+1Kızlar eşiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ben bir çiçek dahi görmedim de.
Tulumunda linki gelır mi canımKangurunun markası Baby Boroosh canım. Ben daha kırkı çıkmadan kanguruyla gezmeye başladığım için yenidoğana uygun çok fazla seçeneğim olmadığından bunu almıştım. Seninki artık 4 aylık olduğu için daha ergonomik, beli destekleyen bir model bakabilirsin bence çünkü bu bir süre sonra beli ağrıtıyor.
Dışarı çıkarken ya Owli’nin dış kundağına koyuyorum oğlanı ya da şu Waikiki’den aldığım örgü tulumu giydiriyorum. Şapkasını eldivenini ayakkabısını filan H&M’den almıştım, sıcacık tutuyorlar
https://www2.hm.com/tr_tr/productpage.0858306006.html
Neko guzel en azından dokuma kumas ama o fiyata boba da bulabılırsnBende araştırmalarım sonucu neko marka kanguruya karar verdim. Bin lira civarı fiytı dolaptan 300 e alıyorum. Çok mu veriyorum acaba diye de düşünüyorum tereddütteyim
Her zaman aynı olamıyoruz canımCanım atak haftasında falan da değil. Deli gibi uykusu da vardı ama bazen gerçekten dalamiyor. Uykusu çok geldikçe uyutmasi da ayrı bir zor oluyor. Bazen çok sinirleniyorum ya nefsime yenik düşüyorum. Bunu yazdıktan sonra mesela koydum pusetine ister ağla ister dur almayacağım dedim, çünkü sabredemedim yanimizirdandi biraz , gittim bir şeyler yedim içtim mutfaktan, tekrar aldım vs .. Hamileyken sakin bir anne olabilmek için neler okudum ettim ama böyle anlarda beceremiyorum
Ya mahvoldum şu atak gecsin artkYa tam olarak ne zman basliyoki bu atak bizim 7 gün var 4 ay olmasına. Vala şu saat olmuş hala ayaktayimmahfetti beni
Oy maşaAllahhBenim bebem de 68 cm olmuş teyzesi, senin minişle aynı gidiyor boylarıbenimki de kıyafetle 7200 çıktı ama kıyafeti düşünce 6900falan kalır herhalde. Ama gerçekten normalde daha tombiş duruyordu, boyu uzayınca o tombisligi birazcık daha azaldı gibi geliyor bana. Nanaklari aşağı sarkardi , şimdi az sarkıyor
Masalah cnmCok saclı doğdu doğduğında bu kadardı diyebilirim sonrada az bısey uzadı işte
Benim kv de sut var mi diye goguslerimi kontrol etmisti. Cocugun gazi oluyodu sutun yagli mi acaba diyolar? Bilir bilmez konusuolar iste. Esinin dedigini gorumcem demisti mamaya baslarsin sonra sut yetmez diye ii biseymis gibi gule gule. Her arayan emiyo mu diyo sizene yaa. Gercekten anlamiyorum bu insanlari ne amacla soruyolar. Ben bugune kadar hic bu tanidiga sormadim emiyo mu mama mi veriyosun fln diye belki sutu yoktur uzulur diye. Bunlar dan dun soyluyolar herseyiYa maşşallah teyzoşum bayıldım sanaa
Fermantasyon süreçleri farklı olduğu için etkileri farklı mı oluyor acaba?
Benim bebiş kilosu gayet güzel, boyu üst sınırda. Hakikaten iri bi bebek. Kayınvalidem sütün yetmiyor yanakları eridi dedi. Boyu uzadığı için diyorum inanmıyorlar. Yok birinden emzirirken diğerinden fışkırırmış. Omuzlarından aşağı inermiş süt hissedermiş. Göğsüm tam büyümemiş süt azmış, yaplı değilmiş.
Aslaaa duyma asla. Sen bebeğini aç bırakacak değilsin anasısın. Sen doyduğuna inanıyorsan bitmiştir. Konuşsun konuşsun sussun. Küçük çocuk gibi düşün. İstemediğin bişey yaptığında müdahele et, ben böyle yapıyorum de. Sessiz kalıp üzme yıpratma kendini.
