- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Siz bilirsiniz kızlar ama bence kahkül pişmanlıktırSaçın yağlı yapıdaysa belki. Ama kahkul güzel olur bence
Dün senin dediklerinin aynısını eşim dedi :)
Cnm sana hayatina yazil dgl mi? Yapmisin yapmisin hep istiyolar ama bunu degistirmek de senin elinde. Evi temizleme yemegi yarim yamalak yap yetisemiyorum de. Bu geldiklerinde yap erteleme bi dahakine diyosun bi dahakine ne degiscek? Sen yapinca yine ayni seyleri yasiycaksin. Bebegine diger cocuguna vakit ayir. Bu zamanlara bi daha donemiycez. Cocuklarinin vaktinden alip bu insanlara verme. Cocuklarimizin bize ihtiyaci var gonlunu hos etmek isteyen kendi ugrassin. Sacini supurge etsen de kimseye yaranamazsin zaten birak ne dusunurlerse dusunsunlerYa canım benim eşimde kızıyor niye daveti kabul ediyorsun ya diyom ne diyim 100 kez dediler sabah erkenden kalktım yorgun yorgun hazırlık yapmak için daha son valla . Geçen annem diyoki yengelerin bebek görmeye gelmek istiyolar hepsi dedim anne ben tek başına nasıl ağırlım o kadar insani bebek durmuyo . Sen o zaman bi sar getir dedim . Allahım teyzeme beraber hemen senin bebeğini girmeye geliyolar biz niye getirek demezlermi nasıl zoruma gitti bende dedim kimseyi istemiyorum o zman . Annemin bir misafiri gelince hemen beni çağırır hazırlık yapmak için evden tatlı yapar götürürdüm ama ben istiyince3 herkez bir anda yabancı kesiliyor Annem o kadar bana yabancıki hiç arayasım bile gelmiyo geçen 1 hafta büyük oğlum ateşlendi hem onla hem bebekle uğraştim annemler yakın bir tane arayan yok napiyosun diye ne kadar insanın zoruna gidiyor anlatamam . Kusura bakma çok doluyum herşeyi anlatmisim
Ay benim kocada öyle biz neyiyosak biraz fazla yap onlarda yesinBir de benim eşimin hep şey muhabbeti olurdu eskiden, çok yorma kendini , biz ne yiyorsak onlar da onu yesinbiz pırasa yiyoruz mesela, pırasa mi koyayım o kadar insanın önüne
Kız gelmişler kızındalar başka şehirde yazıyolar geçen oğluma bide ne dese çok kalırız merak etmeCanım anlat tabii en azından burada deşarj olursunEşin haklı canım, olay sende bitiyor kabul etme olsun bitsin. Ev dandiniyken ve yine karnım burnumdayken eşimin ailesi gelmek istemişti bize, aynı günün sabahı söylemişlerdi “Müsaitseniz gelelim bugün kahveye evde canımız sıkıldı” diye ben de direkt müsait değiliz bugün demiştim mesela Ayıp oldu belki bilmiyorum ama kimse senin ne durumda olduğunu senden daha iyi bilemez o yüzden takatin yoksa hiç zorlama, gelmelerini istemiyorsan “Bir dahaki sefere inşallah” de geç ya da açık açık söyle ne durumda olduğunu bilsinler.
Çok haklısın valla iyiki varsinizBak ne güzel eşin de arkanda :) eziyet etme canım kendine. Mükemmel değiliz, olmak zorunda değiliz de. Bizim şu an kendimize yetmek ve evlatlarımıza yetişebilmek gibi bir derdimiz var. Diğerleri gönlünü avutmak için gelmesinler, gerçekten aile olmak bunu rahatça söyleyebilmeyi gerektirir.
Çok haklısın canım inşallah artık öyle olcam artık insanlara yaranmaktan bende yoruldum bugunki misafir de gitsin daha vakit yavrularıma kimse birgunde asla demiyo yalnizsin gel bi çay içek . Görumcem gelir yer içer gider aslada arayıp sormaz çocukları beni sadece gezme niyetine evime gelirler davetsiz bazende yatılı inan bazen kafayı yicem gibi oluyo geldigindede elinde tel sürekli otururCnm sana hayatina yazil dgl mi? Yapmisin yapmisin hep istiyolar ama bunu degistirmek de senin elinde. Evi temizleme yemegi yarim yamalak yap yetisemiyorum de. Bu geldiklerinde yap erteleme bi dahakine diyosun bi dahakine ne degiscek? Sen yapinca yine ayni seyleri yasiycaksin. Bebegine diger cocuguna vakit ayir. Bu zamanlara bi daha donemiycez. Cocuklarinin vaktinden alip bu insanlara verme. Cocuklarimizin bize ihtiyaci var gonlunu hos etmek isteyen kendi ugrassin. Sacini supurge etsen de kimseye yaranamazsin zaten birak ne dusunurlerse dusunsunler
Ya benim sütüm de öyle. Emmediği göğüsteki süt koyu renkli, yağlı heralde. Emdiği göğüstekine bakıyorum daha şeffaf. Normalde tam tersi olması gerekmiyor mu ?Guncelleme
Bestlak damla bugun yine 3saat aradan sonra sagdim 3 4 cc anca cikti.
