- 14 Ağustos 2020
- 408
- 456
- 53
Kızlar ben bu adamla napcam bilmiyorum ya. Kavga ediyorum olmuyor, susuyorum olmuyor, suyuna gidiyorum olmuyor. İşi gücü bırakıyorum, yemek yapmıyorum, ortalığı pislik götürüyor yine olmuyor. Yapma boşver yemeyiz diyor. Temizleme dursun diyor. Bu sefer pisliğin içinde ben rahat edemiyorum. Derdimi güzelce anlatıyorum. Bir gün yardımcı oluyor ertesi gün yine bilgisayardan kalkmıyor. Söyleyince de dün erken kalktım ya diyor. Bir kez erken kalkıp birlikte vakit geçirince onu öne sürüyor. Benim yemek, kedi, çocuk bunlarla uğraşmaktan inanın feleğim şaşıyor ya. Kızım zaten yarım saatten fazla uyumuyor. Yerde kendi kendine durmuyor, sürekli kucak istiyor. Kedi onu kıskanıp her yere çiş yapıyor. Koca bilgisayardan kalkmayıp kendine vakit ayırıyor, oyun oynayıp eğleniyor. Bende tüm bu hengamenin içinde boğuluyorum. O bilgisayar başında eğlenirken sinirim bozuluyor ya. Tıraş oluyor, duşa giriyor, parfüm sıkıp kendine bakıyor. Ben tuvalete zor gidiyorum. Üstümde kusmuklu,lekeli pijamalarla saçım başım dağınık dolaşıyorum. Günlerdir bir bardak çayı rahatça içemedim. Es kaza kavgayla triple çocuğa biraz bakarsa duşa girmeye, yemek yapmaya, ortalık toplamaya vakit buluyorum. Onda da yoruldum diye söylenip duruyor. Geçen gün nolur bir saat bak şu çocuğa, çok uykum var dedim. Bakamıyorum bende durmuyor diyip arkasını döndü oyun oynamaya devam etti. Trip atıp konuşmayınca ben suçlu oluyorum.
Napayım kızlar kime şikayet edeyim ben bu adamı? Anasına mı söyleyeyim, kendi babamın evine mi gideyim, boşanayım mı napayım bilmiyorum ya. Tek başına evlilik yaşıyorum resmen. İyi de kötü de konuşsam olmuyor. Çok yalnız hissediyorum, ne yapacağımı şaşırdım çok bunaldım.
Benimki de çok farklı değil hiç yardımcı olmuyor. Lohusalıkta çok yıprattı beni hala aramız kötü. İçimden gelmiyor hiçbir şey. Ben de ara ara boşanmayı düşünüyorum. Ne diyeyim akılları başlarına gelir inşallah.Benimki dusunu alır,kirlilerini atar, kahvaltı istemez veya kendide hazırlayabilir, bir tek kalktığı yatağı toplamaz. Bana evde çok bir eziyeti yok fakat bana karşı çok gaddar. Aslansin sen kaplansin sen sana birşey olmaz sen halledersin götürüyor. Babamı acile kaldirdik, 5 saat ayakta bekledim babamın yanında, yatış islemleri yapıldı falan. Sabah 11de girdiğimiz hastanedn saat 4 TE çıktım, içime sinmedi babamı devlet Hastanesi'ne yatırmak hastane çok kalabalık, kovid hasta dolu, annemi refakatçi istediler, yanında erkek hasta var annem nasıl kalıcak falan derken neyse özel hastaneyi aradım babamı ambulansla aldılar özel hastaneye getirdiler oraya yatisini yaptık. Saat 6 oldu babamı getirmelerini bekliyoruz, ya çok acıktım sabah kahvaltıyla duruyorum dedim. Adamda tık yok, yaw çok yoruldum ayakta durmaktan dedim, adamda gene tık yok yerini kalkipta bana vermedi ben hala ayaktayım. Yok mu burda tostçu dedim en sonunda gel dedim sana tost ismarlayayim ambulans gelene kadar ondan sonra adam lutfetti ya böyle birşey olamaz. Böyle bir gaddarlik olamaz. İnsanda hiç mi acima duygusu olmaz bana karşı? Bana kesinlikle acımıyor, hediye almaz, özel günlerimi kutlamazz doğum günümü hiç kutlamaz. Dün akşam evlilik birliğimiz sarsılıyor haberin olsun dedim baktım hemen bana gel aşkım canım aşkım sarilmalar falan ama o kadar daha başkada birşey yok. Bilmem anlatabildim mi? Ben bunun sebebini bir psikolaga sorucam ya çok merak ediyorum. Adam sanki beni aşamadı... Anneme ve çocuklara karşı hiç öyle değil mesela, anneme anneler günün de çiçek getirir bana getirmez, annemin doğum gününü kutlar benimkini sosyal medyada kutlar aramaz bile telefonla. Artık soğumaya başladığımı hissediyorum....