Senin kayınvaliden dikiliyormuş tepende. Benim eşim nezaman bebeği uyutmaya çalışsam geliyor, ayağımda salladığım bebeği öpüp güldürüp azdırıp gidiyor. Hadi tekrar mayıştır uyut uyutabilirsen. Bu gece 6 da bebekle ilgileniyorum, kucağına alıp sevicekmiş. Gece 6
Laf söylüyorum tersliyorum kovuyorum, sürekli aynı davranış. Bende uyarmaya devam.
Bakzeynepsii güzel taktik aslında bende yapmıştım zamanında aynısını. Beni kurtaran bu davranış oldu.
Geçmiş olsun kovid olmuşsun çoook net
Kesinlikle çevreden çok yapan var. Arayan ilk emziriyor musun diye soruyor. Sonra aferin emzir emzir. Eşim sen şimdi doyurabiliyorsun ama biraz büyüsün yetmez senin sütün bebeğe mama verirsin artık diyor. Başta yetmiyor diyorlar, sonra yetmeyecek diyorlar. Bitmiyorlar.
Ben annesiyim bu cocugun dmarlardan inisini dgl midesine gidisini hissediyorum de cnm. Allah sabir versinKızlar dün kv geldi bize, ayakta sallamadığım halde ayağında sallıyo, uyuturken odaya geliyo tepemde dikiliyo götüriyim mi içeri diyo. Az önce de damarlarında süt indiğini hissediyo musun dedi yok hissetmiyorum dedim, hissetmen lazım az demek ki sütün dedi. Sırf sussun diye belki de evet dedim. Sonra ondan kilosu yok çocuğun demek ki diyo. Oğlum da iki ayda 2300 aldı bu ay götürmedim daha ama eminim ki 1 kilo almıştır yine en az. Nasıl kilosu yok bi sen beğenmiyorsun çocuğun kilosunu dedim. Bakmıyosun kendine vs bişeyler diyo. Sinirlerim aşırı bozuk sinirimden ağlıyorum resmen ya. Her geldiğinde mutlaka sütün yetmiyo mu, senin sütün az gibi moral düşürücü şeyler söylüyo. 3 çocuğunu kaybetmiş diye kalbini kırmak istemiyorum acılı bi anne ama ben de de bi sabır var. Geçtim başka odaya ağlıyorum şuan . Elim ayağım titriyo ya sinirden. Şeytan diyo kes çocuğu sütten. sadece mamayla besle, ama yavrumun bi günahı yok işte
Ewt cnm uyku zamanini kacirinca ben de cok zorlaniyorum. Ben sinirlenince yansitmamaya calisiyorum. Birakiyorum yaptigun gibi bi su iciyorum sonra daha yeni uyutmaya basliyomusum gibi dusunuyorum. Bu aralar benmki de cozuttu. Memede uyurdu uyumuyo kucakta gezerek uyunak istiyo. Zaten yataga birakinca uyanma kismini ben hic cozemedim. Genelde kucakta ya da memede uyuttum mecburenCanım atak haftasında falan da değil. Deli gibi uykusu da vardı ama bazen gerçekten dalamiyor. Uykusu çok geldikçe uyutmasi da ayrı bir zor oluyor. Bazen çok sinirleniyorum ya nefsime yenik düşüyorum. Bunu yazdıktan sonra mesela koydum pusetine ister ağla ister dur almayacağım dedim, çünkü sabredemedim yanimizirdandi biraz , gittim bir şeyler yedim içtim mutfaktan, tekrar aldım vs .. Hamileyken sakin bir anne olabilmek için neler okudum ettim ama böyle anlarda beceremiyorum
Ben de yasamistim 4bucuk saat ama kucagimda uyuyakalmistimBen de yaşadım aynısını,hatta buraya da yazdım. 4 saat uyumuşum. Ama bir güzel uykumu almışım var yabir tane uygulama var oraya da yazdım, kadınların hepsi linç etti beni aman Allahım dedim ne yaptım ben böyle
Evet canım, doğru hatırlıyorsun. O yüzden zaten içime dert oldu. Eşim de çocuğun uyuması gerektiğini, uyumazsa zekasının gelişmeyeceğini iddia ediyor, ve çoook inatçı biri9-4 bana çok geliyor canım ya. Yanlış bilmiyorsam çok tombiş de değildi bebişin , kilo alması için uğraşıyordun. Kaldı ki 4te de emmedi diyorsun, bana normal gelmiyor. Gece çocuk uyur zaten , uyur emer geri yatar , kocan neyin inadını ediyor ya. Valla ben sinir oldum. Aç aç çocuk durur mu 9dan sabaha kadar. Benimki bir iki defa kalkar geceleri her türlü. Kötü gunumdeysem 4-5 bile olur yani. Aç çocuğu emzikle oyalamanin ne manası var , minicikler dahaSinirlendim.
