Bizde bir etki olmadı canım.Rota aşısı yaptıran arkadaşlar, sizinkilerde ne gibi etkileri oldu? Benim kız dün ve bugün hiç uyumuyorrrr
https://ty.gl/m5zz3fp7flYapmıyorum gündüz canım, gece yapıyorum da. Nasıl kundak yapıyorsun? Owli var bende onu kullanıyorum geceleri. Bir de nasıl uyutuyorsun
Öyle yapıyorum zaten canım. Benim sorunum bebeğimin yatağında uyumamasi. Ben zaten bebegimin en fazla 1.5 saat uyanık kalması gerektiğini okuyunca şoka girmiştim. Çünkü gerçekten sabahtan akşama uyanik durduğu oluyordu, ben de gece bir şekilde uyuyor diye takmıyordum. Daha sonra çocuğu uyandıktan bir saat sonra uyutunca uyuduğunu farkettigim an çok üzüldüm, demek ki uykusu varmış bunca zaman diye.
2-3 gündür gündüz uykularını artırmaya çalışıyorum, işte kimi zaman 45 dknin tümünü kucağımda geçiriyor, kimi zaman yarısını, kimi zaman yatağında derken bir sekilde uyutmaya çalışıyorum. Ama asla direk yatağa koyunca uyuma gibi bir durumum olmadı, desteğe çok alıştı çünkü, daha doğrusu temas ile uyumaya.
Huyu değişir mi bilmem ama benim bebeğim uykusu gelince iki dk ayakta gezdireyim hemen gözleri kapanıverir ( dalmasa bile uykuya geçmeye çalışıyor yani ) . Benim derdim çocuğun uyumamasi değilmiş, sorunum temas ederek uyumasi. Ona da işte bana güvenli bağlanacak diye avutmaya çalışıyorum kendimi
Kizlar terleme konusunda bisi demediniz
Biz menenjitkerle beraber yaptirtik o yuzden ayirt edemiyorum. Ates ve halsizlik olmustuRota aşısı yaptıran arkadaşlar, sizinkilerde ne gibi etkileri oldu? Benim kız dün ve bugün hiç uyumuyorrrr
Kizlar kizim uyurken emerken gaz cikarmaya calisirken terliyo ozellikle kafasi. Emerken ve gaz cikarirken efor sarfediyo diye normalmis. Uyurken ustune bi kat penye ortunce icim rahat etmiyo eli yuzu soguk oluyo hadi bu kistas degil diyelim ben yorganla yatarken o incecik battaniyeyle. Bi kat daha ortuyorum terliyo. Bi de terleyince hemen ustunu degistirmek mi gerekiyo? Emerken sorun yok da gazini cikartirken sirti buz gibi oluyo. Internetten baktim bazi anneler degistirmeye ya da sirtina bez koymaya alistirinca hemen hasta olurlar teri ustunde sogusun demis. Ustunu degistirirken de usumuyolar mi sicaktan bi anda soguga geciyo sonucta
Cnm alinti yaptim yukardaNe sormuştun ki canım ya kaçırdım
22-23 derece cnm. Geceleri 21lere dustugu de oluyo. Sirta havlu bez ben de sevmiyorun koymuyorum da. Emerken benm kolumda kafasina gelen yer islaniyo. Sirti oyle sirilsiklam dgl de hafif islak oluyoEv kac derececanim.
Ben hemen ust degistirme veya sirta havlu koymaya biraz karsiyim. Cok cok fazla islaklik yoksa. Cunku o sekilde alisip daha cabuk hasta oluyorlar sanirim
Benimki kendi kizinda nasil bilmiyorum da ilk evlendigimiz yil kizlariyla ogluyla heldiler tatil yapmaya. Ben ise gidiyodum oglen arasi esyalarini sandalye fln sahile tasiyodum bi gorumcemle beraber. Aksam is cikisi denize gel diye tutturuyolardi ustumu degistirip yanlarina gidiyodum. Eve geliyoduk onlar dus alirken ben yemegi ocaga koyuyodum piserken dus aliodum. Yemekten sonra da yuruyuse gidiyoduk. Gece 2de yatiyoduk. Onlar oglene kadar uyuyodu tabi ben erkenden ise. Hafta sonu uyudum oglene kadar bigun. Gorumceler de kalkmis kahvalti hazirlamaya baslamis. Kayinvalide diyoki 'benim kizim elin olaydi da benim gelinim olaydi'. Bunu hic unutamam ama bu geldiklerinde bebek.icin iyi baktilar yardimci oldular haklarini yiyemem. Ins seninki de bu sefer farkli olur. Bak ben de cok strese girmistim oyle olmadi. Darisi basina cnmAy canım 7 yıl olcak evleneli çok kez konuştum ama adama büyumu yapıyolar anlamiyom yine kendi taraflarına çekiyorlar. Benim kayınvalide kızlarında hiç oturmaz hep hazır vaziyette buraya gelince yerinden kıpırdamaz.
