2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Ayağımda sallıyorum sürekli uyanmasın diye gündüz dinlenince gece de daha huzurlu uyuyor gibi geliyor.
Ben de ana kucağına bırakıyorum, beşiğe dönence aldı babası onu seviyor. Müzik dinlemeyi seviyor şarkı açıyorum oyuncaklarla oynatıyorum. Kendim şarkı uyduruyorum. Zaten sürekli süt aşkıyla yanıp tutuşuyor. Gezdiriyorum evin içinde pencereden dışarı gösteriyorum. Oyuncaklarını gösteriyorum, sürekli sohbet ediyorum. Hayal kuruyorum ona, kendi okuduğum kitabı sesli okuyorum. Tabi moduna göre bazen çok huysuz oluyor o günler çok daha zor geçiyor.
Pantolonunu çıkarıyorum evin güneşli odasına götürüyorum orası epey sıcak oluyor. Orada hindistan cevizi yağıyla masaj yapıyorum sakinlesin diye... Kuran dinletmeye gayret ediyorum uyku rutini içinde.

Valla keşke ama onca insana dışardan yemek söylemek biraz fazla tuzlu olur

Böyle de sana tuzlu.
Yazık değil mi canına.
Vicdanı olan zaten yapmaz ama madem yapıyor eşiniz görecek dünyanın kaç bucak olduğunu. Annesine bir dahaki sefer engel olup, senin sözünü tutacak. Sen herşeyi düşünürsen olan sana olacak.

Ben o gelen maillere gıcık oluyorum bana da geliyordu bu siteden evet doğru ama napayım , şu an uyku eğitimi verebilecek Sabri kendimde görmüyorum. Bir de çocuğum kendi kendine bir defa bile uyumadi, eminim çok zorluk çıkaracaktır

Ben bir deniycem bakalım, memnun kalırsam söylerim

Reactions: The
Sağolasın canım. Benim de günüm aşağı yukarı böyle geçiyor. Havalar güzel olsa farklı şeyler yapılır da ben de akşama kadar konuşmuyorum çocukla işte

Kızlar bebeğim yarım saat uyuyor ya. Sonra geri uyaniyor yani bir saat sonra tekrar uykusu geliyor. Bu ne böyle uyku takvimine bakıyorum bir iki saatlik 3 uyku diyor, nerdee
Benim canavarda aynı. Yarım saat sonra kurulmuş saat gibi uyanıyor. Geri uykuya döndürmek mümkün değil. Dönmeyi keşfetti sürekli dönmek istiyor. Ağlıyor, bağırıp çağırıp krize giriyor. Çıldırmak üzereyim

Sağolasın canım. Benim de günüm aşağı yukarı böyle geçiyor. Havalar güzel olsa farklı şeyler yapılır da ben de akşama kadar konuşmuyorum çocukla işte

Çenesi düşük olacaklar bizim yüzümüzden :)) ay hava güzel olsa evim benim baya merkezi bir yerde. Kahvemi alır gezdiririm. Bir de ek gıdaya geçeceğiz ya tam o süreçte. Güzel olur diye düşünüyorum. Meyveler falan alırız bebek arabasında güzel olmaz mı? :) hep bunları hayal ediyorum ve kızıma anlatıyorum, uykun gelince bebek arabasında uyuyabilirsin bile diye

The eğer her zaman aynı şekilde yarım saatte uyanıyorsa beş on dakika öncesinde gidip emzirebilirsiniz bence faydası olur süreci uzatmak için.

The eğer her zaman aynı şekilde yarım saatte uyanıyorsa beş on dakika öncesinde gidip emzirebilirsiniz bence faydası olur süreci uzatmak için.
Bi uyku eğitmeni uyandığı saati biliyorsanız uyanmadan 5dk önce dürtüp hafif uyandırır gibi yapıp sakince uykuya tekrar döndürün, o döngüyü atlatıp uzun uyur yazmıştı ama cesaret edemiyorum

Et et :)
Benimki gece uykusunda daha sabit uyanma saatleri, öyle olunca yapıyorum bazen emziriyorum o uykuyu açmadan.
Gözleri faltaşı olmadan uykuya devam ediyor. Diğer türlüsü daha zor oluyor uykuya döndürmesi. Ama gündüz uykusu çok zor benimkinin.

