- 5 Ekim 2017
- 2.437
- 3.524
- 133
Ankaradayim canim Baskentede bi bakayim hemen. Ama yazdiklarina cok katılıyorum. Kan olmadigi surece tolere edebiliyor kabul ediyo doktorlar ve diyet onermiyorlarCanım diğer mesajlarını da okudum senin, sütünün yetmediğini düşünüyorsun gibi anladım. Neden tek meme emziriyorsun? Ne kadar bol ve sık emzirirsen vücut o kadar süt üretiyor diyorlar. Ben iki memeyi de veriyorum kendi doyunca bırakıyor zaten. Benim göğüslerim çok uzun süre emzirmediğim zamanlar dışında yumuşak hep. Sorun buysa ona aldanma.
selam canım ben de yeşil kaka, mukuslu kaka ve yüzde döküntü şikayetleriyle alerji profuna götürdüm. Sonuç kan aldılar ve alerji yok dediler. Yüzündekiler atopik dermatit mi ne öyle bişeymiş nemlendiriciyle geçti. Mukus ve yeşil kakayı umutsamıyorlar kan yoksa. Kendi takibimizi yapan 2 doktora daha danıştım alerjisi vardır ama kan yoksa sorun yok dediler. Hangi ildesin? Ankaradaysan Başkent Hastanesinin muayene ücretleri uygun baya diğer özel hastanelere göre.
Oyle valla kuzu. Ben süt ürünleri oldugunu düşünüyorum onunda diyeti cok zor salamda sucukta bile var sütBir yap bakalım canım mutlaka farkı anlarsın, ne alerji yapıyor bulursun mutlaka. Dediğin gibi alerji testleri çok pahalı ya güç yetmiyor valla.
Kızlar bebeğiniz sari yesilimsi kaka yapiyor mu yani boyle tam yesil degil ama yesil sari karışık. Ben alerjiden cok supheleniyorum ama ozel alerji muayene ücretleri 1000tl. Böyle bir butcem yok. Devlet hastanesi alerji doktoruna cocuk doktoru konsültasyon atmadan randevu alamiyosun. 31inde randevusu var cok rica edicem. Cunku kakada kan gorene kadar kabul etmiyolarmis alerjiyi
selam canım ben de yeşil kaka, mukuslu kaka ve yüzde döküntü şikayetleriyle alerji profuna götürdüm. Sonuç kan aldılar ve alerji yok dediler. Yüzündekiler atopik dermatit mi ne öyle bişeymiş nemlendiriciyle geçti. Mukus ve yeşil kakayı umutsamıyorlar kan yoksa. Kendi takibimizi yapan 2 doktora daha danıştım alerjisi vardır ama kan yoksa sorun yok dediler. Hangi ildesin? Ankaradaysan Başkent Hastanesinin muayene ücretleri uygun baya diğer özel hastanelere göre.
Aynen canım bizde şuan öyleyiz akşam 11 de uyanan cocuk 3 ten önce uyumadı gündüz uykusu halan şu saate kadar uýumadi emme desen hiç yok . Bunların atakları bitcek sonra yaş sendromlari başlıyo. Valla bilmiyom annelerimiz bizde böyle şeyler yaşadimi
Canim senin kardesin anladigim kadariyla alerjik oldugunu cok belli ediyordu oyle mi? Yani huysuzluk huzursuzluk uykusuzluk uyumama gibi miAlerji ile ilgili kardeşimden dolayı tecrübelerimi anlatmak istiyorum.
Kardeşimin kan tahlilleri de deri testlerinde asla asla çıkmadı alerji. Ama annem 4. Çocuk tecrübesi olduğu için anladı.
Çoğu doktoru ikna edemedi.
Bizim kendi alerji doktorumuz o dönem başka bir ülkede idi görüşmemişti ama devlet hastanesinde bir çocuk doktoru sağolsun annemi anladı. Birlikte deneme yanılma yolu ile gıda alerjisi tesbit edildi.
Pregomin as mama raporu çıkarttı o doktor.
Kendi doktorumuz Türkiye ye dönünce takibe başladı. (tıp fakültesinde prof idi o da.) O da aynı durumu söyledi. Fazla tahlil yapmak çözüm değil. Denemek gerekiyor diye...
Ben de kendi kızımda hep küçük denemeler yaparak gidiyorum.
Mesela yulaf alerjen değil ama mukuslu kakaya ve deri döküntüsüne sebep oldu. Kuruyemiş asla yiyemiyorum.
Yoğurt süt ürünleri yapmıyor çok şükür.
Domatesi biraz fazla yesem oluyor.
Bazen çok basit şeyleri gözden kaçırıyoruz.
Kardeşime meyve, sebze, tavuk, süt ürünleri, zeytin, balık, dana eti vs... Herşey alerji yapıyordu.
Doktorlar kabak, armut, elma bir şey yapmaz dediler. Dilinin ucu değse vücudunda döküntü oluyor karın ağrısı akabinde çok zor tuvalete çıkma yaşıyordu.
Zamanla geçti ama. Şimdi yine hassas olduğu ürünler olsa bile eskisi gibi değil asla.
