Kızlar belki hatırlarsınız hamileyken burada eğitimler paylaşırdım, kendim de her gün başka bir eğitime katılıyordum. Sonuç olarak bunların bana hiçbir faydası olmadığı gibi zararı oldu, hem doğumum hem de lohusalığımın ilk zamanları o yetersizlik duygusu yüzünden kabus gibi geçti. Şimdiki süreci de o duyguyla rezil etmeye hiç niyetim yok, o yüzden bu çok bilmişlerin dediklerini hiç sallamıyorum. Tüm o uyduruk doğal doğum kitaplarımı da ilk fırsatta atıcam hatta.Ben dün kötü oldum baya. Sanki ben uyutmayı beceremiyormuş gibi çocuğu eksik bırakıyormuş gibi hissettim. Denedim sonra karanlıkta uyutmayı asla uyumadı. Buradaki atkadaşlara da sordum sağolsunlar cevapladılar gördük ki kimsenin bebeği düzenli uyumuyor. Şu sonuca vardım ya bu bebeğini süper düzenli uyutabilen insanlar yalan söylüyor ya da uyku eğitimi verme amacıyla maddi kaygıyla reklam yapıyorlar ya da daha iyi niyetli olalım bazı bebekler çok uslu. Arkadaşım hiç üzülme sen de. Kimsenin bebeği desteksiz uyumuyor. Bunlar daha el kadar bebek 3 aylık. Hadi 2 yaşında olsa zorlayalım diyeceğim de mantığa aykırı. Bunlar bebek ve bebekliğini yapacaklar. Ağlatma bebişi içim ezildi okuyunca bunların tek isteği var güvenli anne kolları. Anne olmayı göz aldıysak ve psikolojik olarak sağlıklı (güvenli bağlanmayı araştırabilirsiniz) çocukşar yetiştirmek istiyorsak sakin kalıp çocuğu ağlatmadan onu umutsuzluğa itmeden uyutacağız. Dün 2.30 u geçiyordu benimki uyudu. Yapacak bişey yok bebek bu.
Canim cidden bebekten bebege degisiyor bu durum. Cevremde gordugum cok minik olsada kendi kendine uyuyan bebekler vardi. Veya bi uyutunca 2 3 saat kesintisiz uyuyan.Ben dün kötü oldum baya. Sanki ben uyutmayı beceremiyormuş gibi çocuğu eksik bırakıyormuş gibi hissettim. Denedim sonra karanlıkta uyutmayı asla uyumadı. Buradaki atkadaşlara da sordum sağolsunlar cevapladılar gördük ki kimsenin bebeği düzenli uyumuyor. Şu sonuca vardım ya bu bebeğini süper düzenli uyutabilen insanlar yalan söylüyor ya da uyku eğitimi verme amacıyla maddi kaygıyla reklam yapıyorlar ya da daha iyi niyetli olalım bazı bebekler çok uslu. Arkadaşım hiç üzülme sen de. Kimsenin bebeği desteksiz uyumuyor. Bunlar daha el kadar bebek 3 aylık. Hadi 2 yaşında olsa zorlayalım diyeceğim de mantığa aykırı. Bunlar bebek ve bebekliğini yapacaklar. Ağlatma bebişi içim ezildi okuyunca bunların tek isteği var güvenli anne kolları. Anne olmayı göz aldıysak ve psikolojik olarak sağlıklı (güvenli bağlanmayı araştırabilirsiniz) çocukşar yetiştirmek istiyorsak sakin kalıp çocuğu ağlatmadan onu umutsuzluğa itmeden uyutacağız. Dün 2.30 u geçiyordu benimki uyudu. Yapacak bişey yok bebek bu.
3-4 günde bir canım. Yaz mevsimi olsa her gün yıkarım, yıkayınca çok rahatlıyor vücudu.Kizlar kac gunde bir banyo yaptiriyorsunuz
Bende mercimek çorbası içtim dayanamayıp, benimkide gazlandı durduDün 2 kaşık kış sebzelerinden salata
1 kaşık mercimek çorbası
1 adet çiğköfte yedim gaz yapacak.
