Bunlar hep aynıKayınvalidemle telefonda görüşüyoruz, bebeği sordu anlattım. Eşimi sordu dedim dudağı uçuklamış, uyuyor şuanda. Aman allahım oğluyla dertli gitti. Kızım üstünü ört oğlumun, kızım yemek yiyin. Ay benim oğlum nasıl oldu nesi var. Dikkat etmiyor ay diye sıralıyor.
Prdon da bebek, ben? Alooo?
Sen oğlunu düşün zaten beni sorma hiç bebeği önemseme dedim. İçimde kalıcağına içine dert olsun. Bir sonraki aramasında beni de soruyor ama ağzına hiç yakılmıyor cümlesi bile
Ya varya aslında ben çook memnundum kyınvalidemden. Ama torun bile gelmiş olsa onun bitaneciği hala oğlu olmaya devam ediyor. Şaşırıyorum
Eşime iyi davranıyorum ama bi yerden sonra artık insan sınır olurum ya diyorum çok yüz verme senden hep yüz buluyor ama zerre kadar umursamiyo beni .Tavsiyem şu ki kayınvalidene kızınca kocana kızmak yerine daha çok yaklaş ama kendini kullandırtma. Çok üzüldüm ve çok kızdım bugün sana. Tabii insan en çok yaşarken bilir ama elinin ucuyla bari yapsaydın.
Bebişin içinde serum fizyolojik burun aspiratörü ve hemen doktor. Açıkçası benim böyle hastalanıp hastaneye yatınca ben çok korkuyorum
Bir de buhar makinesi.
Canim ortaligin hastalığından kapmış ya çok geçmiş olsun . İshal kusma çok var etrafimdaki çocuklardaKızlar kızım 5.5 yaşında, gece uyudu karnım ağrıyor diye meyve yiyip yatmıştı, sabah 5te uyandı karnım ağrıyor dedi tuvalete götürdüm kustu falan neyse yatırdık geçti dedi. Sabah 10da uyandı midem bulaniyor karnım ağrıyor yine aynı seromoni. Doktora gittim, serum taktılar idrar ve kan tahlili yapıldı hiçbir şey çıkmadı. Doktor bağırsakları bozulmus dedi çok yüklenmeyin yemek konusunda dedi okey dedik geldik eve.
Gelirken arabada camdan bakındı birde babasının burnu akıyordu ve sabah sadece iki saat yanyana uyudular babasıyla...
Eve geldik, bu yattı uyudu yaklaşık 3 saat. Serumdan uykusu geldi herhalde falan diye konuşuyoruz. Bir bakiyim dedim yemeğe cagirmak için yanına bir gittim çocuk yanıyor ateş olmuş 38.8 ya valla sinirden gülüyorum artik çocuğa sinirimden değil başıma gelenlere :)
Şimdi bu çocuğun nesi var allahinizi severseniz ? Doktorla yazistik, covid tekrarlamaz dedi, kanında ve boğazında da birşey yoktu, idrarda hiçbir şey yoktu... Kan tahlili den 4 saat sonra ateşi çıktı. Hala ateşi var... Vallahi beynim durdu bir kızı goturdum, ordan çıktık babamın Hastanesi'ne gittim. İnanın tukendimm artık ben inlemeye basliycam yakında yattigim yerden yorgunluktan...
Bebek için yapılacak hiçbir şey yok. Maske taktik hepimiz evde, çocuğa benden başka kimseyi bir metreden fazla yaklastirmadim, bebeği emzirmeden önce ellerimi yikadim, sürekli emzirdim, ateşini devamlı kontrol ettim 37.5 un üstünü gordugumde calpol verdim hiç beklemedim virusede fırsat vermedim... İki gün ateş sürdü.. ateş, inleme oldu, emzirdim devamlı ama ateşi geçtikten sonra iştahsızlık oldu bu seferde... Allah yardımcınız olsun arkadaşlar, rabbim bu illet hastaliktan bebekleri çocukları korusun yarabbimKızlar merhaba , eşim bugün çok rahatsızlaşmış işte,hastane gidip test vermiş eve geldi büyük ihtimalle kovid belirtiler o yönde maalasef. Ben de şuan için pek bişey yok, korona geçirenler nasıl oldu yani bebeği nasıl uzak tuttunuz ya da nelere dikkat ettiniz , bebekte herhangi bir hastalanma oldu mı ?
Çok geçmiş allah şifa versin inş bulaşmaz yaKızlar 1 aydan fazla zaman oldu, işe başladığımdan beri okuyamıyordum. Çok sayfa birikmiş ama son 20 sayfayı okudum. Hepinizin bebişleri büyümüş maşallah diye diye baktım hepsine
Ben de bebeğim emmedikçe sık sık sağmama rağmen sütüm tamamen kesildi. Sağım için sütüm olsun diye o kadar çok yemiştim ki, zaten kiloluydum üstüne bi 10 kilo daha aldım doğum kilomun.
