Bende de yulaf sikintili. Yulaf yedigimde yuzunde kirmizi benekler oluyor
Aynen öyle maddiyat da önemli malesef. Eve ikinci bir maaş girmesi aile bütçesini acayip etkiliyor, yalan yok. Bebeğimin tüm ihtiyaçlarını, eskiden lüks gördüğüm şeyleri rahatça halledebildik ben atandıktan sonra. Ama işte bebek de çok önemli. Geçen gün müdürümü aradım, ben ücretsiz izin almayı düşünüyorum diye. 'Kızım para çok önemli ama evlat daha önemli, yasal hakkını kullan' dedi
Kızlar aranızda korona atlatanlar vardı, bana yardımcı olur musunuz ?
Annem ve babam koronaya yakalamışlar, yeni varyant omicron demişler. Babam iyi ama annemde biraz ağır seyrediyormuş, evdeler şuan.
Yüksek tansiyon hastası annem, ilaç kullanıyor. Bu korona pıhtılaşma yapıyor ya atlattıktan sonra hangi bölüme gitmesi gerekli kontrol için?
4 aya 1 hafta var canım bizimki başladıBen de korktum wala ne zaman basliyoki? 103 gunluk oldu
Allah gonlune gore versin cnm. Nasil oldun ameliyat yaralarin iilesti mi cnm?
Ne zman basliyo 4. Ay dolduktan sonra mi?
Gunde 1 kere sagiyorum cnm. Dedigin gibi cocuga yetmemesinden korkuyorum. Sagdikca artar derler ya artarsa ikiye cikaririm ins. Bakici olarak ne yazik ki oyle tanidik.es dost yok cnm keske olsa. Buraya atanarak geldim cevremde hep is arkadaslarimdan. Bakalim ins ii bi insan cikar karsimiza. Aslinda dusununce bakicilar da hakli calisiyo sigorta hakki ama gel gorki o kadar durumum olsa ucretsiz izin alir kendim bakarim cocuguma.kazandigimin hepsini ona vereceksem calismanin ne mantigi var.
Canım enfeksiyon hastalıkları diye biliyorum. Muhtemelen iğne verirlerKızlar aranızda korona atlatanlar vardı, bana yardımcı olur musunuz ?
Annem ve babam koronaya yakalamışlar, yeni varyant omicron demişler. Babam iyi ama annemde biraz ağır seyrediyormuş, evdeler şuan.
Yüksek tansiyon hastası annem, ilaç kullanıyor. Bu korona pıhtılaşma yapıyor ya atlattıktan sonra hangi bölüme gitmesi gerekli kontrol için?
Benim de bide ne başı duruyor ne gotu afedersin hiç birsey anlamdim bu cucugumdanBenimki tek göğsü zor emiyo . Hep gözler fıldır fıldır
Bende az veriyorum canim sanki almis gibi duruyor senin dediğin gibi sanki birden kilo aldı ya Vala evde tartışırım tabi ne kadar doğru bilemem 600 gram almis sankiBir süredir bıraktım ama kilo alımı ne durumda bilmiyorum. Belkide kilo alamadı fazla çünkü
Ben kovit geçirdim canim kirkimda emzirdim sıkıntı olmaz benceKovid olup emziren var mı arkadaslar?
Ben hemen değil aksam veriyordum yada aç olduğunu düşünürsem canim benim bebeğim değişik bi huy çıkarmıştı böyle emmek istemiyordu emse gelir aslında neysek bu gün düzeldi çok şükür sutt te var sanki şu çok etkiliyor ya günde üç litre içmeye başladımBende normalde hemen ustune mama veriyordum ama 1 2 haftadir eger sut oldugunu dusunursem mizmizlanmazsa biraz bekliyorum
Benim bebeğim ağlamiyordy canim bende doyuyor diyordum ama bi ara 15 gün çok az kilo aldı ve o ay hemsire kilosunu az buldu mama dedi az az verdimDoymasa ağlar ki.
Kilo alışına bakmak gerek.
Günde 4-5 dolu bezin olması da önemliymiş. (ebemiz bezin markasına göre de değişir dedi, premium care mesela en fazla 2-3 bez) ortalamaya göre.
Emmese bile memede dursun istiyorsa, sadece midesindeki açlık değil duygusal açlıkları da var çünkü.
4 aylık oldu benim ki. :)
Ben mama takviyesini kendi sağlık sorunlarımdan dolayı sütüm olmuyor aç kalıyordu ondan dolayı veriyordum, bir de reflü var kızımda günde bir öğün bile reflü mama içse kusması azalıyor. Ama en son onu bırakacağım zannettiği için biberonu reddediyor. Bir de sütüm de artmaya başladı ben yemek yiyebilince.