Eğer şüpheniz varsa tüm gıdaları kesin. Pirinç pilavı gibi hafif bir şeye inin. Sonrasında ek gıda mantığı tek tek dahil edin ürünleri. Kan yok diye bebeğin bağırsağının kanamasını mı bekleyelim yani.. Florasına zarar vermeden çözmek lazım.
Bir de gaz damlası olarak bitkisel içerikli şeyler de maalesef mukusa sebep olabiliyor.
Annenin aşırı gözlemlemesi gereken bir durum.
Canim senin kardesin anladigim kadariyla alerjik oldugunu cok belli ediyordu oyle mi? Yani huysuzluk huzursuzluk uykusuzluk uyumama gibi mi
Ay guldum kiz . Aynisini bende dedim hicmi yan yatırmadın eşim dalga geçiyor düz kafalı diye . Annem ne dese bebekken hiç öyle sana bakmadimki o zman annem vefat etti hep başkaları sana baktı demezmiKız annelerımızın çamasır bulasık yemek mısafırden cocuga bakacak halı kalmamıs bunları fark etmıs olmaları cok zorbazen anneme takılırm anne hıc mı yan yatrmadn kucaga almadın kafamın arkası utulenmış gibi diye
Ya bu da gececek canım Allah’ın izniyle ama bebegı uyutup azcık sessiz oturaym dıyorm oglumun isteklerı onu hallediyorm kızım
Boyle döne döne akşam edıyoruz
Ay doğru valla onların işide zormusAnnem diyor ki ev soğuk, soba yanacak, kova doldurulacak, destek olan anne kayınvalide yok üzerine bir de eziyetleri olurdu, gelen misafir cabası, size de iyi bakayım diye uğraşırdım diye anlatıyor. ablamla çok yakın aramız, 19 yaşında o 21 yaşında ben doğmuşum. 29 yaşında tek idare edemiyorum bir çocuğu ben bu konforda
Ayy bu alerji dipsiz bir kuyu gibi ya. Bende böyle olmasindan korkuyorum iste.Karın ağrısı çöktü. Uykuhiç yoktu, canından et koparıyor gibi ağlardı çok zor günlerdi. Gaz sandık önce, kolik bu çocuk dedi doktorlar. Ben üniversiteye gittiğim için o süreci yakından takip edebildi. Gaz damlaları veriyoruz, doğal içerikli olanlar çok daha fazla ağrı yaptı. Annem bu durum normal değil dedi. Kendisi herşeyi kesti. Önce sebzeleri, sonra meyveleri, sonra süt ürünleri, tavuk vs.... Elde kalan sadece pirinç pilavı ile kuzu eti bir de muz oldu.
Doktora bu verilerle gittiğinde dedi ek gıdaya geçirelim bu çocuğu vs dediler meyve suyu verdirdiler. Bir çay kaşığı armut suyu mahvetti. Sonra aklı başında iyi bir doktor ile çözüldü durum.
Tamda bugun bunu yazmak için gelmiştim canım 2-3 gundur üzerimden dozer gibi gecen 4. Ay atagıysa bunu bızden once yasamıs ama halinden anlayamadıgımız arkadaslarım adına bı kez daha üzüldüm…
Bu nedir ya
Sabaha kadar beşik salladım
Gündüz hep kucakta ve surekli mız mız
İnş cabucak gecer
İyice gözümü korkuttunuz vallaAynen canım bizde şuan öyleyiz akşam 11 de uyanan cocuk 3 ten önce uyumadı gündüz uykusu halan şu saate kadar uýumadi emme desen hiç yok . Bunların atakları bitcek sonra yaş sendromlari başlıyo. Valla bilmiyom annelerimiz bizde böyle şeyler yaşadimi
Ay doğru valla onların işide zormusgene buyutmisler bizi ah ah biz napcaz . Eşime mirildandigimda ya allah aşkına siz napiyisunuz bulaşıcı makina yakıyo çamaşır makina yikiyo çamaşırı makina kurutup hala yoruluyom diyonuz önceden bunlar yoktu onlar ne haldelerdi kim bilir
Ayy bu alerji dipsiz bir kuyu gibi ya. Bende böyle olmasindan korkuyorum iste.
Bir yaş şu an yine bakıcıya bırakılabilir gibi geliyor ama bir yaşına geldiğinde de ay bu çok küçük diyeceğimize eminimYine yaşına kadar getirebilmek bile güzel bir şey. Kayınvalidemlerşn zamanında memurlara 40 gün izin verirler iş sadece. 40'ı çıkar bakıcıya bırakırdım der. Çöyle olunca çocuk bakmayı filan da bilmez doğru düzgün.
Ben de iş başvurusu yaptım kabul olursa eylülde iş başı... Tam bir yaşına girmiş olacak. Annemle kayınvalidem dönüşümlü olarak bakacaklar bir aksilik olmazsa. Ama sonraki seneler için anneleri de o denli yormak istemem. Maddi duruma göre kreş yada bakıcıya verirm.