Sonuç; sabaha kadar çığlık, ağlama, uykusuzluk. Ben bıktım bu gazdan artık çok yoruldum ya. Nefsime de hakim olamıyorum artık nereye kadaröyle yorgunuz ki minnoşla ikimiz, kamyon çarpmış gibiyiz. Hala kıvranıyor yanımda şuanda
Canım çok çok haklısın. O eğitimler o an içimi rahatlattı ama doğururken, doğumdan sonra bende travma gibi bişey yarattı. Aman bebeğin gazını nasıl çıkaramam, aman nasıl düzgün ıkınamadım yırtık oluştu, aman bebeği nasıl emziremedim de kilo aldı, aman bu niye uyumuyor kendimi yiyip duruyorum. Ben hâlâ ara sıra yetersizlik duygusu ile boğuluyorum. Bu Instagram anneleri falan bebeklerini harika besliyor, şıp diye uyutuyorlar filan kendimi kıyaslıyorum resmen. Ben neyi eksik yapıyorum da olmuyor diye. En iyisi akışına bırakmak gibi. Bazen zor olsa da cidden böyle yapsak rahatlayacak gibiyiz.Kızlar belki hatırlarsınız hamileyken burada eğitimler paylaşırdım, kendim de her gün başka bir eğitime katılıyordum. Sonuç olarak bunların bana hiçbir faydası olmadığı gibi zararı oldu, hem doğumum hem de lohusalığımın ilk zamanları o yetersizlik duygusu yüzünden kabus gibi geçti. Şimdiki süreci de o duyguyla rezil etmeye hiç niyetim yok, o yüzden bu çok bilmişlerin dediklerini hiç sallamıyorum. Tüm o uyduruk doğal doğum kitaplarımı da ilk fırsatta atıcam hatta.
Ayrıca bir disiplin vermek için asla bebeklerinizi bırakıp ağlatmayın kızlar, onların iç dünyasındaki etkileri çok büyük olabiliyor. Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk kitabını okuyun bu arada ben çok etkilenmiştim, her ebeveynin okumadı gerekiyor bence.
Oyun halısı kullanıyoruz canım çok da seviyo çok güzel vakit geçiriyo, haklısın aslında hiç o açıdan düşünmedim dikkatini çeker oyalanır diye düşündüm sadeceCanım bence bunu alma henüz erken. Bunun yerine kaba motor becerilerini, dokunma, hissetme, duyma gibi duygularını harekete geçirecek şeylerden alabilirsin. Cingirak, aktivite oyuncakları, oyun halısı gibi..zaten 6.aydan sonra oturmaya başlayınca da bunu destekleyen şeylere devam edersin...
Birde ne kadar aktif bir oyuncak alırsan bebek o kadar pasif kalır evet ilgisini çeker bu oyuncak ama ona katma değer bir şey sağlamaz gibi duruyor. Aktif oyuncaklar bebekleri pasif yapıyor. Bunu 1 yaşına doğru veya 1 yaşından sonra al bence.
2 günde bi yıkıyorum benKizlar kac gunde bir banyo yaptiriyorsunuz
2 günde bir canım. Doktor her gün yıkayın dedi de pek enerjim olmuyor açıkçası.Kizlar kac gunde bir banyo yaptiriyorsunuz
Bende de tamamen aynısıydı canım. Mesela her göğsü 15 dk emmeli diyorlar, benim çocuğum doğduğundan beri hiç 15 dk emmedi ki, ne yapayım zorla ağzına mı sokayım. Aç kalıyor diye üzülüyordum, baktım kilo alımı normal sallamıyorum artık. O eğitimcilerin hiçbirini de artık takip etmiyorum, gerçekten psikolojisini bozuyorlar insanın. Doğum zaten komple travma oldu benim için. Şimdiki aklım olsa başka doktor seçer, 4,5 kg bebeği doğurucam diye kendime işkence ettirmezdim. Mis gibi baştan sezaryenimi olur çıkardım. Daha 2 cm anca açılma varken karnıma çok bastırdılar açılma hızlansın diye, çocuğumun doğduğunda kolu, göğsü mosmor çürümüş gibiydi bu yüzdenCanım çok çok haklısın. O eğitimler o an içimi rahatlattı ama doğururken, doğumdan sonra bende travma gibi bişey yarattı. Aman bebeğin gazını nasıl çıkaramam, aman nasıl düzgün ıkınamadım yırtık oluştu, aman bebeği nasıl emziremedim de kilo aldı, aman bu niye uyumuyor kendimi yiyip duruyorum. Ben hâlâ ara sıra yetersizlik duygusu ile boğuluyorum. Bu Instagram anneleri falan bebeklerini harika besliyor, şıp diye uyutuyorlar filan kendimi kıyaslıyorum resmen. Ben neyi eksik yapıyorum da olmuyor diye. En iyisi akışına bırakmak gibi. Bazen zor olsa da cidden böyle yapsak rahatlayacak gibiyiz.
