2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bismillah yan hak nedir

İyice gözümü korkuttunuz valla ne kadar sürüyormuş bu yahu 4.ay atağını teğet gecebilenler var mı
Ben de korktum wala ne zaman basliyoki? 103 gunluk oldu
Ay ben de atanırız inşallah. Atanmasam bile başvurduğum iş yerinde kabul alsam mis gibi olur. Özellikle bir tanesini çok istiyorum.
Allah gonlune gore versin cnm. Nasil oldun ameliyat yaralarin iilesti mi cnm?
Valla canım 4 ay gerçekten zor ilk oğlumdan biliyom bundada başladı
Ne zman basliyo 4. Ay dolduktan sonra mi?
Gunde 1 kere sagiyorum cnm. Dedigin gibi cocuga yetmemesinden korkuyorum. Sagdikca artar derler ya artarsa ikiye cikaririm ins. Bakici olarak ne yazik ki oyle tanidik.es dost yok cnm keske olsa. Buraya atanarak geldim cevremde hep is arkadaslarimdan. Bakalim ins ii bi insan cikar karsimiza. Aslinda dusununce bakicilar da hakli calisiyo sigorta hakki ama gel gorki o kadar durumum olsa ucretsiz izin alir kendim bakarim cocuguma.kazandigimin hepsini ona vereceksem calismanin ne mantigi var.

Canım başkentin ek binası var çocuk için bahçeli tarafında. Oraaya gitmiştik. Doktor da proftu. Testler ve muayeneye 800 tl ödedim sanırım. Ama snaa farklı bir test falan yaparlarsa bilemiyorum tabi ne kadar tutar. Başka hastanelere gitsem 2-3 bin öderdim kesin. Bi de randevuyu geçe vermeye çalışırlarsa acil falan diye ısrarcı ol. Bize öyle dediler ısrar edince kabul ettiler niyeyse. Kalabalık falan da yoktu hiç. 2 tane doktor var orda biri prof özlem yılmaz özbek biri doçent burcu kahire köksal. Doçente gidecektim izinli diye profa gittim.

Son düzenleme:
Kızlar normalde bebeği owlide yatırıyordum. Kundak olarak kullanmayı bıraktım kolları açıkta uyuyordu. Bu ara ankara aşırı soğuk. Gece 22 derece oluyor ev baya serin oluyor. Ben ince yün yorganla üşüyorum resmen. Bebek de üşüyor gibi geldi bana bugün e bebekten hello baby nin uzun kollu uyku tulumunu aldırdım eşime. Sizlerden kullanan var mı? Kaç derecede içine ne giydiriyorsunuz? Bendeli 1.5 tog. Kalın değil ince. Fotosunu ekledim.

Eklentiler

• 48E2BCE8-BE3B-4ABE-880F-F54C3C79210A.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 34
Ben 2-2.5 togluk uyku tulumu giydiriyorum, owli bence de ince, olmaz kışın

Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama, ben normalde gündüzün giydiği kıyafetin üstüne giydiriyorum (kısa kollu body ve alt üst penye takım) tulumu. Ev de gece bu aralar 21.5-22 derece geceleri canım
Canım biraz fazla değil mi? Terlemiyorsa sorun yok da bana fazla gibi geldi. Ben 1.5 togun içine ince uzun kollu zıbın ve patikli alt düşünüyordum ama korkuyorum sıcak olur diye. Benim de odam 22 derece civarı oluyor.

Reactions: The
Ben de korktum wala ne zaman basliyoki? 103 gunluk oldu

Atakları 40. Haftadan hesaplayın diyorlar. ama benim ki 3,5 aylıkken başladı dün tam 4 aya girdik. 2 haftadır uykuları çok düzensiz ve bir yeri acıyormuş gibi ağlamaları çok arttı. Bu olumsuzlukların yanı sıra çok hareketlendi, meraklandı, daha fazla gülümsüyor sevdiği bir şey yaptığımızda. Algılarının değiştiğini, büyüdüğünü daha net görüyoruz.

