Ben bu konularda önce ufak ufak tedtid ediyorum, onden uyarılar veriyorum baktım devam ediyor ise eğer bir kavga çıkarıyorum, normale dönüyor eğer dönmezse şimdide şunu düşünüyorum bir gün hazirliycam çantasını koyucam.kapinin yanına sen git bakım bu evden ben senle ugrasamayacagim artık diyeceğim az kaldı girtlaktayim bendeKlasik erkek işte ya. Kadın evi çekip çevirir, yemek yapar, çocuk bakar, kocasına çay getirir. Onlarda para kazanıyor ya işe gidip. Biz evde sanki boş duruyoruz. Valla çocuk babasını mı özlüyor nedir. O biraz ilgilensin hemen kahkaha atıyor gülüyor. Babanın aklı da bilgisayarda.
Yardımcı almayı da teklif ettim. Onu da kabul etmiyor. Maddi durumumuz elverişli onda bir sıkıntı yok. Ona göre evi benim temizlemem, çekip çevirmem lazım. Herkes bu işleri yapıyor sen neden bu kadar zorlanıp şikayet ediyorsun mantığında sanırım. Dolar fırlamadan önce bi robot süpürge aldıramadım, sen süpürsene robot mu vardı önceden diyor. Elektrikli süpürge de yoktu diyince yaaa analarımız çalı süpürgesiyle temizledi diye dalga geçiyor.
Ben hamileyken de hiç destek olmadı. Midem bulanırkrn ağlaya ağlaya yemek yaptım. Çat pat bir kaç kez yardım etmiştir, ettim ya diye onları öne sürüyor hep. Doğurunca belki yardım eder dedim. Şimdi sen annesisin diye hiç etmiyor nerdeyse. Bir kere altını değiştirmedi daha çocuğun. Önceden küçük zarar veririm diyordu büyüdü yine yapmıyor. Bir kere uyutmadı daha çocuğu bende durmuyor diye. Bahanesi de hazır .
Bana birkaç hafta önce durmuş işte şuraya bi çamaşır suyu döksen, burayı bi süpürsen, fırsat oldukça çocuk uyudukça yapsan diye kaynana gibi iş buyuruyor. Tamam yaparım dedim hiç sesimi çıkarmadım. Ondan sonra bir hafta her gün tuvalet banyo yıkadım, ev süpürdüm. Bi eline sağlık mis gibi demek yok. En son kavga ettim. Eksiklerimi tek tek sayıyorsun da yaptıklarıma neden teşekkür etmiyorsun diye. Anlamıyor, anlamamakta ısrar ediyor. Asla haksızda olsa altta kalmaya tahammülü yok.
Kakası ne durumda canım, kan ve mukus var mı hâlâ? Ben yerinde olsam diyete başlayıp duruma göre başka doktora da görünürdüm heralde ya.
Aynı şehirde değiliz canım. Ya zaten eşimi böyle yetiştiren annesi. Her işlerini yapmış. Yemeye, temizliğe, hizmete alıştırmış. Meyvesini soyup çatalına kadar batırıp ağzına tutan bir kadın. Evde anne herşeyi hallediyorken askeriyeye girince her işi kendi yapmaya başlıyor, görüyor tabi zorluğu. Şimdi de evlendi yine elini bişeye sürmüyor . Bahanesi de yıllarca kendim yaptım bekarken, çok yoruldum. E ve adam ev hanımları ölene kadar yapıyor. Yardım etsen bi yerin mi incinir ya ? İnan atla deve istemiyorum. Ufak tefek yardım etse bile çok faydası olur bana. Ama yapmıyor. Bilgisayar masasında yediği içtiği abur cubur poşetleri, çay bardakları duruyor. Toplamıyorum artık ertesi gün söyleniyor niye almadın diye. Ben dağınık bırakınca sen söyleniyorsun ya, makineye niye koymadın diyorum unutmuşum diyor. Böyle böyle birçok şey. Kavga gürültü yapınca da beni suçlu çıkarıyor.