Çook haklısın canım o doğal doğum kitaplarını ben de okudum. Nefes egzersiziyle ağrı çekmeden doğuracağıma inandım. KomediKızlar belki hatırlarsınız hamileyken burada eğitimler paylaşırdım, kendim de her gün başka bir eğitime katılıyordum. Sonuç olarak bunların bana hiçbir faydası olmadığı gibi zararı oldu, hem doğumum hem de lohusalığımın ilk zamanları o yetersizlik duygusu yüzünden kabus gibi geçti. Şimdiki süreci de o duyguyla rezil etmeye hiç niyetim yok, o yüzden bu çok bilmişlerin dediklerini hiç sallamıyorum. Tüm o uyduruk doğal doğum kitaplarımı da ilk fırsatta atıcam hatta.
Ayrıca bir disiplin vermek için asla bebeklerinizi bırakıp ağlatmayın kızlar, onların iç dünyasındaki etkileri çok büyük olabiliyor. Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk kitabını okuyun bu arada ben çok etkilenmiştim, her ebeveynin okumadı gerekiyor bence.
Canim cidden bebekten bebege degisiyor bu durum. Cevremde gordugum cok minik olsada kendi kendine uyuyan bebekler vardi. Veya bi uyutunca 2 3 saat kesintisiz uyuyan.
Ama bizimki oyle degil ve uykusu gelmeden uyutmaya.calistigimda daha gergin oluyorum. Etrafta soylenen cogu yalan zaten bence herkes kendini farkli cok iyi gostermek istiyor. Burda da gordugumuz gibi aslinda hepimiz ayni sorunlari yasiyoruz. Ancak bazilari sosyal medyada veya ortamlarda kendini farkli gosteriyor.
Ya robot degiller ki hangimiz hergun ayni saatte uyuyoruz bazen cok yorgun bazen cok dinc oluyoruz bazen daha huysuz. Bence bebekleri cocuklari bir rutine sokmak istedigimizde daha sikintili surecler yasaniyor. Akisina birakmak en guzeli. Tabi bu calismayan anneler icin.
Eger ise baslayacak annelerimiz varsa aramizda onlarin icin sikintili bi surec olabilir.
Bazen her gün ihtiyaç duyarsam. Ama iki günde bir kesin yıkıyorum. Benim evim çook sıcak ama. Gece bile tshirt giyip pikeyle uyuyoruz. Altkatımdaki arkadaş taşında yerine gelenler yakmıyor doğalgazı. Bu sene zeminim soğuk bebişi yere bırakamıyorum o üzüyor.Kizlar kac gunde bir banyo yaptiriyorsunuz
Katılıyorum canım sana. En güzeli çocuğumuzun kendine özgü olduğunu kabul edip istediği tüm desteği ona sağlamak. Herşeyimiz onlar.Canim cidden bebekten bebege degisiyor bu durum. Cevremde gordugum cok minik olsada kendi kendine uyuyan bebekler vardi. Veya bi uyutunca 2 3 saat kesintisiz uyuyan.
