2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bende de yulaf sikintili. Yulaf yedigimde yuzunde kirmizi benekler oluyor

Aynı benim de öyle oldu.
Ek gıdada çok temkinli olacağım yulaf konusunda.
Annem yulafın besleyici özelliği çok olduğu için bebeğin bağırsakları kaldırmamış olabilir. Normal buğday ile unla bir değil dedi.
Patlıcan, üzüm, kavun, tahin gibi şeylerde genel olarak bebeklerde o bebeklere sebep olurmuş.

Memurum dedn ama sen nerde çalışıyorsun öğretmen misin kaçırdım ben galiba

Ben 32. Haftada geçirdm

Çinko takviyesi
Venatura lipozomal c vitamini
Venatuda d3k2 vit kullandım. Başka vitaminleri de kullanıyordum şükür hiçbişey hissetmeden atlattım

Covid sonrası enfeksiyon hastalıkları bölüme gittim kan pıhtılaşması başlamıştı.

Bundan 1,5 ay önce annem kovid oldu nefesi daralınca ambulans çağırdı astım hastası. Kandaki oksijen azalınca çağırdı. ambulans gelene kadar kandaki oksijen arttı. sonraki gün gene düştü artmadı. 5 gin hastanede yattı.

Kayınpederim 1 ay önce oldu. 7 gün ateşi düşmedi. 3 saatte bir parol aldı. Kandaki oksijeni düştü alet var bizde baktılar sürekli. İnat etti ciğerimi dinliyorum bişeyim yok dedi. Katır gibi şnatçıdır kendisi. Sonunda sürünerek hastaneye gitti. Yoğun bakımla normal oda arasında zor karar verdiler ucundan normal odaya aldılar. 15 gün yattı yeni çıktı. Bi süre evde oksijen makinasına bağlı kalıcak. Hep inadı yüzüne oldu. Kendisi koah hastası.

Oksijen ölçen aleti al kesinlikle. 95 altına düşünce oksijen hastane gerekiyor.

Korkma artık kovidin tedavisi kolay. İlk başlarda insanlar resmen boşunaaa öldüler. Diren entübe ediyorlardı büyük hata. Stereoid ve kortizonla tedavi ediliyor kolaylıkla artık. Başarı oranı çoook yüksek.
Benim kayınpeder iyileştiyse herkes iyileşir artık.

4 aya 1 hafta var canım bizimki başladı

Canım enfeksiyon hastalıkları diye biliyorum. Muhtemelen iğne verirler

Benimki tek göğsü zor emiyo . Hep gözler fıldır fıldır
Benim de bide ne başı duruyor ne gotu afedersin hiç birsey anlamdim bu cucugumdan
Bir süredir bıraktım ama kilo alımı ne durumda bilmiyorum. Belkide kilo alamadı fazla çünkü
Bende az veriyorum canim sanki almis gibi duruyor senin dediğin gibi sanki birden kilo aldı ya Vala evde tartışırım tabi ne kadar doğru bilemem 600 gram almis sanki bu arada çok geçmiş olsun inşallah birannonce atlatırsın
Kovid olup emziren var mı arkadaslar?
Ben kovit geçirdim canim kirkimda emzirdim sıkıntı olmaz bence
Bende normalde hemen ustune mama veriyordum ama 1 2 haftadir eger sut oldugunu dusunursem mizmizlanmazsa biraz bekliyorum
Ben hemen değil aksam veriyordum yada aç olduğunu düşünürsem canim benim bebeğim değişik bi huy çıkarmıştı böyle emmek istemiyordu emse gelir aslında neysek bu gün düzeldi çok şükür sutt te var sanki şu çok etkiliyor ya günde üç litre içmeye başladım
Benim bebeğim ağlamiyordy canim bende doyuyor diyordum ama bi ara 15 gün çok az kilo aldı ve o ay hemsire kilosunu az buldu mama dedi az az verdim
Bez konousuda kafama takıldı canim benim bu gün üç bez tek ve az cis var iki günde bir falan kaka yapar acaba emiciler mi bağlı ve üç saat falan bensiz bırakırım o arada baya cis var aklımda deli sorular artık deidgin gibi mideye değil galiba açlığı safece öyle mutlu galiba
Maşallah canim benim dört olmasına 10 falan var benimde bebeğim kusuyor ama reflu mu bilmiyorum insallah bol setlerinin olurda şu sıkıntılar biter
Yetmediğini düşünüyorum canım bende tek memeyi surekli ağlayınca bende ikiye çıkardım artık çok emziriyirum aslında ama bebeğim surekli ağzından çıkarıp duruyor etrafı izliyordu bi kacgundr çok şükür bu gün biraz düzeldi süt agzina damalsin istiyor emmek istemiyor anlayacağın benim de öyle ya Vala içimi rahtalatin sağol canim
Biz atalatik canim kaynanamla kayin pederim ağır geçirdi korma insallah geçer kaynamam 15 gün hastanede kaldı ama ne.ilac kulandi bilmiyorum