Yetmediğini düşünüyorum canım bende tek memeyi surekli ağlayınca bende ikiye çıkardım artık çok emziriyirum aslında ama bebeğim surekli ağzından çıkarıp duruyor etrafı izliyordu bi kacgundr çok şükür bu gün biraz düzeldi süt agzina damalsin istiyor emmek istemiyor anlayacağınCanım diğer mesajlarını da okudum senin, sütünün yetmediğini düşünüyorsun gibi anladım. Neden tek meme emziriyorsun? Ne kadar bol ve sık emzirirsen vücut o kadar süt üretiyor diyorlar. Ben iki memeyi de veriyorum kendi doyunca bırakıyor zaten. Benim göğüslerim çok uzun süre emzirmediğim zamanlar dışında yumuşak hep. Sorun buysa ona aldanma.
Biz atalatik canim kaynanamla kayin pederim ağır geçirdi korma insallah geçer kaynamam 15 gün hastanede kaldı ama ne.ilac kulandi bilmiyorumKızlar aranızda korona atlatanlar vardı, bana yardımcı olur musunuz ?
Tabiki kan olana kadar tahrip oluyor bağırsaklar ve en sonda kaniyorYa emzirme danışmanları falan da diyor ki kan olmadığı sürece doktorlar diyet yapmayın diyor ama kakada kan olana kadar çocukların bağırsakları tahrip oluyor, o yüzden kan oluyor diyor. Bi eğitimde dinlemiştim de. O da sıkıntı ya. Kan olana kadar beklesek çocuğa zarar mı veriyor yani
Cok haklisin canim geniş bir yelpazede başlayıp sırayla açacağım bakalım. İnşallah korktuğum gibi olmazEvet kanı görmeden önce önlem almak gerekiyor. O açıdan doktorlar geç hareket ediyor gibi geliyor bana.GeminiWoman süt ürünleri olduğundan şüphe duyuyorsan 3-4 gün boyunca kes. Salam sosis zaten zorunlu gıda değil ki.
Makarna, pilav, et bi bir beslenme düzeni yaparsın. Ben de süt ürünlerinden şüphelendim diyet yaptım. Süt ürünleri çıkmadı ama çok şükür. Yulaf mış mesele.
Yağ olarak zeytinyağı veya sade yap dediğimiz şeyi kullanabilirsin. Sade yağ laktoz dan arındırılmış oluyor. O açıdan tereyağ lezzetşnden vazgeçmem dersen :)
Benim bebeğim ağlamiyordy canim bende doyuyor diyordum ama bi ara 15 gün çok az kilo aldı ve o ay hemsire kilosunu az buldu mama dedi az az verdim
Bez konousuda kafama takıldı canim benim bu gün üç bez tek ve az cis var iki günde bir falan kaka yapar acaba emiciler mi bağlı ve üç saat falan bensiz bırakırım o arada baya cis varaklımda deli sorular artık deidgin gibi mideye değil galiba açlığı safece öyle mutlu galiba
Maşallah canim benim dört olmasına 10 falan var benimde bebeğim kusuyor ama reflu mu bilmiyorum insallah bol setlerinin olurda şu sıkıntılar biter
Tabiki kan olana kadar tahrip oluyor bağırsaklar ve en sonda kaniyor
Cok haklisin canim geniş bir yelpazede başlayıp sırayla açacağım bakalım. İnşallah korktuğum gibi olmaz
Sagdikca arttı benimde. Mesela 220 çıktı sonra 250 çıktı. Rabbim veriyordir rızkını diye düşünüyorum. Evet bakicida haklı ama sigorta odenince maaş kısmını biraz makul tutsalar. Eğer çok fiyat cekerlerseki yeni asgari ücretten sebep isteyebilirler senin maaşından fazla geliyorsa vallaha kendin bak.Ben de korktum wala ne zaman basliyoki? 103 gunluk oldu
Allah gonlune gore versin cnm. Nasil oldun ameliyat yaralarin iilesti mi cnm?
Ne zman basliyo 4. Ay dolduktan sonra mi?
Gunde 1 kere sagiyorum cnm. Dedigin gibi cocuga yetmemesinden korkuyorum. Sagdikca artar derler ya artarsa ikiye cikaririm ins. Bakici olarak ne yazik ki oyle tanidik.es dost yok cnm keske olsa. Buraya atanarak geldim cevremde hep is arkadaslarimdan. Bakalim ins ii bi insan cikar karsimiza. Aslinda dusununce bakicilar da hakli calisiyo sigorta hakki ama gel gorki o kadar durumum olsa ucretsiz izin alir kendim bakarim cocuguma.kazandigimin hepsini ona vereceksem calismanin ne mantigi var.