Ne guzel cnm masalahBenim kızım hiç terlemiyor, hiç denk gelmedim terlediğine
Bizde hic bi etkisi olmadi cnm. Belki rotadan dgldir. Ishal var mi?Rota aşısı yaptıran arkadaşlar, sizinkilerde ne gibi etkileri oldu? Benim kız dün ve bugün hiç uyumuyorrrr
Helal cnm wala hep derler pinpirik olmayin alistirmayin diye. Ben de normalde oyle pinpirikli degilimdir ama annelik bana evham yukledi resmen. Banyo yaptirirken ustunu altini degistirirken usuycek diye elim ayagima dolaniyo. Hatta banyo yapinca odanin kapisini bile mumkun oldugunca acmamaya calisiyoruz. Ilcede yasiyoruz burda dogru duzgun hastane yok doktor yok. O yuzden hastalanmasindan cok korkuyorum. Ben yapamam senin gibi malesef kendime guvenim yok elimde dgl.Sen benden daha rahatsın. Benim sıkıntım gözlerini kapatmaması. Uykudan çıldırıyor ama kapatıp dalamıyor bir türlü. Parmağımı iki kaşının arasından burnunun üzerine doğru kaydırıyorum resmen ben kapatıyorum. Mendil örtüyorum gözüne bazenbinarkadaş yazmıl ya yanına yastık koy diye denemelisin. Kız kardeşimin oğlu asla uyumazdı. Yastıkla sıkıştırınca uzun uyurdu
Yazıcaktım cevap aslında ama görüşüm değişik.
Eskiden olsa azıcık tere müdahele ederdim. Kuzenimle sahile gitmiştik yazın. Akşamüzeri serinledi ben hırkamı giydim, o çorapsız terlik atletsiz tshirt oturdu kocasıyla birlikte şok oldum. Bebeği uyandı terlemişti. Ay bişi olmaz dedi kaldırdı kucağına ben şok
Bebek baya büyüdü hamileyken ben sahile gittik gene. Busefer bebiş ayağında terlik, bacağında şort tshirt akşam oldu dolanıyor. Ben eşim kazakla oturuyoruz
Kuzenim bebeğini soğuğa yakın suyla yıkadığını, hiç alıştırmadığını felan söyledi.
Onu görünce dedim kesinlikle alıştırmamalıyım. Elleri soğuktı önemsemedim eldiveni çıkarttım. Bir haftalıktı evde şapkayı komple çıkarttım. Pusetinin üstü zaten örtülü dışarıda da şapka takmadım. Hafif terli oluyor bazen, önemsemiyorum gezdiriyorum evde. Çok sık banyo yaptırıyorum odayı ekstra ısıtmıyorum zaten evim 24 derece. Suyu serin oluyor. Gece uyutken çok terlemişse emzirirken ince bişey atıyorum üzerine soğuyor üstünde teri. Gece kapıya yakın beşiği yüzü burnu soğuk oluyor. Göğsü bacaklarını sıcak olduğu sürece gerisi önemli değil.
Aşırı evhamlı ben bi gaza geldim ama umarım hastsa etmem.
Bizde iyiyiz cok şükür kuzu bu ara baya huysuz onla uğraşıyorumŞükür cancağzım iyiyim bebiş de iyi yarın 4 ay aşısı var sen nasılsın miniğin nasıl ?
Ya tutuyor bazen huysuzlukları inşallah sakinleşir öyle öyle büyüteceğiz inşallahBizde iyiyiz cok şükür kuzu bu ara baya huysuz onla uğraşıyorum
Maşallah Allah bağışlasınBenimki de öyle.
