- 30 Kasım 2013
- 966
- 1.749
- 113
1-1.5 saat aralıklarla sürekli uyutmaya çalışsana bi. Çok uykuya ihtiyaç duyuyor bebekler.Aynen öyleşimdi yavaş yavaş yatağına alıştırmaya çalışıyorum işte. Yarım saat benim kucağımda uyuyorsa, yarım saat yatağında gibi.
Öyle yapıyorum zaten canım. Benim sorunum bebeğimin yatağında uyumamasi. Ben zaten bebegimin en fazla 1.5 saat uyanık kalması gerektiğini okuyunca şoka girmiştim. Çünkü gerçekten sabahtan akşama uyanik durduğu oluyordu, ben de gece bir şekilde uyuyor diye takmıyordum. Daha sonra çocuğu uyandıktan bir saat sonra uyutunca uyuduğunu farkettigim an çok üzüldüm, demek ki uykusu varmış bunca zaman diye.1-1.5 saat aralıklarla sürekli uyutmaya çalışsana bi. Çok uykuya ihtiyaç duyuyor bebekler.
Ya minnoş 23 saat uyumadı bigün hatırlıyorum. Aile büyükleri gündü uyumasın gece uyumaz diyip duruyodu. Ben artık yorgunluktan baygınlık geçiricektim.
Şunu gördüm ki uyku uykuyu getiriyor. Uyudukça daha çok uyuyor oğlum.
Düzen yapmaya çalışıyorum kendimce ki işe yaradı. İlk bebeğim evim rahat allahtan. Çok yıprandım yoruldum ama o büyüsün yeterki. Atak haftası 4. Ayın başlaması alt üst etti bizi ama bikaç güne ayarlarım gene diye düşünüyorum. Dün misafirlikteydim sürekli odada çocuk uyutmaya çalıştım içeride bile düzgün oturamadım. Garip bakıyorlar banaama bebiş uyudu dinlendi napıyım.
Canin bizimkide böyle bu tırnaklar ne çabuk uzuyo anlamiyom bende 15 günden sonra eldiven takmadım. Ince bende giydiriyom bende disardakilere kulak tikamisim kimse anneden iyi yavrusuna iyi bakamazAynı gün içerisinde hem burnunum üstünü hem de altını kanattı. Olucak kazalar. Şuanda böyle savaştan çıkmış gibi garibimEllerini keşfetmesi çok daha önemli. Eldiveni 30 günlükken çıkartıım ben. Başta elleri buz gibiydi kimseyi dinlemedim. Eldiven giydir erken dediler. Doktorum çok iyi yapmışsın dedi.
Hala ince giydiriyorum diye laf söylüyorlar kendi annemi bile takmıyorum.
Inanirmisim haftaya pazartesi gelcekler öyle kafama takiyorumki bunlar biraz fena türden eşimde onları görünce yoldan cikiyo onlara ayak uyduruyo resmen valla kafama takmaktan başıma ağrılar giriyoTemizliyorum da hergun dgl cnm yaa. Genzi dolu ve cikmiyo bi turlu ondan da olur mu ki?
Bnmki de goturuyim mi seni goturiyim mi diyip duruyodu. Gorumcem de ayni sekilde goturcem ben seni diyodu. Ben de kizima vermem seni kimseye kizim sen merak etme dedim. Sonra hemen tabi cocugun yani annesinin yani fln dediler bi daha da soylemediler
Sinirlenme cnm boswer. Herkes sarisin sewer ister neymis derdi acaba
1 ay az dgl ama geciyo cnm. Benimkilerde 1 ay kaldi cok strese girmistim gelmeden once bekledigimden cok daha ii gecti. Ins seninki de oyle olur
Sırtüstü mü yatmıyo canımBen gazını rahat çıkartsın diye gündü yüzüstü yatırırdım. Artık uykusunda bile uyanıp tummy time yapıyor asla yatmıyor yüzüstü
JYa bizde olaylar tam tersi biliyor musunuzbebeğim aynı eşime ve kız kardeşine benziyor. Ama bunu eşim tarafı asla kabul etmiyorlar bana benzetiyorlar
eşimde "ya benim kızım çirkin mi normalde herkes kendi tarafına benzetmeye çalışır, bizde durumlar ters oldu kimse sahiplenmiyor" diyor
Ya sorma bende kendimi şikayet etmişimKizlar nasılsıniz 10 gündür yokum kendi kendimi şikayet etmişimdeeyasak koymuşlar bana insallah bebişleriniz iyidir mama takviyesi yapan anneler bıraktınız mı acaba
Canım çok geçmiş olsun ameliyat olmuşsunÇok sağol ya
İyiyim bir kaç gün çok zorlandım. Bugün toparlandım. Dikişler alınırsa bir de daha rahat olacağım. Kendimi ek gıdaya geçiriyorum gibi hissediyorum.çorba içiyorum. Yeni yeni meyve yemeye başladım. O kadar heyecanlanıyorum ki. Geçen elma yedim diye gözlerim doldu. Öyle bir şey. :) inşallah bebeğim de güzelce doyar
Canım çok geçmiş olsun ameliyat olmuşsun
Ben de her yedigime dikkat ediyorum ona ragmen gaz seanslari devam ediyor. Az kaldi biraz daha dikkat etcez cnm. Gaz yapan yiyecekleri hic dusunme hic yokmus gibi devam et ben oyle yapiyorum hic aklima bile gelmiyoDün 2 kaşık kış sebzelerinden salata
1 kaşık mercimek çorbası
1 adet çiğköfte yedim gaz yapacak.
