2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Rota aşısı yaptıran arkadaşlar, sizinkilerde ne gibi etkileri oldu? Benim kız dün ve bugün hiç uyumuyorrrr
Bizde bir etki olmadı canım.
Yapmıyorum gündüz canım, gece yapıyorum da. Nasıl kundak yapıyorsun? Owli var bende onu kullanıyorum geceleri. Bir de nasıl uyutuyorsun
https://ty.gl/m5zz3fp7fl

Canım ben bu kundağı almıştım Trendyol’dan, bayağı işimi gördü, Owli’de kollarını çıkarabildiği için iade etmiştim. Gündüz kundak yapmayınca kucağıma yapışıyor seninki gibi. Kucağımda sallıyorum genelde, artık oturduğum yerde de pışpışlayınca uyumaya başladı. İnşallah böyle devam eder çünkü öbür türlü insanın beli kopuyor Yatağa koyunca kendi kendine uyuduğu 1 hafta yaşamıştım bir ara hala tadı damağımda

Sen benden daha rahatsın. Benim sıkıntım gözlerini kapatmaması. Uykudan çıldırıyor ama kapatıp dalamıyor bir türlü. Parmağımı iki kaşının arasından burnunun üzerine doğru kaydırıyorum resmen ben kapatıyorum. Mendil örtüyorum gözüne bazen binarkadaş yazmıl ya yanına yastık koy diye denemelisin. Kız kardeşimin oğlu asla uyumazdı. Yastıkla sıkıştırınca uzun uyurdu

Kizlar terleme konusunda bisi demediniz

Yazıcaktım cevap aslında ama görüşüm değişik.
Eskiden olsa azıcık tere müdahele ederdim. Kuzenimle sahile gitmiştik yazın. Akşamüzeri serinledi ben hırkamı giydim, o çorapsız terlik atletsiz tshirt oturdu kocasıyla birlikte şok oldum. Bebeği uyandı terlemişti. Ay bişi olmaz dedi kaldırdı kucağına ben şok
Bebek baya büyüdü hamileyken ben sahile gittik gene. Busefer bebiş ayağında terlik, bacağında şort tshirt akşam oldu dolanıyor. Ben eşim kazakla oturuyoruz
Kuzenim bebeğini soğuğa yakın suyla yıkadığını, hiç alıştırmadığını felan söyledi.

Onu görünce dedim kesinlikle alıştırmamalıyım. Elleri soğuktı önemsemedim eldiveni çıkarttım. Bir haftalıktı evde şapkayı komple çıkarttım. Pusetinin üstü zaten örtülü dışarıda da şapka takmadım. Hafif terli oluyor bazen, önemsemiyorum gezdiriyorum evde. Çok sık banyo yaptırıyorum odayı ekstra ısıtmıyorum zaten evim 24 derece. Suyu serin oluyor. Gece uyutken çok terlemişse emzirirken ince bişey atıyorum üzerine soğuyor üstünde teri. Gece kapıya yakın beşiği yüzü burnu soğuk oluyor. Göğsü bacaklarını sıcak olduğu sürece gerisi önemli değil.
Aşırı evhamlı ben bi gaza geldim ama umarım hastsa etmem.

Ne sormuştun ki canım ya kaçırdım
Cnm alinti yaptim yukarda
Ev kac derececanim.

