2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Benim bebis bugun bilincli tukurmeye basladi
Yerim ben onu

Sen yemek yapıp hazırlıklar yapıp kendini harap etmeye devam et

Babam sağolsun reşattan bileklik yaptırdı. Kız kardeşlerim annemle birlikte pırlanta yüzük aldı. Kayınvalidemler bebeğe çeyrek takıp bana küpe aldılar. Eşimden çiçek bile görmedim. Almasını istedğimi söylediğim halde hala almadı
Kızlar eşiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ben bir çiçek dahi görmedim de.
+1

Yok almadı.
Zor zamanlar geçirdik aklıma bile gelmedi.
Ama hamilelikte doğum hediyesin say deyip robot süpürge almıştı, aslında kendine aldı onu da. Evi süpürmek ona kaldığı için hamilelik boyu.
Bence hediyeden ziyade o dönemki tavırları önemli idi. O dönem de gerçekten yanımda olduğunu hep hissettirdi hediye gözüme gelmedi.

Son düzenleme:

Ay boşver almazsa almasınlar.
Herkes kendine yakışanı yapar.
Benim kayınvalidem de şöyle hediye alacağım sana böyle alacağım dedi, güya bana bileklik alacaktı. Yok.
Oğullarına para, altın verdiler ama kredi kartını ödesin diye. Bir kaç parça kıyafet aldılar bir de. Ama bahsettiği şekilde bir alışverişe çıkmadı hala 4 ay oldu. Güya doğumdan önce çıkacaktı.
Aslında yapıp yapmaması değil ama yapmış gibi sürekli söylemesi, doğumdan önce sürekli bana bileklik alacağım doğuma sana deyip almaması düğünde de set alacaktı. Hiç birini görmedik.
Yoksa hiç destek olmadılar diyemem.
Sen de bunu yapmadılar diye tavır yapma ama kendini de ezdirme hiç.

Benimki de daha bir çorap almadı canım üzülme. Sorsan milletin yanında ölüyor torunu için. Herşeyi alıyor, getiriyor lafta ama bişey görmedik daha. Kendi annem babam hergün görmek istiyor çocuğu, onların aklına dahi gelmiyor. Kendi kızının çocuklarına kaç milyarlık elbise aldığını anlatıp duruyordu benim çocuğum daha çöp bile görmedifırsat olsun yüzüne vurucam valla. Milletin yanınfa şunu bunu alcam diyor hava atıyor benim çocuğum üzerinden. Sende takılma boşver. Herkes kendini belli ediyor işte böyle.

Aynı benimki ya hahah benim eşim de hamileyken robot süpürge aldık , doğum hediyesi olsun dedi. Bil bakalım işin ilginç yanı ne ? Süpürge taksitlerini benim maaş kartımdan ödedik

Biz o sıra taşınmıştık, maddi olarak pek iyi değildik. Altında incide gözüm yok ama bi çiçek alsa bile çok mutlu olurdum. Ona göre solup gidecek çiçeğe para vermek saçmalık. Yemek söyleyeyim onu ye diyor hediye isteyince.

Kız benimki bana bilezik alıyordu, kınada avucuma yarım altın koyuyordu. Doğumda bana kolye yaptıracaktı. Hamileyken bana tulum alıyordu, hamilelik elbisesi alıyordu. Kızıma bin TL'lik kıyafet alacaktı. Hiç biri yok şimdi görümcem evlenecek ya, ona alınan çeyizlerin haddi hesabı yok. Taksitle alıyorlar ama alıyorlar sonuçta. Garibim eşim de tüm herşeyi tek başına yaptı, bir kuruş yardımlarını görmedi. Bana da diyor ki e sende bilezik istemedin, isteseydin. Senin cebinden çıkacak olsaydı isterdim diyince susuyor. Bana bide damadını övüp duruyor tek başına bir sürü şey aldı diye. Oğlunda öyle yaptı, sen her yerde düğün ettim diyorsun deyince dönüp oğlunu övmeye başlıyor milletin yanında herşeyi alıyorlar ama tek başına kalınca elini cebine atan yok.