Solgar da da ayniis oldu ilk 1 2 gun artirdi sonra normale dondu. Sizce sebep ne olabilir ?
Birde bebegin herzaman emdigi gogsum deki süt su gibi daha cok seffafimsi ama emmedigi gogsumdeki bildiginiz koyu renkli süt neden aca a
Ay zıkkım yesinler vallaha kız, niye yoruyorsun kendini. Onlar düşünceli davranmıyorsa sende öyle davran kuzum. Biz bazen çok veriyoruz kendimizden çok fedakar oluyoruz ama olmamak lazımmış cidden. Direk söyle ya yapıp getirin ya da bi çay demlerim yemek pasta çörek beklemeyn de. İlle de gelirlerse fırsatın olsa da yapma. Azıcık utanırlar belki hizmet bekledikleri için. Bunlar hep mi böyle ya sinir oluyorumYa öyle kendi yemeğini yapcak insan rast gelmedi banadaha bitti bende kimseyi istemiyorum annem bile yalvar yakar iki dakka gel bebeği yıka diyorum zorla geliyo ama benden 4 4 lük hizmet bekliyor çok üzücü bazen aklıma geldikçe ağlıyorum. Geçen kayınvalide ses kaydı atmış hepinizi gelcez pazartesi diye haber ediyo hazırlık yap diye bebekli olduğumu biliyolar . Kendileri birisinin bebeğini girmeye gittiklerini evden hazırlık yapar giderler bana gelince tık yok her ikisindede böyle yaptılar. Eşimde diyor hiç bir şey hazırlama anlasınlar hep sen hazirladigin için bunlar alıştılar. Niye benim çevremdeki insanlar böyle anlamıyorum çokmu fazla iyi niyetimden oldu valla sabah sabah iyice morelim bozuldu
Tok veriyorum canım ben. Bazende aç verip hemen üzerine emziriyorum.Kızlar, sab simplex i aç mı tok mu veriyorsunuz?
Canım ben oldum bitti bile hatta. Korkuyordum bende azalır diye ama azalma olmadı şükür.Kızlar adet olan var mi ya. Ben bugun lekelenmisim sizce sütümü azaltir mi bu. Okudum internette hep azaltir yazmislar
Ay iyi bari ya. Zaten azaldığını düşünüp korkuyorum ben daha da azalmasinCanım ben oldum bitti bile hatta. Korkuyordum bende azalır diye ama azalma olmadı şükür.
Yok canım korkma. Aksine vücudum adet olunca rahatladı, sütüm çoğaldı gibi geldi bana.Ay iyi bari ya. Zaten azaldığını düşünüp korkuyorum ben daha da azalmasin
Sanırım Gaz yaptı o gün farklı olarak tukettiğim tek gıda oyduNiğde gazozu neden dokundu ki bebişe?
Malesef aile harıcı kabul edemıyormKızlar bebek görmeye gelenleriniz varmı halen . Her hafta birisi gelmek istiyor başlıyor beni bi telaş zaten günlük işlerimi zor yapıyorum bide misafir gelince daha çok kötü oluyo sizler neler yapiyorsunuz
Gecen gun abimler geldiAy canım gerçekten canına yazık, yapma gerçekten boşver. Ben hamileyken bile eve misafir istemedim, şimdi hiç istemiyorum. Hele bir gün çok bitkindim, eşim bana sormadan arkadaşıyla eşini çağırdı bize. Hemen çıkıştım halim mi var insan ağırlamaya vs diye, dışarda buluşmuştuk sonra.
Bizi de darlıyorlar sürekli bebek görmeye gelmek için, şimdilik ölü taklidi yapıyorum. Eşim de bana “Sen eve kimse gelsin istemiyorsun” diyor ama hizmet edecek o değil sonuçta hiç sallamıyorum. Kendimize yemek temizlik zor yapıyorum hatta yapamıyorum zaten, kimseye bir şey hazırlayacak halim yok şu ara.