Annesi destek çıkar ama eşim öyle fena ki kendini haklı çıkarır yine , çok fena bir çenesi varbenim bardak damla damla doluyor ama ne zaman taşar bilemiyorum. Ne yapmalı nasıl davranmalı bilmiyorum da.
Valla canım sana tavsiyem gözünü korkut git uzaklaş biraz kıymetini anlasin başkada laf anlıcak gibi durmuyo herşeyi yapmissinKızlar ben bu adamla napcam bilmiyorum ya. Kavga ediyorum olmuyor, susuyorum olmuyor, suyuna gidiyorum olmuyor. İşi gücü bırakıyorum, yemek yapmıyorum, ortalığı pislik götürüyor yine olmuyor. Yapma boşver yemeyiz diyor. Temizleme dursun diyor. Bu sefer pisliğin içinde ben rahat edemiyorum. Derdimi güzelce anlatıyorum. Bir gün yardımcı oluyor ertesi gün yine bilgisayardan kalkmıyor. Söyleyince de dün erken kalktım ya diyor. Bir kez erken kalkıp birlikte vakit geçirince onu öne sürüyor. Benim yemek, kedi, çocuk bunlarla uğraşmaktan inanın feleğim şaşıyor ya. Kızım zaten yarım saatten fazla uyumuyor. Yerde kendi kendine durmuyor, sürekli kucak istiyor. Kedi onu kıskanıp her yere çiş yapıyor. Koca bilgisayardan kalkmayıp kendine vakit ayırıyor, oyun oynayıp eğleniyor. Bende tüm bu hengamenin içinde boğuluyorum. O bilgisayar başında eğlenirken sinirim bozuluyor ya. Tıraş oluyor, duşa giriyor, parfüm sıkıp kendine bakıyor. Ben tuvalete zor gidiyorum. Üstümde kusmuklu,lekeli pijamalarla saçım başım dağınık dolaşıyorum. Günlerdir bir bardak çayı rahatça içemedim. Es kaza kavgayla triple çocuğa biraz bakarsa duşa girmeye, yemek yapmaya, ortalık toplamaya vakit buluyorum. Onda da yoruldum diye söylenip duruyor. Geçen gün nolur bir saat bak şu çocuğa, çok uykum var dedim. Bakamıyorum bende durmuyor diyip arkasını döndü oyun oynamaya devam etti. Trip atıp konuşmayınca ben suçlu oluyorum.
Napayım kızlar kime şikayet edeyim ben bu adamı? Anasına mı söyleyeyim, kendi babamın evine mi gideyim, boşanayım mı napayım bilmiyorum ya. Tek başına evlilik yaşıyorum resmen. İyi de kötü de konuşsam olmuyor. Çok yalnız hissediyorum, ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım.
Ah ah bende öyleKeşke bizimki bosansa benden bir daha asla evlenmem hayatimin keyfini sürerdimbir daha evlenmek miii aslaaaa aslaaa aslaaaaa...
Çözüm cinnetBen bu konularda önce ufak ufak tedtid ediyorum, onden uyarılar veriyorum baktım devam ediyor ise eğer bir kavga çıkarıyorum, normale dönüyor eğer dönmezse şimdide şunu düşünüyorum bir gün hazirliycam çantasını koyucam.kapinin yanına sen git bakım bu evden ben senle ugrasamayacagim artık diyeceğim az kaldı girtlaktayim bendeama genellikle uyarılarını alıyor ama günlük kurtarma hareketleri sonra yine aynı tavırlar bana karşı... Ama başkalarına da beni ovuyormus, şöyle eşim var böyle eşim var diye beni meth ediyormuş. Fakat ben daha birşey görmedim...
Valla eşime çok benziyor seninki. Covid oldum aşırı yorgunum hastalığın ikinci günüydü galiba.
