- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Yani bi korona testi mi yaptırsan canım? Sinovactan böyle şeyler hiç duymadım. Doktor nasıl anlıyor ki covid kaynaklı olmadığını test yapmadan50 çıktı canım crp değerim ama doktor sadece “Aşı seni yıkmış geçmiş ama covid kaynaklı değil” dediBoğaz enfeksiyonu filan varsa ondan olabilirmiş.
Yok ben zaten hiçbi zaman kendimi beğendiremedim ki, çocuk olmadan önce de giyinişime karışıyordu,8 aylık hamileyken platform topuklu ayakkabı giymemi istiyodu. Aşırı süslü olmamı istiyodu benim de içimden gelmiyodu hiç. En son eşim kızdı konuştu da öyle öyle azaldı birazAy canım insan takıyor ama yine de takmamaya çalış yoksa gerçekten sütünü azaltacak kadın diliyle. Benimki doğduğundan beri daha hiç ayda 1 kg almadı, açlıktan kırılmak üzere demek ki şu an. Bana da eşimin ailesi soruyordu direkt “Sütün yetiyor mu?, Mama versen mi?” diye, acayip bozuluyordum. Şimdi direkt “Doktor yetiyor dedi” diyorum geçiyorum, ne takıcam. Bence eşinle konuş, ben böyle durumlarda asla birebir muhattap olmuyorum eşimle konuşuyorum. Eşin daha usülünce onu kırmayacak şekilde uyarmasını daha iyi bilir, sen kendini yıpratma yeter.
Hayır bir de bunları söyleyince ellerine ne geçiyor gerçekten anlamıyorumİyi niyetle söylenmesi de bence önemli değil, karşındakine zarar verdikten sonra ne niyetle söylediğinin hiçbir önemi yok.
Naptıysam sütümü yettiremedim kadına ya, alınmıyım takmıyım kafaya diyorum ama sürekli doğduğundan beri söyleyince bunaldım artık. Bide bizim olduğumuz semte taşınmak istiyolar, her gün gelirim diyo asıl o zaman gör eğlenceyi vallaSütün var ki kilo alıyor ay boşver.
Sütüm azaldı mama desteği vermek zorundaydım, mamayı bırak aman bi iyileş sütün olsun dediler. İyileşiyorum sütüm yeniden artmaya başladı, sütün tek başına yaramaz büyüdü iyice bi öğün süt bi öğün mama ver deyip duruyorlar.
Sütüm yok dediğim zaman bile çocuğa en fazla iki kez mama verdim.
Beğendiremeyiz.
Süt, mama, kilo, davranış...
Daha dur. Bunun konuşması var, yürümesi var, ek gıdası var. Var da var. Önemli olan bizim takmadan doğruya göre hareket etmemiz.
Bunu tek kayınvalideler yapmıyor, kendi tarafımız da yapıyor. Esas olan her deyip geçerken kendimizi hırpalamamak.
