2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Uf ama çok uykusu var ve kucağıma aldığımda uyuyor, koyunca dalamiyor bugün resmen 5 saattir uyanikti. Ben de çok geriliyorum ya
Sen yazdikca aklima yaaa cok tatli yorumun geliyor bende yasarken okadar tatli degil demistim gül biraz
O tarz durumlarda yeterki uyusun diye kucagimda uyutuyorum. Yoksa insan cok geriliyor canim. En azindan bir sonraki uykusu daha rahat olur. Arada yapiyorlar oyle. Senin sevkatine ihtiyaci var demekki

Aynilarini hepimiz yasiyoruz canim. Allah sabir versin. Bazi gunler daha zor oluyor sabretmesi. Oyle dusundukce annelerimiz de bizimle cok zorlanmis. Babalar daha rahatmis diye dusunuyorum hep. Kadinlar her acidan daha eziliyor bu hayatta ya. Hem ev isleri hem cocuk bakimi vs. Calismak daha kolay

Yaa çok yüksek çıkmış şimdi iyisin değil mi antibiyotik tedavisi mi verdi?
Evet canım antibiyotik verdi, hastanede de damardan Parol verdiler o da iyi geldi o an. Antibiyotik anında ayağa kaldırdı beni çok şükür, tüm şikayetlerim geçti, şimdi iyiyim elhamdulillah.
Geçmiş olsun kovid olmuşsun çoook net
Ya doktor diğer değerlerle birlikte açıkladı, “Covidde tablo bu şekilde olmuyor o yüzden o seçeneği eliyorum” diye ama o an ben totomla dinleyip sadece sonuç cümlesini aklımda tuttuğum için bu kadar yazabiliyorum

Canim hiç beklemedim. Hemen her seyi yaptim ben. Taktir ve unut kayacak diye düşünme

Kayınvalideme geldim biraz önce

Kovid oldular hastanede yattılar 1 aydır görüşemiyorduk. Bebeğin durumunu sordu. Boyunu kilosunu söyledim. Doktorun dediklerini söyledim. Sonra eşim yokken geldi yanıma bebek sanki çok kilo alamamış gibi geldi bana. Normal mi durumu diyor

Sizinle de paylaşıyım 7100gr 68 cm çıktı 4. Ay kontrolünde. Ve erken doğmuş bi bebek bu.

Bu çocuklara bakamıyoruz biz, en iyisi kayınvalidelere teslim edelim onlar büyütsün rahatlasınlar

Kucağında nasıl uyuyor canım, benimki kucağıma gelince cin kesiliyor, hep onunla konuşulsun istiyor. Bir tek memede sakinleşiyor, ama son zamanlarda memeye de tepkili

Bir de hem çalışıp hem anne olmak var canım (misal ben), hiç gün yüzü yok, ev çocuk iş, her şey benim başıma

Benim kızın babaannesi olsa intihar edecek demekki (5.5 kg)

Kayimvalidene ver emin ol bakmaz.
Bizimki de cocuk doktoru masallah gecen dedim kizim cok sanslisin cocuk doktoru var evimizde diye
Kucağında nasıl uyuyor canım, benimki kucağıma gelince cin kesiliyor, hep onunla konuşulsun istiyor. Bir tek memede sakinleşiyor, ama son zamanlarda memeye de tepkili
Ben kucagimda yuruyerek veya dans ederek uyutuyorum canim. Kafasi kalp tarafimda elim poposunda seklinde oyle uyuyunca yavastan oturuyorum. Dik sekilde degilde hafif yatar pozisyonda. Iyice kulagi kalbimin ustune geliyor o sekilde uyuyor bizimki
Bir de hem çalışıp hem anne olmak var canım (misal ben), hiç gün yüzü yok, ev çocuk iş, her şey benim başıma
Yani bebisim ne diyebilirim az acik goz olsak buralara yazcak birseyimiz olmazdi

Hahah ben de hatırlıyorum o sözümü gerçekten çok tatlıymış

Geçmiş olsun kovid olmuşsun çoook net
Bence almış mikrobu bir yerden aşıyla beraber aktif olmuş.
Söylemek istememiştim ama sen de öyle düşünüyorsun.
Ben gebelik kontrolü için tahlil yaptırmaya gitmiştim doktor crpde baktı 32 çıkmıştı, hiç normal değil. Covidde beklediğimiz değerler ancak belirtin hiç yok demişti.İki gün sonra bir daha kan ver izole et demişti aile hekimim. O gün eşim koku almadı zaten :)
Sonra o ter, ağrı halsizlik başladığında 50 civarı idi.