Ben hemen ust degistirme veya sirta havlu koymaya biraz karsiyim. Cok cok fazla islaklik yoksa. Cunku o sekilde alisip daha cabuk hasta oluyorlar sanirim
22-23 derece cnm. Geceleri 21lere dustugu de oluyo. Sirta havlu bez ben de sevmiyorun koymuyorum da. Emerken benm kolumda kafasina gelen yer islaniyo. Sirti oyle sirilsiklam dgl de hafif islak oluyo
Benimki kendi kizinda nasil bilmiyorum da ilk evlendigimiz yil kizlariyla ogluyla heldiler tatil yapmaya. Ben ise gidiyodum oglen arasi esyalarini sandalye fln sahile tasiyodum bi gorumcemle beraber. Aksam is cikisi denize gel diye tutturuyolardi ustumu degistirip yanlarina gidiyodum. Eve geliyoduk onlar dus alirken ben yemegi ocaga koyuyodum piserken dus aliodum. Yemekten sonra da yuruyuse gidiyoduk. Gece 2de yatiyoduk. Onlar oglene kadar uyuyodu tabi ben erkenden ise. Hafta sonu uyudum oglene kadar bigun. Gorumceler de kalkmis kahvalti hazirlamaya baslamis. Kayinvalide diyoki 'benim kizim elin olaydi da benim gelinim olaydi'. Bunu hic unutamam ama bu geldiklerinde bebek.icin iyi baktilar yardimci oldular haklarini yiyemem. Ins seninki de bu sefer farkli olur. Bak ben de cok strese girmistim oyle olmadi. Darisi basina cnm
Benim kızım hiç terlemiyor, hiç denk gelmedim terlediğine
Ne guzel cnm masalah
Rota aşısı yaptıran arkadaşlar, sizinkilerde ne gibi etkileri oldu? Benim kız dün ve bugün hiç uyumuyorrrr
Bizde hic bi etkisi olmadi cnm. Belki rotadan dgldir. Ishal var mi?
Helal cnm wala hep derler pinpirik olmayin alistirmayin diye. Ben de normalde oyle pinpirikli degilimdir ama annelik bana evham yukledi resmen. Banyo yaptirirken ustunu altini degistirirken usuycek diye elim ayagima dolaniyo. Hatta banyo yapinca odanin kapisini bile mumkun oldugunca acmamaya calisiyoruz. Ilcede yasiyoruz burda dogru duzgun hastane yok doktor yok. O yuzden hastalanmasindan cok korkuyorum. Ben yapamam senin gibi malesef kendime guvenim yok elimde dgl.

Maşallah Allah bağışlasın biz yeni 3 ay 5 gunluk olduk. Bikaç hafta varmış aramızda. Uyku duzrni iyi çok şükür de dalmadan bazen huysuzlanıyo. Yumruk emme bizde de var önlüğü cok degıştırıyorum su gecırmez önlük aldım e bebekten. Evet tutamıyor ben de parmağını verıyorum.

Bunların kızları kadar başlarına taş düşsün. Yok canım bunlar düzelcek tip insanlar değil görümce ayrı kaynana ayrı kayınpederi hiç demiyorum ama dur gelsin o yapmasa ben di cem

Maşallah maşallah canım nasıl uyuyor bu bebisler kendi kendine ya böyle şehir efsanesi gibi geliyor bana darısı bir hafta dahi olsa benim de başıma inşallah. Ben de deneyeceğim gündüz kundağı yarın. Bı de yastık falan koycam yanına bakalım bir gelişme olacak mı

Hepimizin bebeğinin huyu farklı ben dün gözünü kapatmayı denedim işte, buraya da yazdım inanılmaz feci ağladı iç çeke çeke. Benimkisi biraz korkak galiba farklı şeylerden korkuyor böyle. Hatta ben bile sesimi sevmek için yükseltsem korkuyor yastığı bı deneyeceğim canım sağolasın

Bunların kızları kadar başlarına taş düşsün. Yok canım bunlar düzelcek tip insanlar değil görümce ayrı kaynana ayrı kayınpederi hiç demiyorum ama dur gelsin o yapmasa ben di cem
Ne diycen cnm? Dur bakalim Allahtan umit kesilmez ins yazarsin buraya bu sefer farkli oldu diye