Zamanla uzuyo saclarAy maşallah maşallah. Gıpta ediyorum rabbim benim kel kızıma da başını üşütmeyecek kadar versen şimdilik :)) hala şapkasız bırakamıyorum bildiğin keltoş
Canım eve demesen keske yetiyo desen yada ındıgını ılıklerıme kadar hıssedıyorm falanKızlar dün kv geldi bize, ayakta sallamadığım halde ayağında sallıyo, uyuturken odaya geliyo tepemde dikiliyo götüriyim mi içeri diyo. Az önce de damarlarında süt indiğini hissediyo musun dedi yok hissetmiyorum dedim, hissetmen lazım az demek ki sütün dedi. Sırf sussun diye belki de evet dedim. Sonra ondan kilosu yok çocuğun demek ki diyo. Oğlum da iki ayda 2300 aldı bu ay götürmedim daha ama eminim ki 1 kilo almıştır yine en az. Nasıl kilosu yok bi sen beğenmiyorsun çocuğun kilosunu dedim. Bakmıyosun kendine vs bişeyler diyo. Sinirlerim aşırı bozuk sinirimden ağlıyorum resmen ya. Her geldiğinde mutlaka sütün yetmiyo mu, senin sütün az gibi moral düşürücü şeyler söylüyo. 3 çocuğunu kaybetmiş diye kalbini kırmak istemiyorum acılı bi anne ama ben de de bi sabır var. Geçtim başka odaya ağlıyorum şuan . Elim ayağım titriyo ya sinirden. Şeytan diyo kes çocuğu sütten. sadece mamayla besle, ama yavrumun bi günahı yok işte
Zaten başıma ne geldiyse sustuğumdan geldi ya, ona üzüntümden sütüm gerçekten azalıcak diye korkuyorum yaCanım eve demesen keske yetiyo desen yada ındıgını ılıklerıme kadar hıssedıyorm falanalttan aldıkca üste cıkıyolar
Hersey cok yolundayı ona sen goster hissettşr soyle… acısı olabılır cok naif dusunuyosn ama suan bebeğin için sütün o kadar kıymetlı ki bunun etkılenmesıne fırsat verme(
Ya maşşallah teyzoşum bayıldım sanaaKızımın saclarına bakın teyzelerEki Görüntüle 2997142
Fermantasyon süreçleri farklı olduğu için etkileri farklı mı oluyor acaba?Kakası sarı canım yeşile dönme olmadı şükür. Ne zaman yoğurt yesem acayip mukus doluyor kakası ve rengi de yeşilleniyor. Haz yapıyor diye süt içmiyorum hiç. Peynir yiyorum ama. Acaba süt ürünleri mi diye düşündüm de süt olsa peynirden dolayı da mukus olurdu dimi? Sadece yoğurda tepki veriyor kakası
Kızlar dün kv geldi bize, ayakta sallamadığım halde ayağında sallıyo, uyuturken odaya geliyo tepemde dikiliyo götüriyim mi içeri diyo. Az önce de damarlarında süt indiğini hissediyo musun dedi yok hissetmiyorum dedim, hissetmen lazım az demek ki sütün dedi. Sırf sussun diye belki de evet dedim. Sonra ondan kilosu yok çocuğun demek ki diyo. Oğlum da iki ayda 2300 aldı bu ay götürmedim daha ama eminim ki 1 kilo almıştır yine en az. Nasıl kilosu yok bi sen beğenmiyorsun çocuğun kilosunu dedim. Bakmıyosun kendine vs bişeyler diyo. Sinirlerim aşırı bozuk sinirimden ağlıyorum resmen ya. Her geldiğinde mutlaka sütün yetmiyo mu, senin sütün az gibi moral düşürücü şeyler söylüyo. 3 çocuğunu kaybetmiş diye kalbini kırmak istemiyorum acılı bi anne ama ben de de bi sabır var. Geçtim başka odaya ağlıyorum şuan . Elim ayağım titriyo ya sinirden. Şeytan diyo kes çocuğu sütten. sadece mamayla besle, ama yavrumun bi günahı yok işte
BakAyy yavrumun günahı ne ama babaannesinin dilinin yüzünden anne sütünden mi olsunHic duyma kuzu hepsi ayni bunların. Banada pirinc unu veriyo musun diye soruyolar. 3aylik bebege. Evet veriyorum diyorum suda ver diyolar her şeyi veriyorum diyorum. Onlara laf mi anlatilir bos veeerr
Geçmiş olsun kovid olmuşsun çoook net50 çıktı canım crp değerim ama doktor sadece “Aşı seni yıkmış geçmiş ama covid kaynaklı değil” dediBoğaz enfeksiyonu filan varsa ondan olabilirmiş.
Sütün var ki kilo alıyor ay boşver.
Sütüm azaldı mama desteği vermek zorundaydım, mamayı bırak aman bi iyileş sütün olsun dediler. İyileşiyorum sütüm yeniden artmaya başladı, sütün tek başına yaramaz büyüdü iyice bi öğün süt bi öğün mama ver deyip duruyorlar.