Bir yaş şu an yine bakıcıya bırakılabilir gibi geliyor ama bir yaşına geldiğinde de ay bu çok küçük diyeceğimize eminimbenim anne ihtimalleri de yok canım çok şanslısın. Mecbur bakıcı olacak işte bakalım inşallah çok düzgün bir insan çıkar karşımıza.
Aynen öyle maddiyat da önemli malesef. Eve ikinci bir maaş girmesi aile bütçesini acayip etkiliyor, yalan yok. Bebeğimin tüm ihtiyaçlarını, eskiden lüks gördüğüm şeyleri rahatça halledebildik ben atandıktan sonra. Ama işte bebek de çok önemli. Geçen gün müdürümü aradım, ben ücretsiz izin almayı düşünüyorum diye. 'Kızım para çok önemli ama evlat daha önemli, yasal hakkını kullan' dedi1 yaş bence de bırakılabilir.
Yapacak çok bir şey yok.
Ben maddi olarak düşünüyorum.
Atamam olmuş olsa ben de mecbur bakıcı bulacaktım.
Ben hep ailelerden uzak yaşamak, kaçmak isterdim. Resmen hamilelik ve doğum sürecinde iki tarafla da aynı şehirde yakın olmanın nimetini yaşıyorum. Kayınvalidemler yürüme mesafesi, annemler arabayla 10 dakika bile değil.
Allah huzursuzluk vermesin de böyle çok iyi oldu.
Aynen öyle maddiyat da önemli malesef. Eve ikinci bir maaş girmesi aile bütçesini acayip etkiliyor, yalan yok. Bebeğimin tüm ihtiyaçlarını, eskiden lüks gördüğüm şeyleri rahatça halledebildik ben atandıktan sonra. Ama işte bebek de çok önemli. Geçen gün müdürümü aradım, ben ücretsiz izin almayı düşünüyorum diye. 'Kızım para çok önemli ama evlat daha önemli, yasal hakkını kullan' dedi
Hakkında hayırlısı olsun ZeynoAy ben de atanırız inşallah. Atanmasam bile başvurduğum iş yerinde kabul alsam mis gibi olur. Özellikle bir tanesini çok istiyorum.
Evet canım öğretmenim.Hakkında hayırlısı olsun Zeynosenin mesleğin neydi , öğretmendin sanırım di mi
Valla canım 4 ay gerçekten zor ilk oğlumdan biliyom bundada başladıİyice gözümü korkuttunuz vallane kadar sürüyormuş bu yahu 4.ay atağını teğet gecebilenler var mı
Sende mi calısıcan allah kolaylık versin çalışanlara ben bu halde zorlaniyorimAynen öyle maddiyat da önemli malesef. Eve ikinci bir maaş girmesi aile bütçesini acayip etkiliyor, yalan yok. Bebeğimin tüm ihtiyaçlarını, eskiden lüks gördüğüm şeyleri rahatça halledebildik ben atandıktan sonra. Ama işte bebek de çok önemli. Geçen gün müdürümü aradım, ben ücretsiz izin almayı düşünüyorum diye. 'Kızım para çok önemli ama evlat daha önemli, yasal hakkını kullan' dedi
Sağlık söz konusuysa bir şey diyemem tabi canım, eşim 40 günü zor bekledi ya her gün usanmadan sorardı bitti mi diyebitse bile dikişlerim iyilesmedi diyordum, yok yok iyilesmistir diyordu yanı düşün
Ama şöyle düşün canım sabah 7den akşam 7ye kadar giderecegi süt ihtiyacı 225 CC... Sabah birde emzirip cikiyorum saat 6 civarı emziriyorum. İşyerinde öğleden sonra sagiyorum, eve gelmeme 1-2 saat kala ki o arada göğüsler biraz toparlansin eve gidince emzirebileyim bütün gece diye ama toparlanmiyor yinede. Normalde hem evde emzirirken hemde evde süt sagmaya kalksam benimde öyle az çıkar ki zaten bu yüzden süt depolayamadim. 90 CC süt sağdan bu sefer evde çocuğu emziremezdim.450nin yarisi 225 de cok ii dgl mi? Masalah cnm ben de mudur izinlerimi vermede sorun cikarmazsa nisanda basliycam. Sut biriktiriyorum ama bi sagimda 90cc cikiyor. Ben mamada vermiyorum kilo alimi da ii. Sen kac cc veriyosun cnm bi supheye dustum simdi
Aminn canimm. Yavaş yavaş bakmaya basla canım ancak bulursun. Ama öncelik varsa eş dost akrabalardan paraylada olsa bakabilecek daha iyi olur bence.Arkadasina da cok uzuldum Allah hepimizin yardimcisi olsun. Ben de bakici bakiyorum yavas yavas ama dusuncesi bile beni cok uzuyor. Aliscaz mecbur ins ii birini bulabilirim
Allah yardım etsin canım. Çok şükür annem var, ev kredisi ödüyorum, eşimin iş durumu belirsiz, annemler olmasaBen ücretsiz izin dilekçemi gönderdim dün 1 yıllık. İstanbul'a taşınacağiz çünkü memurum oraya atandım ve kimsem yok oradabir yaşından sonra mecburen bakıcı olacak bizim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?