Aman dikkat et cnm kendine. Bebise diyecek bisi yok tabi masalahtan baska. Icerden bitti disardan devam sen yine de dikkat et cnm sen ii olmazsan bebek de olmaz
Kızlar 2. doz Covid aşısından sonra ateşlenen oldu mu, ne zaman geçiyor? Yan etkisi az diye Sinovac oldum ama dün geceden beri ateşim 38.5-39 lardaParol aldım 2 kere, ilkinde düşürdü 1-2 saat ama sonra o da etki etmedi.
Bende kan gormeden onlem almasi gerekildigi fikrndeyim kuzu. Bizim en en en büyük belirtimiz doğduğu 5.gununden beri hala devam eden burun tıkanıklığı. Doktor bey bunu evdeki abisinin sürekli hasta olmasina bagladi. Çünkü burnu bos bir tıkanıklik değil. Grip gibi dolu dolu. Birde arada çıkan döküntüler ve mukuslu kakamiz var. Tek kulak arkasi egzamali bir de. Ama bizimki boyle bir anda cikip kendiliginden sonuyor. Mesela son bir haftadır mukuslu kaka yok ama yeşilimsi kaka var. Bud acaba dedirtti bana. Ama dedigim gibi günlük yedigim seyler neredeyse hep ayni. Döküntüler bi geliyor kendi kayboluyor. O gun yeni bir sey yememis oluyorum mesela. Bir hassasiyet var eminim. Ama alerji mi tolere edebilir mi ondan emin olamıyorumAlerji için Osman Gönülal'ın kanalında canlı yayın oldu dün onu dinleyebilirsiniz.
Alerji testlerinin doğru sonuçları hangi şartlarda göstermediğini de anlatıyor.
Besin alerjisi ile ilgili deneme yanılma yolunu öneriyor.
Kendi adıma alerji diyetleri ile ilgili kan görmeden deneme yanılma yoluyla neyin dokunduğunu tesbit etmek gerekiyor diye düşünüyorum. Keskin bir diyetten önce hepsini kesip 1-2 hafta içinde toplamda diyet açma gibi yavaş yavaş besinler dahil edilince anlaşılıyor. Anne de yorulmadan çözülür böyle olunca.
Kedilervekitaplar GeminiWoman
Bende kan gormeden onlem almasi gerekildigi fikrndeyim kuzu. Bizim en en en büyük belirtimiz doğduğu 5.gununden beri hala devam eden burun tıkanıklığı. Doktor bey bunu evdeki abisinin sürekli hasta olmasina bagladi. Çünkü burnu bos bir tıkanıklik değil. Grip gibi dolu dolu. Birde arada çıkan döküntüler ve mukuslu kakamiz var. Tek kulak arkasi egzamali bir de. Ama bizimki boyle bir anda cikip kendiliginden sonuyor. Mesela son bir haftadır mukuslu kaka yok ama yeşilimsi kaka var. Bud acaba dedirtti bana. Ama dedigim gibi günlük yedigim seyler neredeyse hep ayni. Döküntüler bi geliyor kendi kayboluyor. O gun yeni bir sey yememis oluyorum mesela. Bir hassasiyet var eminim. Ama alerji mi tolere edebilir mi ondan emin olamıyorum
Anladım kuzu. Bizde reflüye bağlı olsa kusma olurdu doktor bunu farkederdi saniyorum. Yani çok şükür benim kizin cok bir rahatsızlığı yok ama kakasi ve döküntüleri beni cok rahatsiz ediyor üzülüyorumSeninkinde alerji var gibi gerçekten. Ama bu sene o hastalık meselesi de çok haklı.
Odaya da hem sabah hem akşam buhar makinesi açıyorum. Serum fizyolojik ile temizlik yaptıktan sonra xlear damla kullanıyorum. Benimkinde de burnu dolu ama reflü sebepli burnuna kaçıyor bizimde öyle bir sıkıntımız var.
Ben biontech 2.dozdan sonra öyle oldum canım. Bir iki güne geçmişti, ikinci gün daha rahatladım. Gece yatmadan parol içmiştim rahatlarsın diye ama bana da etki etmedi.Kızlar 2. doz Covid aşısından sonra ateşlenen oldu mu, ne zaman geçiyor? Yan etkisi az diye Sinovac oldum ama dün geceden beri ateşim 38.5-39 lardaParol aldım 2 kere, ilkinde düşürdü 1-2 saat ama sonra o da etki etmedi.