Dişler yerleşiyor dedi annemler. Ellerimi iyice yıkadıktan sonra serçe parmağımla kaşıyorum. Yada havucu parmak gibi kesip kalıyorum. Mutlu oluyor.
Damağı da hararetli.
Biberonu da beni de diş kaşıyıcı olarak kullanıyor. Meme uçlarını gevip duruyor.
Henüz eline bir şey alıp ağzına sokmayı bilmediği için ellerini yumruk yapıp alıyor. Salyalar da öyle akıyor.
Uyku düzeni de alt üst iki haftadır.
Az daha büyük olmuş olsaydı taze soğanın beyazını verirdim eline iyi gelirdi.
Haftaya doktora götüreceğim 4 ay kontrolüne. O zaman göstereceğim bakalım.
Bunların kızları kadar başlarına taş düşsün. Yok canım bunlar düzelcek tip insanlar değil görümce ayrı kaynana ayrı kayınpederi hiç demiyorumCnm alinti yaptim yukarda
22-23 derece cnm. Geceleri 21lere dustugu de oluyo. Sirta havlu bez ben de sevmiyorun koymuyorum da. Emerken benm kolumda kafasina gelen yer islaniyo. Sirti oyle sirilsiklam dgl de hafif islak oluyo
Benimki kendi kizinda nasil bilmiyorum da ilk evlendigimiz yil kizlariyla ogluyla heldiler tatil yapmaya. Ben ise gidiyodum oglen arasi esyalarini sandalye fln sahile tasiyodum bi gorumcemle beraber. Aksam is cikisi denize gel diye tutturuyolardi ustumu degistirip yanlarina gidiyodum. Eve geliyoduk onlar dus alirken ben yemegi ocaga koyuyodum piserken dus aliodum. Yemekten sonra da yuruyuse gidiyoduk. Gece 2de yatiyoduk. Onlar oglene kadar uyuyodu tabi ben erkenden ise. Hafta sonu uyudum oglene kadar bigun. Gorumceler de kalkmis kahvalti hazirlamaya baslamis. Kayinvalide diyoki 'benim kizim elin olaydi da benim gelinim olaydi'. Bunu hic unutamam ama bu geldiklerinde bebek.icin iyi baktilar yardimci oldular haklarini yiyemem. Ins seninki de bu sefer farkli olur. Bak ben de cok strese girmistim oyle olmadi. Darisi basina cnm
Ne guzel cnm masalah
Bizde hic bi etkisi olmadi cnm. Belki rotadan dgldir. Ishal var mi?
Helal cnm wala hep derler pinpirik olmayin alistirmayin diye. Ben de normalde oyle pinpirikli degilimdir ama annelik bana evham yukledi resmen. Banyo yaptirirken ustunu altini degistirirken usuycek diye elim ayagima dolaniyo. Hatta banyo yapinca odanin kapisini bile mumkun oldugunca acmamaya calisiyoruz. Ilcede yasiyoruz burda dogru duzgun hastane yok doktor yok. O yuzden hastalanmasindan cok korkuyorum. Ben yapamam senin gibi malesef kendime guvenim yok elimde dgl.
Maşallah maşallah canımBizde bir etki olmadı canım.
https://ty.gl/m5zz3fp7fl
Canım ben bu kundağı almıştım Trendyol’dan, bayağı işimi gördü, Owli’de kollarını çıkarabildiği için iade etmiştim. Gündüz kundak yapmayınca kucağıma yapışıyor seninki gibi. Kucağımda sallıyorum genelde, artık oturduğum yerde de pışpışlayınca uyumaya başladı. İnşallah böyle devam eder çünkü öbür türlü insanın beli kopuyorYatağa koyunca kendi kendine uyuduğu 1 hafta yaşamıştım bir ara hala tadı damağımda
Hepimizin bebeğinin huyu farklıSen benden daha rahatsın. Benim sıkıntım gözlerini kapatmaması. Uykudan çıldırıyor ama kapatıp dalamıyor bir türlü. Parmağımı iki kaşının arasından burnunun üzerine doğru kaydırıyorum resmen ben kapatıyorum. Mendil örtüyorum gözüne bazenbinarkadaş yazmıl ya yanına yastık koy diye denemelisin. Kız kardeşimin oğlu asla uyumazdı. Yastıkla sıkıştırınca uzun uyurdu
Yazıcaktım cevap aslında ama görüşüm değişik.