Tabiki kan olana kadar tahrip oluyor bağırsaklar ve en sonda kaniyor
Cok haklisin canim geniş bir yelpazede başlayıp sırayla açacağım bakalım. İnşallah korktuğum gibi olmaz

Emzirme sıklığını arttırabilirsiniz eğer kilo alımında sıkıntı varsa. Kaç saatte bir emiyor?
Persentilin içindeyse ve sütün varsa mamaya gerek yok. Ama süt yoksa persentilin altında kalıyorsa bol bol emzirip süt üretimini arttırmak ve mama takviyesi de yapmak gerekiyor. Mama miktarını da yine doktorla belirlemekte fayda var.
Süt olduğu halde emmiyorsa mamayı da içmeyecektir. Bazı çocuğun iştahı öyledir.
Süt yetiyor mu kısmında kakalı bezi değil, çişli bezi esas alıyorlar. Henüz biz de başlamadık doktora gidemedik hava şartlarından. ama demir takviyesi başlayacaklar bu aydan sonra o da iştahlarını açar.
Kusma meselesi de her kusma reflü değildir ancak yine kilo alımına, kusma şekline, genzine kaçıp kaçmadığına bakıyorlar. Reflü için de reflü yatağı, yan yatırmak, doktor tavsiyesi ile de reflü maması... Oturup katı gıdaya geçince zaten düzelir bebek reflüsü. Çok kilo kaybı varsa o zaman ilaç veriyorlar.

Tabiki kan olana kadar tahrip oluyor bağırsaklar ve en sonda kaniyor

Cok haklisin canim geniş bir yelpazede başlayıp sırayla açacağım bakalım. İnşallah korktuğum gibi olmaz

İnşallah olmaz.
En azından bir iki hafta kendi yediklerini ve bebeğinin sana dediklerini dinlemek gerekiyor.
Geçen bir uzman yazısında anneler mukusu alerji zannedip herşeyi kesip basit karbonhidrata yöneliyorlar bu şekilde şerbetli tatlı, basit karbonhidrat da mukus yapabiliyormuş. Kaliteli protein yemek gerekiyormuş. Yazıyı kaydetmemişim bulursam paylaşırım.

Sagdikca arttı benimde. Mesela 220 çıktı sonra 250 çıktı. Rabbim veriyordir rızkını diye düşünüyorum. Evet bakicida haklı ama sigorta odenince maaş kısmını biraz makul tutsalar. Eğer çok fiyat cekerlerseki yeni asgari ücretten sebep isteyebilirler senin maaşından fazla geliyorsa vallaha kendin bak.

Yok canim, özel sektördeyim. Sabah 08.30-18.00 çalışıyorum. Süt iznimi toplu kullanacağım onuda cuma gununu ayarladık. Her cuma benim süt iznim artık. sen yarim calisma mi yapıyorsun? 32

Çok sağol canım ama bebekte bugün 20 kere hapsirdi herhalde onada bulastirdik ,(( offff vallaha herşey üst üste.... Bu arada kilo alımları bu aydan itibaren azaliyormus kızlar. Benim ilk kizin defteriyle karşılaştırıyorum şimdiki çocuğumu. Benim ilk kızım 4. Ay kontrole gittiğimde 750 gram almış ve bunu doktor çok iyi bulmuş. Zaten hep öyle derdi doktoru, iyi kilo almış, neyle besliyorsinuz falan diye. Bunu neden yazdım, bende 1 kg ve üzeri beklerken hepimiz gidiptr 600-700 gram almış laflarını duyabiliriz şaşırmayın

Ben ilk çocukta demir ilacı hiç kullanmamistim sonra 6. Ayda falandı sanırım kan tahlili yapıldı demir iyi çıkmıştı luzum görülmedi. Bu çocuğumda doktor 4. Ayda başlarız dedi demire. Doktor farkı var arada tabi. Bende kararsız kaldığım konulardan biri bu canım... Yani demir eksik mi değil mi bilmeden demire başlamak? 6. Ayda ek gıdaya geçtiği dönemde tahlil yaptırıp başlamak mi? Reflü hırıltı yapıyordu kesinlikle veya aşırı beslenme ki bizim bitti çok şükür o durum. Hırıltı kalmadı ama seninde belirttigin gibu iştahsız bizimkide. Meme veriyorum etrafı seyrediyor kafasını çeviriyor sanki şey gibi ya çaktırma teyze salağa yatıyorum der gibi memeyle sorunu var algısı mi çok açık yoksa hepsi mi böyle bu bebislerin

Canım biraz fazla değil mi? Terlemiyorsa sorun yok da bana fazla gibi geldi. Ben 1.5 togun içine ince uzun kollu zıbın ve patikli alt düşünüyordum ama korkuyorum sıcak olur diye. Benim de odam 22 derece civarı oluyor.
Bilmemki canım, terleme olmadı şimdiye kadar. İnşallah fazla giydirmiyorumdur, bir doktora sorayım, sana da söylerim. Günlük kıyafetinden daha ince mi giydiriyorsun gece yatarken?

