2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar çok üzgünüm ve eminim artik alerjiden. Az önce kakasını aldım mukus doluydu ve küçük küçük kırmızı kan noktaları vardı

İnşallah geçici bir süreçtir.
Psikolojik olarak yıpratma kendini, çoğu alerji 1 yaş civarı çözülüyor.
Neye alerjisi olduğunu çözerseniz ona göre hareket edersin artık çok güzel mamalar var. Fiziksel ve zihinsel gelişimine güzel katkıları oluyor.

Kilo alimi iyi olursa sütüm iyice azalmazsa belki mamaya gerek kalmaz

Niye ya buradan bakınca canım hep çekiyor :)) hamilelikten beri de aç olunca ancak böyle şeyler hayal edebiliyorum. Etmeyim mi
Canım biz Bursa’da olduğumuz halde gitmiyoruz Zennup’a Dümdüz tereyağlı pirinç pilavının 85 tl olduğu bir yere hiçbir güç götüremez beni

Kızlar çok üzgünüm ve eminim artik alerjiden. Az önce kakasını aldım mukus doluydu ve küçük küçük kırmızı kan noktaları vardı
Canım öncelikle moralini bozma. Benim arkadaşımın bebeği de aşırı alerjik. Bebeğin kakası yeşil renk kanlıydı, günde 12 kez kanlı kaka yapıyordu, yüzünde açık yaralar, yine alerjiden dolayı ciğerleri doluyor filan yani ben hayatımda öyle alerjik çocuk görmedim. 3 ay çok katı diyet yaptı ama bu yüzden sütü çok azaldı ve bebeğin kilo alımı durdu. En son gittiği profesör de kızdı zaten katı diyet için. Deneme yanılma yöntemiyle beslenmeye başladı, çocuk şimdi daha iyi yani o bile düzeldiyse sen hiç merak etme. Sen şimdi temel şeyler dışında her şeyi 3 er gün arayla yemeye başla, bu şekilde deneme yanılmayla çözülecektir inşallah. Bir de probiyotik kullanıyor musun? Şu probiyotiği kullandı arkadaşım, en son o iyi gelmiş ama çok pahalı. Ben 2. aya kadar Forbiome Minies kullandım, hiç bağırsakla ilgili sıkıntımız olmadı, onun sayesinde mi bilmiyorum ona da bakabilirsin.

Eklentiler

• F07C4A22-9478-4587-8E3B-62F281723F67.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 41
Canım hiç korkma geçici bişiy zaten kan tahlili yapip kesin öyle belli olur arkadaşının bebeğinde var 1 yaşından sonra yavaş yavaş geçti onda o emzirmeye devam etti onunki süt ürünlerine karşıydı onları kesti

Ah ya Rabbim dermansiz dert vermesin tabi ki. Ama goz göre göre yok diyen doktorlara inandığım için cok kizginim. Pazartesi alerjiye konsültasyon atmam derse ne yapacagim bilmiyorum
İnşallah hemencecik gecer kzuu

Kaç tane ürüne çıkacak alerji ona bi bak bakalım. Mama konusunda kendini kötü hissetme. Doktorlar alerji tesbitinde genel olarak anne yorulmasın diye 4-5 ay sonrası anne sütünü bıraktırıp mama+ek gıda şeklinde ilerliyorlar. Annem doktorum dediğini yapamadı kardeşimin abartısız herşey alerjisi vardı 10 aya kadar sabretti. Ek gıda olarak verebileceğimiz şey neredeyse yoktu çünkü. Sonra kendinde de vitaminsizlik sebebiyle rahatsızlıklar başladı mamaya geçiş yaptı. Mamanın tadı güzel değil ama herkes kendince bir formül bulup içiriyor. Hatta sonrasında aşırı seviyor çocuklar :) biz biberonu zor bırakırdık. Ola ki öyle bir öneri olursa kendini yorma o açıdan söyleyim. Stresi iyi yönetirsen çözülmeyecek bir şey değil Allah'ın izniyle.

Canım biz Bursa’da olduğumuz halde gitmiyoruz Zennup’a Dümdüz tereyağlı pirinç pilavının 85 tl olduğu bir yere hiçbir güç götüremez beni

Ne bileyim ama fiyatlarını benim de hevesim az bş zeytinyağlılarının bir de şu meşhur sarımsaklı pilavın tadına bakmaktı.neyse zengin olursak bir gün
Güzel Boşnak mantısı nerde yapılır ki bak bir de o hayalim sizin oralarda.

