- 30 Kasım 2013
- 966
- 1.749
- 113
Yerim ben onuBenim bebis bugun bilincli tukurmeye basladi
Kızlar benim morelmanlar sıfır ilk önce söylim kayinvalideleriniz bebeğe hediye aldımı. Zira bizimki eli boş geldi açık açıkta dedi hiç bir şey almadım diye durumuda iyi gayet baya morelim bozuldu ilk cocuktada aynı şeyi yaptı bunda dedim belki yapmaz aynı şeylere tekrar devam etti ya benmi çok iyiyim anlamiyom yada çokmu dışardan saf duruyorum . Eşime sinirlendim şunlara çok değer verme bize çocuklara nasıl değer verdiklerini gördün diğer torunları için ölüyo görseniz sadece bize karşı böyle.
Canım benım bebeğime sadece annem ve kız kardesım bı kac kıyafet aldı o kadar
İlk zamanlar bı şoka girdim diğer kardesımın(abım)kızı var ona hem çeyrek almıs hemde küpe almıstm bıleklıği annemler aldı dıye küpede karar kılmıstık ki 6 yasında her sene ayrı buyuk bı hedıye aldık helalı hoş olsn ama yanı ınsan bı hedıye getrmez mı? Acaba dıyorm akıllarına mı gelmıyoıyı dusunmek lazım
Ki @bir_fincan_kahve nınde dediği gibi Allah muhtac etmesin
Çok şükür evlatlarımıza ihtıyaclarını alacak gucumuz varsaglıklı olsunlarda kuzularımız gerisini takmamaya karar verdım ama alırlarsa da hayr demem
Kv-kp sadece görüntülü konusmada gördüler bız bebek kucuk dıye gıdemedık onlar gelmedıleronun için eşimin tarafından ne gelır bılmıyorm
+1Kızlar eşiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ben bir çiçek dahi görmedim de.
Orkide almıştı kuruttum , becerikli benKızlar eşiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ben bir çiçek dahi görmedim de.
Evet canim etrafi inceliyor ve hali sehpa koltuk cocuk tepelere bakip bapcak kihakli olarak
Kızlar eşiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ben bir çiçek dahi görmedim de.
Kızlar benim morelmanlar sıfır ilk önce söylim kayinvalideleriniz bebeğe hediye aldımı. Zira bizimki eli boş geldi açık açıkta dedi hiç bir şey almadım diye durumuda iyi gayet baya morelim bozuldu ilk cocuktada aynı şeyi yaptı bunda dedim belki yapmaz aynı şeylere tekrar devam etti ya benmi çok iyiyim anlamiyom yada çokmu dışardan saf duruyorum . Eşime sinirlendim şunlara çok değer verme bize çocuklara nasıl değer verdiklerini gördün diğer torunları için ölüyo görseniz sadece bize karşı böyle.
Benimki de daha bir çorap almadı canım üzülme. Sorsan milletin yanında ölüyor torunu için. Herşeyi alıyor, getiriyor lafta ama bişey görmedik daha. Kendi annem babam hergün görmek istiyor çocuğu, onların aklına dahi gelmiyor. Kendi kızının çocuklarına kaç milyarlık elbise aldığını anlatıp duruyordu benim çocuğum daha çöp bile görmediKızlar benim morelmanlar sıfır ilk önce söylim kayinvalideleriniz bebeğe hediye aldımı. Zira bizimki eli boş geldi açık açıkta dedi hiç bir şey almadım diye durumuda iyi gayet baya morelim bozuldu ilk cocuktada aynı şeyi yaptı bunda dedim belki yapmaz aynı şeylere tekrar devam etti ya benmi çok iyiyim anlamiyom yada çokmu dışardan saf duruyorum . Eşime sinirlendim şunlara çok değer verme bize çocuklara nasıl değer verdiklerini gördün diğer torunları için ölüyo görseniz sadece bize karşı böyle.
Aynı benimki ya hahah benim eşim de hamileyken robot süpürge aldık , doğum hediyesi olsun dedi. Bil bakalım işin ilginç yanı ne ? Süpürge taksitlerini benim maaş kartımdan ödedikYok almadı.