Bunu bilmiyordum canim. Kilo almasi gerekiyorsa emmesi lazim tabiiBen sizden farklı düşünüyorum bu konuda kızlar ya. Çocuk uyanmiyor değil ki uyaniyormus kocası emzikle uyutmaya çalışıyormuş. Kaldı ki kilo alması için uğraşan bir anne bu. Normal mibana normal gelmiyor.
Ben de owli kullanıyorum, kundak şeklinde kullanıyorum hala. Dün makineye attım kurumadi, o yüzden elleri serbest kalmıştıama yok yani hiç durmadı o eller Dediğin gibi uyurken de zorlandı. Benimki gece uykusuna emerken geçiyor genelde , elleri açık olunca surekli bana dokundu durdu, uyuyamadi
Ben de yaşadım aynısını,hatta buraya da yazdım. 4 saat uyumuşum. Ama bir güzel uykumu almışım var yabir tane uygulama var oraya da yazdım, kadınların hepsi linç etti beni aman Allahım dedim ne yaptım ben böyle
Bebişin 14. Haftasında başlıyormuş.Ya tam olarak ne zman basliyoki bu atak bizim 7 gün var 4 ay olmasına. Vala şu saat olmuş hala ayaktayimmahfetti beni
Benimki de son birkaç gündür öyle ya. Obur gibi emen çocuk resmen memeyle oyun oynuyor, bir emiyor bir gülüyor bir başka taraflara bakiyim diyor. Ve aslında memeyi bosaltmiyor, ben tam doydugunu düşünmüyorum. Normalde emdikten sonra memeyi sıkınca azcik süt gelirdi, şimdi normal hiç emmemis gibi süt geliyor. Anlamadim neden böyle olduğunu
Bende senin gibi düşünüyorum bu konuda +1Ben sizden farklı düşünüyorum bu konuda kızlar ya. Çocuk uyanmiyor değil ki uyaniyormus kocası emzikle uyutmaya çalışıyormuş. Kaldı ki kilo alması için uğraşan bir anne bu. Normal mibana normal gelmiyor.
Neko switch baby aldım dolaptan. Kargoyla 300 e geldi bana ve hiiç kullanılmamış tertemiz.+1
Tulumunda linki gelır mi canım
Neko guzel en azından dokuma kumas ama o fiyata boba da bulabılırsnhele buyuk sehırlerde ıkıncı el cok daha kolay bulunuyo
İlk bebişte momfortbaby kullandm guzel ama bel agrıtıyodu bu bebıste ıkıncı el boba aldm
Her zaman aynı olamıyoruz canım
Yoruluyoruz modumuz düşük oluyo vs
Kendını suclamaama asla dırenıyosa uyutmuyrm kendıme bu ezıyeti yapamam
Ya mahvoldum şu atak gecsin artk
Hastaydm bogazım kotubebeğimde öksürmeye başladı canım eşimde bızımle ilgilenmek yerıne işe gitmeyi secti
Oy maşaAllahh
Evet canım, doğru hatırlıyorsun. O yüzden zaten içime dert oldu. Eşim de çocuğun uyuması gerektiğini, uyumazsa zekasının gelişmeyeceğini iddia ediyor, ve çoook inatçı biri
Ay biz ikinci gunundeymisiz bu atak haftasınınBebişin 14. Haftasında başlıyormuş.
Bebek Atak Haftası Hesaplama - Bebeklerde Atak Haftaları
Bebeklerde büyüme atağı nedir? Bebek atak takvimi ve bebek atak haftası hesaplama aracı ile bebeğinizin büyüme ataklarını hesaplayabilirsiniz.hesapliyor.com
Benim bebem de 68 cm olmuş teyzesi, senin minişle aynı gidiyor boylarıbenimki de kıyafetle 7200 çıktı ama kıyafeti düşünce 6900falan kalır herhalde. Ama gerçekten normalde daha tombiş duruyordu, boyu uzayınca o tombisligi birazcık daha azaldı gibi geliyor bana. Nanaklari aşağı sarkardi , şimdi az sarkıyor
Babası sincap yanaklı oğlum diye severdi. Çook topladı yanaklar kendini.