O hırıltı mahvediyor bizi. Kusuyor, genze kaçıyor ya bu sefer burnu tıkanıyor. İnşallah geçer bir an önce.
Bence tam algılarının açıldığı dönem. Benim kardeşimim algısı çok açıktı gözler fıldır fıldır dönerdi benimkinin önceliği süt babası tarafına çekmiş iştahı öyle etrafa bakma isteği 2.planda.
Demirle ilgili ilk yıl takviye yapılmasını genel olarak tavsiye ediyor doktorlar. Tahlillerde görünenşn dışında depo yapmak gerekirmiş. Ancak d vitamini kadar elzem görmüyorlar tavırlarından anladığım. Kontrole götüremedim çok çok soğuk çıkarmak istemedim. Bakalım doktor bize ne diyecek? Yoğun bakımda kaldığımız süreçte 2 aylıkken doktorumuz ciddi bir demir eksikliği olduğunu söylemişti, özellikte erken doğan bebeklerde çok oluyormuş. İhmal etmemi söylemişti. Basit bir belirti olarak göz beyazları daha maviye çalarmış. Hatta sen içersen çocuğa da geçer 4 aya kadar bol et, vitamin takviyesi yap dedi, benim de hayatımda ilk kez o dönem demirin düşmüştü. Vitamin içemedim ağrı yaptı ama bol et kısmı ile kendiminki yükseldi belki bebikime de faydası olmuştur.

Ah cok sevinirim canım paylasirsan. Nasil davranacagimi bilemiyorum tabii. Ama kizim icin sen sağlıklısı neyse onu yapmak istiyorum. Şüphelerim var. Belirtiler bir denk geliş olabilir. Bakacağım artik

Ah cok sevinirim canım paylasirsan. Nasil davranacagimi bilemiyorum tabii. Ama kizim icin sen sağlıklısı neyse onu yapmak istiyorum. Şüphelerim var. Belirtiler bir denk geliş olabilir. Bakacağım artik

Senin belirtilerin neler?
Bir de günlük beslenme düzeninde neler var?

Bilmemki canım, terleme olmadı şimdiye kadar. İnşallah fazla giydirmiyorumdur, bir doktora sorayım, sana da söylerim. Günlük kıyafetinden daha ince mi giydiriyorsun gece yatarken?
Canım senden cesaret alıp 1.5 tog un içine ince uzun kollu bir çıtçıtlı body ve patikli pantolon giydirdim h terlemedi. Tulumun ayak kısmı patiksiz hafif serin kalmış ayakları ona da üstten kendi çorabımı mı diksem acaba patikli gibi olur
Yok tabiki ince giydirmiyorum günlük kıyafetinden sadece senin tog değeri yüksek olunca öyle dedim. Seninki tulum kolsuz mu?

Evet csnım kolsuz. Patiksizse pantolonu, çorap giydir , ben öyle yapıyorum. Ayakları üşüyünce gazı daha çok oluyor gibi geliyor bana, üşütmemeye çalışıyorum

Çok sağol iyileşiyor. Bir tanesi enfeksiyon kaptı, içeriden gelen tekmeler artık dışarıdan gelince kalan 3 ü iyi. Bir de yemek yemeye başladım ya o kadar büyük nimetmiş ki.
Aman dikkat et cnm kendine. Bebise diyecek bisi yok tabi masalahtan baska. Icerden bitti disardan devam sen yine de dikkat et cnm sen ii olmazsan bebek de olmaz

Çok teşekur ederim öncelikle emzirme sikilgini artirdim zaten hata yarın saate bir yaptim bi ara
Su anda bir saat 40 dk falan emiyor bu sefer ikisini ir veriyorum daha iyi olur sanki
İşte hemsire ez demse ben hep emzkriyordum gerçi şu anda emziriyorum ve yanına bazen mama günde 60cc veriyorum sadece dediğiniz gibi bazen hem memeyi hem mamayi istemiyor onu anlamıyorum bizim çisli bez sayısı az sanki ama doyuyor adım gibi eminim kaka zaten her zamanki .gibiydi ben doktora bu demir takviyesini de bi sorayım dediğiniz gibi ve reflüyüde reflü olduğunu düşünmüyorum aşırı kusmuyor ama yinede kusuyor az az insallah bu sıkıntılarımız biran önce biter
Yok ya bulaşmamıştır insallah normal hapsırmasi bence ben artık kilo alımını saldım canim belki de dediğin gibidir ayda 500 alsin bana yeter bide sağlıklı olsun tamam artık bir kilo çok imkansız sanki

Kızlar 2. doz Covid aşısından sonra ateşlenen oldu mu, ne zaman geçiyor? Yan etkisi az diye Sinovac oldum ama dün geceden beri ateşim 38.5-39 larda Parol aldım 2 kere, ilkinde düşürdü 1-2 saat ama sonra o da etki etmedi.

İstanbul'dayım canım ben , belediyede çalışıyorum , mimarım
Daha evimi taşımadığim için doğum izninde Ankaradaydim işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…