2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Yangına körükle gitmek istemiyorum ama o cinneti çıkarman senin çok hakkın.
senin kocana gıcığım
Sen 38.haftanda hala evin tüm alışverişini, temizliğini, kışlığını yaparken yardım etmediği gibi ne var zaten yapman gerekiyor modunda olduğu için.

Yediğin şeyler ne mesela. Yemek sütü kesinlikle etkiliyor ama kaliteli protein, iyi karbonhidrat, kalsiyum bunlar alınması şart bence iyi bir diyet listesi ile zayıflanabilir.
Onlar da var, ama üstüne bilimum pilav, makarna, tatlı, pestil de var :/ yemek hazırlamak zor geldiği için bisküvi filan yiyorum paso

Ben de doğum kilolarımı tam veremedim hala 5 kilosu kaldı ve göbeğimin şekli vs moralimi bozuyor istemez. O hamilelikteki göbek çizgisi geçmedi koyu koyu duruyor, göbeğimde böyle poşet gibi buruşuk biraz Tamam çocuğum için bu hale geldim ama yine de ister istemez takıyorum, kendimi hiç beğenmiyorum böyle

Kızlar selam, şimdi kan vermek icin bekliyoruz. Alerjiye bakilacak. Alerji doktoru cok iyi biri cikti şansıma aşırı ilgiliydi. Butun çektiğim fotoğrafları ve notları gösterdim. Kakada kan devam etmedigi icin kesinlikle diyet yapmıyoruz annesi dedi. Huzursuzluğu sürekli olmadığı için 4.aya kadar beklemeyi önerdi. 3gun kurali varmis alerjide 3gunden sonra devam etmiyorsa döküntüler ve kanama tolere edebildi diyolarmis. Ama yinede kandan bakalim.alerjiye dedi. Tekrar kan görürsek kakada yine gel diyet ve cilt testi icin plan.yapalim dedi. Bizden haberler boyle. Kanda alerji cikmaz inşallah. Cikmayanlar tolere edilebilir ve gecici oluyormus varsa bile. Ama cikanlar daha uzun sure kalici. Dua edin bizim icin

Valla canım kadın hiç bir şey yapmiyo 2 gün hiç bir şey yapmim dedim hem çok yoruldum baktım ev göcüyo el attım. Bunlar çok fena benim eşim bunlar gelince beni yabancı gibi görüyo bildiğim hizmetçi gibi davraniyo annesi seytanin teki artık esimdende bunlar yüzünden nefret etmeye başladım çünkü gerçekten takatim kalmadı geçen kızına diyo gelin iki gün kalın ya hiç bana sorma gereğinde bulunmuyor bile eşime sınır oluyom kadın yapmacık senin çocuklarına bi hediye bile almaya tenezzul etmiyo hala eşim agizlarina bakıyo. Valla o kadar psikolojim harap gibiki keşke arkamda bi ailem olsaydi hiç kimsenin nazini cekmezdim insanın eşi iyi olsun yeter diyolarya hiç öyle olmuyo aileler herşeyi batiriyo hele kıskanç fesat kaynana görümce varsa

Yazın peşlerinden koşacağız, canları sıkıldıkça bebek arabasına atıp parka bahçeye yürüyüşe gideceğiz :) kalanlar öyle gider bence.
Ay inşallah umudum o yönde ya
Kız valla bende kendi kocama gıcığım ya dün diyor ki artık az oynayacağım bilgisayarı, biraz oturup kalkacağım, senle vakit geçiririz diyor. Zahmet olacak ama hadi İnşallah dedim. Bakalım kaç gün sürecek benim cinnet bardağı doluyor, taşmak üzere. Denk gelmez inşallah
Valla saldım artık bende. Evi pislik mi götürüyor, yemek mi gecikmiş hiç umrumda değil. Çocuk uyudukça bende oturup kendime vakit ayırıyorum. O da farkında niye yemek gecikti, niye ortalık dağınık demiyor. Sofra falan toplamaya başladı sübhanallah bi şaşırdım
Canım iyi doktora denk gelmenize çok sevindim ya. İnşallah kanı temiz çıkar, kakadaki kanda geçicidir. Güzel haberlerle gel İnşallah

İnşallah canım benim inşallah

Kızlar 4.ay kontrolümüzden geldik. 60 cm 5800 Gr olmuş. Geçen aydan bu yana 600 Gr almış. Doğum kilosuna göre %50 persentilin içinde, mama takviyesine gerek yok, sık emzirmeye devam dedi. 6.ayda ek gıdaya geçmeden tekrar görelim dedi.

3 damla d vitamini devam. Günde 6 damla demir ilacına başlayacağız dedi. İlk etapta kabızlık yapabilir, 3 damla ile başla sonra yükselt dedi. Devletin verdiğini almadım. Kendim orzax microfer d vitamini ve kan damlası sipariş ettim.

4.ay aşılarımızı olduk. Eve geldiğimde 37.8di ateşi. İlaç vermeden üstünü hafiflettim düştü. Şuanlık huysuz ama ateşi yok, zar zor uyudu bakalım .

Menenjit aşılarını sordum çocuk doktoruna. Doçent bir hanımefendi, çok ilgili. Bize şöyle yazdı kağıda. Sağlık ocağındaki hemşire de aşılar çakışıyor. Nimerix ve bexsero aynı anda ağır gelmez mi, sen 6.ay kontrolünde sor bi. Ona göre bexeroya da başlarız dedi.

Siz nasıl planladınız menenjit aşılarını? Hangi aylarda yaptırmam gerek kafam çok karıştı ya.

Eklentiler

• IMG_20220131_141917.webp
    31 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20220131_142942.webp
    54,1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
3 ayda bir doz bexsero yaptık bende 4 ay kontrolüne gidince detaylı öğrencem

3 ayda bir doz bexsero yaptık bende 4 ay kontrolüne gidince detaylı öğrencem
Ben geçen ay menenjitleri sormayı unuttuğum için bu aya kaldı doktor böyle diyor. Hemşire iki menenjit ağır gelir diyor kafam karıştı hangisi hangi ayda olacak

Adı Umay mi kızının Harika bir seçim

Ay valla ya ne bilim çok karışık işler. Bizim cocuk doktoru prof bunu önerdi bidaki gidişte ben sorum herşeyi
Valla canım ya. Bi büyüseydü şu çocuklar. Ateşi yok benim kızın ama çok huysuz, on dakikada bir uyuyor. Sabah 7.30da uyandı, bu saate kadar 1.5 saat zor uyudu. Yine zor uyuttum uzun uyur inşallah. Dönmeyi keşfetti şimdi de, sürekli dönmek istiyor. Döndükçe keyifleniyor gülüyor

Eklentiler

• IMG_20220131_122518.webp
    69,3 KB · Görüntüleme: 73
Yerim ya çok tatlı ya . Kız bizimki henüz daha yuvarlanmaya başlamadı daha 1 hafta var 4 ayına. Ilk oğlum 4 ayda yuvarlanmaya başlamıştı bi akşam gozlemlim bebeğimi

Yerim ya çok tatlı ya . Kız bizimki henüz daha yuvarlanmaya başlamadı daha 1 hafta var 4 ayına. Ilk oğlum 4 ayda yuvarlanmaya başlamıştı bi akşam gozlemlim bebeğimi
Canım döner bence seninki de bu gün yarın. Benim kızda birden dönmeye başladı şaşırdık. Yan geliyor geri sırt üstü dönüyordu ama yüz üstü birden oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…