2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Doymasa ağlar ki.
Kilo alışına bakmak gerek.
Günde 4-5 dolu bezin olması da önemliymiş. (ebemiz bezin markasına göre de değişir dedi, premium care mesela en fazla 2-3 bez ) ortalamaya göre.
Emmese bile memede dursun istiyorsa, sadece midesindeki açlık değil duygusal açlıkları da var çünkü.

4 aylık oldu benim ki. :)
Ben mama takviyesini kendi sağlık sorunlarımdan dolayı sütüm olmuyor aç kalıyordu ondan dolayı veriyordum, bir de reflü var kızımda günde bir öğün bile reflü mama içse kusması azalıyor. Ama en son onu bırakacağım zannettiği için biberonu reddediyor. Bir de sütüm de artmaya başladı ben yemek yiyebilince.

4 . ay atağın yaklaşıyor olabilir mi ? internette hep korkunç şeyler okuyorum bu atak hakkında ve şimdiden korkmaya başladım
Korkma korkma
4.ay atağından selamlar.
Uyku düzeni değişiyor.
Daha çok uyanık kalıp etrafı incelemek istiyor.
Daha fazla konuşma bekliyor, daha çok gezmek istiyor.
Ona fırsat tanırsan çok sorun çıkarmıyorlar.
Bir kaç gün gözlemleyip uyku düzenine bakarsın ona göre yeni saat düzenlemesi yaparsın.
Benimki gece kalkıp diş kaşıttırıyor bana. Henüz öyle bir şey alıp kalkmayı bilmediği için, dişi de erken çıkınca serçe parmağım ağzında uyuyor. Karanfil yağını su ile seyrelttim onu sürüyorum rahatlıyor. Bir de havuçla kaşıyoruz. Emzik emse sorun olmazdı da.

4 ayda 4 kere oldu o da benim zorumla. İçine kaçtı bizimkinin de. Yataklarımız da ayrı bildiğin bacı gardaş takılıyoruz evde.

Valla çekmemelisin. İnsan biyerde. Sonra dayanamayabiliyor. 4. Ay atağında. Halaa bitmedi atak haftaları. Gerçekten terelelli oğlum. Uykusu var uyumuyor. Uykuya direniyor çığlık atarak yalandan ağlıyor, gözyaşı yok. Valla istemsiz bi salladım kolundan gerçekten ağla diye. Korktu gerçekten ağladı ama sonra uyudu bende çok vicdan yaptım ama 3 saat gece uykusuna yatırmak için uğraşınca ay napim diyorum artık. Napim yani dayanamıyom bende insanım. Aşırı gergin dolaşıyorum evde ama dayanamıyorum yorgunluğa napıyım ya.

Bıde o derdımız var sürekli sigara için balkona kacmalar…
Dedım her sıgara içen yarım saat toz olacak balkonda keyıf yapacaksa bende başlıyorm bu nedir ya
Ya anladım ki her durumda kacacak yer buluyolar

Tabiiki.önemlimolan senim benim ne istediğim değil ki. Onların ruhları ne kadar kaldırabilecek bebek bakımını bu önemli. Bir de fazladan daralıp daha çok içmeye gidiyor.
Eşim tatilde ya dedim ki bugün ben de tatil yapayım, bir tek emzirme için gelin yanıma olmaz mı diye...
Olur dedi anlaştık.
Tatil dediğimde bir iki tepsi poğaça yapıp buzluğa koysaydım gibi minik amaçlarım vardı.
Sağolsun sabah 7den beri de baktı. Uyudum bile :) ama şu an kim bebek sallıyor, kim içeride horluyor bil bakalım

Anliyor da pratik de sikinti var canim malesef.

Bende gecen hafta dedim 2 gunde 1 senin gorevin lavabo ve klozet temizligi. Anladi
Soledigimin ustune 5 kez ben temizledim.
En son soyledim yarindan itibren basliyorum dedi onun ustune de 3 gun gecti

Ben bunları sık hatırlatsam annem gibi başlama der.
Haftaiçi yatak odamızı çok güzel topladım. Sabah bi gittim her yer çorap, karyolanın altına ittirilmiş kıyafetler. Toplamasan bile dağıtma yeter lütfen ya dedim. kirli sepetine at işte kıyafetini yazık değil mi?
Bu adam böyle değildi resmen çocuktan sonra kendini saldı ya yetişemiyorum

Kız ameliyat olmasam bizimkinin de farkı yok.
Diyor ne zaman geçecek yaraların. Sal beni geçmeyecek uykumu alırsam o zaman belki geçer dedim

Bu gidişle ikinci de çok uzak değildir zaten, hala doğru düzgün korunmuyoruz çok korkuyorum
Valla çok dikkat et hele simdi yumurtalıklar iyi çalışıyordur anında kalırsın ben korunurken bile genede korku salıyo

Reactions: The
Ben ücretsiz izin dilekçemi gönderdim dün 1 yıllık. İstanbul'a taşınacağiz çünkü memurum oraya atandım ve kimsem yok orada bir yaşından sonra mecburen bakıcı olacak bizim de

Yine yaşına kadar getirebilmek bile güzel bir şey. Kayınvalidemlerşn zamanında memurlara 40 gün izin verirler iş sadece. 40'ı çıkar bakıcıya bırakırdım der. Çöyle olunca çocuk bakmayı filan da bilmez doğru düzgün.
Ben de iş başvurusu yaptım kabul olursa eylülde iş başı... Tam bir yaşına girmiş olacak. Annemle kayınvalidem dönüşümlü olarak bakacaklar bir aksilik olmazsa. Ama sonraki seneler için anneleri de o denli yormak istemem. Maddi duruma göre kreş yada bakıcıya verirm.

