2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben de haftaya uyku saatini 9a çekmeye çalışacağım inşallah başarabilirsem, dua edin
Sabah zorla erken kaldır. Ben kalktığı saatten 1 er saat erken kaldıra kaldıra erkene çektim. Sabah 9 da kalkıyor kendisi. Yarım saat sonra uyuyor çok değişik bişekilde
Ama gece uykusunu bitirdiği için gündüz uykusu uyumuş gibi oluyor. Zorlaa kaldırdım ben bir hafta. Kaldırıp elini yüzünü yıkadım tam uyandırabilmek için

Ben anlayamadım ya bi türlü sebebini. Aşırı uykusu olduğunda emmiyor reddediyor. Düzeni şaştığı anda çok zorlaşıyor herşey. Demin gene mutfakta aspratör sesiyle zıplayarak emzirdim
Aşırı uykulu olunca benimli de öyle. Youtube dan süpürge sesi açın mutfakta zıplamayın hiç.

Ayyy karşıma çıkann
Gerçekten doğru benim minnoş içinEki Görüntüle 3001079

Bu çok doğru, benim kızım gece 3te yatıyordu zar zor, bir anda 8-9a çektik, ve çok daha rahat ve huzurlu uyuyor o zamandan beri.

Ben de haftaya uyku saatini 9a çekmeye çalışacağım inşallah başarabilirsem, dua edin
Kızlar 9 da uyutunca sabah kaçta uyanacaklar peki

Reactions: The
Canım ben işbaşı yaptığım için biberonla alıyor anne sütünü 2 saatte bir veriyormuş annemde. Beni emdiği zamanda mümkün mertebe saate bakıyorum devamlı. Ama öyle öbür bir bebek değil emme süresi 5 dakika sürüyor. Çok hızlı geliyor süt sanırım kısa süreli, az az ama sık sık emiyor. Normalde 2 saatten önce aranmaya başlıyor oradan anlıyorum mesela. Dün akşam ilk kez mama verdik uzun zaman sonra 1 saat mücadele ettik.
Bu fıstık ta benim saç dökülmesi sormuştum sizinde dökülüyor mu benim avuç avuç dökülüyor ne yapabilir

Eki Görüntüle 3000906
O bacaklarını isiririm senin yaaa tombik seni maşallah 41 kere sana

Cok geçmiş olsun canım, haffi atlattık bizde ama her birimiz de farklı birşeyi kaldı. Mesela eşimde belden aşağısı ağrıyordu, serum taktirdik evde iyi geldi. Annemde çabuk yorulma ve kesik öksürük kaldı. Bende de arada boğazdan balgam geliyor. İnşallah annecigine birşey olmaz bünyesi bağışıklık kazanmıştır belki Allah hastaneyi evinizden uzak eylesin bebekte birşey yok değil mi?

Benimkilerde dökülüyo çok ya sabahları taramak lazım

The kızlar saç dökülme izin tek sebebi demir eksikliği. Hamilelik öncesinde kullanılan kan ve demir haplarının aslında doğumdan 3 ay sonra daha devam etmesi gerekir ama malesef kimse bunu yapmıyor. Bebekler bizi emdikleri için şuan bizdeki tüm demir, çinko, vitaminleri vakum gibi de çekiyorlar. Benimde bir ara çok döküldü 1 günde başladı dökülmeler kestirdim durdu. Hemen tahlil yaptırdım ama çok şükür fazla birşey çıkmadı. Şimdi koronadan dolayı zaten deli gibi vitaminlere falan saldırdım. Redexon var suda eriyen tavsiye ederim harika birşey. Tadida güzel. Süt için birde bol bol dişler de curumeler başlayabiliyor ileriki aşamada...

Kizlar demir takviyesi olarak oceandan baska bisey kullanan var mi? Oceanin d vitaminini kullaniyorum memnunum ama demirinin icerigi temiz degilmis. Bi de seker varmis. Baska onerebilceginiz war mi

Her kiloya 1 damla

Canım ben hamileyken de sonrasında da hiç demir ilacı kullanmadım, geçen hafta ateşlendiğimde yaptıkları kan tahlilinde demir de vardı, onda da değerim iyi çıkmıştı. Ama saçlarım hala inanılmaz dökülüyor Sen Redoxon’u doktora danışmış mıydın? Bana acildeki doktor o tür vitaminleri şu an içme bebeğe iyi gelmez, onun yerine bol bol meyve ye dedi de bana.

Aynen canım işte bende dökülünce tahlil yaptırdım fazla birşey çıkmadı dediğim oydu demir biraz eksikti vitamin falan ama aşırı dökülüyordu. Redoxounu doktora danışmadim ama iyi oldu söylediğin bir sorayim bakalım. Meyvede yiyorum akşamları ama kovid olunca bunu onermislerdi takviye amaçlı. Bugün sorayım şimdi yazarım sana. Bana annem hep öyle derdi çocuk seni emdiği için sendeki herşey onada gidiyor diye ki gerçekten ilk kızımda nerdeyse hem kel kalacaktim hemde 3 dişimi kaybettim. Şimdi 2 dişim gitti boş orasi, 1 tane çürük var.

Evet dediğin gibi demir eksikliği diyorlar ama benim tahlil sonuçlarım çok iyi vitamin gerek yok dedi doktorum. İki gün oldu gittim hatta. Fazlası da böbrek taşına sebep oluyor çünkü. Doğumdan hemen sonra içtim. Mideme ağrı yaptı.
Benim gebelik dahil vitamin eksikliği yaşamadım. Hayatımda sadece covid geçirdiğim dönem düştü, sık sık tahlil yaptıkları için biliyorum. Sonrasında düzeldi.
Bir de iyi bir kalsiyum için süt değil yoğurt, peynir, kefir önemli.

Demir ilacı içen arkadaşlara önerim kalsiyumle aynı vakte denk getirmesinler.
Demir c vitamini ile güzel emilim yapıyor.

Vitamin olarak regenesis max var ya gebelikte kullanılan. Doktorum emzirirken onu öneriyoruz dedi. Ki içinde omega, çinko herşey var.

Kullanilabiliyormus canım. Alirken eczaneyede sormuştum hatırlıyorum. Ekran görüntüsünü ekliyorum. Sadece kullan yazmış doktor çok kısa ve netci kendisi bir gönlüme göre doktor bulamadım yaaa ah nerde o kızımın doktoru yaaa...
Süt icemeyen yoğurt, peynir ilede takviye yapabilir ama çiğ süt bulup kaynatıp içmek çok faydalı olur canım. Hele hergun icebilsek, paket sutlerde süt mü sanki. Demir ilacı sütle denk gelmemesi lazım doğru diyorsun. Bebeklerin şuan bizden vitaminleri çaldıkları kesin

Eklentiler

• IMG_20220205_085336.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20220205_085336.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 58
Doktorun netliği kullan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…