Malesef, ayı gibi yemeye devam ediyorumKızlar bu arada ben sağlıklı beslenmeye başladım. Yeni doğum yaptığım dönemlerde aşırı açtım. Sürekli yiyordum. Kekler börekler tatlılar.. sonra alışkanlık oldu bende akşam çayın yanına tatlısız gün geçmez oldu. Geçen hafta karar alıp başladım bu tatlı kek çikolata vb sağlıksız şeyleri sağlıklılarla değiştirdim mesela Kuru meyve, taze meyve gibi. Sabah kahvaktıda bol ekmek yiyiordum onu azaltmaya başladım. Çoğu Yemeğin yanına pilav yapıyordum y da sulu yemekle ekmek yiyordum öğle veya akşam öğünlerinde onları kestim veya azalttım. Bakalım böyle böyle yavaş ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hedefliyorum. Siz başladınız mı biraz beslenme düzeni oturtmaya? Bir de evdeki spor aletleriyle egzersiz yapmaya çalışıcam müzik açıp bebenin önüne geçicrm oyun gibi gelir ona
Ah kuzum ya oda ona mi alerji yapti. Ben ne yapacağım demir ilacini hiç bilmiyorum oda kakayi boyayacak cunkuOluyor ama geçecek diye bakmak lazım başka türlüsü daha zor hissettiriyor insana.
Benim kızıma da demir damlası inanılmaz dokunduçığlık çığlığa 3. Gün bugün vermedim
Ah kuzum ya oda ona mi alerji yapti. Ben ne yapacağım demir ilacini hiç bilmiyorum oda kakayi boyayacak cunku
40 derecede kıyafetler çekmiyor mu canım? Üstlerinde hep 30 derece yazıyor, ben de korkuyorum 40ta yıkamaya.
Gercekten mi? Bende bir damlayla baslayayim ozmanBirer damla şeklinde başlamak lazımmış. Hemşire söylemedi, annemin de sözünü tutmadım. Burası o açıdan çok güzel yönlendiriyor.
Benim eşim kavgayla filan biraz kalkıyor başındanz ilgileniyor ama. Azıcık güler yüz yapsam yine aynı. Suistimale çok müsait yaniO kadar üzüldüm ki yazdıklarına. Kendi anne babamı gördüm. Şuan ayrılar tabii. Annem ve babam pc bağımlılığı yüzünden ayrılan ilk çift olabilir 8 sene öncesaatlerce değil günlerce kalkmazdı babam pc başından. İşe de gitmeyi bırakmıştı çünkü gözü oyundan başka hiçbir şey görmüyordu.
Annem kaç kez dizlerinin üstüne çöküp ben bu evi tek başıma çeviremiyorum nolur çalış dedi, ama adam duymadı bile. En sonunda boşandılar işte.
Sizinki bundan biraz farklı ama aynı yola çıkıyor. Aslaa asla boşan diyemem ama hayatını da bu şekilde devam ettiremezsin. Mutsuz olursun hatta depresyona bile girersin. Bebeğin ne yapar o zaman?
Ben hep annemler daha erken boşansaydı keşke diyorum. Keşke o sorumsuz bizimle ilgilenmeyen eve hiçbir katkısı olmayan bir babayla ne annem ne ben yıllarca zorluk yaşamasaydık.
Siz inşallah konuşarak bir yere varabilirsiniz, anladığım kadarı ile çok zor ama inşallah senin ve bebeğin için en iyisi olur
Ben duşa girince 15 dakika zor bakıyor. Bırakıp gitsem bir günde kafayı yer çocuklaKan ilacı daha pahalı sanırm
Temiz içerik bulabıldn mı canım bulursan bızıde yeşillendir olur mu?