Bebek keyifsiz huysuz uykusuz. Ben yorgunluktan bitik. Tuttu banyoda saçını sakalını kesti ortalığı batırdı. Banyo yaptı süslendi ve serum taktırmaya gitti. O giderken öyle kötü bi haldeydim ki anlatamam. Geldi sabah kadar pc oyun oynadı. Sonraki gün gene aynı. Allah iyi demedi bugün ateşi çıktı gene. Ama okadar alındım ki yaptığına ölsem bana faydası yok anladım. Mutfak çamaşır banyo yürüdü gidiyor. Sabaha kadar uyumadım ama ev işi yapıyorum şuanda.
Bebişr bak dedim demin yok şunu yapıyım alıcam bilmemne.
Anlıcağın seninkinin başka mutasyonlusu bende. Tek çözümün eve yardımcı alıp işlerini hafifletmek olucak. Sende kendine ayrı bi dünya yaratıcaksın. Ortak bikaç bişi yapınca da tamam işte evlilik olucak.
Allah ıslah etsin bunları inşallah ne diyim. Gidiyim de banyodaki 2 gün önceden kalma saçı sakalı temizliyim.
Bu dediğin olayları çok pis tırmandırır bence
Şakasına bazen bende boşarım seni diyorum, çocuğumu bırak git diyor. Sen şimdi bakmıyorsun çocuğa boşanımca mı bakacaksın diyorum. Bakıcı tutarmış beyefendi, ya da annesi bakarmışyaa ananda çok heveslisi dedim. Velayeti bana da vermiyor yani beyefendi
Klasik erkek işte ya. Kadın evi çekip çevirir, yemek yapar, çocuk bakar, kocasına çay getirir. Onlarda para kazanıyor ya işe gidip. Biz evde sanki boş duruyoruz. Valla çocuk babasını mı özlüyor nedir. O biraz ilgilensin hemen kahkaha atıyor gülüyor. Babanın aklı da bilgisayarda.
Yardımcı almayı da teklif ettim. Onu da kabul etmiyor. Maddi durumumuz elverişli onda bir sıkıntı yok. Ona göre evi benim temizlemem, çekip çevirmem lazım. Herkes bu işleri yapıyor sen neden bu kadar zorlanıp şikayet ediyorsun mantığında sanırım. Dolar fırlamadan önce bi robot süpürge aldıramadım, sen süpürsene robot mu vardı önceden diyor. Elektrikli süpürge de yoktu diyince yaaa analarımız çalı süpürgesiyle temizledi diye dalga geçiyor.
Ben hamileyken de hiç destek olmadı. Midem bulanırkrn ağlaya ağlaya yemek yaptım. Çat pat bir kaç kez yardım etmiştir, ettim ya diye onları öne sürüyor hep. Doğurunca belki yardım eder dedim. Şimdi sen annesisin diye hiç etmiyor nerdeyse. Bir kere altını değiştirmedi daha çocuğun. Önceden küçük zarar veririm diyordu büyüdü yine yapmıyor. Bir kere uyutmadı daha çocuğu bende durmuyor diye. Bahanesi de hazır .
Bana birkaç hafta önce durmuş işte şuraya bi çamaşır suyu döksen, burayı bi süpürsen, fırsat oldukça çocuk uyudukça yapsan diye kaynana gibi iş buyuruyor. Tamam yaparım dedim hiç sesimi çıkarmadım. Ondan sonra bir hafta her gün tuvalet banyo yıkadım, ev süpürdüm. Bi eline sağlık mis gibi demek yok. En son kavga ettim. Eksiklerimi tek tek sayıyorsun da yaptıklarıma neden teşekkür etmiyorsun diye. Anlamıyor, anlamamakta ısrar ediyor. Asla haksızda olsa altta kalmaya tahammülü yok.
Kakası ne durumda canım, kan ve mukus var mı hâlâ? Ben yerinde olsam diyete başlayıp duruma göre başka doktora da görünürdüm heralde ya.
