Bismillah yan hak nedirBu hızla ikinci çocukta olur valla..
Ama şöyle düşün canım sabah 7den akşam 7ye kadar giderecegi süt ihtiyacı 225 CC... Sabah birde emzirip cikiyorum saat 6 civarı emziriyorum. İşyerinde öğleden sonra sagiyorum, eve gelmeme 1-2 saat kala ki o arada göğüsler biraz toparlansin eve gidince emzirebileyim bütün gece diye ama toparlanmiyor yinede. Normalde hem evde emzirirken hemde evde süt sagmaya kalksam benimde öyle az çıkar ki zaten bu yüzden süt depolayamadim. 90 CC süt sağdan bu sefer evde çocuğu emziremezdim.
Aminn canimm. Yavaş yavaş bakmaya basla canım ancak bulursun. Ama öncelik varsa eş dost akrabalardan paraylada olsa bakabilecek daha iyi olur bence.
Allah yardım etsin canım. Çok şükür annem var, ev kredisi ödüyorum, eşimin iş durumu belirsiz, annemler olmasabakıcı arkadaşımdan asgari ücret+SGK ve yan haklar istemiş yaa. İnanılır gibi değil yanhak istemiş bunu istemeye lüzum yokki ben zaten bana biri gelse erzak yardımı, hediye çeki veririm, bunun muhabbeti bile başlamış artık...
Ben de korktum wala ne zaman basliyoki? 103 gunluk olduİyice gözümü korkuttunuz vallane kadar sürüyormuş bu yahu 4.ay atağını teğet gecebilenler var mı
Allah gonlune gore versin cnm. Nasil oldun ameliyat yaralarin iilesti mi cnm?Ay ben de atanırız inşallah. Atanmasam bile başvurduğum iş yerinde kabul alsam mis gibi olur. Özellikle bir tanesini çok istiyorum.
Ne zman basliyo 4. Ay dolduktan sonra mi?Valla canım 4 ay gerçekten zor ilk oğlumdan biliyom bundada başladı
Gunde 1 kere sagiyorum cnm. Dedigin gibi cocuga yetmemesinden korkuyorum. Sagdikca artar derler ya artarsa ikiye cikaririm ins. Bakici olarak ne yazik ki oyle tanidik.es dost yok cnm keske olsa. Buraya atanarak geldim cevremde hep is arkadaslarimdan. Bakalim ins ii bi insan cikar karsimiza. Aslinda dusununce bakicilar da hakli calisiyo sigorta hakki ama gel gorki o kadar durumum olsa ucretsiz izin alir kendim bakarim cocuguma.kazandigimin hepsini ona vereceksem calismanin ne mantigi var.Bu hızla ikinci çocukta olur valla..
Ama şöyle düşün canım sabah 7den akşam 7ye kadar giderecegi süt ihtiyacı 225 CC... Sabah birde emzirip cikiyorum saat 6 civarı emziriyorum. İşyerinde öğleden sonra sagiyorum, eve gelmeme 1-2 saat kala ki o arada göğüsler biraz toparlansin eve gidince emzirebileyim bütün gece diye ama toparlanmiyor yinede. Normalde hem evde emzirirken hemde evde süt sagmaya kalksam benimde öyle az çıkar ki zaten bu yüzden süt depolayamadim. 90 CC süt sağdan bu sefer evde çocuğu emziremezdim.
Aminn canimm. Yavaş yavaş bakmaya basla canım ancak bulursun. Ama öncelik varsa eş dost akrabalardan paraylada olsa bakabilecek daha iyi olur bence.
Allah yardım etsin canım. Çok şükür annem var, ev kredisi ödüyorum, eşimin iş durumu belirsiz, annemler olmasabakıcı arkadaşımdan asgari ücret+SGK ve yan haklar istemiş yaa. İnanılır gibi değil yanhak istemiş bunu istemeye lüzum yokki ben zaten bana biri gelse erzak yardımı, hediye çeki veririm, bunun muhabbeti bile başlamış artık...