Eskiden olsa azıcık tere müdahele ederdim. Kuzenimle sahile gitmiştik yazın. Akşamüzeri serinledi ben hırkamı giydim, o çorapsız terlik atletsiz tshirt oturdu kocasıyla birlikte şok oldum. Bebeği uyandı terlemişti. Ay bişi olmaz dedi kaldırdı kucağına ben şok
Bebek baya büyüdü hamileyken ben sahile gittik gene. Busefer bebiş ayağında terlik, bacağında şort tshirt akşam oldu dolanıyor. Ben eşim kazakla oturuyoruz
Kuzenim bebeğini soğuğa yakın suyla yıkadığını, hiç alıştırmadığını felan söyledi.
Onu görünce dedim kesinlikle alıştırmamalıyım. Elleri soğuktı önemsemedim eldiveni çıkarttım. Bir haftalıktı evde şapkayı komple çıkarttım. Pusetinin üstü zaten örtülü dışarıda da şapka takmadım. Hafif terli oluyor bazen, önemsemiyorum gezdiriyorum evde. Çok sık banyo yaptırıyorum odayı ekstra ısıtmıyorum zaten evim 24 derece. Suyu serin oluyor. Gece uyutken çok terlemişse emzirirken ince bişey atıyorum üzerine soğuyor üstünde teri. Gece kapıya yakın beşiği yüzü burnu soğuk oluyor. Göğsü bacaklarını sıcak olduğu sürece gerisi önemli değil.
Aşırı evhamlı ben bi gaza geldim ama umarım hastsa etmem.
Ne diycen cnm? Dur bakalim Allahtan umit kesilmez ins yazarsin buraya bu sefer farkli oldu diyeBunların kızları kadar başlarına taş düşsün. Yok canım bunlar düzelcek tip insanlar değil görümce ayrı kaynana ayrı kayınpederi hiç demiyorumama dur gelsin o yapmasa ben di cem
Kizlar kizim uyurken emerken gaz cikarmaya calisirken terliyo ozellikle kafasi. Emerken ve gaz cikarirken efor sarfediyo diye normalmis. Uyurken ustune bi kat penye ortunce icim rahat etmiyo eli yuzu soguk oluyo hadi bu kistas degil diyelim ben yorganla yatarken o incecik battaniyeyle. Bi kat daha ortuyorum terliyo. Bi de terleyince hemen ustunu degistirmek mi gerekiyo? Emerken sorun yok da gazini cikartirken sirti buz gibi oluyo. Internetten baktim bazi anneler degistirmeye ya da sirtina bez koymaya alistirinca hemen hasta olurlar teri ustunde sogusun demis. Ustunu degistirirken de usumuyolar mi sicaktan bi anda soguga geciyo sonucta
Maşallah Allah bağışlasınbiz yeni 3 ay 5 gunluk olduk. Bikaç hafta varmış aramızda. Uyku duzrni iyi çok şükür de dalmadan bazen huysuzlanıyo. Yumruk emme bizde de var önlüğü cok degıştırıyorum su gecırmez önlük aldım e bebekten. Evet tutamıyor ben de parmağını verıyorum.
InsAllah canımNe diycen cnm? Dur bakalim Allahtan umit kesilmez ins yazarsin buraya bu sefer farkli oldu diye
Maşallah Allah bağışlasınCanım aynı bjzi anlatıyorsun benim kinin salayasi bi bucuk aydır var eli hep ağzında
Aaa sogan ne alaka ki? Ben hiçbişey vermemeye calısıyorum k valideme kalsa Bi parmak, salça Bi parmak reçel bana ak cocugumaBöyle böyle büyüyecekler.
Geçen çok çok kaşınınca kayınvalidem bir dilim soğanı sürdü damaklarına çok rahatladı.
Olma zaten canım yaYa ben hiçbir zaman böyle bir anne olabileceğime inanmıyorum nedense. İsterim elbette ama bu biraz da kişilik meselesi. Dün mesela öyle ağladı ki ben o çocuğu öyle uyutamam ki. Kaldırdım direk eşime verdim sakinlessin diye. Bilmiyorum ya
Ya bn gidip niğde gazozu içtimDün 2 kaşık kış sebzelerinden salata
1 kaşık mercimek çorbası
1 adet çiğköfte yedim gaz yapacak.