Aynı şehirde değiliz canım. Ya zaten eşimi böyle yetiştiren annesi. Her işlerini yapmış. Yemeye, temizliğe, hizmete alıştırmış. Meyvesini soyup çatalına kadar batırıp ağzına tutan bir kadın. Evde anne herşeyi hallediyorken askeriyeye girince her işi kendi yapmaya başlıyor, görüyor tabi zorluğu. Şimdi de evlendi yine elini bişeye sürmüyor . Bahanesi de yıllarca kendim yaptım bekarken, çok yoruldum. E ve adam ev hanımları ölene kadar yapıyor. Yardım etsen bi yerin mi incinir ya ? İnan atla deve istemiyorum. Ufak tefek yardım etse bile çok faydası olur bana. Ama yapmıyor. Bilgisayar masasında yediği içtiği abur cubur poşetleri, çay bardakları duruyor. Toplamıyorum artık ertesi gün söyleniyor niye almadın diye. Ben dağınık bırakınca sen söyleniyorsun ya, makineye niye koymadın diyorum unutmuşum diyor. Böyle böyle birçok şey. Kavga gürültü yapınca da beni suçlu çıkarıyor.
Annesi destek çıkar ama eşim öyle fena ki kendini haklı çıkarır yine , çok fena bir çenesi varbenim bardak damla damla doluyor ama ne zaman taşar bilemiyorum. Ne yapmalı nasıl davranmalı bilmiyorum da.
Yaşamayan bilmez bacımYazdiklarinizi okudum Allah sabir versin mi diyim Allah kurtarsin mi bilemedim ?
Bebekten once de boylelermiydi ? Bunu niye yaptiniz madem cocugu demek icin sormuyorum. Cunku biz bayanlar yapiyoruzneyse konuya donuyorum.
Cok zor hemde bu lohusalik doneminde ufak bebekle. Ben sakin biriyim ancak yasadiklariniza sabredemem gibi geliyor. Tabi ki bizde de var ufak ufak seyler ama kiyameti koparmistim herhalde
Ay bilmem mi, bilerek yapıyorlar, onlara bi daha yaptırmayalım diye, biz de bu taktiği yiyoruzTemizliyor. Ama o temzilemese daha az dağılır etrafa emin ol. Temizlik anlayışımız bayaa farklı
Cemkiriyom merak etme
Başka Bir doktora daha gitmeye karar verdim. Ya da kendi hislerimi dinleyip diyet yapacagim. Kakanin bu hali cok rahatsız ediyor beni.Bu cocuk belki kilo alamayacak boyle giderse zeynones
O daha mantıklı ve kolay görünüyor kuzu. Instagramdan bir kac doktora daha sordum ayni gittiğimiz doktorun dedigi gibi 4.ay gecis donemi oldugu ve cok çok buyuk bir sıkıntı yoksa beklemem gerektigi gorunsundeler. 4.aya 12 gün var çok cok umutluyum. Dua et bizim icin nolur.Ben katı bir diyetten ziyade ne olduğunu senin yavaş yavaş tesbit etmen taraftarıyım.
Ağır gelebiliyor bazı gıdalar.
Zamanla geçecek. Ama boş yere de çocuklara karın ağrısı çektirmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Herşeyi kes 3 gün bekle. Sonra yavaş yavaş ekle şüphelendiğin gıdaları 3-5 gün test et. Diyet açma yap yani.
Amin canım allah razı olsun . Hepimizi korusun insAllahAllah seni şerlerinden korusun eşinle de huzur mutluluk versin. :)
O daha mantıklı ve kolay görünüyor kuzu. Instagramdan bir kac doktora daha sordum ayni gittiğimiz doktorun dedigi gibi 4.ay gecis donemi oldugu ve cok çok buyuk bir sıkıntı yoksa beklemem gerektigi gorunsundeler. 4.aya 12 gün var çok cok umutluyum. Dua et bizim icin nolur.
İnşallah inşallahİnan aklımdasın dua ediyorum.
Çünkü bir tek çeken anlar.
En kısa zamanda çözüme kavuşursunuz ızdırap çekmeden.