Benimki de öylee. Karnı aç biliyorum ama oynuyor resmen memeyle. Yüzüme bakıp bakıp gülüyor bide sıpa
Bende senin gibi düşünüyorum bu konuda +1
Neko switch baby aldım dolaptan. Kargoyla 300 e geldi bana ve hiiç kullanılmamış tertemiz.
Bebeklerin anne sütü alıyorsa 10 güne kadar kaka yapmaması neden sıkıntı değil biliyo musun? Çünkü sindiriyorlar sütü tamamen. Benimki 5 gün yapmadı. Ben daha fena bekliyordum ya miktar azdı. Sindirmiş kullanmış.
Eğer gece 3 saatten fazla uyursa ben dudaklarını elleyip uyararak rüya beslemesi yapıyorum. Öyle bir emiyor ki aç bebiş ama uykudan yatıyor.
Valla kilo aldı bebeğim ama kendi kendine değil işte. Geceleri saat başı kalkıyor az az emiyor. Yeterki büyüsün diye emziriyorum. Ağzına emzik versem sallasam benimki de sabaha kadar yatar emin ol.
Hala gak meme guk meme yapıyorum. Doktorlar uzun uyumasına normal diyebilir, diğer arkadaşlar düşüncemi yanlış bulabilir belki. Ama ben kesinlikle beslerim bebeği. Derin uykuya dalıp kendisi uyuyamıyorsa nasıl gelişecekmiş beyni onu da anlayamadım
Ay bu erkekler de maşallah çocukların kendi annelerinden daha iyi biliyorlar her şeyi. Sanki yetişkin insan da gece aralıksız 8 saat uyuması lazım, bebek bu ya. Bebek uyanmasa neyse diyecektim ama uyanınca eşinin emzik vermesi filan yazık canım yavruya ya, dinleme sen onu emzir.Evet canım, doğru hatırlıyorsun. O yüzden zaten içime dert oldu. Eşim de çocuğun uyuması gerektiğini, uyumazsa zekasının gelişmeyeceğini iddia ediyor, ve çoook inatçı biri
Tulumunda linki gelır mi canım
Eşime anlattım durumu, takıntılı işte alttan al diyorAy ben de bebek uyandı deyip başımdan saviyorum iki adım ötede oturuyor gelmeye üşeniyor bi işe yararım diye görüntülü arıyor sürekli. Birde her aradığında illa acacam ısrarla arıyor. Açıp çocuk uyuyor, durmuyor, emziriyorum diyorum. Böyle bir çözüm buldum ben de
Benimki de kilo almamışsın lohusa kilo alır, yemiyon ki çocuğa süt olsun, önüne illa biri getirecek vs bir sürü şey diyor. Çocuğun zayıflığını seviyor çünkü kendi zayıf bizim taraf hep kiloluymuş bebek kilolu olmasınmış.Ben de istemem kararında olsun ama her bebekte aynı mı insan der ki sağlıklı olsun da nasıl olursa olsun. Sırf bana laf sokmak için kilolu olmasın, sizin aile öyle, buda meyilli olabilir diyor. Bunlar her şeyi bulur takacak, hiç üzülme, o benim başımı şişirdikce ben de onun hoşlanmadığı şeyleri söylüyorum, eşim arada kalsın istemiyorum üzülüyorum ona. Çünkü babasını kaybetti annesi de aynı seninki gibi takıntılı, sorunlu. İdare et diyordu baştan şimdi nasıl istersen öyle davran ama yine de annem sonuçta saygısızlık yapma diyor. Valla ben de nasıl işime geliyorsa öyle yapıyorum. Çünkü bu halinin arkasına çok sığınıyor. Ve kesinlikle sütten kesme yavrunun ne suçu var ki. Pireye kızıp yorganı yakma. Bi çenelerini tutsaklar insan gibi davranacağız da...
O beni yeniyor gönlünü yapıyoruzbu gece saat 2 buçukta gece uykusuna geçti. Valla babayı da beni de dikti ayağa. Gaz ilacı verdik olmadı, zeytinyağıyla çözümü buldu babası. Bazen benden daha bilgili oluyor yani uyumak istemiyorsa uyumaz mümkün değil.