E o büyüyünce sütüm de ona göre artıyor ne değişikler. Zaten çocuk ek gıdaya geçiyor ki o zamana. Ha mama öcü değil. Ben günde bir öğün yine veriyorum vermeye devam da edeceğim.(reflü geçene kadar) Ama bu onu, şunu, bunu ilgilendirmez. O yüzden evet deyip geçiyorum. Durruma göre davranıyorum işte. Geçen mama içmedi ben de ameliyattan çıktım sütüm yok, biberonu reddetti o güne kadar reddetmeye bebe.
annem pirinç unu ile mama yap içine at mamayı vitaminsiz içmesin öyle pirinç unu dedi önce direndim ama çocuk aç. Öyle yapıp kaşıkla yedirdim. Bazı şeyler mecbur olunca yapılıyor ama sürekli ahkam kesilmesi dellendiriyor. Gelen giden arayan soran...
Hele diğer göğsümden süt akıyor demeler. Hepimizin aktığı da oluyor bomboş olduğu da. Söylerken utanır ay insan hiç mi çaresiz hissetmediler anneliklerinin ilk evrelerinde bu insanlar.

Son düzenleme:
Uf ama çok uykusu var ve kucağıma aldığımda uyuyor, koyunca dalamiyor bugün resmen 5 saattir uyanikti. Ben de çok geriliyorum ya

Atak zamanı olabilir mi?
Ya benimkinin diş derdi var. Kaşıntısı çok olunca böyle uyumuyor.
Bir de 4 ay civarı boyları hızlı uzuyormuş. O da çok ağrı yapıyormuş bebelerin asıl uykusuzluk sebepleri ondanmış.

Kızlar benim bebiste çok zorlaştı memeyi zorla tutturuyorum ne olcak böyle 4 ay krizi gerçekten çok zormus

Kızlar benim bebiste çok zorlaştı memeyi zorla tutturuyorum ne olcak böyle 4 ay krizi gerçekten çok zormus
4 saat emmedi çığlık koyamet gene. Açlıktan uyuyamadı, kayınvalidedeydik yabancıladı daha çok ağladı. Eve geçerken yolda uyuyakaldı, uyku sersemi eve gelesiye emzirdim şimdi de uyuttum çok şükür. Evde kalsaydık tamamen eminim çok daha büyük kriz olacaktı. Benim atak haftamın bitmesine 7 gün kalmış, geride kalanlara sabırlar diliyorum

Reactions: The
Ya iki gün önce dedim ki benim oburiks sütü görünce gözü başka bir şey görmüyor diyordum. Şimdi emerken acayip bir merak yükleniyor bebeme sürekli arkasına bakıyor duvarlar perdeler

Maşallah minnoşa. Benim bebe de uzun o yüzden zayıf duruyorlar. Kv de aman zayıf olsun kilolu olmasın derdinde Somaliler gibi olsa hayır demez eminim kendi gibi çıtı pıtı istiyormuş oğlumu. Çünkü o öyle istiyormuş
gel yardım et desem gelmez ama 3 yaşından sonra alıp gidecekmişş, niye 3 yaş diyorum birde gülüyor, ben de izin vereceğim ya. Sırf beni sinir etme derdinde. Bu kv deler acayipler gerçekten yani benim annem de kv ama hiç böyle şeyleri yok. Bize sayıyla veriyorlar.

Kızlar bebeğim gündüz 15 dakika anca uyuyor 30 dakika uyanık kalıp bir daha uyuyor. Gündüz bu şekilde döngü. Gece de 2 gibi anca tam uykuya geçiyor ortalama 1 saatte bir uyanıyor emip uyuyor. Bi gariplik var mı, doktora gittiğimiz de hep unutuyoruz sormayı

Gündüz uyku desteğini(sallamayı) bıraktığım anda uyanıyor. En fazla 15 dakika. Gün içinde iyi uyumayınca gece uykusu da çok kötü oluyor. Bir uyku eğitimcisi ile konuştuğumda yorgun uyuduklarında gece uykusuna geç geçiyorlar sık uyanırlar dedi. Bütün gün ayağımda tutuyorum o yüzden. Her uykuya geçtiğinde 45-60 dk en azından uyumasını sağlamaya çalışıyorum. Ayağımdan bırakmıyorum.
Gece uykusunda da 1,5 saatlik döngüler var. Acıkıyor. Gündüz de o şekilde acıktığı için garip gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…