Sen daha iyi bilirsin canım ama sen ufaktan diyete başla bakalım farkedecek mi. Benimde yoğurt ve çikolata mukus yapıyordu. Yoğurt özellikle. Beklesem mesela çoğalacaktı belkide. Hâlâ arada deniyorum direk mukus oluyor.Evet kuzu mukuslu halaRabdevu aldim bakalim baska bir yerden daha
Benimki de över, dışarı karşı hakkımı hep verir ama ah birde bana verse...Ben bu konularda önce ufak ufak tedtid ediyorum, onden uyarılar veriyorum baktım devam ediyor ise eğer bir kavga çıkarıyorum, normale dönüyor eğer dönmezse şimdide şunu düşünüyorum bir gün hazirliycam çantasını koyucam.kapinin yanına sen git bakım bu evden ben senle ugrasamayacagim artık diyeceğim az kaldı girtlaktayim bendeama genellikle uyarılarını alıyor ama günlük kurtarma hareketleri sonra yine aynı tavırlar bana karşı... Ama başkalarına da beni ovuyormus, şöyle eşim var böyle eşim var diye beni meth ediyormuş. Fakat ben daha birşey görmedim...
Valla aklıma gelmiyor da değil. Çekip gidesim geliyor öyle bunaldım, öyle yalnızlık çekiyorum. Bazen el oğlunun kahrını çekeceğime babamın kahrını niye çekmiyorum diye düşünüyorum yaValla canım sana tavsiyem gözünü korkut git uzaklaş biraz kıymetini anlasin başkada laf anlıcak gibi durmuyo herşeyi yapmissin
O LoL bizde de vardı, o bitti knight mı ne zıklımsa o başladı. Ufak paralar yatırıyor, oyunda parayı büyütüp bayağı gelirde elde ediyor. Oynama bahanesi de bu. E para kazanıyorum oyundan sende yiyorsun ya o parayı diyor. Dedim istemiyorum ben o oyundan gelen parayı bıraksana hadi, yok ona da gelmiyor. Keşke ceza falan gelse de kapansa oyun diye dua ediyorumBenimki bebişi bana veriyor okadar insafsız değilbenimki pandemide telefon bağımlısı oldu. Yemeklerde bile elinde video izliyor. akşam yemeğinden sonra direk pc başına geçiyor. Bas bas bağırarak oyun oynuyor. Gece 5-6 anca yatıyor. Gündüz kalkıyorum kendi evimde hırsız gibi dolaşıyorum.
Ben 4-5 sene önce eşimi babasına şikayet ettim. Allahın cezası lol diye bi oyun oynuyordu. Aabahlara kadar oynuyor işe resmen sürünwrek gidiyordu. Gelince akşam biraz uyuyor aynı düEn devam ediyordu. Bikaç ay böyle devam etti. Okadar abarttı ki bana bile el sürmedi 15-20 gün
Babasına dedim dayanamayıp ben 15 gündür yatakta koca bekliyorum diyebi akşam annesinden geldi bi hırsla oyunu sildi, bana hiçbişey demedi ama. Ahh bi bilse yediği fırçaların mimarı benim
He ne değişti hayatında dersen lol gitti başka oyun geldi. Aynı hamamm aynı tas. Akşamlrı bebeği uyutunca çayımı demliyor kendi kendime takılıyorum. Sırf eskisi gibi bağımsız hareket edebilmek için kanguru aldım, bebişi alıp dışarı çıkıyorım gün içinde. Çözümü yok bu bağımlılığın.
Bende toplamadım bir ara, 3 tane çay bardağı birikti. Oynayacak alanı daralınca mutfağa götürmüş artıkBilgisayar masasına benimkide dağ gibi yığıyor. Fındık yiyor heryer kabuğu. Çorapları olduğu yere çıkartıyor. Toplamadım sinirlenip, 5 çift çorap yerde öylece bekledi. Birileri gelicek oluyor her seferinde mecbur alıyorum.