Asla saatı yok 1 saatı hıc gecmedi ve ben yarın işe baslıyorminş annem kolaylıkla bakabılir
Canım ten tene temas ve banyoda ılık suyun altında emzırmeyı önerıyolar banyo bıze ıyı geldi
Aslaaaaaa
Hepimiz aynıyız sanırım
Ama gecıyo valla,bu da gececek inş
6. Ve 9. Ay bır eşik zaten ama 1 yasından sonra bebeyle vakıt gecırmeye doyamıycaz inşöyle güzellesiyo hayat
Doktorum ozellıkle 1 damla basla diye tembıhledi canm yoksa bagırsak sorunu yasarsnz dedi 2 gun 1 2 gun 2 2 gun 3 seklınde kılosu kadar damlaya yavasca alıstr vucudu dedi
39 da hazrlan yavastan canım
Bebeklerın bunyesı cok guclü ama inatcı 39 u gecen ates ani yukselıyo
Mesela oğlumun 38.7 ye kadar cok yavas yukselır ama 39 u gecınce bı anda 40 a cıkar
Bu surec bebegının atesını tanımana olanak sağlayacak inş bı daha ateslenmez kuzucum
Ahhh…
Canım anne babanla konus baskası asla care olmazçok zor seyler yasıyosn inş bunlar gececek
Tanıdıgım bır cok evlı cıft bebeklerının ılk yılında hep bosanmayı dusundu cunku sorumsuz babalar tüm yükü kadına yukleyıp hala cocuksuz hatta bekar gıbı davranmaya devam edıyolar ve bu sürecte eşlerinin ne kadar zorlandıgını yıprandıgını asla ama asssla dusunmuyolar
Ailenle bu konuyu konusmak en azından toparlaması için ilk adım olacaktr
Kızımı bırak gite inanma
Eşim oğlumu bırak git diyodu meger anladım ki ben gidemeyeym dıye onu öne sürüyomuşben gidiyorum dedıgımde aklı cıkıyo bu duygusuzlarn
Gececek canım ya,cabucak ve uzmeden gecsin inşaAllah
Sen zaten yapıyosn bısey demeye pek gerek yok ama bırak 2 değil 5 gun kalsn dagınıklık…
Senın saglıgından önemli değil
Ki sana katılıyorum şifre işi olayları cıkmaza sürükler
Kendımizi üzmelerıne kendı elımızle fırsat vermeyelımyanı ben öyle yapıyrm kabullenılmıs çaresizlık
Kız benimki beceriyor ama işine gelmiyor. Ağzıyla da diyor. Yaparsam hep istersin, şımarırsın diyor.Keşke dediğin gibi olsaa. Gerçekten beceremiyorr.
Maşallah canım azmine hayran kaldım kızKızlar bu arada ben sağlıklı beslenmeye başladım. Yeni doğum yaptığım dönemlerde aşırı açtım. Sürekli yiyordum. Kekler börekler tatlılar.. sonra alışkanlık oldu bende akşam çayın yanına tatlısız gün geçmez oldu. Geçen hafta karar alıp başladım bu tatlı kek çikolata vb sağlıksız şeyleri sağlıklılarla değiştirdim mesela Kuru meyve, taze meyve gibi. Sabah kahvaktıda bol ekmek yiyiordum onu azaltmaya başladım. Çoğu Yemeğin yanına pilav yapıyordum y da sulu yemekle ekmek yiyordum öğle veya akşam öğünlerinde onları kestim veya azalttım. Bakalım böyle böyle yavaş ve sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi hedefliyorum. Siz başladınız mı biraz beslenme düzeni oturtmaya? Bir de evdeki spor aletleriyle egzersiz yapmaya çalışıcam müzik açıp bebenin önüne geçicrm oyun gibi gelir ona
halime acırsa kızım arada düzgün bi kahvaltı yapıyorum sağolsun
Senin tek cocukmu canım. Arada üstlerini okumak lazım bir arkadaşım öyle yapiyorduBenimki de çok farklı değil hiç yardımcı olmuyor. Lohusalıkta çok yıprattı beni hala aramız kötü. İçimden gelmiyor hiçbir şey. Ben de ara ara boşanmayı düşünüyorum. Ne diyeyim akılları başlarına gelir inşallah.
Benimki de ne zaman dışarı çıksak eve gelince çok mutlu uyuyor dediğin gibi. Artık sosyalleşmek mi istiyorlar nedir, sıkılıyor gibi evde. Sürekli beni görüyor akşama kadar. Babasını görünce mutlu oluyor, kahkaha atıyor, oyun oynuyorlar resmenYaa aynı durumdayım malum.
Ayaktan indiği anda hop uyanıyor.
Bir kaç seferdir şunu farkettim: dışarı çıktığımız yada bize birileri geldiği günün ertesinde daha mutlu uyanıyor. Normalde her uyandığında canını acıtıyor sanki öyle uyanıyordu. Ben korkuyor bir şeyden zannediyordum. İnsanlarla iletişime geçince özellikle çocuk falan görürse çok daha huzurlu oluyor.