Benim de gece uykusu seninki gibi canım. Mıkırdanmaya başlayınca emziriyorum, yerine yatırıyorum uyumaya devam ediyor. Bazen 3 kez kalkıyor, bazen 6 kez saat aralığı azsa emzikle oyalayıp uykuya döndürüyorum. Ama gündüz uykusunda terör estiriyor resmen. Uykusu var deli gibi ama uyumak istemiyor. Sabah 7.30da uyandı mesela, bu saate kadar 3 kez yarım saat uyudu. 15dk önce ağlama krizi ile memede uyuya kaldı , beşiğe bıraktım bakalım ne zaman uyanacak. Çok nadiren gündüz bi yatıyor 3 saat kalkmıyor 1.5 yapsana şunu diyorum gülmeye başlıyor sen görürsün gününü der gibi

Hiç dengeleri yok bu bebişlerin :)
Benimkine emzik versem iyice uyanır nefret besliyor resmen

Kızlar 1 aydan fazla zaman oldu, işe başladığımdan beri okuyamıyordum. Çok sayfa birikmiş ama son 20 sayfayı okudum. Hepinizin bebişleri büyümüş maşallah diye diye baktım hepsine
Ben de bebeğim emmedikçe sık sık sağmama rağmen sütüm tamamen kesildi. Sağım için sütüm olsun diye o kadar çok yemiştim ki, zaten kiloluydum üstüne bi 10 kilo daha aldım doğum kilomun.
Baktım ki kilo artık bebeğimle oyun oynamama, ona ayıracağım vakite engel oluyor ; geçen hafta cumartesi tüp mide ameliyatı oldum.
Ameliyat ile ilgili sıkıntım yok ama 2 yıldır olmadığımız covid, tam ameliyat sonrası bizi buldu eşim Türkiye nin en kalabalık fabrikasında, ben de hastanede çalışıyorum. Bu zamana kadar olmamamız garipti ama keşke bağışıklığımın düşük olduğu bir döneme denk gelmeseydi.
Gerçi sadece eşim pozitif şimdilik. Onu bir odada karantinaya aldım şimdilik bebişte ve bende hiçbir şey yok. Sizden dua istemek için geldim.
Lütfen dua edin ki ben ve bebiş bu bağışıklığımın düşük olduğu zamanda yakalanmayalım bu hastalığa

Ayrıca biz de 1 aydır iş yüzünden çok hasret gideremiyorduk erken uyuduğu için, bıcı bıcıya giderken siz teyzelerine bir adet fotoğraf bırakıyoruz sizi ve bebişlerinizi öpüyorum, kendinize iyi bakın

Eklentiler

• IMG_20220204_215910.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 70
Nasıl geri uyutacagiz peki yani zaten çok zor uyuyor, bir düzeni de yok. Pis pisla falan uyuyan bir çocuk olsa neyse de cesaret edemem herhalde

Zaten emzirip yatırıyorum, açken uyumaz benimki. Yarım saat sonra uyandirsam da emmez sanırım Zeyno ya bir yöntemini bulsam keşke. Seninki dört aylık oldu aslında, şu uyku eğitimini bir denesen mi. Tabiki aradaki bağı zedelemeyenlerden Tracy hogg yöntemine bir baksana, sanki denenebilir. Pek umudum yok ama bilmiyorum. Ne zamana kadar ayagimizda uyutup böyle bekleyebiliriz ki bilemiyorum

Allah yardımcın olsun canım. İnşallah eşin tez zamanda iyileşir, size de bulaşmadan atlatirsiniz. Dua ederiz inşallah

Bebişe de maşallah çok tatlı Uykusu var onun baksana gözler gidiyor hemen uyut

minnoşa calpol verdim sonra uyudu. 38.5 hala ateşi ilaca rağmen. Üstüne bi de ishal oldu. İnliyor kucağımda offf ne zormuş bebişin hasta olması
Kıyamam kuzuya ya. Sen sürekli kontrolde ol canım, inşallah daha yükselmez. Benim bebeğim de hasta olduğunda gece boyu inlemisti, çok zor gerçekten Allah yardımcınız olsun.

Allah yardımcın olsun canım. İnşallah eşin tez zamanda iyileşir, size de bulaşmadan atlatirsiniz. Dua ederiz inşallah

Bebişe de maşallah çok tatlı Uykusu var onun baksana gözler gidiyor hemen uyut
Çok teşekkür ederim canım benim uyuduk uyuduk banyodan sonra

Cok tatli masallah kuzuna allah sifa versin insallah canim eşine ve sizlere. Pozitif ol Allahin izni ile sende bir problem olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…