2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar, bu aralar şöyle bir şey yapıyoruz. benim bebeme geceleri ilk kocam bakıyor, ben biraz uyuyayım diye. Akşam 9 gibi kız uyuyor, kocam bakıyor ve beni sabah 4te uyandırıyor. Kız bu sürede mık mık yaparsa kızı emzikle oyalayıp uyutuyormuş. Ama bu durumda kızım saatlerce hiç emmemiş oluyor, hatta şimdi ben 4te kalktım, uyuyor, uyandırmadım da, hala aç. Bu bana dert oldu, gece beslenmesi eksik kalıyor çocuğumun. Eşim de inat ediyor, çocuk gece uyusun diye. Yanlış mı yapıyoruz? Bu gece uykusu bana çok iyi gelse de, kızımın aç uyuduğunu düşününce çok kötü oluyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz

Yok yok 10 saate kadar süt içmemelerinde bir sakınca yokmuş. Osman Gönülal beslenme ile ilgili yayın açmıştı geçen orda öyle söyledi. Boş yere eziyet etmeyin ne bebeğe ne kendinize dedi. Ki haklı eğer aç olsa duramaz ki.
Bizim kız hala 1,5 saatte bir kalkıp emmek istiyor. Uykuya başka türlü döndüremiyoruz. Gündüz de öyle sık emmek istiyor. Her bebeğin normali kendine göre değerlendirilmeli.
Ben de isterdim o saate kadar kesintisiz uyumasını.

Canim zeynones te yazmış zaten ama bence icin rahat etsin sen dinlen gece uyumalarinda bir sıkıntı yokmus. Hem cok ac olsa emzikle durduramazsiniz bence

Ya iki gün önce dedim ki benim oburiks sütü görünce gözü başka bir şey görmüyor diyordum. Şimdi emerken acayip bir merak yükleniyor bebeme sürekli arkasına bakıyor duvarlar perdeler
He ya valla buda öyle ama şu sıralar meme reddi yaşıyoruz maşallah de gene kendine

Ya tam olarak ne zman basliyoki bu atak bizim 7 gün var 4 ay olmasına. Vala şu saat olmuş hala ayaktayim mahfetti beni

O ac olsa kıyametler kopar ah ah benimkide bi ara 6 saat emzirmedigimi bilirdim hicde takmazdim uykusu bölünmesin diye o günler geri gelsin diye dua ediyorum

He ya valla buda öyle ama şu sıralar meme reddi yaşıyoruz maşallah de gene kendine

Demedim bilemedim yavrumun kıymetini bilir sandım sütünün. :) benimki de reddeder oldu işte geçermiş bir kaç haftaya ama öyle diyorlar.
Mümkünse loş ve sessiz ortamda emzirmek iyi oluyormuş böyle durumlarda

O ac olsa kıyametler kopar ah ah benimkide bi ara 6 saat emzirmedigimi bilirdim hicde takmazdim uykusu bölünmesin diye o günler geri gelsin diye dua ediyorum

Uykusunun arasında emmiyor mu? Hatta rüya öğünü diyor uyku eğitimcileri.

Reactions: The
Benim bebem de 68 cm olmuş teyzesi, senin minişle aynı gidiyor boyları benimki de kıyafetle 7200 çıktı ama kıyafeti düşünce 6900falan kalır herhalde. Ama gerçekten normalde daha tombiş duruyordu, boyu uzayınca o tombisligi birazcık daha azaldı gibi geliyor bana. Nanaklari aşağı sarkardi , şimdi az sarkıyor

Ya iki gün önce dedim ki benim oburiks sütü görünce gözü başka bir şey görmüyor diyordum. Şimdi emerken acayip bir merak yükleniyor bebeme sürekli arkasına bakıyor duvarlar perdeler
Benimki de son birkaç gündür öyle ya. Obur gibi emen çocuk resmen memeyle oyun oynuyor, bir emiyor bir gülüyor bir başka taraflara bakiyim diyor. Ve aslında memeyi bosaltmiyor, ben tam doydugunu düşünmüyorum. Normalde emdikten sonra memeyi sıkınca azcik süt gelirdi, şimdi normal hiç emmemis gibi süt geliyor. Anlamadim neden böyle olduğunu

9-4 bana çok geliyor canım ya. Yanlış bilmiyorsam çok tombiş de değildi bebişin , kilo alması için uğraşıyordun. Kaldı ki 4te de emmedi diyorsun, bana normal gelmiyor. Gece çocuk uyur zaten , uyur emer geri yatar , kocan neyin inadını ediyor ya. Valla ben sinir oldum. Aç aç çocuk durur mu 9dan sabaha kadar. Benimki bir iki defa kalkar geceleri her türlü. Kötü gunumdeysem 4-5 bile olur yani. Aç çocuğu emzikle oyalamanin ne manası var , minicikler daha Sinirlendim.