Canım başkentin ek binası var çocuk için bahçeli tarafında. Oraaya gitmiştik. Doktor da proftu. Testler ve muayeneye 800 tl ödedim sanırım. Ama snaa farklı bir test falan yaparlarsa bilemiyorum tabi ne kadar tutar. Başka hastanelere gitsem 2-3 bin öderdim kesin. Bi de randevuyu geçe vermeye çalışırlarsa acil falan diye ısrarcı ol. Bize öyle dediler ısrar edince kabul ettiler niyeyse. Kalabalık falan da yoktu hiç. 2 tane doktor var orda biri prof özlem yılmaz özbek biri doçent burcu kahire köksal. Doçente gidecektim izinli diye profa gittim.Ankaradayim canim Baskentede bi bakayim hemen. Ama yazdiklarina cok katılıyorum. Kan olmadigi surece tolere edebiliyor kabul ediyo doktorlar ve diyet onermiyorlar
Oyle valla kuzu. Ben süt ürünleri oldugunu düşünüyorum onunda diyeti cok zor salamda sucukta bile var süt
Ben 2-2.5 togluk uyku tulumu giydiriyorum, owli bence de ince, olmaz kışınKızlar normalde bebeği owlide yatırıyordum. Kundak olarak kullanmayı bıraktım kolları açıkta uyuyordu. Bu ara ankara aşırı soğuk. Gece 22 derece oluyor ev baya serin oluyor. Ben ince yün yorganla üşüyorum resmen. Bebek de üşüyor gibi geldi bana bugün e bebekten hello baby nin uzun kollu uyku tulumunu aldırdım eşime. Sizlerden kullanan var mı? Kaç derecede içine ne giydiriyorsunuz? Bendeli 1.5 tog. Kalın değil ince. Fotosunu ekledim.
Canım kaç derecede içine neyle giydiriyorsun?Ben 2-2.5 togluk uyku tulumu giydiriyorum, owli bence de ince, olmaz kışın
Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama, ben normalde gündüzün giydiği kıyafetin üstüne giydiriyorum (kısa kollu body ve alt üst penye takım) tulumu. Ev de gece bu aralar 21.5-22 derece geceleri canımCanım kaç derecede içine neyle giydiriyorsun?
Canım biraz fazla değil mi? Terlemiyorsa sorun yok da bana fazla gibi geldi. Ben 1.5 togun içine ince uzun kollu zıbın ve patikli alt düşünüyordum ama korkuyorum sıcak olur diye. Benim de odam 22 derece civarı oluyor.Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama, ben normalde gündüzün giydiği kıyafetin üstüne giydiriyorum (kısa kollu body ve alt üst penye takım) tulumu. Ev de gece bu aralar 21.5-22 derece geceleri canım
Allah gonlune gore versin cnm. Nasil oldun ameliyat yaralarin iilesti mi cnm?
Ben de korktum wala ne zaman basliyoki? 103 gunluk oldu
Tabiiki.önemlimolan senim benim ne istediğim değil ki. Onların ruhları ne kadar kaldırabilecek bebek bakımını bu önemli. Bir de fazladan daralıp daha çok içmeye gidiyor.
Eşim tatilde ya dedim ki bugün ben de tatil yapayım, bir tek emzirme için gelin yanıma olmaz mı diye...
Olur dedi anlaştık.
Tatil dediğimde bir iki tepsi poğaça yapıp buzluğa koysaydım gibi minik amaçlarım vardı.
Sağolsun sabah 7den beri de baktı. Uyudum bile :) ama şu an kim bebek sallıyor, kim içeride horluyor bil bakalım
Kız ameliyat olmasam bizimkinin de farkı yok.