Çocuğumun 7-8 saat uyuduğunu hayal edemedim şu anAy bu erkekler de maşallah çocukların kendi annelerinden daha iyi biliyorlar her şeyi. Sanki yetişkin insan da gece aralıksız 8 saat uyuması lazım, bebek bu ya. Bebek uyanmasa neyse diyecektim ama uyanınca eşinin emzik vermesi filan yazık canım yavruya ya, dinleme sen onu emzir.
Benimki acıkınca gece mızmızlanıyor, kaldırıp emziriyorum. Eh altına yapıyor bazen mecbur değiştiriyorum, iyice uyanıyor ama hiç önemi olmuyor. Çoğu zaman emerken kendi uyuyor, uyumazsa da iki pışpışla gidiyor hemen çünkü gece uykusunda daha kolay uyuyorlar. İnatçıysa sen de inatçı ol, bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen bilirsin.
Baktım canım da artık satılmıyor herhalde bulamadım
Valla çatlıcam artık, duran çocuğu pusetten alıyo kucağına ya, dursun duruyo işte dediğim de alıştırcam ama olsun annesi tutsun kucağında bişey olmaz diyip gülüyoMasalah cnm
Benim kv de sut var mi diye goguslerimi kontrol etmisti. Cocugun gazi oluyodu sutun yagli mi acaba diyolar? Bilir bilmez konusuolar iste. Esinin dedigini gorumcem demisti mamaya baslarsin sonra sut yetmez diye ii biseymis gibi gule gule. Her arayan emiyo mu diyo sizene yaa. Gercekten anlamiyorum bu insanlari ne amacla soruyolar. Ben bugune kadar hic bu tanidiga sormadim emiyo mu mama mi veriyosun fln diye belki sutu yoktur uzulur diye. Bunlar dan dun soyluyolar herseyi
Ben annesiyim bu cocugun dmarlardan inisini dgl midesine gidisini hissediyorum de cnm. Allah sabir versin
Ewt cnm uyku zamanini kacirinca ben de cok zorlaniyorum. Ben sinirlenince yansitmamaya calisiyorum. Birakiyorum yaptigun gibi bi su iciyorum sonra daha yeni uyutmaya basliyomusum gibi dusunuyorum. Bu aralar benmki de cozuttu. Memede uyurdu uyumuyo kucakta gezerek uyunak istiyo. Zaten yataga birakinca uyanma kismini ben hic cozemedim. Genelde kucakta ya da memede uyuttum mecburen
Ben de yasamistim 4bucuk saat ama kucagimda uyuyakalmistimzman hizli geciyo. Linc etcek ne var yaa. Hepsi mukemmeldir zaten eminim
Çocuğumun 7-8 saat uyuduğunu hayal edemedim şu ansen diyince bir denedim de ciks olmadı
Kız benim zaten belim ağrıyor artık slingte falan, o da kangurunun yandan çakması işteAllah seni
Ben kanguruyu aldım hatta demin dışarı çıktım. Bebişim bayıldı ya nasıl memnun
Ama sırtım koptu koptu çok güçsüzleşmişim. Senin de sırtın ağrıdı mı hiç?
