Ben bu gün için izin al aşıya götürelim dedim eşime. O geçen perşembe anlamış öğleden sonra geldi. Yatana kadar bilgisayar oynadı. Çocuk bahanesiyle geliyorsun ilgilen bari. Benimkide aynı valla. Tuvalete gitmek bile lüks oldu artık. Çok fena cinnet geçireceğim ama ne zaman bilemiyorum.
Tıpkısının aynısıBizde de çok farklı değil. Elinde telefon uzaktan pışt pışt yapıyortaviz vermemek lazım yoksa tepeye çıkıyot bu kocalar.
Onlar da var, ama üstüne bilimum pilav, makarna, tatlı, pestil de var :/ yemek hazırlamak zor geldiği için bisküvi filan yiyorum pasoYediğin şeyler ne mesela. Yemek sütü kesinlikle etkiliyor ama kaliteli protein, iyi karbonhidrat, kalsiyum bunlar alınması şart bence iyi bir diyet listesi ile zayıflanabilir.
Ben de doğum kilolarımı tam veremedim hala 5 kilosu kaldı ve göbeğimin şekli vs moralimi bozuyor istemez. O hamilelikteki göbek çizgisi geçmedi koyu koyu duruyor, göbeğimde böyle poşet gibi buruşuk birazBu arada kızlar sizde kilo durumları nasıl? Ben pek takmıyordum ama dün biraz takmaya başladım. Doğumdan geriye 5 kg kaldı. Ama benim en az 10 kg vermem lazım. Gücümü toplayıp diyet değil de sağlıklı beslenmem lazım o zaman kilolar gidiyor zaten. Mental olarak hazırlamaya çalışıyorum kendimi şu an. Mental olarak hazırlanırsam yaparım zaten. Hadi şimdi kış kilo çok göze batmıyor, yazın iyice belli oluyor. Kollarım bile şişti benim
Sağlıklı beslenmeden kastım şu: gereksiz ekmek makarna pirinç bulguru ve şekeri azaltmak. Beyaz et kırmızı et, sebze, salata, yoğurt ve meyve tüketimini artırmak. Bunu yapınca hem sağlıklı olunuyor hem de kilo gidiyor. Ben aç kalarak diyet yapamıyorum asla. Karnın doyacak ama sağlıklı şeylerle.
Valla canım kadın hiç bir şey yapmiyo 2 gün hiç bir şey yapmim dedim hem çok yoruldum baktım ev göcüyo el attım. Bunlar çok fena benim eşim bunlar gelince beni yabancı gibi görüyo bildiğim hizmetçi gibi davraniyo annesi seytanin teki artık esimdende bunlar yüzünden nefret etmeye başladım çünkü gerçekten takatim kalmadı geçen kızına diyo gelin iki gün kalın ya hiç bana sorma gereğinde bulunmuyor bile eşime sınır oluyom kadın yapmacık senin çocuklarına bi hediye bile almaya tenezzul etmiyo hala eşim agizlarina bakıyo. Valla o kadar psikolojim harap gibiki keşke arkamda bi ailem olsaydi hiç kimsenin nazini cekmezdim insanın eşi iyi olsun yeter diyolarya hiç öyle olmuyo aileler herşeyi batiriyo hele kıskanç fesat kaynana görümce varsaTek çözümün takmamak. Ciddiye almamak onları. Değişmezler, eşin destekçi değilse çok daha zor olur.
Gerçekten niye ciddiye alıyorsun ki. Bigün belin ağrısın, bigün dizlerin, nigün kirpik diplerin
Onlar sendeyken yat yapma hasta takıl. Kendileri yaprsa yapsın yemeği ev işini, yapmazsa akşam onca insan evdeyken eşin yemeksiz eve gelsin. Bitane büyük bebğin vardı diye hatırlıyorum. Onu da bigünlük yık başlarına.
Valla senin yerinde olsam yatak odasına gizli yiyecek koyar odada hasta numarasıyla takılırdım akşama kadar
Biraz da sende hata var yüz vermişsin gelene gidene. Ezdirme kendini valla tembele yat. Ben 7 yıllık gelinim öyle aman çay koyuyum, aöan bulaşığa giriyim felan yapmıyorum gittiğimde evlerine. Bananeee
Hissetme valla yalnız değilsin bende yaşıyorum krizleri. Biseferinde öyle bi ağladı ki yakası su gibi oldu gözyaşlrından. Hiçbir sebep de yoktu. Dün kayınvalideden erken kalkıp gelmek zorunda kaldık. Yarım saat boyunca çığlıklar atarak ağladı durdu krize girdi. Bikaç gün önce 4 saat ağladı öyle kriz evde. Günden güne değişiyorlar. Sürekli yaptığı bir davranış olmadığı için takma. Daha düşecek kfa göz kıracak, dikişler atılacak belki alçıya alınacaklar. Ömürleri uzun olsun ama neler bekliyor bizi allah bilir. Bir gece ağlamayla bişi olmazz. Bu arada nazara çook inanıyorum bebişlerde.
