- 30 Kasım 2013
- 966
- 1.749
- 113
Kızlar, benim kız gün içinde hiç meme almadı, reddettimama verince saldırdı mamaya, çok üzgünüm. Ne yapabilirim meme reddini azaltmak için?
Neden böyle yapıyorlar acaba ya? Aç olan çocuk tek besinini neden reddediyor ki canım araştırdın mi ? Bu da mı atak belirtisiBende yaşadım meme reddi, kucakta zıplayarak evi gezerek emzirdm baya zaman.
Dün gece reddetti gene çok ağladı. En son mutfakta aspratörü çalıştırdım. Onun sesine büyüleniyor resmen öyle emzirdim ayakta zıplayarak.
He kız öyle bende anlamiyom bu atak haftasında böyle oldu merak ediyom kilo durumu nasıl oldu diye4mu 5 mi
Benimkilerde dökülüyo çok ya sabahları taramak lazımBenim de çok dökülüyor. Hamileyken çok parlak ve güçlüydü, çok iyiydi hatta, saç egzamama da iyi gelmişti. Başımda saç kalmadı, uzun uzun her yerde, içim kalkıyor gerçekten. Bebeğin elinde de gördüm bugün, galiba bende kestireceğim@MMMesude
Ben anlayamadım ya bi türlü sebebini. Aşırı uykusu olduğunda emmiyor reddediyor. Düzeni şaştığı anda çok zorlaşıyor herşey. Demin gene mutfakta aspratör sesiyle zıplayarak emzirdimNeden böyle yapıyorlar acaba ya? Aç olan çocuk tek besinini neden reddediyor ki canım araştırdın mi ? Bu da mı atak belirtisi
Kızlar bebekleriniz gün içinde hala 2 saatte bir emiyor mu? Benimki hala aynı düzen. Mesela 2de emzirmeye başladıysam ( ki bu nerdeyse yarım saat sürüyor çoğu zaman), 4te tekrar. Aslında iki emme arası 1.5saat falan oluyor yani
Ben anlayamadım ya bi türlü sebebini. Aşırı uykusu olduğunda emmiyor reddediyor. Düzeni şaştığı anda çok zorlaşıyor herşey. Demin gene mutfakta aspratör sesiyle zıplayarak emzirdim
4mu 5 mi
Neden böyle yapıyorlar acaba ya? Aç olan çocuk tek besinini neden reddediyor ki canım araştırdın mi ? Bu da mı atak belirtisi
Benim kızım da sağ göğsümü reddediyor ya bu ara, solda hiçbir sıkıntı yok. Bazen süt tadı değişiyormuş acaba öyle mi oldu ki.4-6 ay arasında meme reddi maalesef çok oluyormuş. Plates topunun üzerinde emzirmek, pozisyon değiştirmek gibi yöntemleri öneriyorlar.
Benim kızım da sağ göğsümü reddediyor ya bu ara, solda hiçbir sıkıntı yok. Bazen süt tadı değişiyormuş acaba öyle mi oldu ki.
Gecmis olsun canim hangi asilar yapildiBen bugün aşı yaptırmaya götürdüm. Aşı baya huysuzluk yaptı. Çok ağladı gece uykusuna geçişte. Uykusunun arasında hala inliyorzaten dişi yüzünden çok huzursuzdu. Kombo sıkıntı
Demir damlası da verdiler.
Ocean aldık ama eczaneden. Ne kadar vereceğiz oceanın o damlalığı ile? Eşim sormayı unutmuş.
Bu arada saç meselesi bende de öyle. Kısacık keserek çözüme ulaştırmayı düşünüyorum.
Boyu kilosu da çok iyi çıktı çok sevindim.