Ama bizimki oyle degil ve uykusu gelmeden uyutmaya.calistigimda daha gergin oluyorum. Etrafta soylenen cogu yalan zaten bence herkes kendini farkli cok iyi gostermek istiyor. Burda da gordugumuz gibi aslinda hepimiz ayni sorunlari yasiyoruz. Ancak bazilari sosyal medyada veya ortamlarda kendini farkli gosteriyor.
Ya robot degiller ki hangimiz hergun ayni saatte uyuyoruz bazen cok yorgun bazen cok dinc oluyoruz bazen daha huysuz. Bence bebekleri cocuklari bir rutine sokmak istedigimizde daha sikintili surecler yasaniyor. Akisina birakmak en guzeli. Tabi bu calismayan anneler icin.
Eger ise baslayacak annelerimiz varsa aramizda onlarin icin sikintili bi surec olabilir.
3-4 canım.Kizlar kac gunde bir banyo yaptiriyorsunuz
Canım ben cesaret edemiyorum sırt üstü yatırıyorum.Kızlar bebeği yüzüstü uyuyan var mı? Benim oğlum 1 buçuk aydır falan yüzüstü uyuyor geceleri. Başlarda çok tedirgin oluyodum ama alıştım şimdi o da sırtüstü asla uyumuyor. Gündüzleri sırtüstü uyuyo ama gece olmuyo
Of hiç sormaÇook haklısın canım o doğal doğum kitaplarını ben de okudum. Nefes egzersiziyle ağrı çekmeden doğuracağıma inandım. Komedisuni sancıyla inlerken nefes egzersizi neymiş komedi ya.
Ya evet düzen seviyorlar ama yine de hepsi farklı bir düzen seviyor.Bende senin yediğin haltları yedim nasıl normal dopuramadım da sezeryan oldum diye çok üzüldüm. Normal doğurucam diye bebişi bile riske attım mal ben.
Ama sana tek bir konuda katılmıyorum. Bebişler düzen seviyorlar. İstisna zamanlar hariç.
Belli saat aralıklarıyla uyutuyorum ben arkadaş önerisiyle. Oh be dünya varmış dedim
Uyumuyo canım sırtüstü çok denedim sürekli uyanıyo kıpır kıpır. Kafasını güzel çevirip kaldırabiliyoKatılıyorum canım sana. En güzeli çocuğumuzun kendine özgü olduğunu kabul edip istediği tüm desteği ona sağlamak. Herşeyimiz onlar.
3-4 canım.
Canım ben cesaret edemiyorum sırt üstü yatırıyorum.
Haftada iki kere canım, kış olduğu içinKizlar kac gunde bir banyo yaptiriyorsunuz
Yüzüstü yatmamalı canım, riskli, Allah korusun. Bir şekilde sırtüstü yatırt benceKızlar bebeği yüzüstü uyuyan var mı? Benim oğlum 1 buçuk aydır falan yüzüstü uyuyor geceleri. Başlarda çok tedirgin oluyodum ama alıştım şimdi o da sırtüstü asla uyumuyor. Gündüzleri sırtüstü uyuyo ama gece olmuyo
Ya evet düzen seviyorlar ama yine de hepsi farklı bir düzen seviyor.Benim oğlum gündüz yatağını sevmiyor mesela ben bu çocuğu nasıl koyayım da rahat edeyim. Bildiğin kucagimda uyumak istiyor, koyduğum an ya da sansliysam en fazla yarım saat uyuyor.
Ben gazını rahat çıkartsın diye gündü yüzüstü yatırırdım. Artık uykusunda bile uyanıp tummy time yapıyor asla yatmıyor yüzüstüKızlar bebeği yüzüstü uyuyan var mı? Benim oğlum 1 buçuk aydır falan yüzüstü uyuyor geceleri. Başlarda çok tedirgin oluyodum ama alıştım şimdi o da sırtüstü asla uyumuyor. Gündüzleri sırtüstü uyuyo ama gece olmuyo
Aynen öyleAma sen başta kolaylık oluyor diye sling kullandın evde. Bebiş sana alıştı niye uyusun ki gündüz yatağındaben olsam bende annemin kucağında uyumayı isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?