Emerken benimki de çok terliyor.
Emdikten sonra şapka takıyorum.
Evin gündüz çok sıcak ama gece soğuk oluyor.
Penye battaniye ile kundak yapıyorum. Bebeğimin yüzü sıcaksa sadece ayak kısmına üşüdüyse biraz daha üste incecik örgü örtüyorum.
Ter noktasında alıştırmamak lazım sanırım.
Ben sadece uyandığında uyanık duracaksa yelek giydiriyorum.
Geçtiğimiz günlerde malum annemle kayınvalidem baktı. Annem kalın battaniye örtüyor, kayınvalidem kat kat ter bezi koyuyor. Çocuk sıcaklamış resmen
su gibi uyanıyordu.
Esas olan terletmemek ve üşütmemek.
Çünkü değiştirmemek lazım teri soğumasın diye düşünüyorum. Ondan temkinli davranıyorum.
Bir de nasıl biz yetişkinler aynı seviyede üşümüyorsak onlar için de bir standart yok.

Böyle böyle büyüyecekler.
Geçen çok çok kaşınınca kayınvalidem bir dilim soğanı sürdü damaklarına çok rahatladı.

Böyle böyle büyüyecekler.
Geçen çok çok kaşınınca kayınvalidem bir dilim soğanı sürdü damaklarına çok rahatladı.
Aaa sogan ne alaka ki? Ben hiçbişey vermemeye calısıyorum k valideme kalsa Bi parmak, salça Bi parmak reçel bana ak cocuguma antepli de kendisi...Anteplileri tenzih ediyorum tabiki. Kadında sorun var. Ben hiçbişeye izin vermiyorum sert koydum tavrımı. İzin versem el kadar cocuga neler yedirecek kim bilir. Neymiş o hepsini öyle büyütmüş. Çşeytan diyo e tmssö dogur Bi tane daha ona ver nasıl büyütüyo san büyüt... Ay pardon konu her açılınca kendimi tutamıyorum çenem düştü

Olma zaten canım ya
Şunun surasında kac yıl kucakta kalıcaklar
Oğlum 6 bucuk yasında 3 yasından beri gönlünü yapıp sevmeye öpmeye calısıyoruz o kucaktan inmeyen cocuk buyuyunce gelmez oluyo onun için 1-2yıl dısımızi sıkıcaz birde bızde 9. Aydan sonra uyku buyuk olcude düzelmişti onjn için cok kasmamaya kendımı gazlamamaya calısıyrm yoksa nıye uyumuyo dıye durduk yere mutsuz edıyrm kendımi
Ya bn gidip niğde gazozu içtim
Yavrum dün aksam uyuyana kadar agladı en son soydum beraber dusa girdik kucagımda sarılıp suyun altında oyalandık oyle sakınlesince uyutabıldık
Buarada sutu azolan arkadaslarim. Sanirim bestlak damla ise yariyor.

1 2 gun sonra sagarak bakicam net bsy soylerim ama bugun bebisim agzindan memeyi cikarinca ucundan damladigini gordum
Nasıl kullanıyosn canım
Gunluk kac kez kac damla
Bende de var galıba ben kullanmayı beceremedım hemen baslayaym bende

Canım benimki de yatağın üstünde uyuduğu zaman parmağımı tutmayı, ellerimle oynamayı, yüzümü mıncırmayı çok seviyor. Keyifli olduğu zaman yatağın üstüne yatıyoruz ikimiz böyle uyuyor, pışpış sesiyle beraber. Temas seviyorsa bir tane uyku arkadaşı mı koysanki yanına? Ben geçen akşak uyuttum, sonra baktım kontrol ettim. Yanına koyduğum amigurumi bebeği avuçlamış sarılmış sarılmasa bile hep koyuyorum yanına onu görüyor mutlaka.
Buarada sutu azolan arkadaslarim. Sanirim bestlak damla ise yariyor.

1 2 gun sonra sagarak bakicam net bsy soylerim ama bugun bebisim agzindan memeyi cikarinca ucundan damladigini gordum
Benim de haftalar sonra ilk gez göğüslerim dün tam dolmuş, sertti. Nasıl duygulandım anlatamam ananas yemiştim ondan mı oldu anlamadım

Dogru diyosun cnm. Terletmeme ve usutmeme cizgisini cozemedim galiba. Ins cocugu hasta etmeden cozerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…