Zor zamanlar geçirdik aklıma bile gelmedi.
Ama hamilelikte doğum hediyesin say deyip robot süpürge almıştı, aslında kendine aldı onu da. Evi süpürmek ona kaldığı için hamilelik boyu.
Bence hediyeden ziyade o dönemki tavırları önemli idi. O dönem de gerçekten yanımda olduğunu hep hissettirdi hediye gözüme gelmedi.
Biz o sıra taşınmıştık, maddi olarak pek iyi değildik. Altında incide gözüm yok ama bi çiçek alsa bile çok mutlu olurdum.Kızlar eşiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ben bir çiçek dahi görmedim de.
Kız benimki bana bilezik alıyordu, kınada avucuma yarım altın koyuyordu. Doğumda bana kolye yaptıracaktı. Hamileyken bana tulum alıyordu, hamilelik elbisesi alıyordu. Kızıma bin TL'lik kıyafet alacaktı. Hiç biri yokAy boşver almazsa almasınlar.
Herkes kendine yakışanı yapar.
Benim kayınvalidem de şöyle hediye alacağım sana böyle alacağım dedi, güya bana bileklik alacaktı. Yok.
Oğullarına para, altın verdiler ama kredi kartını ödesin diye. Bir kaç parça kıyafet aldılar bir de. Ama bahsettiği şekilde bir alışverişe çıkmadı hala 4 ay oldu. Güya doğumdan önce çıkacaktı.
Aslında yapıp yapmaması değil ama yapmış gibi sürekli söylemesi, doğumdan önce sürekli bana bileklik alacağım doğuma sana deyip almaması düğünde de set alacaktı. Hiç birini görmedik.
Yoksa hiç destek olmadılar diyemem.
Sen de bunu yapmadılar diye tavır yapma ama kendini de ezdirme hiç.
Canım benim kız bazen sallamadan uyuyor. Bizim yatağımıza yatırıyorum, bende yanına uzanıyorum. Birde pişpiş sesi açıyorum. Emzik ağzında, parmağımı tutarak uykuya dalıyor çoğu zaman. Ama yarım saatte uyandığı için geri yatakta sallamadan uykuya döndürmek çok zor oluyor. Bazende uyku saatini kaçırınca sallamadan uyumuyor. O zamanlarda sallamadan uyutucam diye zorlamıyorum sallıyorum mecbur . Son birkaç gündür beşiğinde yatırmaya başladım tekrar. Dönmeye başladı çünkü. Yanlarına yastık koysamda ne olur ne olmaz güvenli olsun istedim. Bazen memede uyuyor beşiğe bırakınca uyanıyor. İki üç kez sallıyorum beşiği dalıyor geri uykuya. Bazen uykulu bırakıyorum ben sallıyorum. Yarı destekli yarı desteksiz uyumaya çalışıyor. Dün mesela diş krizi tuttu ağlaya ağlaya salladım zor uyudu. Bi düzende ilerleyemedik yani. Çok kafama takıyordum ben desteksiz uyusun diye ama daha rahatım bu ara. Destekli desteksiz farketmez, uyusun da yeterki. Bu aralar tek isteğim o.Ayy ne güzel maşallah.
Benimki oyuncaklara bakıyor ama eline alıp götürmeyi henüz beceremiyor.
Çok komik geliyor ya bir şeyi öğrenmek için bu denli çabalaması.
Dişi kaşınıyor ah becerebilse işi baya kolaylaşacak kaşıyamadıkça deliriyor.
Nasıl uyutuyorsun ya ben çok zorlanıyorum sallanmaya alıştığı için çok üzülüyorum. Değiştirmek istiyorum.
Bu şekilde yatırıyorum canım, bayağı duruyor böyle. Yorulunca mızırdanıyor alıyorum bende.Nasıl koyuyorsun canım emzirme yastığına?