Çok sağol canım, hemen izlicem. Benim kızın cildi de çok hassas. Bu aralarda yanakları kızarıyor ama ya çok öptüğüm için ya da birşey dokunuyor ,Alerji için Osman Gönülal'ın kanalında canlı yayın oldu dün onu dinleyebilirsiniz.
Alerji testlerinin doğru sonuçları hangi şartlarda göstermediğini de anlatıyor.
Besin alerjisi ile ilgili deneme yanılma yolunu öneriyor.
Kendi adıma alerji diyetleri ile ilgili kan görmeden deneme yanılma yoluyla neyin dokunduğunu tesbit etmek gerekiyor diye düşünüyorum. Keskin bir diyetten önce hepsini kesip 1-2 hafta içinde toplamda diyet açma gibi yavaş yavaş besinler dahil edilince anlaşılıyor. Anne de yorulmadan çözülür böyle olunca.
Kedilervekitaplar GeminiWoman
Tansiyonunu takip eden doktoru varsa onunla hemen iletişime geçsin. Muhtemelen kan sulandırıcı iğne yada bir ilaç başlatır. C vitamini ve d vitamini takviyesi veriyorlar, duruma göre antibiyotik tedavi verdikleri de oluyor.
Bulundukları şehirde pandemi hastanesi var mı bilmiyorum ama bizim burada bir kaç hastane pandemi için özel ayrıldı 7/24 covid polikliniği açık ve çok ilgililer.
Bitkisel tavsiyeler vereyim ama tansiyon yada kronik rahatsızlıkları için etkilerini değerlendirmek gerekiyor.
Harnup özü
Andız özü
Zencefil
Udi hindi tozu ve yağı
Hakiki bal
Soğan sarımsak kemik suyu
Ve başka hiç bir ağrı kesici değil net parol.
Ben hamilelikte geçirmiştim ya hiç bir şey yiyip içemedim ağızdan vitamin alamadık.. sağlık kabininden eve çağırdık serum yaptılar hep. Vitamin takviyesi ağrı kesici vs...
Gecmis olsun canim.
Kardiyoloji olabilir ama cokk emin degilim.
Dahiliye ye de giden var ama damar la alakali oldugu icin kardiyoliji olmasi gerek sanirim.
Sikintili bir surec ben gecirmedim esim gecirdi
d vit ampul kullandi.
Nac 600 kullandi balgam sokturucu
Birde youplus miydi cinko c vitamini efervesan tablet.
Takipli doktoruna danissa o daha iyi olabilir kan sulandirici konusunu.
Memurum dedn ama sen nerde çalışıyorsun öğretmen misin kaçırdım ben galiba
Ben 32. Haftada geçirdm
Çinko takviyesi
Venatura lipozomal c vitamini
Venatuda d3k2 vit kullandım. Başka vitaminleri de kullanıyordum şükür hiçbişey hissetmeden atlattım
Covid sonrası enfeksiyon hastalıkları bölüme gittim kan pıhtılaşması başlamıştı.
Bundan 1,5 ay önce annem kovid oldu nefesi daralınca ambulans çağırdı astım hastası. Kandaki oksijen azalınca çağırdı. ambulans gelene kadar kandaki oksijen arttı. sonraki gün gene düştü artmadı. 5 gin hastanede yattı.
Kayınpederim 1 ay önce oldu. 7 gün ateşi düşmedi. 3 saatte bir parol aldı. Kandaki oksijeni düştü alet var bizde baktılar sürekli. İnat etti ciğerimi dinliyorum bişeyim yok dedi. Katır gibi şnatçıdır kendisi. Sonunda sürünerek hastaneye gitti. Yoğun bakımla normal oda arasında zor karar verdiler ucundan normal odaya aldılar. 15 gün yattı yeni çıktı. Bi süre evde oksijen makinasına bağlı kalıcak. Hep inadı yüzüne oldu. Kendisi koah hastası.