Sütüm yok dediğim zaman bile çocuğa en fazla iki kez mama verdim.
Beğendiremeyiz.
Süt, mama, kilo, davranış...
Daha dur. Bunun konuşması var, yürümesi var, ek gıdası var. Var da var. Önemli olan bizim takmadan doğruya göre hareket etmemiz.
Bunu tek kayınvalideler yapmıyor, kendi tarafımız da yapıyor. Esas olan her deyip geçerken kendimizi hırpalamamak.
Ayy yemin ederim aynı ya aynııı. Geceleri daha sık uyanmaya başladı dedim ağzına laf verdim bide, doymuyo işte ondan uyanıyo sürekli diyo ah ahh çok çekingenim işte bazı konularda sessiz kalıyorum. Eşimle aram bozulmasın diye sus sus nereye kadarYa maşşallah teyzoşum bayıldım sanaa
Fermantasyon süreçleri farklı olduğu için etkileri farklı mı oluyor acaba?
Benim bebiş kilosu gayet güzel, boyu üst sınırda. Hakikaten iri bi bebek. Kayınvalidem sütün yetmiyor yanakları eridi dedi. Boyu uzadığı için diyorum inanmıyorlar. Yok birinden emzirirken diğerinden fışkırırmış. Omuzlarından aşağı inermiş süt hissedermiş. Göğsüm tam büyümemiş süt azmış, yaplı değilmiş.
Aslaaa duyma asla. Sen bebeğini aç bırakacak değilsin anasısın. Sen doyduğuna inanıyorsan bitmiştir. Konuşsun konuşsun sussun. Küçük çocuk gibi düşün. İstemediğin bişey yaptığında müdahele et, ben böyle yapıyorum de. Sessiz kalıp üzme yıpratma kendini.
Senin kayınvaliden dikiliyormuş tepende. Benim eşim nezaman bebeği uyutmaya çalışsam geliyor, ayağımda salladığım bebeği öpüp güldürüp azdırıp gidiyor. Hadi tekrar mayıştır uyut uyutabilirsen. Bu gece 6 da bebekle ilgileniyorum, kucağına alıp sevicekmiş. Gece 6
Laf söylüyorum tersliyorum kovuyorum, sürekli aynı davranış. Bende uyarmaya devam.
Bakzeynepsii güzel taktik aslında bende yapmıştım zamanında aynısını. Beni kurtaran bu davranış oldu.
Geçmiş olsun kovid olmuşsun çoook net
Kesinlikle çevreden çok yapan var. Arayan ilk emziriyor musun diye soruyor. Sonra aferin emzir emzir. Eşim sen şimdi doyurabiliyorsun ama biraz büyüsün yetmez senin sütün bebeğe mama verirsin artık diyor. Başta yetmiyor diyorlar, sonra yetmeyecek diyorlar. Bitmiyorlar.