Boşver böylesi daha iyi. Benim eşim de tüm düğünü kendi yaptı , bilezikleri de annesigil almış gibi taktı düğünde falanKız benimki bana bilezik alıyordu, kınada avucuma yarım altın koyuyordu. Doğumda bana kolye yaptıracaktı. Hamileyken bana tulum alıyordu, hamilelik elbisesi alıyordu. Kızıma bin TL'lik kıyafet alacaktı. Hiç biri yokşimdi görümcem evlenecek ya, ona alınan çeyizlerin haddi hesabı yok. Taksitle alıyorlar ama alıyorlar sonuçta. Garibim eşim de tüm herşeyi tek başına yaptı, bir kuruş yardımlarını görmedi. Bana da diyor ki e sende bilezik istemedin, isteseydin. Senin cebinden çıkacak olsaydı isterdim diyince susuyor. Bana bide damadını övüp duruyor tek başına bir sürü şey aldı diye. Oğlunda öyle yaptı, sen her yerde düğün ettim diyorsun deyince dönüp oğlunu övmeye başlıyor milletin yanında herşeyi alıyorlar ama tek başına kalınca elini cebine atan yok.
Tulumunu yesinler onunCanım benim kız bazen sallamadan uyuyor. Bizim yatağımıza yatırıyorum, bende yanına uzanıyorum. Birde pişpiş sesi açıyorum. Emzik ağzında, parmağımı tutarak uykuya dalıyor çoğu zaman. Ama yarım saatte uyandığı için geri yatakta sallamadan uykuya döndürmek çok zor oluyor. Bazende uyku saatini kaçırınca sallamadan uyumuyor. O zamanlarda sallamadan uyutucam diye zorlamıyorum sallıyorum mecbur . Son birkaç gündür beşiğinde yatırmaya başladım tekrar. Dönmeye başladı çünkü. Yanlarına yastık koysamda ne olur ne olmaz güvenli olsun istedim. Bazen memede uyuyor beşiğe bırakınca uyanıyor. İki üç kez sallıyorum beşiği dalıyor geri uykuya. Bazen uykulu bırakıyorum ben sallıyorum. Yarı destekli yarı desteksiz uyumaya çalışıyor. Dün mesela diş krizi tuttu ağlaya ağlaya salladım zor uyudu. Bi düzende ilerleyemedik yani. Çok kafama takıyordum ben desteksiz uyusun diye ama daha rahatım bu ara. Destekli desteksiz farketmez, uyusun da yeterki. Bu aralar tek isteğim o.
Bu şekilde yatırıyorum canım, bayağı duruyor böyle. Yorulunca mızırdanıyor alıyorum bende.
Benim kayınvalidem yüzüme karşı boşver kızım herşeyini aldık çocuğun zaten daha büyüyene kadar birşey alma dedi, şok geçirdimBoşver böylesi daha iyi. Benim eşim de tüm düğünü kendi yaptı , bilezikleri de annesigil almış gibi taktı düğünde falanhalbuki her şeyi kendi yaptı. Geçen de kayınbabam diyor ki çocuk çok küçük, işe falan başlayayım deme, gerekirse istifa et, ben size bakarım Allah'ım ya. Şimdiye kadar nelerini gördüysem de onlara güvenip istifa edeceksem. Gerçekten komik
Gaffur pijaması diye gülüyor herkes kızıma görünceTulumunu yesinler onun
Seninki de değişik bir modelmisBenim kayınvalidem yüzüme karşı boşver kızım herşeyini aldık çocuğun zaten daha büyüyene kadar birşey alma dedi, şok geçirdim
Bizde mecbur ailesi takmış gibi yaptık napalım, başka türlüsü olmuyor çünkü. Maddi durumları olmaz anlarım ama sana yapılmayan başkasına yapılınca niye diye merak ediyor insan.