Bem kardeşimin de çok benzer bir durumu vardı. O raddeye gelmeden annem çocuğun ciddi bir alerjisi var diye doktorları ikna etmeye çalışmıştı.
Kardeşimin doğal olan her ürüne alerjisi vardı. Meyve suyu içermez ama gazoz içebilirdi. Prebiyotik tuvalet düzenini mahvetmişti.
Doktorların bir çoğu ikna olmadı.
Bir sürü test istediler ama hiç birinde çıkmadı.
Sadece 1 yaşında İstanbula bir test yollamışlardı orada çıkmıştı hangi besinlere hangi oranda alerjisinin olduou.
O besinleri biz zaten denerken farketmiştik. Süzme peynir, labne bir şey yapmazken doğal keçi peyniri ağrıya sebep oluyordu.
Dediğin gibi katı diyet değil önce herşeyi kesip 3-4 gün aralıklarla diyet açma yapılarak bulunabiliyor ancak. Tıpkı ek gıdaya geçirirken yaptığımız gibi bir formül ile.
Ama geçiyor.

Tabi ki Rabbim dermansiz dert vermesin. Gelisim geriligi olursa cok cok üzülürüm

Tabi ki Rabbim dermansiz dert vermesin. Gelisim geriligi olursa cok cok üzülürüm

Olmaz inşallah. Sen ne zaman istersen yaz bana özelden de burdan da. Mesela laktoz intoleransı olabilir, zeytinyağına da alerjisi olabilir. Böyle bir durumda sade yağ kullanmak çözüm. İnsan yaşarken tecrübe ediyor bazı şeyleri. Yalplamadan çözülür. Korkma üzülme. Çaresi var elbet. Karşına iyi, anlayışlı doktorlar çıkarsın.
Annem genelde doktorlara bir test istedikleri zaman kendi bebeğinize uygularım der misiniz, tedavide çözümü olacak mı diye sorar. Gıda alerjiside çünkü tedaviye katkısı olmaya pek çok test isteniyor. Çocuğu da yormaya, üzmeye gerek kalmadan hallolur inşallah.

Allah razı olsun gerçekten. Suan ilk aşamada pazartesi alerjiye gidebilmek icin cocuk doktorunu ikna etmek var. Her yer once cocuk doktorunun yonlendirmesi gerekiyo diyor. İnşallah cok cok ileri degildir. İnşallah çabucak gecer

Hiç merak etme hemen yönlendirir bu bulgu ile.
Yalnız bir şey söyleyim mi annem alerji doktorlarını ikna edemedi bir de bilinmedik bir doktora gideyim ne olacak ki dediği çocuk doktoru inanılmaz yolumuzu açtı.
Alerji ile birlikte muhtemelen gastroenterolojiye de yeşil alan açarlar. Dilersen söyle iki iki yormasınlar, tek seferde al ikisinin randevusunu da.

Bunuda söyleyeyim canim inşallah aynı anda acar
Cok gecmis olsun cnm. Kotu dusunme hemen gelisim geriligi fln olmaz alerjiden kolay kolay hem sen farkettin cnm. Ins neye alerjisi oldugunu hemen bulursunuz
İnşallah canım

Niye ya buradan bakınca canım hep çekiyor :)) hamilelikten beri de aç olunca ancak böyle şeyler hayal edebiliyorum. Etmeyim mi
Gittin mi daha once ? Gitmediysen sadece hayal ile kalsin bence

Tabi bu zevk meselesi ama cok da ahim sahim bi olayi yok.

Kalabalik kucuk bir yer birde sira bekliyorsun yogunluga gore ve bebek masasi na denk gelme veya uzun masanin bi tarafinda baskalari diger tarafinda baskalari oturma ihtimali vs

Yemeklerde cok aman aman degil yani abartiilacak bi durum sadece parasi

Ve normal kisilerden ziyade arap vs isen basinda 4 donuyorlar bahsis icin

Tahmin edebiliyorum canim.bugunlerde.yogun olarak yedigin birsey var mi ?
Yok aslinda ama etten hic haz etmem. Cokta uemem dun dana eti yedim. Sirf vitamin olsun diye zoru zoruna. Birde sabah antep fıstığı yedim 2tane. Başka bir şey gelmiyor aklıma

Yok gitmedim :)
Teşekkür ederim tavsiyen için
Boşa gitmesin bari paracıklarımız

Yok aslinda ama etten hic haz etmem. Cokta uemem dun dana eti yedim. Sirf vitamin olsun diye zoru zoruna. Birde sabah antep fıstığı yedim 2tane. Başka bir şey gelmiyor aklıma

Son üç gün olarak değerlendirebilirsin.
Dana eti maalesef alerjen. Kuruyemiş de öyle. Azıcık bile olsa.
Kuzu eti genelde alerjik olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…