Diyor ne zaman geçecek yaraların. Sal beni geçmeyecek uykumu alırsam o zaman belki geçer dedim
Valla korkmayacak gibi değilİyice gözümü korkuttunuz vallane kadar sürüyormuş bu yahu 4.ay atağını teğet gecebilenler var mı
Yarım gun calısmıyo msn canım?Bu hızla ikinci çocukta olur valla..
Evt canım ya bızımde aynıAtakları 40. Haftadan hesaplayın diyorlar. ama benim ki 3,5 aylıkken başladı dün tam 4 aya girdik. 2 haftadır uykuları çok düzensiz ve bir yeri acıyormuş gibi ağlamaları çok arttı. Bu olumsuzlukların yanı sıra çok hareketlendi, meraklandı, daha fazla gülümsüyor sevdiği bir şey yaptığımızda. Algılarının değiştiğini, büyüdüğünü daha net görüyoruz.
çok güldüm ya
Aynı kafadayım uyumazsam gecmez
Evt canım ya bızımde aynı
37+ da dogdu ama dogum sonrasına gore atakları yasıyo bence
Bızım 105 gunlukken basladı
4 gunde canıma okudu
Ya emzirme danışmanları falan da diyor ki kan olmadığı sürece doktorlar diyet yapmayın diyor ama kakada kan olana kadar çocukların bağırsakları tahrip oluyor, o yüzden kan oluyor diyor. Bi eğitimde dinlemiştim de. O da sıkıntı ya. Kan olana kadar beklesek çocuğa zarar mı veriyor yaniAnkaradayim canim Baskentede bi bakayim hemen. Ama yazdiklarina cok katılıyorum. Kan olmadigi surece tolere edebiliyor kabul ediyo doktorlar ve diyet onermiyorlar
Oyle valla kuzu. Ben süt ürünleri oldugunu düşünüyorum onunda diyeti cok zor salamda sucukta bile var süt
Ya emzirme danışmanları falan da diyor ki kan olmadığı sürece doktorlar diyet yapmayın diyor ama kakada kan olana kadar çocukların bağırsakları tahrip oluyor, o yüzden kan oluyor diyor. Bi eğitimde dinlemiştim de. O da sıkıntı ya. Kan olana kadar beklesek çocuğa zarar mı veriyor yani
Kızlar aranızda korona atlatanlar vardı, bana yardımcı olur musunuz ?
Annem ve babam koronaya yakalamışlar, yeni varyant omicron demişler. Babam iyi ama annemde biraz ağır seyrediyormuş, evdeler şuan.
Yüksek tansiyon hastası annem, ilaç kullanıyor. Bu korona pıhtılaşma yapıyor ya atlattıktan sonra hangi bölüme gitmesi gerekli kontrol için?
Bende de yulaf sikintili. Yulaf yedigimde yuzunde kirmizi benekler oluyorEvet kanı görmeden önce önlem almak gerekiyor. O açıdan doktorlar geç hareket ediyor gibi geliyor bana.GeminiWoman süt ürünleri olduğundan şüphe duyuyorsan 3-4 gün boyunca kes. Salam sosis zaten zorunlu gıda değil ki.
Makarna, pilav, et bi bir beslenme düzeni yaparsın. Ben de süt ürünlerinden şüphelendim diyet yaptım. Süt ürünleri çıkmadı ama çok şükür. Yulaf mış mesele.
Yağ olarak zeytinyağı veya sade yap dediğimiz şeyi kullanabilirsin. Sade yağ laktoz dan arındırılmış oluyor. O açıdan tereyağ lezzetşnden vazgeçmem dersen :)
Gecmis olsun canim.Kızlar aranızda korona atlatanlar vardı, bana yardımcı olur musunuz ?
Annem ve babam koronaya yakalamışlar, yeni varyant omicron demişler. Babam iyi ama annemde biraz ağır seyrediyormuş, evdeler şuan.
Yüksek tansiyon hastası annem, ilaç kullanıyor. Bu korona pıhtılaşma yapıyor ya atlattıktan sonra hangi bölüme gitmesi gerekli kontrol için?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?