- 5 Ekim 2017
- 2.437
- 3.524
- 133
Allahim bağladığın saçlarını yerim kiiizzCanım benim kız bazen sallamadan uyuyor. Bizim yatağımıza yatırıyorum, bende yanına uzanıyorum. Birde pişpiş sesi açıyorum. Emzik ağzında, parmağımı tutarak uykuya dalıyor çoğu zaman. Ama yarım saatte uyandığı için geri yatakta sallamadan uykuya döndürmek çok zor oluyor. Bazende uyku saatini kaçırınca sallamadan uyumuyor. O zamanlarda sallamadan uyutucam diye zorlamıyorum sallıyorum mecbur . Son birkaç gündür beşiğinde yatırmaya başladım tekrar. Dönmeye başladı çünkü. Yanlarına yastık koysamda ne olur ne olmaz güvenli olsun istedim. Bazen memede uyuyor beşiğe bırakınca uyanıyor. İki üç kez sallıyorum beşiği dalıyor geri uykuya. Bazen uykulu bırakıyorum ben sallıyorum. Yarı destekli yarı desteksiz uyumaya çalışıyor. Dün mesela diş krizi tuttu ağlaya ağlaya salladım zor uyudu. Bi düzende ilerleyemedik yani. Çok kafama takıyordum ben desteksiz uyusun diye ama daha rahatım bu ara. Destekli desteksiz farketmez, uyusun da yeterki. Bu aralar tek isteğim o.
Bu şekilde yatırıyorum canım, bayağı duruyor böyle. Yorulunca mızırdanıyor alıyorum bende.
Aynı benimki ya hahah benim eşim de hamileyken robot süpürge aldık , doğum hediyesi olsun dedi. Bil bakalım işin ilginç yanı ne ? Süpürge taksitlerini benim maaş kartımdan ödedik
Kız benimki bana bilezik alıyordu, kınada avucuma yarım altın koyuyordu. Doğumda bana kolye yaptıracaktı. Hamileyken bana tulum alıyordu, hamilelik elbisesi alıyordu. Kızıma bin TL'lik kıyafet alacaktı. Hiç biri yokşimdi görümcem evlenecek ya, ona alınan çeyizlerin haddi hesabı yok. Taksitle alıyorlar ama alıyorlar sonuçta. Garibim eşim de tüm herşeyi tek başına yaptı, bir kuruş yardımlarını görmedi. Bana da diyor ki e sende bilezik istemedin, isteseydin. Senin cebinden çıkacak olsaydı isterdim diyince susuyor. Bana bide damadını övüp duruyor tek başına bir sürü şey aldı diye. Oğlunda öyle yaptı, sen her yerde düğün ettim diyorsun deyince dönüp oğlunu övmeye başlıyor milletin yanında herşeyi alıyorlar ama tek başına kalınca elini cebine atan yok.
Canım benim kız bazen sallamadan uyuyor. Bizim yatağımıza yatırıyorum, bende yanına uzanıyorum. Birde pişpiş sesi açıyorum. Emzik ağzında, parmağımı tutarak uykuya dalıyor çoğu zaman. Ama yarım saatte uyandığı için geri yatakta sallamadan uykuya döndürmek çok zor oluyor. Bazende uyku saatini kaçırınca sallamadan uyumuyor. O zamanlarda sallamadan uyutucam diye zorlamıyorum sallıyorum mecbur . Son birkaç gündür beşiğinde yatırmaya başladım tekrar. Dönmeye başladı çünkü. Yanlarına yastık koysamda ne olur ne olmaz güvenli olsun istedim. Bazen memede uyuyor beşiğe bırakınca uyanıyor. İki üç kez sallıyorum beşiği dalıyor geri uykuya. Bazen uykulu bırakıyorum ben sallıyorum. Yarı destekli yarı desteksiz uyumaya çalışıyor. Dün mesela diş krizi tuttu ağlaya ağlaya salladım zor uyudu. Bi düzende ilerleyemedik yani. Çok kafama takıyordum ben desteksiz uyusun diye ama daha rahatım bu ara. Destekli desteksiz farketmez, uyusun da yeterki. Bu aralar tek isteğim o.
Bu şekilde yatırıyorum canım, bayağı duruyor böyle. Yorulunca mızırdanıyor alıyorum bende.