3ay 18. Günde ilk defa döndü. Toplamda 3 kere yüzüstüne tam döndü şuana kadar.
Doğuma gittiğim kilodayım hala +20 kilo var üstümde. Hala hamile pantolonlarıyla geziyorum başka pantolon olmuyor. Ufaktan dikkat etmeye başladım ama zor bakalım nolucak.
+1
Ay inşallah umudum o yönde yaYazın peşlerinden koşacağız, canları sıkıldıkça bebek arabasına atıp parka bahçeye yürüyüşe gideceğiz :) kalanlar öyle gider bence.
Kız valla bende kendi kocama gıcığım yaYangına körükle gitmek istemiyorum ama o cinneti çıkarman senin çok hakkın.
senin kocana gıcığım
Sen 38.haftanda hala evin tüm alışverişini, temizliğini, kışlığını yaparken yardım etmediği gibi ne var zaten yapman gerekiyor modunda olduğu için.
Canım iyi doktora denk gelmenize çok sevindim ya. İnşallah kanı temiz çıkar, kakadaki kanda geçicidir. Güzel haberlerle gel İnşallahKızlar selam, şimdi kan vermek icin bekliyoruz. Alerjiye bakilacak. Alerji doktoru cok iyi biri cikti şansıma aşırı ilgiliydi. Butun çektiğim fotoğrafları ve notları gösterdim. Kakada kan devam etmedigi icin kesinlikle diyet yapmıyoruz annesi dedi. Huzursuzluğu sürekli olmadığı için 4.aya kadar beklemeyi önerdi. 3gun kurali varmis alerjide 3gunden sonra devam etmiyorsa döküntüler ve kanama tolere edebildi diyolarmis. Ama yinede kandan bakalim.alerjiye dedi. Tekrar kan görürsek kakada yine gel diyet ve cilt testi icin plan.yapalim dedi. Bizden haberler boyle. Kanda alerji cikmaz inşallah. Cikmayanlar tolere edilebilir ve gecici oluyormus varsa bile. Ama cikanlar daha uzun sure kalici. Dua edin bizim icin
İnşallah canım benim inşallahAy inşallah umudum o yönde ya
Kız valla bende kendi kocama gıcığım yadün diyor ki artık az oynayacağım bilgisayarı, biraz oturup kalkacağım, senle vakit geçiririz diyor. Zahmet olacak ama hadi İnşallah dedim. Bakalım kaç gün sürecek benim cinnet bardağı doluyor, taşmak üzere. Denk gelmez inşallah
Valla saldım artık bende. Evi pislik mi götürüyor, yemek mi gecikmiş hiç umrumda değil. Çocuk uyudukça bende oturup kendime vakit ayırıyorum. O da farkında niye yemek gecikti, niye ortalık dağınık demiyor. Sofra falan toplamaya başladı sübhanallah bi şaşırdım
Canım iyi doktora denk gelmenize çok sevindim ya. İnşallah kanı temiz çıkar, kakadaki kanda geçicidir. Güzel haberlerle gel İnşallah
3 ayda bir doz bexsero yaptık bende 4 ay kontrolüne gidince detaylı öğrencemKızlar 4.ay kontrolümüzden geldik. 60 cm 5800 Gr olmuş. Geçen aydan bu yana 600 Gr almış. Doğum kilosuna göre %50 persentilin içinde, mama takviyesine gerek yok, sık emzirmeye devam dedi. 6.ayda ek gıdaya geçmeden tekrar görelim dedi.
4.ay aşılarımızı olduk. Eve geldiğimde 37.8di ateşi. İlaç vermeden üstünü hafiflettim düştü. Şuanlık huysuz ama ateşi yok, zar zor uyudu bakalım .
Menenjit aşılarını sordum çocuk doktoruna. Doçent bir hanımefendi, çok ilgili. Bize şöyle yazdı kağıda. Sağlık ocağındaki hemşire de aşılar çakışıyor. Nimerix ve bexsero aynı anda ağır gelmez mi, sen 6.ay kontrolünde sor bi. Ona göre bexeroya da başlarız dedi.