Baktım ki kilo artık bebeğimle oyun oynamama, ona ayıracağım vakite engel oluyor ; geçen hafta cumartesi tüp mide ameliyatı oldum.
Ameliyat ile ilgili sıkıntım yok ama 2 yıldır olmadığımız covid, tam ameliyat sonrası bizi buldueşim Türkiye nin en kalabalık fabrikasında, ben de hastanede çalışıyorum. Bu zamana kadar olmamamız garipti ama keşke bağışıklığımın düşük olduğu bir döneme denk gelmeseydi.
Gerçi sadece eşim pozitif şimdilik. Onu bir odada karantinaya aldımşimdilik bebişte ve bende hiçbir şey yok. Sizden dua istemek için geldim.
Lütfen dua edin ki ben ve bebiş bu bağışıklığımın düşük olduğu zamanda yakalanmayalım bu hastalığa
Ayrıca biz de 1 aydır iş yüzünden çok hasret gideremiyorduk erken uyuduğu için, bıcı bıcıya giderken siz teyzelerine bir adet fotoğraf bırakıyoruzsizi ve bebişlerinizi öpüyorum, kendinize iyi bakın
Kiz daha 10 gün önce covid geçirdi, 2 gün önce hastaneye kontrole götürdüm hicbir şey yok dedi doktor. Bugün yine götürdüm tahliller falan hiçbir şey çıkmadı. Eve geldim 3 saat içinde ne oldu ya? Grip olabilir mi?Canim ortaligin hastalığından kapmış ya çok geçmiş olsun . İshal kusma çok var etrafimdaki çocuklarda
Banada grip gibi geldi yarın belli olur kesin ne olduğu. Benim oğlandada su gibi burnu akiyordu birde 1 hafta ateş çekti . Ya valla rabbim yavrularımızı korusun insAllahKiz daha 10 gün önce covid geçirdi, 2 gün önce hastaneye kontrole götürdüm hicbir şey yok dedi doktor. Bugün yine götürdüm tahliller falan hiçbir şey çıkmadı. Eve geldim 3 saat içinde ne oldu ya? Grip olabilir mi?
Günde 3 -4 defa burnunu fizyolojik serumla temizlerken boğazdan ciğerlere inmesini engellemiş olursun canım .. doktora götür ama mutlaka. Ateş girdiyse işin içine mutlaka doktorun bakması gerekir...Kızlar misafirler şimdi gitti ama öyle bitkin yorgunumki size anlatMM bebeğim çok hasta onun derdinde düşmüşüm burnu tıkalı öksürüyo hapsiriyo cigerlerine inecek diye gene
ödüm kopuyor tavsiyeleriniz varmi
Amin canım yaaa şimdi bebegede bulaşır, birde bebekle uğraşmak zorunda kalırsam ben artık düşüp bayilicam. Herşeye ben kosturuyorum, covid olduğunda bile 1 saat kafamı yastığa koyabildim geri kalanı hep ayaktayım. Son 15 gündür hele çok yoruldum. Hala öyleyim. Panik atak başladı bende artık. Sürekli stres altındayım. İşte napicam, babamı hastaneden nasıl çıkarıcam, çocuğun ateşi var uyumamaliyum vs. Ağlamak istiyorum ya birisinin omzuna kafamı koyup artık sinirlerim bosalsin benimdeBanada grip gibi geldi yarın belli olur kesin ne olduğu. Benim oğlandada su gibi burnu akiyordu birde 1 hafta ateş çekti . Ya valla rabbim yavrularımızı korusun insAllah
Aminn. Canım benim teşekkür ederim cevabın için. İnşallah pozitif çıkmaz sonuç ama yüksek ihtimal pozitif akşam geldi ateşi 39.5 tu maalesef, bende de hiç bişey yoktu ama şuan ince bi halsizlik burun akması falan var hadi biz neyse de bebiş için endişeleniyorumBebek için yapılacak hiçbir şey yok. Maske taktik hepimiz evde, çocuğa benden başka kimseyi bir metreden fazla yaklastirmadim, bebeği emzirmeden önce ellerimi yikadim, sürekli emzirdim, ateşini devamlı kontrol ettim 37.5 un üstünü gordugumde calpol verdim hiç beklemedim virusede fırsat vermedim... İki gün ateş sürdü.. ateş, inleme oldu, emzirdim devamlı ama ateşi geçtikten sonra iştahsızlık oldu bu seferde... Allah yardımcınız olsun arkadaşlar, rabbim bu illet hastaliktan bebekleri çocukları korusun yarabbimpanik yapmayın onlar bizden daha dayanıklılar...