Oksijen ölçen aleti al kesinlikle. 95 altına düşünce oksijen hastane gerekiyor.
Korkma artık kovidin tedavisi kolay. İlk başlarda insanlar resmen boşunaaa öldüler. Diren entübe ediyorlardı büyük hata. Stereoid ve kortizonla tedavi ediliyor kolaylıkla artık. Başarı oranı çoook yüksek.
Benim kayınpeder iyileştiyse herkes iyileşir artık.
Canım enfeksiyon hastalıkları diye biliyorum. Muhtemelen iğne verirler
Çok teşekkür ederim kızlar, çok sağolun.Benim de bide ne başı duruyor ne gotu afedersin hiç birsey anlamdim bu cucugumdan
Bende az veriyorum canim sanki almis gibi duruyor senin dediğin gibi sanki birden kilo aldı ya Vala evde tartışırım tabi ne kadar doğru bilemem 600 gram almis sankibu arada çok geçmiş olsun inşallah birannonce atlatırsın
Ben kovit geçirdim canim kirkimda emzirdim sıkıntı olmaz bence
Ben hemen değil aksam veriyordum yada aç olduğunu düşünürsem canim benim bebeğim değişik bi huy çıkarmıştı böyle emmek istemiyordu emse gelir aslında neysek bu gün düzeldi çok şükür sutt te var sanki şu çok etkiliyor ya günde üç litre içmeye başladım
Benim bebeğim ağlamiyordy canim bende doyuyor diyordum ama bi ara 15 gün çok az kilo aldı ve o ay hemsire kilosunu az buldu mama dedi az az verdim
Bez konousuda kafama takıldı canim benim bu gün üç bez tek ve az cis var iki günde bir falan kaka yapar acaba emiciler mi bağlı ve üç saat falan bensiz bırakırım o arada baya cis varaklımda deli sorular artık deidgin gibi mideye değil galiba açlığı safece öyle mutlu galiba
Maşallah canim benim dört olmasına 10 falan var benimde bebeğim kusuyor ama reflu mu bilmiyorum insallah bol setlerinin olurda şu sıkıntılar biter
Yetmediğini düşünüyorum canım bende tek memeyi surekli ağlayınca bende ikiye çıkardım artık çok emziriyirum aslında ama bebeğim surekli ağzından çıkarıp duruyor etrafı izliyordu bi kacgundr çok şükür bu gün biraz düzeldi süt agzina damalsin istiyor emmek istemiyor anlayacağınbenim de öyle ya Vala içimi rahtalatin sağol canim
Biz atalatik canim kaynanamla kayin pederim ağır geçirdi korma insallah geçer kaynamam 15 gün hastanede kaldı ama ne.ilac kulandi bilmiyorum
Ben asinin ertesi gunu ateslendim heryerim.agriyodu. biraz uyudum bi tane de parol ictim atesim dustu. Sonraki gune hicbiseyim kalmamisti. Sen nasil oldun biraz dha ii misinKızlar 2. doz Covid aşısından sonra ateşlenen oldu mu, ne zaman geçiyor? Yan etkisi az diye Sinovac oldum ama dün geceden beri ateşim 38.5-39 lardaParol aldım 2 kere, ilkinde düşürdü 1-2 saat ama sonra o da etki etmedi.
Oh oh cok sukur cnm. Masalah ii basediyosun cnmÖyle ya yemek yemeye başlamak moral olarak bile toparladı daha çok umutluyum artık. Atak dönemini o halsizlikle geçiremezmişim. Ameliyata rağmen daha dinç hissediyorum çok şükür.
