- 5 Ekim 2017
- 2.437
- 3.524
- 133
Bende soyup baktim her yerini kuzum. Çok korktum felaketti biraz daha aglasa goturecektim acileOfff her gün her gün çok zor gerçekten bu kadarı da fazla. Hizmet etme sen de küçük bebeğin var senin. Bir bahaneyle odana kapan sık sık kendileri yiyip içsinler içeride. Hayret yahu
Canım içim ezildi okurken. Ne derdi varsa kuzucuğun. Ben sebepsiz ağladığında karnı toksa altı temizse komple soyup bakıyorum bir yerine saç dolanır veya etiket batar vs diye. Bazen de sırf uyku huysuzluğundan ağlıyorlar. Canım benim ağlamasın bebekler hep gülsün.
Benimki dönmeye uğraşıyor. Henüz dönemedi ama.
Ah nasıl ılacak, çözüm bulan beri gelsin. Zar zor memede uyuyor, daha beşiğine koyarken uyanıyor. Maksimum süremiz 45dk, daha hiç daha uzun uyumadıkBu gündüz uykuları nasıl olacak
Sürekli ayağımdahiç bir şey yapamıyorum
Canım süt olsun diye öyle bir yedimki, doğuma gittiğim kilodan çok daha şişkoyum şu andaBu arada kızlar sizde kilo durumları nasıl? Ben pek takmıyordum ama dün biraz takmaya başladım. Doğumdan geriye 5 kg kaldı. Ama benim en az 10 kg vermem lazım. Gücümü toplayıp diyet değil de sağlıklı beslenmem lazım o zaman kilolar gidiyor zaten. Mental olarak hazırlamaya çalışıyorum kendimi şu an. Mental olarak hazırlanırsam yaparım zaten. Hadi şimdi kış kilo çok göze batmıyor, yazın iyice belli oluyor. Kollarım bile şişti benim
Sağlıklı beslenmeden kastım şu: gereksiz ekmek makarna pirinç bulguru ve şekeri azaltmak. Beyaz et kırmızı et, sebze, salata, yoğurt ve meyve tüketimini artırmak. Bunu yapınca hem sağlıklı olunuyor hem de kilo gidiyor. Ben aç kalarak diyet yapamıyorum asla. Karnın doyacak ama sağlıklı şeylerle.
Bu erkekler anca alttan al diyip duruyo benim kaynannada kocasıyla bende inan hergun yatakta agliyom artık canıma tak etti çok bilmiş yapmacık fena ne ararsan var eşime diyorum hiç umursamiyo onları aksine dahada şimartiyo içime ata ata artık beyin kanaması gecircem diye korkuyom konuşacağım kimse yok hep evdeyjm bunlara hizmet ediyorum annemi arasam konuşup dertlesjm diyom hiç umursamjyo evlâdı değilimde sanki dusmaniyim. Napcagimi hiç bilmiyorum dua edin kızlar benim kendimi o kadar yalniz zorda hissediyorumki
Kızlar felaket bir aksamdi kziim 2saat hic durmadan agladi bacaklarini ice dogru ceke çeke. Gaz cikartamadi en son karnina sicak bir seyler koyduk zorla memeyi verdim de uyuyakaldi aglaya aglaya. Yavrum hala icini çekiyor nasil geçecek bu gece bilmiyorum. Stresim geçmesin bide diye ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Yarin doktor kontrolü var dışarı resmen kar kış kıyamet. Ust üste geldi. Cok çaresiz hissediyorum kendimi
3ay 18. Günde ilk defa döndü. Toplamda 3 kere yüzüstüne tam döndü şuana kadar.İyi geceler kızlar bayağıdır yazamadım dönen bebişler var mı?