Sonuç; sabaha kadar çığlık, ağlama, uykusuzluk. Ben bıktım bu gazdan artık çok yoruldum ya. Nefsime de hakim olamıyorum artık nereye kadaröyle yorgunuz ki minnoşla ikimiz, kamyon çarpmış gibiyiz. Hala kıvranıyor yanımda şuanda
Kiz disarisi soguk disarda arabaya binene kadar sapka tak bence. Ya da bulundugun sehirde hava ii de olabilir tabi cnm onu sen daha ii bilirsin tabiBende 30 gün aile baskısıyla taktım. Sonra tamamen serbest. Hatta eve geldi 1 hafta zorladılar şapka taktım. Sonra onu da bi çıkarttım oh mis. Araçla gidiyoruz heryere. Pusetin içinde zaten sıcacık. Dışarı çıkarken de şapka takmıyorum hiç.
3-4 gunde birKizlar kac gunde bir banyo yaptiriyorsunuz
Bende de ayni sorun var temas bagimlisi kizim memeden ayrilmiyo ayrilsa da kucaktan inince uyaniyo. Bugun uyuyunca yatakta bacagimin yanina koydum diger tarafina da yastik. Arada sikisik uyudu bi dene istersen ama yine bi temas soz konusu tabii. Boyle boyle biseyler degisir belkiÖyle yapıyorum zaten canım. Benim sorunum bebeğimin yatağında uyumamasi. Ben zaten bebegimin en fazla 1.5 saat uyanık kalması gerektiğini okuyunca şoka girmiştim. Çünkü gerçekten sabahtan akşama uyanik durduğu oluyordu, ben de gece bir şekilde uyuyor diye takmıyordum. Daha sonra çocuğu uyandıktan bir saat sonra uyutunca uyuduğunu farkettigim an çok üzüldüm, demek ki uykusu varmış bunca zaman diye.
2-3 gündür gündüz uykularını artırmaya çalışıyorum, işte kimi zaman 45 dknin tümünü kucağımda geçiriyor, kimi zaman yarısını, kimi zaman yatağında derken bir sekilde uyutmaya çalışıyorum. Ama asla direk yatağa koyunca uyuma gibi bir durumum olmadı, desteğe çok alıştı çünkü, daha doğrusu temas ile uyumaya.
Huyu değişir mi bilmem ama benim bebeğim uykusu gelince iki dk ayakta gezdireyim hemen gözleri kapanıverir ( dalmasa bile uykuya geçmeye çalışıyor yani ) . Benim derdim çocuğun uyumamasi değilmiş, sorunum temas ederek uyumasi. Ona da işte bana güvenli bağlanacak diye avutmaya çalışıyorum kendimi
Off klasik erkek modeli aileyi gorunce bisi oluyo bunlara. Esim de oyleydi eskiden. OnlR gelmeden konustum beni gormuyosun yok sayiyosun ihmal ediyosun onlar gelince kendimi yalniz hissediyorum dedim. Simdi daha dikkatli davraniyo. Sen de bi konusmayi dene istersen cnmInanirmisim haftaya pazartesi gelcekler öyle kafama takiyorumki bunlar biraz fena türden eşimde onları görünce yoldan cikiyo onlara ayak uyduruyo resmen valla kafama takmaktan başıma ağrılar giriyo
Ne sormuştun ki canım ya kaçırdımKizlar terleme konusunda bisi demediniz
Kizlar terleme konusunda bisi demediniz
Ay canım 7 yıl olcak evleneli çok kez konuştum ama adama büyumu yapıyolar anlamiyom yine kendi taraflarına çekiyorlar. Benim kayınvalide kızlarında hiç oturmaz hep hazır vaziyette buraya gelince yerinden kıpırdamaz.Ben de her yedigime dikkat ediyorum ona ragmen gaz seanslari devam ediyor. Az kaldi biraz daha dikkat etcez cnm. Gaz yapan yiyecekleri hic dusunme hic yokmus gibi devam et ben oyle yapiyorum hic aklima bile gelmiyo
Kiz disarisi soguk disarda arabaya binene kadar sapka tak bence. Ya da bulundugun sehirde hava ii de olabilir tabi cnm onu sen daha ii bilirsin tabi
3-4 gunde bir