Canım benim kız bazen sallamadan uyuyor. Bizim yatağımıza yatırıyorum, bende yanına uzanıyorum. Birde pişpiş sesi açıyorum. Emzik ağzında, parmağımı tutarak uykuya dalıyor çoğu zaman. Ama yarım saatte uyandığı için geri yatakta sallamadan uykuya döndürmek çok zor oluyor. Bazende uyku saatini kaçırınca sallamadan uyumuyor. O zamanlarda sallamadan uyutucam diye zorlamıyorum sallıyorum mecbur . Son birkaç gündür beşiğinde yatırmaya başladım tekrar. Dönmeye başladı çünkü. Yanlarına yastık koysamda ne olur ne olmaz güvenli olsun istedim. Bazen memede uyuyor beşiğe bırakınca uyanıyor. İki üç kez sallıyorum beşiği dalıyor geri uykuya. Bazen uykulu bırakıyorum ben sallıyorum. Yarı destekli yarı desteksiz uyumaya çalışıyor. Dün mesela diş krizi tuttu ağlaya ağlaya salladım zor uyudu. Bi düzende ilerleyemedik yani. Çok kafama takıyordum ben desteksiz uyusun diye ama daha rahatım bu ara. Destekli desteksiz farketmez, uyusun da yeterki. Bu aralar tek isteğim o.

Nasıl koyuyorsun canım emzirme yastığına?
Bu şekilde yatırıyorum canım, bayağı duruyor böyle. Yorulunca mızırdanıyor alıyorum bende.

Eklentiler

• IMG_20220127_085558.webp
    41,4 KB · Görüntüleme: 63
Boşver böylesi daha iyi. Benim eşim de tüm düğünü kendi yaptı , bilezikleri de annesigil almış gibi taktı düğünde falan halbuki her şeyi kendi yaptı. Geçen de kayınbabam diyor ki çocuk çok küçük, işe falan başlayayım deme, gerekirse istifa et, ben size bakarım Allah'ım ya. Şimdiye kadar nelerini gördüysem de onlara güvenip istifa edeceksem. Gerçekten komik

Tulumunu yesinler onun

Benim kayınvalidem yüzüme karşı boşver kızım herşeyini aldık çocuğun zaten daha büyüyene kadar birşey alma dedi, şok geçirdim

Bizde mecbur ailesi takmış gibi yaptık napalım, başka türlüsü olmuyor çünkü. Maddi durumları olmaz anlarım ama sana yapılmayan başkasına yapılınca niye diye merak ediyor insan.

Aman aman bunlara güvenip yola çıkılmaz canım, en iyisi kendi kendini geçindirmek valla üç gün bakarlar dördüncü gün işi bırakmasaydın bize güvenip derler

Seninki de değişik bir modelmis yapmayıp yapmış gibi gorunenlerden. Bizimkiler en azından yapmadıklarınin farkındalar

Kız yok güvenir miyim yaa, büyük konuşmayım da deli olmam lazım bana bakarlar diyip işi bırakmam için

Ya çok değişikler annemler kız kardeşimler hep taktılar ama bu kayınvalide tam fena ya geliyon 1 ay yanımda kaliyon insan gelinine bebeğine günlünu hoş etmek için. Valla sinirimi eşimden çıkartasım geliyo onun yüzünden hep böyleler çok fazla yüz veriyo böyle yaptığını bile bile hala ölüyo onlar için. Onlar başkasına ölüyo sende onlar için ölüyorsun dedim bizi bu kadar düşürme dedim Ya eşimde diyo boşver allahım bide benden hergun kahve bekliyor gelde deli olma sanki çok iyi bir kayinvalideymis gibi keyif yapiyo

Ay canım inan sanki benin kayınvalidemi anlattın. Allah bunları ıslah etsin . Bunlar bizim yanımıza gelip yüzumuze bakabiliyorsa bizim ne kadar iyi oldugumuzdandir

Kızlar tek tek yazmadim içimi rahatlattiniz ben sanıyordum tek benim kayınvalide numunelik. Bizimki kızına disardakilere alır eder ama geline gelince böyle malesef . Allah bunlara akıl-fikir versin insAllah

Senin zibinini sevsinler tipsiz şey maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…