Bebekten önce böyle değildi, hatta hamilelikten önce de değildi. Ne olduysa ben birkaç aylık hamileyken oldu. Adam bilgisayara bi gömüldü daha da çıkaramadım. Valla böyle olacağını bilseydim ben ertelerdim biraz çocuğu. Çok zorlanıyorum çünkü manevi yönden.Yazdiklarinizi okudum Allah sabir versin mi diyim Allah kurtarsin mi bilemedim ?
Bebekten once de boylelermiydi ? Bunu niye yaptiniz madem cocugu demek icin sormuyorum. Cunku biz bayanlar yapiyoruzneyse konuya donuyorum.
Cok zor hemde bu lohusalik doneminde ufak bebekle. Ben sakin biriyim ancak yasadiklariniza sabredemem gibi geliyor. Tabi ki bizde de var ufak ufak seyler ama kiyameti koparmistim herhalde
Nasıl iyi gelmiştir ruhuna, nasıl rahatlamışsındır canım . Çok sevindim adına. Bende yaz gelse de kızımla gezsem diye gün sayıyorum.Kızlar bugün dışarı çıkıp arkadaşlarımizla buluştuk, iki cifttik yani. Kahve içtik, yemek yedik vs. Kendimi o kadar iyi hissettim ki gerçekten elhamdülillah dedim yani ohh be. Bebekle tabiki eskisi gibi rahat olunmuyor ama hayat da bitmemiş yani. Bir ben bir eşim derken bir şekilde idare ettik, bir yerlerde emzirdim altını değiştirdim vs. Yazın inşallah her şey çok daha güzel olacak , bebeklerimizi alıp alıp çıkacağız ve rahatlayacagiz
O kadar üzüldüm ki yazdıklarına. Kendi anne babamı gördüm. Şuan ayrılar tabii. Annem ve babam pc bağımlılığı yüzünden ayrılan ilk çift olabilir 8 sene önceKızlar ben bu adamla napcam bilmiyorum ya. Kavga ediyorum olmuyor, susuyorum olmuyor, suyuna gidiyorum olmuyor. İşi gücü bırakıyorum, yemek yapmıyorum, ortalığı pislik götürüyor yine olmuyor. Yapma boşver yemeyiz diyor. Temizleme dursun diyor. Bu sefer pisliğin içinde ben rahat edemiyorum. Derdimi güzelce anlatıyorum. Bir gün yardımcı oluyor ertesi gün yine bilgisayardan kalkmıyor. Söyleyince de dün erken kalktım ya diyor. Bir kez erken kalkıp birlikte vakit geçirince onu öne sürüyor. Benim yemek, kedi, çocuk bunlarla uğraşmaktan inanın feleğim şaşıyor ya. Kızım zaten yarım saatten fazla uyumuyor. Yerde kendi kendine durmuyor, sürekli kucak istiyor. Kedi onu kıskanıp her yere çiş yapıyor. Koca bilgisayardan kalkmayıp kendine vakit ayırıyor, oyun oynayıp eğleniyor. Bende tüm bu hengamenin içinde boğuluyorum. O bilgisayar başında eğlenirken sinirim bozuluyor ya. Tıraş oluyor, duşa giriyor, parfüm sıkıp kendine bakıyor. Ben tuvalete zor gidiyorum. Üstümde kusmuklu,lekeli pijamalarla saçım başım dağınık dolaşıyorum. Günlerdir bir bardak çayı rahatça içemedim. Es kaza kavgayla triple çocuğa biraz bakarsa duşa girmeye, yemek yapmaya, ortalık toplamaya vakit buluyorum. Onda da yoruldum diye söylenip duruyor. Geçen gün nolur bir saat bak şu çocuğa, çok uykum var dedim. Bakamıyorum bende durmuyor diyip arkasını döndü oyun oynamaya devam etti. Trip atıp konuşmayınca ben suçlu oluyorum.
Napayım kızlar kime şikayet edeyim ben bu adamı? Anasına mı söyleyeyim, kendi babamın evine mi gideyim, boşanayım mı napayım bilmiyorum ya. Tek başına evlilik yaşıyorum resmen. İyi de kötü de konuşsam olmuyor. Çok yalnız hissediyorum, ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?