Ateşini düşürmek için mutlaka calpol ver. 4 saatte bir verdim ben calpolden. Gerçekten hep maskeyle gezdim, uyurken çenemin altına koydum, gece uyanıp emzirirsem Diye maskeyi takıyordum. Burnunu da sürekli temizledim. Eğer oksuruk, geçmeyen ateş olurssa doktora götürmelisin.Aminn. Canım benim teşekkür ederim cevabın için. İnşallah pozitif çıkmaz sonuç ama yüksek ihtimal pozitif akşam geldi ateşi 39.5 tu maalesef, bende de hiç bişey yoktu ama şuan ince bi halsizlik burun akması falan var hadi biz neyse de bebiş için endişeleniyorum, bende sürekli maske taksam ama gece falan nasıl yaptın yani hep maskeyle mi durdun
Geçmiş olsın canım.Düşmüyor ya ilaca rağmen 38.5 müdahele etmesem daha üstüne çıkıcak belkide. Ağlamaya mecali yok bebeğin.
Canım çok üzüldüm anlattıklarına. Kendini ezidrme lütfen ne hazırlayıp yerlerse yesinler günah ya. Allah vicdan versin bunlara. Bebeği yarın kesin doktora götür bence. Bi de herkes yazmış zaten burnunu açık tutmaya bak. Benim doktor öksürük için her emzirme sonrası 1 çay kaşığı kaynamış soğumuş su ver demişti. Öksürüğe iyi geliyormuş ama sen doktoruna sormadan uygulama ne olur ne olmaz.Kızlar misafirler şimdi gitti ama öyle bitkin yorgunumki size anlatMM bebeğim çok hasta onun derdinde düşmüşüm burnu tıkalı öksürüyo hapsiriyo cigerlerine inecek diye gene
ödüm kopuyor tavsiyeleriniz varmi
Ya asla düşmüyor ateş. 38.5 ve devam ediyor ilaçlı olmasına rağmen. Ağrıdan uyuyamıyor inliyoe yavrumYok canım calpolu verince düşüyordu
Normalde de ateşi inatçı mıdır? Biraz üstünü soysaydin? Tek badi ile biraksaydin mesela?Ya asla düşmüyor ateş. 38.5 ve devam ediyor ilaçlı olmasına rağmen. Ağrıdan uyuyamıyor inliyoe yavrum
ilkdefa ateşlendi galiba inatçıNormalde de ateşi inatçı mıdır? Biraz üstünü soysaydin? Tek badi ile biraksaydin mesela?
Çok üzüldüm canım valla. Korkma bebeğe g g eçmez insAllah biz evde 3 kişi domuz gribine yakalandıkb şükür o zman bebeğe geçmedi.Amin canım yaaa şimdi bebegede bulaşır, birde bebekle uğraşmak zorunda kalırsam ben artık düşüp bayilicam. Herşeye ben kosturuyorum, covid olduğunda bile 1 saat kafamı yastığa koyabildim geri kalanı hep ayaktayım. Son 15 gündür hele çok yoruldum. Hala öyleyim. Panik atak başladı bende artık. Sürekli stres altındayım. İşte napicam, babamı hastaneden nasıl çıkarıcam, çocuğun ateşi var uyumamaliyum vs. Ağlamak istiyorum ya birisinin omzuna kafamı koyup artık sinirlerim bosalsin benimde(((((
Sabah bi uyansın bakım duruma göre acile götürcem dün çok kez burnunu çektirdim ama gene ara ara öksürük gelmeye başladı. Yemeklerini yaptım çaylarını koydum yediler içtiler gittiler . Allaha dua ediyorum bunların yaptıklarni bunlardan çıkarsın diye yoksa elimden birşey gelmiyo düşün bana sormadan misafir cagiriyo bu halimi görüp bu insana daha ne denilebilirki .Geçmiş olsın canım.
Canım çok üzüldüm anlattıklarına. Kendini ezidrme lütfen ne hazırlayıp yerlerse yesinler günah ya. Allah vicdan versin bunlara. Bebeği yarın kesin doktora götür bence. Bi de herkes yazmış zaten burnunu açık tutmaya bak. Benim doktor öksürük için her emzirme sonrası 1 çay kaşığı kaynamış soğumuş su ver demişti. Öksürüğe iyi geliyormuş ama sen doktoruna sormadan uygulama ne olur ne olmaz.
Canım 39 40 hastaneye götürebilirsin. 4 5 saatte bir calpol ver hiç korkma bunlar çok normal benim her iki çocukta hemen herseyde ateş oluyor ince giydir bide ateş düşürücü. Konuyu takip edemedim neden ateş olduilkdefa ateşlendi galiba inatçı
Tipi benziyor babasına diyodum ama hastalığı da benziyor allahım yarabbim.
Tek badi var. Tek kat müslin örttüm sadece üşütmesin diye. Ev serin. Calpol içti. Ona rağmen 38.5 du ateşi.
Şimdi biraz inmiş çok şükürrr 37.5 çok şükürr.
Kaç olunca hastaneye gidiliyor ateş ben hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?