2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar bu arada ben sağlıklı beslenmeye başladım. Yeni doğum yaptığım dönemlerde aşırı açtım. Sürekli yiyordum. Kekler börekler tatlılar.. sonra alışkanlık oldu bende akşam çayın yanına tatlısız gün geçmez oldu. Geçen hafta karar alıp başladım bu tatlı kek çikolata vb sağlıksız şeyleri sağlıklılarla değiştirdim mesela Kuru meyve, taze meyve gibi. Sabah kahvaktıda bol ekmek yiyiordum onu azaltmaya başladım. Çoğu Yemeğin yanına pilav yapıyordum y da sulu yemekle ekmek yiyordum öğle veya akşam öğünlerinde onları kestim veya azalttım. Bakalım böyle böyle yavaş ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hedefliyorum. Siz başladınız mı biraz beslenme düzeni oturtmaya? Bir de evdeki spor aletleriyle egzersiz yapmaya çalışıcam müzik açıp bebenin önüne geçicrm oyun gibi gelir ona

Benimki de çok farklı değil hiç yardımcı olmuyor. Lohusalıkta çok yıprattı beni hala aramız kötü. İçimden gelmiyor hiçbir şey. Ben de ara ara boşanmayı düşünüyorum. Ne diyeyim akılları başlarına gelir inşallah.

Malesef, ayı gibi yemeye devam ediyorum

Oluyor ama geçecek diye bakmak lazım başka türlüsü daha zor hissettiriyor insana.

Benim kızıma da demir damlası inanılmaz dokundu çığlık çığlığa 3. Gün bugün vermedim
Ah kuzum ya oda ona mi alerji yapti. Ben ne yapacağım demir ilacini hiç bilmiyorum oda kakayi boyayacak cunku

Benim eşim kavgayla filan biraz kalkıyor başındanz ilgileniyor ama. Azıcık güler yüz yapsam yine aynı. Suistimale çok müsait yani sağlam ve sıkı bir kavga mı etmek lazım, annesine mi şikayet etmek lazım bilemiyorum. Bakalım beklemedeyim.
Çok teşekkür ederim canım
Ben duşa girince 15 dakika zor bakıyor. Bırakıp gitsem bir günde kafayı yer çocukla
Benim gitmeyeceğimi bildiği için eşim rahat ama tersim çok pistir onu da biliyor. İnşallah beni o çekip gitme raddesine getirmez de erkenden akıllanır aileye açma konusunda da az daha bekleyeceğim bakalım. Düzelme olmazsa yapmayı düşünüyorum birşeyler.
Keşke dediğin gibi olsaa. Gerçekten beceremiyorr.
Kız benimki beceriyor ama işine gelmiyor. Ağzıyla da diyor. Yaparsam hep istersin, şımarırsın diyor.
Maşallah canım azmine hayran kaldım kız inşallah istikrarla devam eder, istediğin kiloya ulaşırsın canım

Ben maksimum seviyede sağlıksız besleniyorum bu ara. Besleneyim de ne olursa olsun kafasındayım, durmuyor hiç kızım. Ne bulursam ağzıma atıyorum. Bayılmayayım açlıktan yeter halime acırsa kızım arada düzgün bi kahvaltı yapıyorum sağolsun

Kızlar bebeklerinizin gelişimleri ne durumda? Benim kızım 4.aydan bir hafta önce inanılmaz bir değişime uğradı, seviye atladı çocuk resmen. Önce birkaç gün içinde sağa sola dönmeye başladı. Son 1 haftadır yüz üstü dönüyor, son bir kaç gündür de yüz üstünden geri sırt üstü dönmeye başladı. Birde yüz üstüyken dizleriyle poposunu yukarı kaldırıp güç alıyor ve kendini ileri ittiriyor. Salona kalın yorgan serdim oyun minderinden çıkıyor diye. Yorgandan da firar etmeye başladı yatakta filan tek bırakmak mümkün değil. Sürüne sürüne en uca kadar geliyor. Dönmeyi öğrendiği içinde aşırı heyecanlı. Uyumaya çalışırken bile dönmek istiyor, kendini uyandırıyor. Uyanıkken hep dönmek istiyor. Dönüyor ağlıyor, dönemiyor ağlıyor. Kazandığı bu beceri ona tarifsiz duygular yaşatıyor gibi