Bu arada kızlar sizde kilo durumları nasıl? Ben pek takmıyordum ama dün biraz takmaya başladım. Doğumdan geriye 5 kg kaldı. Ama benim en az 10 kg vermem lazım. Gücümü toplayıp diyet değil de sağlıklı beslenmem lazım o zaman kilolar gidiyor zaten. Mental olarak hazırlamaya çalışıyorum kendimi şu an. Mental olarak hazırlanırsam yaparım zaten. Hadi şimdi kış kilo çok göze batmıyor, yazın iyice belli oluyor. Kollarım bile şişti benim
Sağlıklı beslenmeden kastım şu: gereksiz ekmek makarna pirinç bulguru ve şekeri azaltmak. Beyaz et kırmızı et, sebze, salata, yoğurt ve meyve tüketimini artırmak. Bunu yapınca hem sağlıklı olunuyor hem de kilo gidiyor. Ben aç kalarak diyet yapamıyorum asla. Karnın doyacak ama sağlıklı şeylerle.
+1Canım süt olsun diye öyle bir yedimki, doğuma gittiğim kilodan çok daha şişkoyum şu andadüşün, bebek çıktı, doğum yaptım. o kadar yedim de süte faydası oldu mu bilmiyorum, ama yemezsem olmuyor süt bence.
O yüzden şişko hayatıma süt verdiğim sürece devam
Bu arada bende son bir yorum yapmak istedim gece uykusuyla alakalı eşinin bakıyor olması çok güzel seninde dinlenmeye ihtiyacın var hem sütü arttırıyor uyumak düzeniniz iyi bence sadece sen yatmadan sütünü sağıp bıraksan arada eşin onu verse sorun kalmaz benceCanım süt olsun diye öyle bir yedimki, doğuma gittiğim kilodan çok daha şişkoyum şu andadüşün, bebek çıktı, doğum yaptım. o kadar yedim de süte faydası oldu mu bilmiyorum, ama yemezsem olmuyor süt bence.
Ben eşime bırakıp tuvalete bile gidemiyorum, durmuyormuş bebek. Bütün gün evde takıldı da bakmadı bebişe. Yemek yaparken bile anakıcapına koyup mutfağa yanıma aldım. Böyle değildi daha da beter oldu benimki.Bu arada bende son bir yorum yapmak istedim gece uykusuyla alakalı eşinin bakıyor olması çok güzel seninde dinlenmeye ihtiyacın var hem sütü arttırıyor uyumak düzeniniz iyi bence sadece sen yatmadan sütünü sağıp bıraksan arada eşin onu verse sorun kalmaz bence
Ateşi 37.5 inleyerek uyandı yavrumTek çözümün takmamak. Ciddiye almamak onları. Değişmezler, eşin destekçi değilse çok daha zor olur.
Gerçekten niye ciddiye alıyorsun ki. Bigün belin ağrısın, bigün dizlerin, nigün kirpik diplerin
Onlar sendeyken yat yapma hasta takıl. Kendileri yaprsa yapsın yemeği ev işini, yapmazsa akşam onca insan evdeyken eşin yemeksiz eve gelsin. Bitane büyük bebğin vardı diye hatırlıyorum. Onu da bigünlük yık başlarına.
Valla senin yerinde olsam yatak odasına gizli yiyecek koyar odada hasta numarasıyla takılırdım akşama kadar
Biraz da sende hata var yüz vermişsin gelene gidene. Ezdirme kendini valla tembele yat. Ben 7 yıllık gelinim öyle aman çay koyuyum, aöan bulaşığa giriyim felan yapmıyorum gittiğimde evlerine. Bananeee
Hissetme valla yalnız değilsin bende yaşıyorum krizleri. Biseferinde öyle bi ağladı ki yakası su gibi oldu gözyaşlrından. Hiçbir sebep de yoktu. Dün kayınvalideden erken kalkıp gelmek zorunda kaldık. Yarım saat boyunca çığlıklar atarak ağladı durdu krize girdi. Bikaç gün önce 4 saat ağladı öyle kriz evde. Günden güne değişiyorlar. Sürekli yaptığı bir davranış olmadığı için takma. Daha düşecek kfa göz kıracak, dikişler atılacak belki alçıya alınacaklar. Ömürleri uzun olsun ama neler bekliyor bizi allah bilir. Bir gece ağlamayla bişi olmazz. Bu arada nazara çook inanıyorum bebişlerde.
3ay 18. Günde ilk defa döndü. Toplamda 3 kere yüzüstüne tam döndü şuana kadar.
Doğuma gittiğim kilodayım hala +20 kilo var üstümde. Hala hamile pantolonlarıyla geziyorum başka pantolon olmuyor. Ufaktan dikkat etmeye başladım ama zor bakalım nolucak.