Boşver böylesi daha iyi. Benim eşim de tüm düğünü kendi yaptı , bilezikleri de annesigil almış gibi taktı düğünde falanhalbuki her şeyi kendi yaptı. Geçen de kayınbabam diyor ki çocuk çok küçük, işe falan başlayayım deme, gerekirse istifa et, ben size bakarım Allah'ım ya. Şimdiye kadar nelerini gördüysem de onlara güvenip istifa edeceksem. Gerçekten komik
Amma dedikodu gazani dönmus yaw
Bir tane mi iyi yokkk durun sasirtayim sizi
Cok beklersiniz
Benimkide annen almis zaten benim almama gerek yok dedi
Dogum hediyesi aldi eşim bana onun hakkini yiyemem
Tabikide geçer süte canım bol bol iç ıhlamur ben en son domuz gribi oldum sadece ıhlamur corba parolla gecirdim insAllah cabucak toparlanirsiniz insAllahKızlar bebeğim iki gün önce hapşırma ile başladı, bu sabah yine hırıltı burnu tıkalı ve keyifsiz inliyor devamlı... Ihlamur içip anne sütünden geçermiş bilgisi olan var mı? Şuan ailecek çapraz hastayız, babama test yapıldı ciğerleri kötü, sabah kalktım boğazının giriş kısmında ağrı vardı ve göğsüm buz gibi ve balgam doluyum. Çok değişik oldu bu sefer iki çocuk birde babam ateşli annem hafif atlattı, ben kötü Allah'ım şifa versin çok çaresiz kaldım(((
Çok iyi demissinOo harika yaa... Yazlıkları sen alırsın anne üzülme deseydin
Ben dedim de bozuldu
Kızımı severken ah kızıma bir şey aldırmadı bu annesiyle babası diye seviyordu ben de yanda ameliyatlı yatıyorum daha yazlıkları yok anne ilkbaharda çıkar alırız üzülme daha çocuğun ihtiyacı bitmez ki dedim
Cok gecmis olsun canim. Bu durumlarda bol bol emzirin diyorlar iste illa bir faydasi olacaktir. Emziren anne ihlamur icmesinde sikinti yoksa.Kızlar bebeğim iki gün önce hapşırma ile başladı, bu sabah yine hırıltı burnu tıkalı ve keyifsiz inliyor devamlı... Ihlamur içip anne sütünden geçermiş bilgisi olan var mı? Şuan ailecek çapraz hastayız, babama test yapıldı ciğerleri kötü, sabah kalktım boğazının giriş kısmında ağrı vardı ve göğsüm buz gibi ve balgam doluyum. Çok değişik oldu bu sefer iki çocuk birde babam ateşli annem hafif atlattı, ben kötü Allah'ım şifa versin çok çaresiz kaldım(((
Valla bunlar hep aynı ya . Ya kendi aileme bakiyom bizim geline nasıl değer veriyolar hem maddi hem manevi ama kızına gelince 3/1 yapıyolarBoşver böylesi daha iyi. Benim eşim de tüm düğünü kendi yaptı , bilezikleri de annesigil almış gibi taktı düğünde falanhalbuki her şeyi kendi yaptı. Geçen de kayınbabam diyor ki çocuk çok küçük, işe falan başlayayım deme, gerekirse istifa et, ben size bakarım Allah'ım ya. Şimdiye kadar nelerini gördüysem de onlara güvenip istifa edeceksem. Gerçekten komik
Ya anne sütü şekerli oluyo nasıl sürüyorlarBuarada biraz garip olacak ama internette anne sutunu yuzune surenler okudumbaya övmüsler deneyen oldu mu ? Bebegin degil bu arada kendi yuzune
Valla bizimde hep öyle görümcelerden baskasini düşünmüyorlar biz sanki bostan korkuluguzAyy istemedin ki cümlesi ne kadar acı değil mi?
İstenmesi gerekiyor değil mi? Düşüncesizler o senin yapacağın hediye. Ben niye isteyim.
Biz çocuğun odasını herşeyini 35. Haftada tamamladık.
38.hafta olsun çıkalım alışverişe dedi. Eşim de kızın halini görmüyor musun ne kadar zorlanıyor 3 hafta sonrası nasıl olacak bakalım biz herşeyi hallettik gerek yok dedi.
Zaten 36. Haftada doğdu iyi ki hazır etmişiz herşeyi.
Anneme gelmiş diyor ki istemediler biz herşeyi aldık dediler diye...
Oysa annem kıyafetlerini, bebeğin nevresimlerini falan aldı. Biz sadece oda takımını(onu da çok çok uyguna) aldık.