Ne kadarlık bebekleriniz.benimkide mama saati yapıyordu 1 buçuk aylıkken başladı.resmen mama saati almıyordu.kırkım boyunca grlenim hiç eksik olmadı.gelenin derdine düşüp gündüzleri yavrumu anneme veriyordum temizlik iş güç hazırlık.gece emmemizde bir sıkıntınyoktu…gündüzleri annem uyutuyordu benim telaşımdan.sonra bebeğin anneyle uyuması gerektiğini çocukta güven kaybı ayrılık kaygısı oluşacağını okudum…kendime o kadar kızdımki gecelerce ağladım hırsımdan kendiminyetersiz suçlu hissettim daha 40 ı çıkmadan hergün gündüzleri yavrumla ilgilenememiştim.psikolajim bozuldu düşünmekten.düşüncesizce bu kız ameliyatlı lohusa demeden gelen gidene herkese hırslandım stresten ellerimde egzama çıktı.bu arada gelen gidende uyutuyordu bebeğimi çok sevdikleri için..sonra dedim ne annem ne kimse uyutmuycak artık ben uyutcam anneyle uyuyan bebekler daha mutlu oluyormuş kaygı sorunu yaşamıyorlarmış.ve zaten gündüzleri emme sorunumuz var memeye tutcam sürekli dedim…bi bebeğin annesiyle uyumasından daha doğal ne olabilirdiki.?bunu bile sorguladılar…herşeyi bıraktım işi gücü temizlikmiş vs..gündüzleri hep bebeğimle vakit geçirdim ben uyuttum ve uyandığındaa hep ben oldum yanında ve yavrum her uyandığındada onun dışındada emiyor…evet mamayıda veriyorum yine azr azar günde üç kere .3 ayımız doldu 4.ayımızın içindeyiz inşallah bırakmaz beni diye dua ediyorum hergün.birde sağ göğsümü uykudan uyanınca ve gece ve sabah kalktığında emiyor.gündüz uyanıkken sağ göğsümü reddediyor.yeni doğduğundada ben kendimde sol tarafı daha çok emzirdim tersime geliyordu tutamıyordum.geçen kayınvaldem o memenin ucu yoktu ya tam çocuğun aklında o kalmıştır dedi.gelenin gidenin derdinden lohusa terinle strese girdin kolay tarafı verdin.bebeğinle uğraşamadın demedi kimse..gece ve sabah ikisinide alıyor ama kuzum…Bende yaşadım meme reddi, kucakta zıplayarak evi gezerek emzirdm baya zaman.
Dün gece reddetti gene çok ağladı. En son mutfakta aspratörü çalıştırdım. Onun sesine büyüleniyor resmen öyle emzirdim ayakta zıplayarak.
Ne kadarlık bebekleriniz.benimkide mama saati yapıyordu 1 buçuk aylıkken başladı.resmen mama saati almıyordu.kırkım boyunca grlenim hiç eksik olmadı.gelenin derdine düşüp gündüzleri yavrumu anneme veriyordum temizlik iş güç hazırlık.gece emmemizde bir sıkıntınyoktu…gündüzleri annem uyutuyordu benim telaşımdan.sonra bebeğin anneyle uyuması gerektiğini çocukta güven kaybı ayrılık kaygısı oluşacağını okudum…kendime o kadar kızdımki gecelerce ağladım hırsımdan kendiminyetersiz suçlu hissettim daha 40 ı çıkmadan hergün gündüzleri yavrumla ilgilenememiştim.psikolajim bozuldu düşünmekten.düşüncesizce bu kız ameliyatlı lohusa demeden gelen gidene herkese hırslandım stresten ellerimde egzama çıktı.bu arada gelen gidende uyutuyordu bebeğimi çok sevdikleri için..sonra dedim ne annem ne kimse uyutmuycak artık ben uyutcam anneyle uyuyan bebekler daha mutlu oluyormuş kaygı sorunu yaşamıyorlarmış.ve zaten gündüzleri emme sorunumuz var memeye tutcam sürekli dedim…bi bebeğin annesiyle uyumasından daha doğal ne olabilirdiki.?bunu bile sorguladılar…herşeyi bıraktım işi gücü temizlikmiş vs..gündüzleri hep bebeğimle vakit geçirdim ben uyuttum ve uyandığındaa hep ben oldum yanında ve yavrum her uyandığındada onun dışındada emiyor…evet mamayıda veriyorum yine azr azar günde üç kere .3 ayımız doldu 4.ayımızın içindeyiz inşallah bırakmaz beni diye dua ediyorum hergün.birde sağ göğsümü uykudan uyanınca ve gece ve sabah kalktığında emiyor.gündüz uyanıkken sağ göğsümü reddediyor.yeni doğduğundada ben kendimde sol tarafı daha çok emzirdim tersime geliyordu tutamıyordum.geçen kayınvaldem o memenin ucu yoktu ya tam çocuğun aklında o kalmıştır dedi.gelenin gidenin derdinden lohusa terinle strese girdin kolay tarafı verdin.bebeğinle uğraşamadın demedi kimse..gece ve sabah ikisinide alıyor ama kuzum…
Bu çok doğru, benim kızım gece 3te yatıyordu zar zor, bir anda 8-9a çektik, ve çok daha rahat ve huzurlu uyuyor o zamandan beri.
Ben de haftaya uyku saatini 9a çekmeye çalışacağım inşallah başarabilirsem, dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?