Eklentiler

• IMG_20220207_112118.webp
    58,7 KB · Görüntüleme: 69
halime acırsa kızım arada düzgün bi kahvaltı yapıyorum sağolsun

Yaa aynı durumdayım malum.
Ayaktan indiği anda hop uyanıyor.
Bir kaç seferdir şunu farkettim: dışarı çıktığımız yada bize birileri geldiği günün ertesinde daha mutlu uyanıyor. Normalde her uyandığında canını acıtıyor sanki öyle uyanıyordu. Ben korkuyor bir şeyden zannediyordum. İnsanlarla iletişime geçince özellikle çocuk falan görürse çok daha huzurlu oluyor.
Dün dışarı çıktık. Bugün sabah aslında uyandı hemen kucağıma almak istemedim yavaş yabaş alışsın diye. Dönenceyi açtım. Yeni yeni sevmeye başladı onu da. Baktım ses yok, hemen kahvaltı yaptım. :) sonra gittim uyumuş. Müziğini kapattım uyandı her zaman olmasa da dönence de iş kurtarma noktasında yardımcı olmaya başladı. İş kurtarma derken kahvaltı yapmak, tuvalete gitmek öyle büyük beklentiler değil

Senin tek cocukmu canım. Arada üstlerini okumak lazım bir arkadaşım öyle yapiyordu

Benimki de ne zaman dışarı çıksak eve gelince çok mutlu uyuyor dediğin gibi. Artık sosyalleşmek mi istiyorlar nedir, sıkılıyor gibi evde. Sürekli beni görüyor akşama kadar. Babasını görünce mutlu oluyor, kahkaha atıyor, oyun oynuyorlar resmen

Ben yarım saatten fazla uyusun şükürler edip mutluluktan inanamıyorum. Saati kontrol ediyorum sürekli geçen gün mutluluktan gözlerim yaşardı kız vallahi, dolu gözlerle çay içtim ya

Allahım tipsiz şey

Yok kız bizimkide 4 aylık oldu bugün daha tik sadece kafasini kaldırıyo

Kendimi çıkmaz da hissediyorum yine. Bugünde Konak başında farkettim alerji varsa vucutta tabiki buda alerjiye bagli gelisiyormus. 4.aydan umutluyum az kaldi dua edin bizim için. Eger bir gelisme olmazsa 4.aydada hemen diyet yapacagim. zeynones

Ay maşşallh güzelime. Baya güçlü gayretli bi kız olucak
Kızlar bizim bebek bugün 4 aylık oldu ama hala dönme falan yok yuvarlanma yok sizlerinki ne durumda
Benim minnoş 3,5 aylıktı bi döndü. Sonra bikere daha döndü. Galiba baktı ki yapabiliyor ne gerek var yaa kendimi yormama dedi. Daha da dönmüyor

Benim minnoşta başta az konak oldu. Temizleidm bitti. Geçen hafta birden gene başladı. Aşerji felan yok. Bende şaşırdım.

Bebem covidi atlattı çok şükür
24 saat colpole rağmen düşmeyen ateş yaşadı. Sonra 12 saat ilaçsız biraz yüksek devam etti ve bitti.
Ortaya;
Sağ memeyi emmeyi reddeden,
Herşeye ağlayan,
En fazla yarım saat uyuyan,
Uykusu gelince krizlere giren huyu suyu değişmiş bir bebe çıktı

Bebemin hastalandigina değil de huyunun değiştiğine yanarım demişler düzelir inşallah canım, daha yeni hastalık atlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…