Dün dışarı çıktık. Bugün sabah aslında uyandı hemen kucağıma almak istemedim yavaş yabaş alışsın diye. Dönenceyi açtım. Yeni yeni sevmeye başladı onu da. Baktım ses yok, hemen kahvaltı yaptım. :) sonra gittim uyumuş. Müziğini kapattım uyandıher zaman olmasa da dönence de iş kurtarma noktasında yardımcı olmaya başladı. İş kurtarma derken kahvaltı yapmak, tuvalete gitmek öyle büyük beklentiler değil
Allahım tipsiz şeyKızlar bebeklerinizin gelişimleri ne durumda? Benim kızım 4.aydan bir hafta önce inanılmaz bir değişime uğradı, seviye atladı çocuk resmen. Önce birkaç gün içinde sağa sola dönmeye başladı. Son 1 haftadır yüz üstü dönüyor, son bir kaç gündür de yüz üstünden geri sırt üstü dönmeye başladı. Birde yüz üstüyken dizleriyle poposunu yukarı kaldırıp güç alıyor ve kendini ileri ittiriyor. Salona kalın yorgan serdim oyun minderinden çıkıyor diye. Yorgandan da firar etmeye başladıyatakta filan tek bırakmak mümkün değil. Sürüne sürüne en uca kadar geliyor. Dönmeyi öğrendiği içinde aşırı heyecanlı. Uyumaya çalışırken bile dönmek istiyor, kendini uyandırıyor. Uyanıkken hep dönmek istiyor. Dönüyor ağlıyor, dönemiyor ağlıyor. Kazandığı bu beceri ona tarifsiz duygular yaşatıyor gibi
Yok kız bizimkide 4 aylık oldu bugün daha tik sadece kafasini kaldırıyoKızlar bebeklerinizin gelişimleri ne durumda? Benim kızım 4.aydan bir hafta önce inanılmaz bir değişime uğradı, seviye atladı çocuk resmen. Önce birkaç gün içinde sağa sola dönmeye başladı. Son 1 haftadır yüz üstü dönüyor, son bir kaç gündür de yüz üstünden geri sırt üstü dönmeye başladı. Birde yüz üstüyken dizleriyle poposunu yukarı kaldırıp güç alıyor ve kendini ileri ittiriyor. Salona kalın yorgan serdim oyun minderinden çıkıyor diye. Yorgandan da firar etmeye başladıyatakta filan tek bırakmak mümkün değil. Sürüne sürüne en uca kadar geliyor. Dönmeyi öğrendiği içinde aşırı heyecanlı. Uyumaya çalışırken bile dönmek istiyor, kendini uyandırıyor. Uyanıkken hep dönmek istiyor. Dönüyor ağlıyor, dönemiyor ağlıyor. Kazandığı bu beceri ona tarifsiz duygular yaşatıyor gibi
Ay maşşallh güzelime. Baya güçlü gayretli bi kız olucakKızlar bebeklerinizin gelişimleri ne durumda? Benim kızım 4.aydan bir hafta önce inanılmaz bir değişime uğradı, seviye atladı çocuk resmen. Önce birkaç gün içinde sağa sola dönmeye başladı. Son 1 haftadır yüz üstü dönüyor, son bir kaç gündür de yüz üstünden geri sırt üstü dönmeye başladı. Birde yüz üstüyken dizleriyle poposunu yukarı kaldırıp güç alıyor ve kendini ileri ittiriyor. Salona kalın yorgan serdim oyun minderinden çıkıyor diye. Yorgandan da firar etmeye başladıyatakta filan tek bırakmak mümkün değil. Sürüne sürüne en uca kadar geliyor. Dönmeyi öğrendiği içinde aşırı heyecanlı. Uyumaya çalışırken bile dönmek istiyor, kendini uyandırıyor. Uyanıkken hep dönmek istiyor. Dönüyor ağlıyor, dönemiyor ağlıyor. Kazandığı bu beceri ona tarifsiz duygular yaşatıyor gibi
Benim minnoş 3,5 aylıktı bi döndü. Sonra bikere daha döndü. Galiba baktı ki yapabiliyor ne gerek var yaa kendimi yormama dedi. Daha da dönmüyorKızlar bizim bebek bugün 4 aylık oldu ama hala dönme falan yok yuvarlanma yok sizlerinki ne durumda
Benim minnoşta başta az konak oldu. Temizleidm bitti. Geçen hafta birden gene başladı. Aşerji felan yok. Bende şaşırdım.Kendimi çıkmaz da hissediyorum yine. Bugünde Konak başında farkettim alerji varsa vucutta tabiki buda alerjiye bagli gelisiyormus. 4.aydan umutluyum az kaldi dua edin bizim için. Eger bir gelisme olmazsa 4.aydada hemen diyet yapacagim.zeynones
Bebemin hastalandigina değil de huyunun değiştiğine yanarım demişlerBebem covidi atlattı çok şükür
24 saat colpole rağmen düşmeyen ateş yaşadı. Sonra 12 saat ilaçsız biraz yüksek devam etti ve bitti.
Ortaya;
Sağ memeyi emmeyi reddeden,
Herşeye ağlayan,
En fazla yarım saat uyuyan,
Uykusu gelince krizlere giren huyu suyu değişmiş bir bebe çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?