Sonuç; sabaha kadar çığlık, ağlama, uykusuzluk. Ben bıktım bu gazdan artık çok yoruldum ya. Nefsime de hakim olamıyorum artık nereye kadaröyle yorgunuz ki minnoşla ikimiz, kamyon çarpmış gibiyiz. Hala kıvranıyor yanımda şuanda
Nasıl kullanıyosn canımBuarada sutu azolan arkadaslarim. Sanirim bestlak damla ise yariyor.
1 2 gun sonra sagarak bakicam net bsy soylerim ama bugun bebisim agzindan memeyi cikarinca ucundan damladigini gordum
Canım benimki de yatağın üstünde uyuduğu zaman parmağımı tutmayı, ellerimle oynamayı, yüzümü mıncırmayı çok seviyor. Keyifli olduğu zaman yatağın üstüne yatıyoruz ikimiz böyle uyuyor, pışpış sesiyle beraber. Temas seviyorsa bir tane uyku arkadaşı mı koysanki yanına? Ben geçen akşak uyuttum, sonra baktım kontrol ettim. Yanına koyduğum amigurumi bebeği avuçlamış sarılmışÖyle yapıyorum zaten canım. Benim sorunum bebeğimin yatağında uyumamasi. Ben zaten bebegimin en fazla 1.5 saat uyanık kalması gerektiğini okuyunca şoka girmiştim. Çünkü gerçekten sabahtan akşama uyanik durduğu oluyordu, ben de gece bir şekilde uyuyor diye takmıyordum. Daha sonra çocuğu uyandıktan bir saat sonra uyutunca uyuduğunu farkettigim an çok üzüldüm, demek ki uykusu varmış bunca zaman diye.
2-3 gündür gündüz uykularını artırmaya çalışıyorum, işte kimi zaman 45 dknin tümünü kucağımda geçiriyor, kimi zaman yarısını, kimi zaman yatağında derken bir sekilde uyutmaya çalışıyorum. Ama asla direk yatağa koyunca uyuma gibi bir durumum olmadı, desteğe çok alıştı çünkü, daha doğrusu temas ile uyumaya.
Huyu değişir mi bilmem ama benim bebeğim uykusu gelince iki dk ayakta gezdireyim hemen gözleri kapanıverir ( dalmasa bile uykuya geçmeye çalışıyor yani ) . Benim derdim çocuğun uyumamasi değilmiş, sorunum temas ederek uyumasi. Ona da işte bana güvenli bağlanacak diye avutmaya çalışıyorum kendimi
Benim de haftalar sonra ilk gez göğüslerim dün tam dolmuş, sertti. Nasıl duygulandım anlatamamBuarada sutu azolan arkadaslarim. Sanirim bestlak damla ise yariyor.
1 2 gun sonra sagarak bakicam net bsy soylerim ama bugun bebisim agzindan memeyi cikarinca ucundan damladigini gordum
Dogru diyosun cnm. Terletmeme ve usutmeme cizgisini cozemedim galiba. Ins cocugu hasta etmeden cozerimEmerken benimki de çok terliyor.
Emdikten sonra şapka takıyorum.
Evin gündüz çok sıcak ama gece soğuk oluyor.
Penye battaniye ile kundak yapıyorum. Bebeğimin yüzü sıcaksa sadece ayak kısmına üşüdüyse biraz daha üste incecik örgü örtüyorum.
Ter noktasında alıştırmamak lazım sanırım.
Ben sadece uyandığında uyanık duracaksa yelek giydiriyorum.
Geçtiğimiz günlerde malum annemle kayınvalidem baktı. Annem kalın battaniye örtüyor, kayınvalidem kat kat ter bezi koyuyor. Çocuk sıcaklamış resmen
su gibi uyanıyordu.
Esas olan terletmemek ve üşütmemek.
Çünkü değiştirmemek lazım teri soğumasın diye düşünüyorum. Ondan temkinli davranıyorum.
Bir de nasıl biz yetişkinler aynı seviyede üşümüyorsak onlar için de bir standart yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?