Yok canim, özel sektördeyim. Sabah 08.30-18.00 çalışıyorum. Süt iznimi toplu kullanacağım onuda cuma gununu ayarladık. Her cuma benim süt iznim artık. sen yarim calisma mi yapıyorsun? 32çok güldüm ya
Aynı kafadayım uyumazsam gecmez
Valla korkmayacak gibi değil
Ne yapsam gonlü hos olmuyo
Eger 8. Hafta atagı hafıf gectyse kolay gecebılitr
Bızım o da alektamovitti
Yarım gun calısmıyo msn canım?
Süt izni özellerde olmuyo mu
Saatler cok fazlaymıs ama en azından anne baban bakıyo gonlun ferah olur
Bırde yan hak nedir yaben veremem mesela yan hak ki zaten yarım gün çalısıyrm 8-12.30 arası 1.500 den baslıyo fıyatlar guvenılcek bırısını buluruz inşaAllah
Çok sağol canım ama bebekte bugün 20 kere hapsirdi herhalde onada bulastirdik ,Benim de bide ne başı duruyor ne gotu afedersin hiç birsey anlamdim bu cucugumdan
Bende az veriyorum canim sanki almis gibi duruyor senin dediğin gibi sanki birden kilo aldı ya Vala evde tartışırım tabi ne kadar doğru bilemem 600 gram almis sankibu arada çok geçmiş olsun inşallah birannonce atlatırsın
Ben kovit geçirdim canim kirkimda emzirdim sıkıntı olmaz bence
Ben hemen değil aksam veriyordum yada aç olduğunu düşünürsem canim benim bebeğim değişik bi huy çıkarmıştı böyle emmek istemiyordu emse gelir aslında neysek bu gün düzeldi çok şükür sutt te var sanki şu çok etkiliyor ya günde üç litre içmeye başladım
Benim bebeğim ağlamiyordy canim bende doyuyor diyordum ama bi ara 15 gün çok az kilo aldı ve o ay hemsire kilosunu az buldu mama dedi az az verdim
Bez konousuda kafama takıldı canim benim bu gün üç bez tek ve az cis var iki günde bir falan kaka yapar acaba emiciler mi bağlı ve üç saat falan bensiz bırakırım o arada baya cis varaklımda deli sorular artık deidgin gibi mideye değil galiba açlığı safece öyle mutlu galiba
Maşallah canim benim dört olmasına 10 falan var benimde bebeğim kusuyor ama reflu mu bilmiyorum insallah bol setlerinin olurda şu sıkıntılar biter
Yetmediğini düşünüyorum canım bende tek memeyi surekli ağlayınca bende ikiye çıkardım artık çok emziriyirum aslında ama bebeğim surekli ağzından çıkarıp duruyor etrafı izliyordu bi kacgundr çok şükür bu gün biraz düzeldi süt agzina damalsin istiyor emmek istemiyor anlayacağınbenim de öyle ya Vala içimi rahtalatin sağol canim
Biz atalatik canim kaynanamla kayin pederim ağır geçirdi korma insallah geçer kaynamam 15 gün hastanede kaldı ama ne.ilac kulandi bilmiyorum
Ben ilk çocukta demir ilacı hiç kullanmamistim sonra 6. Ayda falandı sanırım kan tahlili yapıldı demir iyi çıkmıştı luzum görülmedi. Bu çocuğumda doktor 4. Ayda başlarız dedi demire. Doktor farkı var arada tabi. Bende kararsız kaldığım konulardan biri bu canım... Yani demir eksik mi değil mi bilmeden demire başlamak? 6. Ayda ek gıdaya geçtiği dönemde tahlil yaptırıp başlamak mi? Reflü hırıltı yapıyordu kesinlikle veya aşırı beslenme ki bizim bitti çok şükür o durum. Hırıltı kalmadı ama seninde belirttigin gibu iştahsız bizimkide. Meme veriyorum etrafı seyrediyor kafasını çeviriyor sanki şey gibi ya çaktırma teyze salağa yatıyorum der gibi memeyle sorunu varEmzirme sıklığını arttırabilirsiniz eğer kilo alımında sıkıntı varsa. Kaç saatte bir emiyor?
