2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Saol canim insallah oyledir bir arkadasa danisicam acil tip doktoru sizi de bilgilendiririm

Kız benim zaten belim ağrıyor artık slingte falan, o da kangurunun yandan çakması işte ama taşıdığımız kilo aynı sonuçta. Ben alsam bile kanguru kullanamam ya. Bebek arabasına alışsın napiyim
Ya hannele yazıcakken seni etiketlemişim

Yaw 130 günlük 7 kilo benim bebişim. Gayeett güzel kilosu boyu, hatta koca kafalı biraz

Dinleme kimseyi kilonun hiçbir önemi yokki. 5 kilo da olabilir 7 kilo da. Sağlık önemli olan. Sen doyduğunu düşünüyorsan bitmiştir. Takma sallama. Ben gülüp geçiyorum

Doğru hatırladım dimi kangurulu fotoğrafı sen paylaşmıştın
Ben kanguruyu aldım hatta demin dışarı çıktım. Bebişim bayıldı ya nasıl memnun
Ama sırtım koptu koptu çok güçsüzleşmişim. Senin de sırtın ağrıdı mı hiç?
İyi bi kanguru da aldım ergonomisinden değil benden kaynaklı sıkıntı

Mamada reflusu için gunde 100 cc ar mama veriyorum diheri
Evet koca kafalı hamileykende iriydi kafasi şimdide aslında bu da duşunduruyo beni doktor bisey demedi şimdiye kadar ama bi sorun olurmu acaba ya fikrin varmı boyuda iyi aslında doktor boyu önden gidiyo diyo ama bilemedim ondanmi kafası iri acaba yuzu kucuk bu arada alin kismi kafa kismi geniş yuzu minyon

Bebek agirliginin yuzde 25 i suan kafa. Oranti zamanla gelicek diye biliyorum.

Benimki de koca kafalı
Genetik öyle olabilir mi?
Bizim amcaları, dedesi de koca kafalı. Yüzü minik ama.
Herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama.

Evet canım ben paylaştım. İlk çıktığım hafta benim de sırtım çok ağrımıştı ki o zaman yeni doğmuştu daha 4,5 kiloyken. Herhalde alışık olmadığımız için o kadar ağrıyor başta. Şimdi çıktığımda ise artık ağrımıyor, daha rahat gezebiliyorum.

Bebişin bayılmasına sevindim canım, benimki de artık etrafı seyrediyor, çok hoşuna gidiyor o şekilde gezmek. Şapkasını giydirince artık dışarı çıkacağımızı anlıyor bir de, mızıklanmayı bırakıp uslu uslu bekliyor

Eşime anlattım durumu, takıntılı işte alttan al diyor Ben zaten hep alttan alırım, benim duygularımın ne önemi var ki yeter ki annesinin gönlü olsun
Öyle deme arada kalmak zordur ne yapsın o da. Ben böyle çözüm buldum sürekli anlatıp kafasını şişirmiyorum. Kayınvalideyle araya mesafe koyup yeterince konuşuyorum ve canım sıkılınca ya da laf sokunca cevabını veriyorum. Bana dert olup kalacağına hele de bu emzirme döneminde üzülüp sütten kesileceğime ona dert olsun. Ne yapalım az biraz da böyle olsun Allah büyük, ama sakın kızıp kesme memeden yazık yavrucağa.

Benimki de koca kafalı
Genetik öyle olabilir mi?
Bizim amcaları, dedesi de koca kafalı. Yüzü minik ama.
Herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama.

Onun bi oranı var doktorlar çok dikkat ederler ona. Eğer anormal büyüklükte olsaydı emin ol başka bölümlere çoktan sevk edilmiştiniz.
Kız kardeşim koca kafalıydı benim. Ama o nasıl bir kafa sağlık ocağı gittiği doktor korkutmuştu annemi. Sonra biyere sevkettiler hatırlamıyorum bölümü. Ordaki doktor tam üst sınırda olduğunu, koca kafalı bi çocuk olduğunu hastalık felan olmadığını söyleyip annemi rahatlatmıştı.

Tabi zaten sağlık ocaklarında kontrol ediyorlar, ölçüyor her ay ebemiz. Bizimkinin genetik zaten o yüzden ben koca kafalım diye sevdikçe kayınvalidemler gülüyorlar o tarafa çekmiş sıpam.

Tabi zaten sağlık ocaklarında kontrol ediyorlar, ölçüyor her ay ebemiz. Bizimkinin genetik zaten o yüzden ben koca kafalım diye sevdikçe kayınvalidemler gülüyorlar o tarafa çekmiş sıpam.
3.ay kontrolunde kacti canim bas cevresi

3.ay kontrolunde kacti canim bas cevresi

Hiç bilmiyorum ya sormadım :) ölçtü bilgisayara yazdı ama bir anda çok ağlayınca benim onu öğrenmeye fırsatım olmadı. Aslında doktora götürmem lazım 4 ay oldu. Kan takviyesi, genel kontrol çocuk doktoru en son 2.ayda görmüştü.
Ama havalar o kadar soğuk seyrediyor ki asla çıkacak gibi değil. Aldığım randevuyu bile iptal etmek durumunda kaldım.

Canım bebeğin uyanınca emzir bence. Ben emziriyorum uyanınca. Emzik yalancı tokluk hissi veriyor olabilir. Şöyle yapsan olmaz mı? Diyelim ki sen 12 de giriyorsun yatağa. Bebeğin uyuduğunda salonda yatır tv falan açık. Az uyur. Sonra tekrar uyumadan emzirir beraber yatarsınız. Ben öyle yapıyorum.
Kızlar ben kundağı 10 gün önce falan bıraktım. 3. Gün alışıyorlar merak etmeyin. Çocuk dönmeye başlamadan bırakmak lazımmış tehlikeli diyorlar
Kundaksız asla
Babası bazen kundaksız uyutmaya çalışır en son dayanamayıp kundağın içine ellerini alıp bunu sen istedin der
Değil kendini uyandırması ben uyutamıyorum bile.

Uyuturken kundak yapıyorum.
Hava soğuk olunca açıkçası gevşetmiyorum kundağını. ama dönmeye başlayınca haklısın. Kızım reflü yatağında yatıyor bir de. Büyüyünce içinde hapsolmuş gibi kalıyor es kaza gece dönmeyi öğrense dönemez de
Bu arada 3.aydan berş bir kaç kez yarım dönüşü oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…