Büyüyorlar :) emme kuvvetleri de arttı gibi geliyor bana. Sütümüz aman olsun da cop cop içsinler. Aç olsalar durmazlar ki.
Gece acıkmış uyandı emzirdim normalde geri uyurdu. Uyutamadım. Nasıl gülüyor oyunlar cilveler.. Ki normalde asık suratlı bi çocuk öyle çok gülmez. Dedim bu numaraları babana yap babasını uyumadan önce yakaladık dörtte.

Canim zeynones te yazmış zaten ama bence icin rahat etsin sen dinlen gece uyumalarinda bir sıkıntı yokmus. Hem cok ac olsa emzikle durduramazsiniz bence
Ben sizden farklı düşünüyorum bu konuda kızlar ya. Çocuk uyanmiyor değil ki uyaniyormus kocası emzikle uyutmaya çalışıyormuş. Kaldı ki kilo alması için uğraşan bir anne bu. Normal mi bana normal gelmiyor.

Ben de bugün ilk defa kolları serbest yatırdım. Ayy aman Allahım o eller kollar hiç durmadı sürekli kendini uyandırıp duruyor tam uyanmiyor ama mik mik edip duruyor eller oynadıkça. O uyuyor ama ben uyuyamadım sesinden. Yarın yine kundaga devam

Kilo alması gerekiyorsa çok yersiz bir tutum olur ama.
Aslında bebeklerin rutin saatleri var o saatlerde uyanmadan alıp emzirmek de çok rahat oluyor bebeğin huysuzluğu çıkmadan.

Doktorlar 10 saate kadar sağlık sorunu olmayan, kilo problemi olmayan bebekler için söylüyor.
3-4 saati ideal buluyorlar.
Benimki 1,5 saate kalkıyor diye annemle kayınvalideme yakınıyordum doktorlar böyle diyor çok uyanıyor dedim.
Onlar fazla bulmadılar. 6-7 aydan sonra dediğin anca olur o da ek gıdayı güzel yerse yoksa anne sütünü hemen sindirim uyanır diye anlattılar.

Reactions: The

Kundaksız asla
Babası bazen kundaksız uyutmaya çalışır en son dayanamayıp kundağın içine ellerini alıp bunu sen istedin der
Değil kendini uyandırması ben uyutamıyorum bile.

Aynen aslında bebek gece kalktığında normalde gözü kapalı ağlar, atak haftasında falan değilse. Yani ihtiyacını giderip geri uyumak istiyor aslında. Hani aç olmasa , huysuzlugundan ağlıyor olsa emzikle geri uyutulur belki ama aç çocuğu uyutmak ne bileyim bana doğru gelmedi. Doktoru en iyisini bilir tabiki.

Benimki de genelde 3 saatte bir kalkıyor. Bazen 4 -5 olduğu da oluyor . Ama kimi gece de saat başı uyanıyor neredeyse eğer kakasını falan yapamadiysa. Belli olmuyor yani

Ah sıpalarımız.
İlk doğduğunda yalnız kaldığımız bir akşam üçümüzde uyuyakalmıştık. 3 saat uyumuşuz. Nasıl paniklemiştim. Aç bıraktım diye vicdan yapmıştım. Keşke şimdi de öyle uyusa...

Kundaksız asla
Babası bazen kundaksız uyutmaya çalışır en son dayanamayıp kundağın içine ellerini alıp bunu sen istedin der
Değil kendini uyandırması ben uyutamıyorum bile.
Ben de owli kullanıyorum, kundak şeklinde kullanıyorum hala. Dün makineye attım kurumadi, o yüzden elleri serbest kalmıştı ama yok yani hiç durmadı o eller Dediğin gibi uyurken de zorlandı. Benimki gece uykusuna emerken geçiyor genelde , elleri açık olunca surekli bana dokundu durdu, uyuyamadi

Ben de yaşadım aynısını,hatta buraya da yazdım. 4 saat uyumuşum. Ama bir güzel uykumu almışım var ya bir tane uygulama var oraya da yazdım, kadınların hepsi linç etti beni aman Allahım dedim ne yaptım ben böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…