Persentilin içindeyse ve sütün varsa mamaya gerek yok. Ama süt yoksa persentilin altında kalıyorsa bol bol emzirip süt üretimini arttırmak ve mama takviyesi de yapmak gerekiyor. Mama miktarını da yine doktorla belirlemekte fayda var.
Süt olduğu halde emmiyorsa mamayı da içmeyecektir. Bazı çocuğun iştahı öyledir.
Süt yetiyor mu kısmında kakalı bezi değil, çişli bezi esas alıyorlar. Henüz biz de başlamadık doktora gidemedik hava şartlarından. ama demir takviyesi başlayacaklar bu aydan sonra o da iştahlarını açar.
Kusma meselesi de her kusma reflü değildir ancak yine kilo alımına, kusma şekline, genzine kaçıp kaçmadığına bakıyorlar. Reflü için de reflü yatağı, yan yatırmak, doktor tavsiyesi ile de reflü maması... Oturup katı gıdaya geçince zaten düzelir bebek reflüsü. Çok kilo kaybı varsa o zaman ilaç veriyorlar.
Bilmemki canım, terleme olmadı şimdiye kadar. İnşallah fazla giydirmiyorumdur, bir doktora sorayım, sana da söylerim. Günlük kıyafetinden daha ince mi giydiriyorsun gece yatarken?Canım biraz fazla değil mi? Terlemiyorsa sorun yok da bana fazla gibi geldi. Ben 1.5 togun içine ince uzun kollu zıbın ve patikli alt düşünüyordum ama korkuyorum sıcak olur diye. Benim de odam 22 derece civarı oluyor.
Ben ilk çocukta demir ilacı hiç kullanmamistim sonra 6. Ayda falandı sanırım kan tahlili yapıldı demir iyi çıkmıştı luzum görülmedi. Bu çocuğumda doktor 4. Ayda başlarız dedi demire. Doktor farkı var arada tabi. Bende kararsız kaldığım konulardan biri bu canım... Yani demir eksik mi değil mi bilmeden demire başlamak? 6. Ayda ek gıdaya geçtiği dönemde tahlil yaptırıp başlamak mi? Reflü hırıltı yapıyordu kesinlikle veya aşırı beslenme ki bizim bitti çok şükür o durum. Hırıltı kalmadı ama seninde belirttigin gibu iştahsız bizimkide. Meme veriyorum etrafı seyrediyor kafasını çeviriyor sanki şey gibi ya çaktırma teyze salağa yatıyorum der gibi memeyle sorunu varalgısı mi çok açık yoksa hepsi mi böyle bu bebislerin
Ah cok sevinirim canım paylasirsan. Nasil davranacagimi bilemiyorum tabii. Ama kizim icin sen sağlıklısı neyse onu yapmak istiyorum. Şüphelerim var. Belirtiler bir denk geliş olabilir. Bakacağım artikİnşallah olmaz.
En azından bir iki hafta kendi yediklerini ve bebeğinin sana dediklerini dinlemek gerekiyor.
Geçen bir uzman yazısında anneler mukusu alerji zannedip herşeyi kesip basit karbonhidrata yöneliyorlar bu şekilde şerbetli tatlı, basit karbonhidrat da mukus yapabiliyormuş. Kaliteli protein yemek gerekiyormuş. Yazıyı kaydetmemişim bulursam paylaşırım.
Ah cok sevinirim canım paylasirsan. Nasil davranacagimi bilemiyorum tabii. Ama kizim icin sen sağlıklısı neyse onu yapmak istiyorum. Şüphelerim var. Belirtiler bir denk geliş olabilir. Bakacağım artik
Canım senden cesaret alıp 1.5 tog un içine ince uzun kollu bir çıtçıtlı body ve patikli pantolon giydirdim h terlemedi. Tulumun ayak kısmı patiksiz hafif serin kalmış ayakları ona da üstten kendi çorabımı mı diksem acaba patikli gibi olurBilmemki canım, terleme olmadı şimdiye kadar. İnşallah fazla giydirmiyorumdur, bir doktora sorayım, sana da söylerim. Günlük kıyafetinden daha ince mi giydiriyorsun gece yatarken?
Evet csnım kolsuz. Patiksizse pantolonu, çorap giydir , ben öyle yapıyorum. Ayakları üşüyünce gazı daha çok oluyor gibi geliyor bana, üşütmemeye çalışıyorumCanım senden cesaret alıp 1.5 tog un içine ince uzun kollu bir çıtçıtlı body ve patikli pantolon giydirdim h terlemedi. Tulumun ayak kısmı patiksiz hafif serin kalmış ayakları ona da üstten kendi çorabımı mı diksem acaba patikli gibi olur
Yok tabiki ince giydirmiyorum günlük kıyafetinden sadece senin tog değeri yüksek olunca öyle dedim. Seninki tulum kolsuz mu?