+1
Canım süt olsun diye öyle bir yedimki, doğuma gittiğim kilodan çok daha şişkoyum şu andadüşün, bebek çıktı, doğum yaptım. o kadar yedim de süte faydası oldu mu bilmiyorum, ama yemezsem olmuyor süt bence.
Ah benim canım yavrum sıkıntısı varmıl meğersem. Ama bilerek yapmadın ki sen, üzülme sakın. Bağışıklığı güçleniyor diyelimAteşi 37.5 inleyerek uyandı yavrumGöz göre göre usuttum yavrumu
Çünkü dün de çok soğuktu AnkaraAteşi 37.5 inleyerek uyandı yavrumGöz göre göre usuttum yavrumu
Bizde araban ondik arabaya bindik ama aldi yinede demekkiÇünkü dün de çok soğuktu Ankarabiz de dışarı çıktık ama arabadan inip arabaya bindik ve ona rağmen inşallah bir şey olmaz diye hep tetikteydim, sen dışarı mi çıktın? Kar yağıyordu kız dün
Kız bende Miniş bi göbek kaldı ama diyet yapıp spor yapacak iradem asla yok, nasıl gidecek bilmiyorumBu arada kızlar sizde kilo durumları nasıl? Ben pek takmıyordum ama dün biraz takmaya başladım. Doğumdan geriye 5 kg kaldı. Ama benim en az 10 kg vermem lazım. Gücümü toplayıp diyet değil de sağlıklı beslenmem lazım o zaman kilolar gidiyor zaten. Mental olarak hazırlamaya çalışıyorum kendimi şu an. Mental olarak hazırlanırsam yaparım zaten. Hadi şimdi kış kilo çok göze batmıyor, yazın iyice belli oluyor. Kollarım bile şişti benim
Ben bu gün için izin al aşıya götürelim dedim eşime. O geçen perşembe anlamış öğleden sonra geldi. Yatana kadar bilgisayar oynadı. Çocuk bahanesiyle geliyorsun ilgilen bari. Benimkide aynı valla. Tuvalete gitmek bile lüks oldu artık. Çok fena cinnet geçireceğim ama ne zaman bilemiyorum.Ben eşime bırakıp tuvalete bile gidemiyorum, durmuyormuş bebek. Bütün gün evde takıldı da bakmadı bebişe. Yemek yaparken bile anakıcapına koyup mutfağa yanıma aldım. Böyle değildi daha da beter oldu benimki.
Büyük ihtimalle öyle oluyor canım. Hatta doğala yakın yoğurt yersem daha fazla mukus oluyor onu da farkettim. Bir süre ara verdim yoğurda bakalım.Ya maşşallah teyzoşum bayıldım sanaa
Fermantasyon süreçleri farklı olduğu için etkileri farklı mı oluyor acaba?
Benim bebiş kilosu gayet güzel, boyu üst sınırda. Hakikaten iri bi bebek. Kayınvalidem sütün yetmiyor yanakları eridi dedi. Boyu uzadığı için diyorum inanmıyorlar. Yok birinden emzirirken diğerinden fışkırırmış. Omuzlarından aşağı inermiş süt hissedermiş. Göğsüm tam büyümemiş süt azmış, yaplı değilmiş.
Aslaaa duyma asla. Sen bebeğini aç bırakacak değilsin anasısın. Sen doyduğuna inanıyorsan bitmiştir. Konuşsun konuşsun sussun. Küçük çocuk gibi düşün. İstemediğin bişey yaptığında müdahele et, ben böyle yapıyorum de. Sessiz kalıp üzme yıpratma kendini.
Senin kayınvaliden dikiliyormuş tepende. Benim eşim nezaman bebeği uyutmaya çalışsam geliyor, ayağımda salladığım bebeği öpüp güldürüp azdırıp gidiyor. Hadi tekrar mayıştır uyut uyutabilirsen. Bu gece 6 da bebekle ilgileniyorum, kucağına alıp sevicekmiş. Gece 6
Laf söylüyorum tersliyorum kovuyorum, sürekli aynı davranış. Bende uyarmaya devam.