Kız ameliyat olmasam bizimkinin de farkı yok.
Diyor ne zaman geçecek yaraların. Sal beni geçmeyecek uykumu alırsam o zaman belki geçer dedim
çok güldüm ya
Aynı kafadayım uyumazsam gecmez
İyice gözümü korkuttunuz valla ne kadar sürüyormuş bu yahu 4.ay atağını teğet gecebilenler var mı
Valla korkmayacak gibi değil
Ne yapsam gonlü hos olmuyo
Eger 8. Hafta atagı hafıf gectyse kolay gecebılitr
Bızım o da alektamovitti
Yarım gun calısmıyo msn canım?
Süt izni özellerde olmuyo mu
Saatler cok fazlaymıs ama en azından anne baban bakıyo gonlun ferah olur
Bırde yan hak nedir ya ben veremem mesela yan hak ki zaten yarım gün çalısıyrm 8-12.30 arası 1.500 den baslıyo fıyatlar guvenılcek bırısını buluruz inşaAllah

Evt canım ya bızımde aynı
37+ da dogdu ama dogum sonrasına gore atakları yasıyo bence
Bızım 105 gunlukken basladı
4 gunde canıma okudu

çok güldüm ya
Aynı kafadayım uyumazsam gecmez

Ama nasıl geçsin ölelim mi
Ya saat olarak az uyumayı geçtim de bölünmüş uyku çok kötü.
Cinsellik sadece erkeğin ihtiyacı değil kadının da ihtiyacı ama önce yeme, içme, uyku bunlar yerinde olursa aklımız başka şeye çalışır

Evt canım ya bızımde aynı
37+ da dogdu ama dogum sonrasına gore atakları yasıyo bence
Bızım 105 gunlukken basladı
4 gunde canıma okudu

36+0da doğdu benim kızım da. Ama dediğin gibi doğumla doğru orantılı ilerliyor. Sürekli gezmek istiyor pencereden dışarı bakmayı seviyor benimki ama dikişler tekme attığı için almak istemiyorum.

Ya emzirme danışmanları falan da diyor ki kan olmadığı sürece doktorlar diyet yapmayın diyor ama kakada kan olana kadar çocukların bağırsakları tahrip oluyor, o yüzden kan oluyor diyor. Bi eğitimde dinlemiştim de. O da sıkıntı ya. Kan olana kadar beklesek çocuğa zarar mı veriyor yani

Evet kanı görmeden önce önlem almak gerekiyor. O açıdan doktorlar geç hareket ediyor gibi geliyor bana. GeminiWoman süt ürünleri olduğundan şüphe duyuyorsan 3-4 gün boyunca kes. Salam sosis zaten zorunlu gıda değil ki.
Makarna, pilav, et bi bir beslenme düzeni yaparsın. Ben de süt ürünlerinden şüphelendim diyet yaptım. Süt ürünleri çıkmadı ama çok şükür. Yulaf mış mesele.
Yağ olarak zeytinyağı veya sade yap dediğimiz şeyi kullanabilirsin. Sade yağ laktoz dan arındırılmış oluyor. O açıdan tereyağ lezzetşnden vazgeçmem dersen :)

Kızlar aranızda korona atlatanlar vardı, bana yardımcı olur musunuz ?

Annem ve babam koronaya yakalamışlar, yeni varyant omicron demişler. Babam iyi ama annemde biraz ağır seyrediyormuş, evdeler şuan.

Yüksek tansiyon hastası annem, ilaç kullanıyor. Bu korona pıhtılaşma yapıyor ya atlattıktan sonra hangi bölüme gitmesi gerekli kontrol için?

Tansiyonunu takip eden doktoru varsa onunla hemen iletişime geçsin. Muhtemelen kan sulandırıcı iğne yada bir ilaç başlatır. C vitamini ve d vitamini takviyesi veriyorlar, duruma göre antibiyotik tedavi verdikleri de oluyor.
Bulundukları şehirde pandemi hastanesi var mı bilmiyorum ama bizim burada bir kaç hastane pandemi için özel ayrıldı 7/24 covid polikliniği açık ve çok ilgililer.
Bitkisel tavsiyeler vereyim ama tansiyon yada kronik rahatsızlıkları için etkilerini değerlendirmek gerekiyor.
Harnup özü
Andız özü
Zencefil
Udi hindi tozu ve yağı
Hakiki bal
Soğan sarımsak kemik suyu
Ve başka hiç bir ağrı kesici değil net parol.
Ben hamilelikte geçirmiştim ya hiç bir şey yiyip içemedim ağızdan vitamin alamadık.. sağlık kabininden eve çağırdık serum yaptılar hep. Vitamin takviyesi ağrı kesici vs...

Bende de yulaf sikintili. Yulaf yedigimde yuzunde kirmizi benekler oluyor

Gecmis olsun canim.
Kardiyoloji olabilir ama cokk emin degilim.
Dahiliye ye de giden var ama damar la alakali oldugu icin kardiyoliji olmasi gerek sanirim.
Sikintili bir surec ben gecirmedim esim gecirdi
d vit ampul kullandi.
Nac 600 kullandi balgam sokturucu
Birde youplus miydi cinko c vitamini efervesan tablet.

Takipli doktoruna danissa o daha iyi olabilir kan sulandirici konusunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…