Aman dikkat et cnm kendine. Bebise diyecek bisi yok tabi masalahtan baska. Icerden bitti disardan devam sen yine de dikkat et cnm sen ii olmazsan bebek de olmazÇok sağol iyileşiyor. Bir tanesi enfeksiyon kaptı, içeriden gelen tekmeler artık dışarıdan gelincekalan 3 ü iyi. Bir de yemek yemeye başladım ya o kadar büyük nimetmiş ki.
Çok teşekur ederim öncelikleEmzirme sıklığını arttırabilirsiniz eğer kilo alımında sıkıntı varsa. Kaç saatte bir emiyor?
Persentilin içindeyse ve sütün varsa mamaya gerek yok. Ama süt yoksa persentilin altında kalıyorsa bol bol emzirip süt üretimini arttırmak ve mama takviyesi de yapmak gerekiyor. Mama miktarını da yine doktorla belirlemekte fayda var.
Süt olduğu halde emmiyorsa mamayı da içmeyecektir. Bazı çocuğun iştahı öyledir.
Süt yetiyor mu kısmında kakalı bezi değil, çişli bezi esas alıyorlar. Henüz biz de başlamadık doktora gidemedik hava şartlarından. ama demir takviyesi başlayacaklar bu aydan sonra o da iştahlarını açar.
Kusma meselesi de her kusma reflü değildir ancak yine kilo alımına, kusma şekline, genzine kaçıp kaçmadığına bakıyorlar. Reflü için de reflü yatağı, yan yatırmak, doktor tavsiyesi ile de reflü maması... Oturup katı gıdaya geçince zaten düzelir bebek reflüsü. Çok kilo kaybı varsa o zaman ilaç veriyorlar.
Yok ya bulaşmamıştır insallah normal hapsırmasi benceÇok sağol canım ama bebekte bugün 20 kere hapsirdi herhalde onada bulastirdik ,(( offff vallaha herşey üst üste.... Bu arada kilo alımları bu aydan itibaren azaliyormus kızlar. Benim ilk kizin defteriyle karşılaştırıyorum şimdiki çocuğumu. Benim ilk kızım 4. Ay kontrole gittiğimde 750 gram almış ve bunu doktor çok iyi bulmuş. Zaten hep öyle derdi doktoru, iyi kilo almış, neyle besliyorsinuz falan diye. Bunu neden yazdım, bende 1 kg ve üzeri beklerken hepimiz gidiptr 600-700 gram almış laflarını duyabiliriz şaşırmayın
İstanbul'dayım canım ben , belediyede çalışıyorum , mimarımMemurum dedn ama sen nerde çalışıyorsun öğretmen misin kaçırdım ben galiba
Ben 32. Haftada geçirdm
Çinko takviyesi
Venatura lipozomal c vitamini
Venatuda d3k2 vit kullandım. Başka vitaminleri de kullanıyordum şükür hiçbişey hissetmeden atlattım
Covid sonrası enfeksiyon hastalıkları bölüme gittim kan pıhtılaşması başlamıştı.
Bundan 1,5 ay önce annem kovid oldu nefesi daralınca ambulans çağırdı astım hastası. Kandaki oksijen azalınca çağırdı. ambulans gelene kadar kandaki oksijen arttı. sonraki gün gene düştü artmadı. 5 gin hastanede yattı.
Kayınpederim 1 ay önce oldu. 7 gün ateşi düşmedi. 3 saatte bir parol aldı. Kandaki oksijeni düştü alet var bizde baktılar sürekli. İnat etti ciğerimi dinliyorum bişeyim yok dedi. Katır gibi şnatçıdır kendisi. Sonunda sürünerek hastaneye gitti. Yoğun bakımla normal oda arasında zor karar verdiler ucundan normal odaya aldılar. 15 gün yattı yeni çıktı. Bi süre evde oksijen makinasına bağlı kalıcak. Hep inadı yüzüne oldu. Kendisi koah hastası.
Oksijen ölçen aleti al kesinlikle. 95 altına düşünce oksijen hastane gerekiyor.
Korkma artık kovidin tedavisi kolay. İlk başlarda insanlar resmen boşunaaa öldüler. Diren entübe ediyorlardı büyük hata. Stereoid ve kortizonla tedavi ediliyor kolaylıkla artık. Başarı oranı çoook yüksek.
Benim kayınpeder iyileştiyse herkes iyileşir artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?