Ben hala aynıyım canım, ateşim düşmüyor.Ben asinin ertesi gunu ateslendim heryerim.agriyodu. biraz uyudum bi tane de parol ictim atesim dustu. Sonraki gune hicbiseyim kalmamisti. Sen nasil oldun biraz dha ii misin
Oh oh cok sukur cnm. Masalah ii basediyosun cnm
Canım elleriyle salyasını sürüyorsa ondan da olur, benimkinin yanakları da kuru ve pancar gibi oldu bu aralar. Adam iki elini birden ağzına sokmaya çalışıyor. Elleri kokuyor hatta ekşi ekşi bu yüzden, ellerini yıkayıp duruyoruz kokmasın diye. Mustela’nın yüz için olan stickini aldım ama pek fark etmedi. Anne sütü sürüyorum artık ara ara, bir de yanaklarını temiz tutmaya çalışıyorum ben.Çok sağol canım, hemen izlicem. Benim kızın cildi de çok hassas. Bu aralarda yanakları kızarıyor ama ya çok öptüğüm için ya da birşey dokunuyor ,
zeynones simdi cai yayini izliyorum. Alerji doktoru diyeti asla kafaniza gore yapmayin yazarak ve uzman destegi alarak yapin diyor. Alerjidede ilk aradiklari ve en onemli.belirti huzursuzlukmus. Valla cok aydınlatıcı oldu sagol izle dedigin icin
Çok sağol canım, hemen izlicem. Benim kızın cildi de çok hassas. Bu aralarda yanakları kızarıyor ama ya çok öptüğüm için ya da birşey dokunuyor ,
Canım elleriyle salyasını sürüyorsa ondan da olur, benimkinin yanakları da kuru ve pancar gibi oldu bu aralar. Adam iki elini birden ağzına sokmaya çalışıyor. Elleri kokuyor hatta ekşi ekşi bu yüzden, ellerini yıkayıp duruyoruz kokmasın diye. Mustela’nın yüz için olan stickini aldım ama pek fark etmedi. Anne sütü sürüyorum artık ara ara, bir de yanaklarını temiz tutmaya çalışıyorum ben.
İnşallah kuzu. Sonuna kadar dinledim ve sonunda bir anne benim durumumun aynisini sormus. Doktorda cok fazla huzursuzluk agir egzama yoksa. 4.aydan sonra tamamen gelismeye başlayan bağırsaklar için suanlik diyet onermem ama buyumeye ragmen bir azalma yoksa ozaman bir diyet denenebilir dedi. Bakalim bizim gidecegimiz doktor ne diyecekNe demek canım keşke faydamız olsun birbirimize.
Ben açıkçası çok zor bir alerji sürecini evimizde geçirince nasıl yapmam gerektiğini bilip uyguladım nihayetinde hangi ürün olduğunu da buldum.
İnşallah senin bebişinin de durumu en kısa zamanda çözülür.
Evde bir ton mustela ürünü var, hediye geldi ama hiç kullanmadım bende de doğal bir ürün var hem pişik hem vücut nemlendirici olarak kullanıyorum. İçinde hindistan cevizi ve bir takım yağlar var. Şimdiye kadar nerdeyse hiç pişik olmadı diyebilirim, hafif kızarıklık olduğunda da sürdüm birkaç saate geçti. Sanırım hindistan cevizi iyi geliyorYa mustelayı ben niye sevemedim bilmiyorum. Benim kızımda da o yüz sticki farketmedi. Hastanede yatarken hemşire bepanthol sürdü o da olmadı.
Hiç beklemezdim farmasinin bebek losyonu vardı, alırken de bebek için bile almamıştım. Temizlik malzemesi alırken paketin içinde bedava geliyordu. O çok iyi geldi. Kızarıklığı birden alıyor.
Krem yerine genelde hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama yüzüne o da güzel oldu.
Canım bize doktor bioderme alın dedi o kadar iyi geldimi şükürYa mustelayı ben niye sevemedim bilmiyorum. Benim kızımda da o yüz sticki farketmedi. Hastanede yatarken hemşire bepanthol sürdü o da olmadı.
Hiç beklemezdim farmasinin bebek losyonu vardı, alırken de bebek için bile almamıştım. Temizlik malzemesi alırken paketin içinde bedava geliyordu. O çok iyi geldi. Kızarıklığı birden alıyor.
Krem yerine genelde hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama yüzüne o da güzel oldu.
Canım ben seninkinin kolsuz olduğunu bilmiyordum. Benim tulum uzun kollu çünkü. Ayağına çorap üstü patik giydirince iyi olduEvet csnım kolsuz. Patiksizse pantolonu, çorap giydir , ben öyle yapıyorum. Ayakları üşüyünce gazı daha çok oluyor gibi geliyor bana, üşütmemeye çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?