Bizim bebeğimiz olacağı arada görümcem başka bir şehirde yaşamaya başladığı için masrafı çoktu. Bütün para oraya aktı. Bize gelince hep başkasının daha çok ihtiyacı oluyor. Yapsın ama yapmadığını da bilsin.
Çok iyi demissinbizimki onları bile demedi. Hepimiz içimizi döktük. Meğerse içimizde ne çok şeyler biriktirmisiz dimi
Valla bizimde hep öyle görümcelerden baskasini düşünmüyorlar biz sanki bostan korkuluguz
Kızlar bebeğim iki gün önce hapşırma ile başladı, bu sabah yine hırıltı burnu tıkalı ve keyifsiz inliyor devamlı... Ihlamur içip anne sütünden geçermiş bilgisi olan var mı? Şuan ailecek çapraz hastayız, babama test yapıldı ciğerleri kötü, sabah kalktım boğazının giriş kısmında ağrı vardı ve göğsüm buz gibi ve balgam doluyum. Çok değişik oldu bu sefer iki çocuk birde babam ateşli annem hafif atlattı, ben kötü Allah'ım şifa versin çok çaresiz kaldım(((
Cok geçmiş olsun Zeyno ama maşallah senin gibi bir annesi var bilgili toparlamistir eminim. Aslında demir tabiki takviye birşey faydası var zarari olmaz ama ben doktora guvenemedim bir türlu sorunum bu galiba.... Baska bir doktor buldum bakalım...O hırıltı mahvediyor bizi. Kusuyor, genze kaçıyor ya bu sefer burnu tıkanıyor. İnşallah geçer bir an önce.
Bence tam algılarının açıldığı dönem. Benim kardeşimim algısı çok açıktı gözler fıldır fıldır dönerdi benimkinin önceliği süt babası tarafına çekmiş iştahıöyle etrafa bakma isteği 2.planda.
Demirle ilgili ilk yıl takviye yapılmasını genel olarak tavsiye ediyor doktorlar. Tahlillerde görünenşn dışında depo yapmak gerekirmiş. Ancak d vitamini kadar elzem görmüyorlar tavırlarından anladığım. Kontrole götüremedim çok çok soğuk çıkarmak istemedim. Bakalım doktor bize ne diyecek? Yoğun bakımda kaldığımız süreçte 2 aylıkken doktorumuz ciddi bir demir eksikliği olduğunu söylemişti, özellikte erken doğan bebeklerde çok oluyormuş. İhmal etmemi söylemişti. Basit bir belirti olarak göz beyazları daha maviye çalarmış. Hatta sen içersen çocuğa da geçer 4 aya kadar bol et, vitamin takviyesi yap dedi, benim de hayatımda ilk kez o dönem demirin düşmüştü. Vitamin içemedim ağrı yaptı ama bol et kısmı ile kendiminki yükseldi belki bebikime de faydası olmuştur.
Bende sinovac oldum bir hafta sonra bu durumdayım işte. Ama babam başladı ilk hasta olarak...parol etki etmiyor canım boğazıma indi balgam çok ağrıyor...Kızlar 2. doz Covid aşısından sonra ateşlenen oldu mu, ne zaman geçiyor? Yan etkisi az diye Sinovac oldum ama dün geceden beri ateşim 38.5-39 lardaParol aldım 2 kere, ilkinde düşürdü 1-2 saat ama sonra o da etki etmedi.
Emzirirken mi domuz gribi oldun canım? İnşallah canimmTabikide geçer süte canım bol bol iç ıhlamur ben en son domuz gribi oldum sadece ıhlamur corba parolla gecirdim insAllah cabucak toparlanirsiniz insAllah
Tamam canım çok sağolCok gecmis olsun canim. Bu durumlarda bol bol emzirin diyorlar iste illa bir faydasi olacaktir. Emziren anne ihlamur icmesinde sikinti yoksa.
Antibiyotik içerken emzirdim ve sütünden antibiyotik geçtiğini mi düşünüyorsun canım?Çok geçmiş olsun.
Doktora istersen bi götür bebeği ya. Ihlamuru belki suyla seyreltip verebilirsin ama çözüm olacağını sanmıyorum.
Sürekli burun temizlemek gerek. Ama ciğerine indirmeden tedavi etmek şart
Ameliyat sonrası annem, kayınvalidem, eşim, ben hepimiz grip olduk. Ben ameliyat sonrası parol ve antibiyotik içiyordum. Öyle olunca ben hızlı toparladım. Kızımın da burnu akmaya başlamıştı. Muhtemelen anne sütünden geçtiği için o da hemen iyileşti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?