İyi bi kanguru da aldım ergonomisinden değil benden kaynaklı sıkıntı
Demek yalniz degilmişim benimde kayinvalidem memelerime dokunur taryardi süt var diye esimin tarafi hepsi sorqrdi sut emiyomu kayinbabaya kadar sizene yaaa bi kere meme reddi yasadim 1 gun kaynana kayinbaba sanki felaket aradilar eşimi durmadan valla cahilliklerinden niye beniz sulalem sormaz karismaz biz o kadar kisi evlendirdim birine sormadik annemide sorarken gormedim duymadim bunlar degisik bi millet cinlerim tepeme geldi yine bi de durmadan zayif gelismemiş demiyomu sinirden catliyorum bende geceleri cocugum uyandikca uyaniyorum zaten uzun uykuya dalmasi 11 falan bazen 12 7 8de uyuyo ama 1 2 saate uyaniyo emiyo 11 12 gibi tam gece uykusuna daliyo saat 4 te uyaniyo sabit sonra 6 6 bucuk gibi sonrada 7 7 bucukta ve dahada uyumuyo uzun sureli yani gunduzleri zaten az uyuyo ve ben cok yoruluyorum bari gece uyuyayim biraz gunduz öyle 2 saat uyudugu yok yarim saat en fazla 1 oz yuzden gecr karismiyorum süt sagmiş ve uyumamişsam 11 de uyuyana 1 de onu verip biberonla uyuyorum o uyanana kadar 4 te alisik artik uyaniyo kendiliginden bu arada kilo alimida 92 gunluk kiyagetiyle 7 kilo boyuda 65 cm baş cevreside 43 sizlerin nasil acaba kilosu iyi bence kayinvalidemler gelismemiş diyolar ama bebegimin boyu uzun bence ondan gostermiyo kilosunu sizlerin fikirleri nedir kizlarMasalah cnm
Benim kv de sut var mi diye goguslerimi kontrol etmisti. Cocugun gazi oluyodu sutun yagli mi acaba diyolar? Bilir bilmez konusuolar iste. Esinin dedigini gorumcem demisti mamaya baslarsin sonra sut yetmez diye ii biseymis gibi gule gule. Her arayan emiyo mu diyo sizene yaa. Gercekten anlamiyorum bu insanlari ne amacla soruyolar. Ben bugune kadar hic bu tanidiga sormadim emiyo mu mama mi veriyosun fln diye belki sutu yoktur uzulur diye. Bunlar dan dun soyluyolar herseyi
Ben annesiyim bu cocugun dmarlardan inisini dgl midesine gidisini hissediyorum de cnm. Allah sabir versin
Ewt cnm uyku zamanini kacirinca ben de cok zorlaniyorum. Ben sinirlenince yansitmamaya calisiyorum. Birakiyorum yaptigun gibi bi su iciyorum sonra daha yeni uyutmaya basliyomusum gibi dusunuyorum. Bu aralar benmki de cozuttu. Memede uyurdu uyumuyo kucakta gezerek uyunak istiyo. Zaten yataga birakinca uyanma kismini ben hic cozemedim. Genelde kucakta ya da memede uyuttum mecburen
Ben de yasamistim 4bucuk saat ama kucagimda uyuyakalmistimzman hizli geciyo. Linc etcek ne var yaa. Hepsi mukemmeldir zaten eminim
Canim ben gördüm ve nokta kadar kırmızı kan. Bahsettigin gercekten elbisesinden yuttuğu iplikte olabilir, bağırsaklarda yukaridan geliyorsa kan kirmizi degil dedigin gibide olabilirmiş okumuştum. Ama bence yesil kakanin icindeki o bahsettigin mukoza tabakasi iste. Mukus var miydi? Fotografini cekseydinYa kaka da kan goren arkadaslar. Nasil aktif bir kirmizilik mi goruyirsunuz ?
Bizim de bugun yesil kaka oldu ve icinde kahverengi iplikcik gibi seyler vardi. Oyle birsey mi
Iplik gibi derken ince uzun gibi nasil diyim 1 2 mm gibi boyle pamukla bastirdigimda dagildi. Hayir fotograf cekmedim canim ya. Ama dun tost yemistim sucuklu birde aci biber yemistim hic yemedigim seylerdi bu emzirme donemindeCanim ben gördüm ve nokta kadar kırmızı kan. Bahsettigin gercekten elbisesinden yuttuğu iplikte olabilir, bağırsaklarda yukaridan geliyorsa kan kirmizi degil dedigin gibide olabilirmiş okumuştum. Ama bence yesil kakanin icindeki o bahsettigin mukoza tabakasi iste. Mukus var miydi? Fotografini cekseydin
Bence kan degil.kuzu o ya kaka yapisinda olabiliyor sindirilememis besinler. Takip et bakalim tekrar görürsen fotoğraf cek. Kakanin yesil olmasi yeni bir besin.yedigin.icindir. Bence hic takilma kirmizi kan yoksa. Kirmizi kan aktif kanama tahribat demekmis cunki. Ama dedigim gibi takipte kal. Doktorada danisirsinIplik gibi derken ince uzun gibi nasil diyim 1 2 mm gibi boyle pamukla bastirdigimda dagildi. Hayir fotograf cekmedim canim ya. Ama dun tost yemistim sucuklu birde aci biber yemistim hic yemedigim seylerdi bu emzirme doneminde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?