UyutmamaliisnKızlar ya sinirlendiğinizde ne yapıyorsunuzmesela tam bir buçuk saattir oğlumu uyutmaya çalışıyorum, artık gerçekten çok sıkıldım ve yoruldum. Ne yapmalıyım mesela
Bunlar hep atak haftası yüzündenKızlar ya sinirlendiğinizde ne yapıyorsunuzmesela tam bir buçuk saattir oğlumu uyutmaya çalışıyorum, artık gerçekten çok sıkıldım ve yoruldum. Ne yapmalıyım mesela
Benim bebeğim her saat başı kalkıyor gece. Uykusuzum yorgunum sürekli kucağımda. Benim de sütüm yetmiyor galibaAyy yemin ederim aynı ya aynııı. Geceleri daha sık uyanmaya başladı dedim ağzına laf verdim bide, doymuyo işte ondan uyanıyo sürekli diyo ah ahh çok çekingenim işte bazı konularda sessiz kalıyorum. Eşimle aram bozulmasın diye sus sus nereye kadar
Canım ayıptır sorması mukuslu kaka nasıl oluyor? Ben tam anlamıyorum nasıl olduğunu, o yüzden bilmiyorum benim kızda mukuslu kaka var mı yok muPazartesi gelsin bi an once tam 6-7kakalı bez aldim. Ödüm kopuyo bebek kaka yapacakta mukuslu olacak veya yine kan göreceğim diye. Aldigim kakalrda kaka gibi degil zaten mukustan görünmüyor kaka
Balgamlı gibi canım uzuyor böyle sümüksü bir yapisi var. Olsa farkederdin kuzuCanım ayıptır sorması mukuslu kaka nasıl oluyor? Ben tam anlamıyorum nasıl olduğunu, o yüzden bilmiyorum benim kızda mukuslu kaka var mı yok mu
Ay ben de bebek uyandı deyip başımdan saviyorum iki adım ötede oturuyor gelmeye üşeniyor bi işe yararım diye görüntülü arıyor sürekli. Birde her aradığında illa acacam ısrarla arıyor. Açıp çocuk uyuyor, durmuyor, emziriyorum diyorum. Böyle bir çözüm buldum ben deAy benimki de damat aşığı ya. Her telefonda damat şunu aldı şöyle eşya aldı şöyle iyi çocuk diye anlatıp duruyor sıkıldım valla. En sonunda dedim iyiki bir damadın var onu anlatmaya arıyorsun heralde öv öv bitiremedin dedim. İki üç kez anlatmadı sonra yine devamartık çocuk uyandı diye kapatıyorum
Sıkma canını kuzum ya. Çabuk geçer de günler inşallah hemen giderler
Benimki de kilo almamışsın lohusa kilo alır, yemiyon ki çocuğa süt olsun, önüne illa biri getirecek vs bir sürü şey diyor. Çocuğun zayıflığını seviyor çünkü kendi zayıf bizim taraf hep kiloluymuş bebek kilolu olmasınmış.Ben de istemem kararında olsun ama her bebekte aynı mı insan der ki sağlıklı olsun da nasıl olursa olsun. Sırf bana laf sokmak için kilolu olmasın, sizin aile öyle, buda meyilli olabilir diyor. Bunlar her şeyi bulur takacak, hiç üzülme, o benim başımı şişirdikce ben de onun hoşlanmadığı şeyleri söylüyorum, eşim arada kalsın istemiyorum üzülüyorum ona. Çünkü babasını kaybetti annesi de aynı seninki gibi takıntılı, sorunlu. İdare et diyordu baştan şimdi nasıl istersen öyle davran ama yine de annem sonuçta saygısızlık yapma diyor. Valla ben de nasıl işime geliyorsa öyle yapıyorum. Çünkü bu halinin arkasına çok sığınıyor. Ve kesinlikle sütten kesme yavrunun ne suçu var ki. Pireye kızıp yorganı yakma. Bi çenelerini tutsaklar insan gibi davranacağız da...Kızlar dün kv geldi bize, ayakta sallamadığım halde ayağında sallıyo, uyuturken odaya geliyo tepemde dikiliyo götüriyim mi içeri diyo. Az önce de damarlarında süt indiğini hissediyo musun dedi yok hissetmiyorum dedim, hissetmen lazım az demek ki sütün dedi. Sırf sussun diye belki de evet dedim. Sonra ondan kilosu yok çocuğun demek ki diyo. Oğlum da iki ayda 2300 aldı bu ay götürmedim daha ama eminim ki 1 kilo almıştır yine en az. Nasıl kilosu yok bi sen beğenmiyorsun çocuğun kilosunu dedim. Bakmıyosun kendine vs bişeyler diyo. Sinirlerim aşırı bozuk sinirimden ağlıyorum resmen ya. Her geldiğinde mutlaka sütün yetmiyo mu, senin sütün az gibi moral düşürücü şeyler söylüyo. 