeyin, bebeğe geçiyor sütünüzle diyor. Gerçekten de bebek annenin ruh halini alıyor ama emzirmemekte mümkün değil. Hep sinirli, hep gerginim ya bu aralar, çok aç mı kalsın
Bende mızıldansa hemen almayayım diyorum ama beni görüyor kucağıma almıyorum ya çığlık atmaya katılarak ağlamaya başlıyor. O yüzden uyanıkken iş yapmak çok zor. İşleri bölerek yapmaya karar verdim dediğin gibi. Olduğu kadar amaan

Ya ben hiçbir zaman böyle bir anne olabileceğime inanmıyorum nedense. İsterim elbette ama bu biraz da kişilik meselesi. Dün mesela öyle ağladı ki ben o çocuğu öyle uyutamam ki. Kaldırdım direk eşime verdim sakinlessin diye. Bilmiyorum ya

Dün 2 kaşık kış sebzelerinden salata
1 kaşık mercimek çorbası
1 adet çiğköfte yedim gaz yapacak.
Sonuç; sabaha kadar çığlık, ağlama, uykusuzluk. Ben bıktım bu gazdan artık çok yoruldum ya. Nefsime de hakim olamıyorum artık nereye kadar öyle yorgunuz ki minnoşla ikimiz, kamyon çarpmış gibiyiz. Hala kıvranıyor yanımda şuanda

Ben doğduğundan beri hiç eldiven takmadım
Ben ilk gun takmistim daha dogrusu hastanede takmislar. Doktor cikart dunyayi kesfetsin diyince bi daha hic takmadim
Bende 30 gün aile baskısıyla taktım. Sonra tamamen serbest. Hatta eve geldi 1 hafta zorladılar şapka taktım. Sonra onu da bi çıkarttım oh mis. Araçla gidiyoruz heryere. Pusetin içinde zaten sıcacık. Dışarı çıkarken de şapka takmıyorum hiç.

Ben de gaz yapacak hiç bir şey yemiyorum sürekli köfte pilav tavuk makarna yemekten gına geldi

Kizlar kizim uyurken emerken gaz cikarmaya calisirken terliyo ozellikle kafasi. Emerken ve gaz cikarirken efor sarfediyo diye normalmis. Uyurken ustune bi kat penye ortunce icim rahat etmiyo eli yuzu soguk oluyo hadi bu kistas degil diyelim ben yorganla yatarken o incecik battaniyeyle. Bi kat daha ortuyorum terliyo. Bi de terleyince hemen ustunu degistirmek mi gerekiyo? Emerken sorun yok da gazini cikartirken sirti buz gibi oluyo. Internetten baktim bazi anneler degistirmeye ya da sirtina bez koymaya alistirinca hemen hasta olurlar teri ustunde sogusun demis. Ustunu degistirirken de usumuyolar mi sicaktan bi anda soguga geciyo sonucta

Ben dün kötü oldum baya. Sanki ben uyutmayı beceremiyormuş gibi çocuğu eksik bırakıyormuş gibi hissettim. Denedim sonra karanlıkta uyutmayı asla uyumadı. Buradaki atkadaşlara da sordum sağolsunlar cevapladılar gördük ki kimsenin bebeği düzenli uyumuyor. Şu sonuca vardım ya bu bebeğini süper düzenli uyutabilen insanlar yalan söylüyor ya da uyku eğitimi verme amacıyla maddi kaygıyla reklam yapıyorlar ya da daha iyi niyetli olalım bazı bebekler çok uslu. Arkadaşım hiç üzülme sen de. Kimsenin bebeği desteksiz uyumuyor. Bunlar daha el kadar bebek 3 aylık. Hadi 2 yaşında olsa zorlayalım diyeceğim de mantığa aykırı. Bunlar bebek ve bebekliğini yapacaklar. Ağlatma bebişi içim ezildi okuyunca bunların tek isteği var güvenli anne kolları. Anne olmayı göz aldıysak ve psikolojik olarak sağlıklı (güvenli bağlanmayı araştırabilirsiniz) çocukşar yetiştirmek istiyorsak sakin kalıp çocuğu ağlatmadan onu umutsuzluğa itmeden uyutacağız. Dün 2.30 u geçiyordu benimki uyudu. Yapacak bişey yok bebek bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…