Siz nasıl planladınız menenjit aşılarını? Hangi aylarda yaptırmam gerek kafam çok karıştı ya.
Ben geçen ay menenjitleri sormayı unuttuğum için bu aya kaldı doktor böyle diyor. Hemşire iki menenjit ağır gelir diyor kafam karıştı hangisi hangi ayda olacak3 ayda bir doz bexsero yaptık bende 4 ay kontrolüne gidince detaylı öğrencem
Adı Umay mi kızınınKızlar 4.ay kontrolümüzden geldik. 60 cm 5800 Gr olmuş. Geçen aydan bu yana 600 Gr almış. Doğum kilosuna göre %50 persentilin içinde, mama takviyesine gerek yok, sık emzirmeye devam dedi. 6.ayda ek gıdaya geçmeden tekrar görelim dedi.
4.ay aşılarımızı olduk. Eve geldiğimde 37.8di ateşi. İlaç vermeden üstünü hafiflettim düştü. Şuanlık huysuz ama ateşi yok, zar zor uyudu bakalım .
Menenjit aşılarını sordum çocuk doktoruna. Doçent bir hanımefendi, çok ilgili. Bize şöyle yazdı kağıda. Sağlık ocağındaki hemşire de aşılar çakışıyor. Nimerix ve bexsero aynı anda ağır gelmez mi, sen 6.ay kontrolünde sor bi. Ona göre bexeroya da başlarız dedi.
Siz nasıl planladınız menenjit aşılarını? Hangi aylarda yaptırmam gerek kafam çok karıştı ya.
Elizan Umay adı teyzesiAdı Umay mi kızınınHarika bir seçim
Canım bize sadece bexsero önerdi 3 doz dedi bide 1 yasta hatirlatma dozu ilk dozu 3 aydaBen geçen ay menenjitleri sormayı unuttuğum için bu aya kaldı doktor böyle diyor. Hemşire iki menenjit ağır gelir diyor kafam karıştı hangisi hangi ayda olacak
Çok güzel adi bayıldımElizan Umay adı teyzesiUmaylar sakin olur diyorlar ama bu tam bi fırlama
Birisi tek tip menenjite diğeri 3 tipe karşı koruyor sanırım canım, yanlış bilmiyorsam.ondan iki tane önerdi galibaCanım bize sadece bexsero önerdi 3 doz dedi bide 1 yasta hatirlatma dozu ilk dozu 3 ayda
Ay valla ya ne bilim çok karışık işler. Bizim cocuk doktoru prof bunu önerdi bidaki gidişte ben sorum herşeyiBirisi tek tip menenjite diğeri 3 tipe karşı koruyor sanırım canım, yanlış bilmiyorsam.ondan iki tane önerdi galiba
Valla canım ya. Bi büyüseydü şu çocuklar. Ateşi yok benim kızın ama çok huysuz, on dakikada bir uyuyor. Sabah 7.30da uyandı, bu saate kadar 1.5 saat zor uyudu. Yine zor uyuttum uzun uyur inşallah. Dönmeyi keşfetti şimdi de, sürekli dönmek istiyor. Döndükçe keyifleniyor gülüyorAy valla ya ne bilim çok karışık işler. Bizim cocuk doktoru prof bunu önerdi bidaki gidişte ben sorum herşeyi
Yerim ya çok tatlı ya . Kız bizimki henüz daha yuvarlanmaya başlamadı daha 1 hafta var 4 ayına. Ilk oğlum 4 ayda yuvarlanmaya başlamıştı bi akşam gozlemlim bebeğimiValla canım ya. Bi büyüseydü şu çocuklar. Ateşi yok benim kızın ama çok huysuz, on dakikada bir uyuyor. Sabah 7.30da uyandı, bu saate kadar 1.5 saat zor uyudu. Yine zor uyuttum uzun uyur inşallah. Dönmeyi keşfetti şimdi de, sürekli dönmek istiyor. Döndükçe keyifleniyor gülüyor
Canım döner bence seninki de bu gün yarın. Benim kızda birden dönmeye başladı şaşırdık. Yan geliyor geri sırt üstü dönüyordu ama yüz üstü birden oldu.Yerim ya çok tatlı ya . Kız bizimki henüz daha yuvarlanmaya başlamadı daha 1 hafta var 4 ayına. Ilk oğlum 4 ayda yuvarlanmaya başlamıştı bi akşam gozlemlim bebeğimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?