3 çocuğunu kaybetmiş diye kalbini kırmak istemiyorum acılı bi anne ama ben de de bi sabır var. Geçtim başka odaya ağlıyorum şuan . Elim ayağım titriyo ya sinirden. Şeytan diyo kes çocuğu sütten. sadece mamayla besle, ama yavrumun bi günahı yok işte
O beni yeniyor gönlünü yapıyoruzKızlar ya sinirlendiğinizde ne yapıyorsunuzmesela tam bir buçuk saattir oğlumu uyutmaya çalışıyorum, artık gerçekten çok sıkıldım ve yoruldum. Ne yapmalıyım mesela
Olsaanlardin kuzumCanım ayıptır sorması mukuslu kaka nasıl oluyor? Ben tam anlamıyorum nasıl olduğunu, o yüzden bilmiyorum benim kızda mukuslu kaka var mı yok mu
Uf ama çok uykusu var ve kucağıma aldığımda uyuyor, koyunca dalamiyor bugünUyutmamaliisnyani eger uyku sinyali yokken uyutmaya xalisirsam bende cok geriliyorum. O yuzden birakiyorum
Canım atak haftasında falan da değil. Deli gibi uykusu da vardı ama bazen gerçekten dalamiyor. Uykusu çok geldikçe uyutmasi da ayrı bir zor oluyor. Bazen çok sinirleniyorum ya nefsime yenik düşüyorum. Bunu yazdıktan sonra mesela koydum pusetine ister ağla ister dur almayacağım dedim, çünkü sabredemedim yaniBunlar hep atak haftası yüzündensabrett
Sana son iki günümü anlatıyım.
Sabah 9.00kalktı
Akşam 21.00yatması gereken çocuk yatmıyor. Meme reddi yaşıyorım üstüne. Emmiyor uykusu var çıplık kıyamet bağırış. Açlıktan uyuyamıyor. Kucağımda bi sıkıştırdım sinirime yenilip. Garibim oyun oynuyorum sandı kahkaha atıyor.( biraz sert seviyorum da )
01.00 da apartmanı yıktı bastırdım kafasını memeye zorlaa emzirdim zaten karnı doyunca bayıldı kucağımda. Aradaki süre boyknca ağladı kucağımda evde dolaştım, oturamadım bile.
11.00 da kalktı haliyle sabah. Uğraştım erken uyandıramadım. Akşam 19.00 da bi baktım gece uykusuna dalmış. Ama sürekli sallanmak istiyor gözü kapalı ağlıyor. Neyse sallayıp uyutuyorum az sonra emicem diyor. Sonra tam dalamıylr salla diyor. Hep gözler tamamen kapalı ama. Gece 00.00 a kadar odasından çıkamadım. 5 saat düşünebiliyomusun. Çıkıp 10 dk sonra giriyorum odaya. Sürekli mekik dokudum, en son taktım kulaklığı netflix takıldım yanında.
Sabah 06.00 gözünü açtı yarım saat uyanıklık
09.00 gözünü açtı yarım saat uyanıklık
11.00 zorla uyandırdım artık
Her saat başı emzirdim bu arada, her saat başı kalktı istisnasız
Bikaç gündür çok az uyuyordu acısını çıkarttı resmen, bu geceden aşırı korkuyorum asla uyumıcak biliyorum.
Saatli uyuturdum ama başlıcam atak haftasına onun yüzüne böyle. Üç gündür yürürken zıplatarak evde emzirebiliyorum. Zorla kafasını yaslıyorum istemiyor.
Her gece bıktım uyutmaya çalışmaktan yeminle. Birsürü dizi film izledim bu ay, odadan çıkamadığım için.
Canıma tak edince eşimin kucağına atıyorum on dk bakması için. Bakamıyor ağlıyor onunda kucağında. Sinirim yatışınca tekrar alıyorum devam. Sinirimden ağlıyorum bir haftadır inanılmaz yoruldum.
Niye böyle uzun uzun anlattın dersen; yalnız değilsin. Hepimiz aynı dönemde aynı şeyleri yaşıyorum. Salavat çekmekten bi hal oldum, ne hali varsa görsün diyorum bazen bırakıyım otursun bayılana kadar. Sonra kıyamıyorum işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?