Aman aman bunlara güvenip yola çıkılmaz canım, en iyisi kendi kendini geçindirmek vallaüç gün bakarlar dördüncü gün işi bırakmasaydın bize güvenip derler
Ya çok değişikler annemler kız kardeşimler hep taktılar ama bu kayınvalide tam fena ya geliyon 1 ay yanımda kaliyon insan gelinine bebeğine günlünu hoş etmek için. Valla sinirimi eşimden çıkartasım geliyo onun yüzünden hep böyleler çok fazla yüz veriyo böyle yaptığını bile bile hala ölüyo onlar için. Onlar başkasına ölüyo sende onlar için ölüyorsun dedim bizi bu kadar düşürme dedimCanım benım bebeğime sadece annem ve kız kardesım bı kac kıyafet aldı o kadar
İlk zamanlar bı şoka girdim diğer kardesımın(abım)kızı var ona hem çeyrek almıs hemde küpe almıstm bıleklıği annemler aldı dıye küpede karar kılmıstık ki 6 yasında her sene ayrı buyuk bı hedıye aldık helalı hoş olsn ama yanı ınsan bı hedıye getrmez mı? Acaba dıyorm akıllarına mı gelmıyoıyı dusunmek lazım
Ki @bir_fincan_kahve nınde dediği gibi Allah muhtac etmesin
Çok şükür evlatlarımıza ihtıyaclarını alacak gucumuz varsaglıklı olsunlarda kuzularımız gerisini takmamaya karar verdım ama alırlarsa da hayr demem
Kv-kp sadece görüntülü konusmada gördüler bız bebek kucuk dıye gıdemedık onlar gelmedıleronun için eşimin tarafından ne gelır bılmıyorm
Ya eşimde diyo boşver allahım bide benden hergun kahve bekliyor gelde deli olma sanki çok iyi bir kayinvalideymis gibi keyif yapiyoİkiniz de çok haklısınız kızmakta. Ben bana gelen hediyeye en az o kadarla karşılık vermeye çalışırım. Bir babaanne maddi durumu kötü olmadığı halde torununa nasıl bişey almaz anlamadım. Siz de nasıl davranıyorlarsa öyle karşılık verin. Benim şahsen görmezden gelebileceğim birşey değil.
Ay canım inan sanki benin kayınvalidemi anlattın. Allah bunları ıslah etsin . Bunlar bizim yanımıza gelip yüzumuze bakabiliyorsa bizim ne kadar iyi oldugumuzdandirBenimki de daha bir çorap almadı canım üzülme. Sorsan milletin yanında ölüyor torunu için. Herşeyi alıyor, getiriyor lafta ama bişey görmedik daha. Kendi annem babam hergün görmek istiyor çocuğu, onların aklına dahi gelmiyor. Kendi kızının çocuklarına kaç milyarlık elbise aldığını anlatıp duruyordu benim çocuğum daha çöp bile görmedifırsat olsun yüzüne vurucam valla. Milletin yanınfa şunu bunu alcam diyor hava atıyor benim çocuğum üzerinden. Sende takılma boşver. Herkes kendini belli ediyor işte böyle.
Iki dogumdada bile zırnık bile almadi halbuki 9 ay boyunca dedim doğumda çiçek al diyeKızlar eşiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ben bir çiçek dahi görmedim de.
Senin zibinini sevsinler tipsiz şey maşallahCanım benim kız bazen sallamadan uyuyor. Bizim yatağımıza yatırıyorum, bende yanına uzanıyorum. Birde pişpiş sesi açıyorum. Emzik ağzında, parmağımı tutarak uykuya dalıyor çoğu zaman. Ama yarım saatte uyandığı için geri yatakta sallamadan uykuya döndürmek çok zor oluyor. Bazende uyku saatini kaçırınca sallamadan uyumuyor. O zamanlarda sallamadan uyutucam diye zorlamıyorum sallıyorum mecbur . Son birkaç gündür beşiğinde yatırmaya başladım tekrar. Dönmeye başladı çünkü. Yanlarına yastık koysamda ne olur ne olmaz güvenli olsun istedim. Bazen memede uyuyor beşiğe bırakınca uyanıyor. İki üç kez sallıyorum beşiği dalıyor geri uykuya. Bazen uykulu bırakıyorum ben sallıyorum. Yarı destekli yarı desteksiz uyumaya çalışıyor. Dün mesela diş krizi tuttu ağlaya ağlaya salladım zor uyudu. Bi düzende ilerleyemedik yani. Çok kafama takıyordum ben desteksiz uyusun diye ama daha rahatım bu ara. Destekli desteksiz farketmez, uyusun da yeterki. Bu aralar tek isteğim o.
Bu şekilde yatırıyorum canım, bayağı duruyor böyle. Yorulunca mızırdanıyor alıyorum bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?