Reactions: The
Sanirim.herk3sin kocasi cocuktan sonra degisti. Hamileligimde de sikinti yoktu daha cok yardimci olurdu. Ama dogumdan sonra evde cok mutlu degiliz. Kari koca disari cikarsak bir is halletneye daha mutluyuz eskide oldugu gibi. Sanirim evde ikimizde geriliyoruz

Müzik açsan bazen bizimki genelde hareketli müzik seviyor hareketlş dediğimde rap yada mehter marşı bazense sakin müzikler seviyor.
Kukulinin şarkılarını ritim tutarak dinlet onda da eğleniyor gibi biraz sakinler belki.

Aslında çok haklısın.
Biz eve tıkıldık kaldık. Ama onlar da bizsiz kaldılar. Kar yağıyor günlerdir birlikte koşarak çıkardık kahvemizi alır gezerdik en basitinden... Hastaneye gittik ameliyat günü o gün bile dediğin gibi mutluyduk her işime koştu yine yardım etti. Bir de benim hamileliğim çok zor geçti sonrasında da belimizi hastalıktan doğrultamadık ki heeer şeye o koştu o yaptı bence artık beyni ruhu bedeni error veriyor.

Keşke ben de ücretsiz izin alabilsem evi ben geçindiriyorum, bu pahalılıkta imkansız. 2 ay sonra döneceğim işe, nasıl gözümde büyüyor
Ben de ayni durumdayim cnm. Esim calisiyo da serbest meslek duzenli bi geliri yok o yuzden ben calismak zorundayim. Bosver gecimimizi sagliyoz bi sekilde napalim

Canım diğer mesajlarını da okudum senin, sütünün yetmediğini düşünüyorsun gibi anladım. Neden tek meme emziriyorsun? Ne kadar bol ve sık emzirirsen vücut o kadar süt üretiyor diyorlar. Ben iki memeyi de veriyorum kendi doyunca bırakıyor zaten. Benim göğüslerim çok uzun süre emzirmediğim zamanlar dışında yumuşak hep. Sorun buysa ona aldanma.
selam canım ben de yeşil kaka, mukuslu kaka ve yüzde döküntü şikayetleriyle alerji profuna götürdüm. Sonuç kan aldılar ve alerji yok dediler. Yüzündekiler atopik dermatit mi ne öyle bişeymiş nemlendiriciyle geçti. Mukus ve yeşil kakayı umutsamıyorlar kan yoksa. Kendi takibimizi yapan 2 doktora daha danıştım alerjisi vardır ama kan yoksa sorun yok dediler. Hangi ildesin? Ankaradaysan Başkent Hastanesinin muayene ücretleri uygun baya diğer özel hastanelere göre.

İyi huylu olsun da gerisi sorun değil

En iyisini yapıyosn cnm
En cok ıhtıyacmız oldugu zamanlarda yoklar
Gecmiş olsn canım
ay cok güldüm
Çok ısrarcı ama daha cok bekler…
Cok sık geri çeviriyorum çünkü günlük yasamdaki kızgınlıgım gecmiyo
Valla çok üşeniyoruz ikimizde . Cazibelisin demekki adam istiyor . Valla evde benim halimi gör adam değil cinsellik suratıma bakmiyo
yaa aynı ben

Tamda bugun bunu yazmak için gelmiştim canım 2-3 gundur üzerimden dozer gibi gecen 4. Ay atagıysa bunu bızden once yasamıs ama halinden anlayamadıgımız arkadaslarım adına bı kez daha üzüldüm…
Bu nedir ya
Sabaha kadar beşik salladım
Gündüz hep kucakta ve surekli mız mız
İnş cabucak gecer

Aynen canım bizde şuan öyleyiz akşam 11 de uyanan cocuk 3 ten önce uyumadı gündüz uykusu halan şu saate kadar uýumadi emme desen hiç yok . Bunların atakları bitcek sonra yaş sendromlari başlıyo. Valla bilmiyom annelerimiz bizde böyle şeyler yaşadimi

Kız annelerımızın çamasır bulasık yemek mısafırden cocuga bakacak halı kalmamıs bunları fark etmıs olmaları cok zor bazen anneme takılırm anne hıc mı yan yatrmadn kucaga almadın kafamın arkası utulenmış gibi diye
Ya bu da gececek canım Allah’ın izniyle ama bebegı uyutup azcık sessiz oturaym dıyorm oglumun isteklerı onu hallediyorm kızım
Boyle döne döne akşam edıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…