Bende de ayni sorun var temas bagimlisi kizim memeden ayrilmiyo ayrilsa da kucaktan inince uyaniyo. Bugun uyuyunca yatakta bacagimin yanina koydum diger tarafina da yastik. Arada sikisik uyudu bi dene istersen ama yine bi temas soz konusu tabii. Boyle boyle biseyler degisir belki
Off klasik erkek modeli aileyi gorunce bisi oluyo bunlara. Esim de oyleydi eskiden. OnlR gelmeden konustum beni gormuyosun yok sayiyosun ihmal ediyosun onlar gelince kendimi yalniz hissediyorum dedim. Simdi daha dikkatli davraniyo. Sen de bi konusmayi dene istersen cnm
Kız valla ben de çok inanmıştımÇook haklısın canım o doğal doğum kitaplarını ben de okudum. Nefes egzersiziyle ağrı çekmeden doğuracağıma inandım. Komedisuni sancıyla inlerken nefes egzersizi neymiş komedi ya.
Canım gündüz kundak yapıyor musun? Ben gündüzleri de kundağa koymaya başlayınca biraz rahat ettim. Bir de uyku müziği çalıyor odada, öyle uyuyabiliyor bir süre. Bazen beşiğe bazen de bizim yatağa koyuyorum, yavaş yavaş beşiğe koymayı artırıcam.Öyle yapıyorum zaten canım. Benim sorunum bebeğimin yatağında uyumamasi. Ben zaten bebegimin en fazla 1.5 saat uyanık kalması gerektiğini okuyunca şoka girmiştim. Çünkü gerçekten sabahtan akşama uyanik durduğu oluyordu, ben de gece bir şekilde uyuyor diye takmıyordum. Daha sonra çocuğu uyandıktan bir saat sonra uyutunca uyuduğunu farkettigim an çok üzüldüm, demek ki uykusu varmış bunca zaman diye.
2-3 gündür gündüz uykularını artırmaya çalışıyorum, işte kimi zaman 45 dknin tümünü kucağımda geçiriyor, kimi zaman yarısını, kimi zaman yatağında derken bir sekilde uyutmaya çalışıyorum. Ama asla direk yatağa koyunca uyuma gibi bir durumum olmadı, desteğe çok alıştı çünkü, daha doğrusu temas ile uyumaya.
Huyu değişir mi bilmem ama benim bebeğim uykusu gelince iki dk ayakta gezdireyim hemen gözleri kapanıverir ( dalmasa bile uykuya geçmeye çalışıyor yani ) . Benim derdim çocuğun uyumamasi değilmiş, sorunum temas ederek uyumasi. Ona da işte bana güvenli bağlanacak diye avutmaya çalışıyorum kendimi
Benim kızım hiç terlemiyor, hiç denk gelmedim terlediğineKizlar terleme konusunda bisi demediniz
Yapmıyorum gündüz canım, gece yapıyorum da. Nasıl kundak yapıyorsun? Owli var bende onu kullanıyorum geceleri. Bir de nasıl uyutuyorsunKız valla ben de çok inanmıştımNefes alabilsek belki işe yarardı bilemiyorum Ay o suni sancıyı da beğendirememiştim bizim annelere, “Sana az vermişlerdir, biz saçımızı başımızı yolduk” diyip duruyorlardı doğum sonrası deli oluyordum.
Canım gündüz kundak yapıyor musun? Ben gündüzleri de kundağa koymaya başlayınca biraz rahat ettim. Bir de uyku müziği çalıyor odada, öyle uyuyabiliyor bir süre. Bazen beşiğe bazen de bizim yatağa koyuyorum, yavaş yavaş beşiğe koymayı artırıcam.
Ben de başlarda gündüz hep kucağımda gezdiriyordum, gezmek istiyor sanıyordum meğer uykusu varmış. Onu anlayınca uykular düzeldi tabii.
Yalnız kundak ne büyük nimetmişÖncesinde işkence çekiyormuşum resmen, iyi ki almışım.
Şükür cancağzım iyiyim bebiş de iyi yarın 4 ay aşısı var sen nasılsın miniğin nasıl ?U UcanSupurge kiz nerelerdesin kayboldun yine. Bebiş nasiill
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?