Bak @zeynepsii güzel taktik aslındabende yapmıştım zamanında aynısını. Beni kurtaran bu davranış oldu.
Geçmiş olsun kovid olmuşsun çoook net
Kesinlikle çevreden çok yapan var. Arayan ilk emziriyor musun diye soruyor. Sonra aferin emzir emzir. Eşim sen şimdi doyurabiliyorsun ama biraz büyüsün yetmez senin sütün bebeğe mama verirsin artık diyor. Başta yetmiyor diyorlar, sonra yetmeyecek diyorlar. Bitmiyorlar.
Benimki artık tam dönmeye başladı canım. Dün bir hamlede yüz üstü döndü, emekler gibi dizleriyle kendini öne doğru ittirerek ilerlemeye çalıştı. Kendi kendine döndüğü için çok mutluydu. Bıraksam uçacak kanepedenİyi geceler kızlar bayağıdır yazamadım dönen bebişler var mı?
Ben de öyle yaptım ve bünye alıştı hep açım. Eskiye göre daha iyiyim ama eskiden emzirirken gece neler neler yiyordum şimdi yemiyorum.Canım süt olsun diye öyle bir yedimki, doğuma gittiğim kilodan çok daha şişkoyum şu andadüşün, bebek çıktı, doğum yaptım. o kadar yedim de süte faydası oldu mu bilmiyorum, ama yemezsem olmuyor süt bence.
Ben de hamile pantolonumu giyiyorumTek çözümün takmamak. Ciddiye almamak onları. Değişmezler, eşin destekçi değilse çok daha zor olur.
Gerçekten niye ciddiye alıyorsun ki. Bigün belin ağrısın, bigün dizlerin, nigün kirpik diplerin
Onlar sendeyken yat yapma hasta takıl. Kendileri yaprsa yapsın yemeği ev işini, yapmazsa akşam onca insan evdeyken eşin yemeksiz eve gelsin. Bitane büyük bebğin vardı diye hatırlıyorum. Onu da bigünlük yık başlarına.
Valla senin yerinde olsam yatak odasına gizli yiyecek koyar odada hasta numarasıyla takılırdım akşama kadar
Biraz da sende hata var yüz vermişsin gelene gidene. Ezdirme kendini valla tembele yat. Ben 7 yıllık gelinim öyle aman çay koyuyum, aöan bulaşığa giriyim felan yapmıyorum gittiğimde evlerine. Bananeee
Hissetme valla yalnız değilsin bende yaşıyorum krizleri. Biseferinde öyle bi ağladı ki yakası su gibi oldu gözyaşlrından. Hiçbir sebep de yoktu. Dün kayınvalideden erken kalkıp gelmek zorunda kaldık. Yarım saat boyunca çığlıklar atarak ağladı durdu krize girdi. Bikaç gün önce 4 saat ağladı öyle kriz evde. Günden güne değişiyorlar. Sürekli yaptığı bir davranış olmadığı için takma. Daha düşecek kfa göz kıracak, dikişler atılacak belki alçıya alınacaklar. Ömürleri uzun olsun ama neler bekliyor bizi allah bilir. Bir gece ağlamayla bişi olmazz. Bu arada nazara çook inanıyorum bebişlerde.
3ay 18. Günde ilk defa döndü. Toplamda 3 kere yüzüstüne tam döndü şuana kadar.
Doğuma gittiğim kilodayım hala +20 kilo var üstümde. Hala hamile pantolonlarıyla geziyorum başka pantolon olmuyor. Ufaktan dikkat etmeye başladım ama zor bakalım nolucak.
+1
Geçmiş oslun canımAteşi 37.5 inleyerek uyandı yavrumGöz göre göre usuttum yavrumu
Bizde de çok farklı değil. Elinde telefon uzaktan pışt pışt yapıyorBen eşime bırakıp tuvalete bile gidemiyorum, durmuyormuş bebek. Bütün gün evde takıldı da bakmadı bebişe. Yemek yaparken bile anakıcapına koyup mutfağa yanıma aldım. Böyle değildi daha da beter oldu benimki.
Kız bende Miniş bi göbek kaldı ama diyet yapıp spor yapacak iradem asla yok, nasıl gidecek bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?