Bebek 1 aylıkken eve fotoğrafçı çağırmıştım fotolarını çeksin diye, elli kat yabancı o kadın “Sen yeni annesin sadece bebeğinle ilgilen” diye bana hiçbir şey yaptırtmadı, çayını pastasını kendi aldı, gelen damacanayı bile mutfağa o taşıdıBöyle düşünceli, rahat insan gelecekse başımın üstüne ama kontes gibi oturup hizmet bekleyecekler bir süre daha gelmesin.
Canım ben de bu damla pek etki etmemişti ama zaten kızım Memedeki sütü boşaltamıyo tam olarakBirkaç gün aç kalmasına gönlüm kalmıyor biz de bu kısır döngü de debelenip duruyoruzGuncelleme
Bestlak damla bugun yine 3saat aradan sonra sagdim 3 4 cc anca cikti.
Solgar da da ayniis oldu ilk 1 2 gun artirdi sonra normale dondu. Sizce sebep ne olabilir ?
Birde bebegin herzaman emdigi gogsum deki süt su gibi daha cok seffafimsi ama emmedigi gogsumdeki bildiginiz koyu renkli süt neden aca a
Merak etme ben iki defa oldum. Çok şükür öyle bir şey olmadı canımKızlar adet olan var mi ya. Ben bugun lekelenmisim sizce sütümü azaltir mi bu. Okudum internette hep azaltir yazmislar
Sinirden uyuyamayacak kadar varmış gerçekten , insanın bogasi gelir oyle misafiri. Ben okurken sinirlendimSanırım Gaz yaptı o gün farklı olarak tukettiğim tek gıda oydu
Malesef aile harıcı kabul edemıyorm
İnan ev 2-3 gunde bı toplanıp supuruluyo 2 saate tekrar bomba atmıs gibi ki kızım asla durmuyo sureklı kucakta gezmek ıstıyo kendımızı zor doyuruyrm ne hazrlık ne temizlık yapamam
Gecen gun abimler geldi
Eşinn memleketine gectiler tatil için
Batıdan doguya yol uzun sürüyo diye bNa sormadan bende kalma planı yapmıslar fena bozumdum anneme sitem ettim bi Arayp sorsalardı diye neyse Eşimle evi toplayıp süpür dük. En kolayı falan bir şeyler aldın mEn kolayı falan bir şeyler hazrladm
Bir geldiler abimin eşi misafir gibi yemeği koyuyorum kaldırıyorum bulaşık yerleştiriyorm baktm oturuyo en son dedm yorganlar kılerde bebegi uyutmaya cıkıyrm sen yataklarınızı yaparsnSabaha kadar Sinirden sinirden uyuyamadım sabah oldu uyanmışlar kahvaltı hazırlamaya beni bekliyorlar bir de kahvaltı hazırlandı karınlarını doyurup sofrayı öylece bırakıpleSinirden sinirden uyuyamadım sabah oldu uyanmışlar kahvaltı hazırlamaya beni bekliyorlar bir de kahvaltı hazırlandı karınlarını doyurup sofrayı öylece bırakıp gittiler iki çocukla 1 saatte anca toparlayabilirim sofrayı şimdi gel de misafir davet et veya kabul et
Canım ben de bu damla pek etki etmemişti ama zaten kızım Memedeki sütü boşaltamıyo tam olarakBirkaç gün aç kalmasına gönlüm kalmıyor biz de bu kısır döngü de debelenip duruyoruz
Burada arkadaşlar irmık helvası sütü artırıyor demişlerdi ben faydasını gördüm bide onu dene istersn
Ben 3 ay sonunda ilk kez bugün adet oldum. Sütüm zaten az inşallah daha da azalmazKızlar adet olan var mi ya. Ben bugun lekelenmisim sizce sütümü azaltir mi bu. Okudum internette hep azaltir yazmislar
Ay rahatlattin kuzuYok canım korkma. Aksine vücudum adet olunca rahatladı, sütüm çoğaldı gibi geldi bana.
Ay çok şükür canim rahatladim bol sütlerimiz olsunMerak etme ben iki defa oldum. Çok şükür öyle bir şey olmadı canım
İnşallah canim bol sütlerimiz olsunBen 3 ay sonunda ilk kez bugün adet oldum. Sütüm zaten az inşallah daha da azalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?