2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Ay maşallah yaa :) ne güzel gelişmeler.
Her çocuğun farklı birbirinden gelişimi işte.
Benim kızım bir kaç kere döndü sadece onda da yanına ancak
Öyle eline bir şeyleri almak istiyor ama bazen yapıyor bazen yapamıyor.
Özellikle çok ağladığı günlerin sabahın yeni güncellemeler geliyor ama.
Şimdi etrafındakileri tanıyor. Annemi çok iyi biliyor ona gülüyor. Babamdan korkuyordu ona da dün ilk kez güldü elini ayağını çırpıyor al beni diye.
Kayınbabama doğduğu günden beri hasta zaten çok sever.
Oyuncaklara tepkisi arttı.
Bir de çocuğumda hastane travması kalmış. Geçen aşıya gittiğimizde işte hemşire boyuna kilosuna bakarken ellerini nasıl bir kuvvetle itiyor. Bize daha hiç öyle yapmadı. Aşıyı tam yapacakken eliyle bi çekti. Elini daha kontrol edemez diye hemşire sadece bacağını tutun demişti, artık eşimle birimiz elini birimiz kolunu tuttuk. :)
Prematüre bir bebek gelişimi olması gerekeni yakalamış, kendinize telaş yapmayın dedi. :)

Zor zamanlar geçecek inşallah. En hareketsiz zamanlarını kışın evde geçirdik, bundan sonra havalar ısınıyor bebeler hareketleniyor. Dışarı da bolca çıkarız oh :)

Sence neye alerjisi var peki, ne yediğinde artıyor? Onları azaltsan şimdiden.

Yok kız bizimkide 4 aylık oldu bugün daha tik sadece kafasini kaldırıyo
Dönse bi dert dönmese bi dert aman ya emekleyince işler zorlaşacak gibi hissediyorum.
Canım benim kızımda da hafif var, kısım kısım. Ama alerjiye bağlı olduğunu bilmiyordum. Şampuanla alakalı olabilir mi?
Benimki neyi keşfederse ondan bıkana kadar yapıyor . Bakalım sırada ne var bir iki döndün işte yeter, yatsana poponun üstünde
Maşallah çok sevindim kız bunlar huysuzluk etmeye yer arıyor covid bahane
4 ay 12 günlük yuvarlanmadı hiç. Bir kaç kez döndü öyle telaşa gerek yok dedi hemşire. Doktor da ne diyecek bakalım. Her bebeğin gelişimi farklı.
Bazen birden değişime uğruyorlar canım. Benimki de birden dönmeye başladı çok şaşırmıştım. Canları ne zaman isterse herhalde

Mustela stelatopia kullanıyorum kuzu bilemedim ki. Gecmeyen konak alerji belirtisidir yaziyo

Vallahi canım elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Mecbur yani fazlam var kıyafetlerim üstüme olmuyot. Bir sürü masraf oldu bi de kıyafet almak zorunda kaldım.
Senin tek cocukmu canım. Arada üstlerini okumak lazım bir arkadaşım öyle yapiyordu
Tek canım. Dua mı okuyayım anlayamadım üstlerine okumak nedir?
Kızlar bizim bebek bugün 4 aylık oldu ama hala dönme falan yok yuvarlanma yok sizlerinki ne durumda
Benimki de dönmüyor canım hafif meyilleniyor sadece yanlara

Emekleyince rahatlık yok diyim dolapların içinden alır durursun bebisi

Ihlas nas felak aytel kursi sonra niyet et ben öyle yapıyorum çok işe yariyo gece asker gibi Hazır olda duruyo

Bilemedim bende kuzu

Sanırım kuruyemiş ya

O zaman yeme bence.
İlla ki olacak bir şey değil kuruyemiş zaten.
Bence vücudunu yorma bebişin, sonrasında düzelir inşallah.
Benim de aynı sıkıntı oldu, kaşıntı, konak, gözde akıntı, kakada mukus. Hem de bir kaç badem yaptı.
Çok uzun süre yemedim. Geçen bir avuçtan fazla yedim. Bir şey yapmadı çok şükür.

Ilk oğlum 4.5 aylıkken yuvarlanmaya başladı bakalım bende beklim

Maşallah darısı bebelerimize. Ben yüzüstü etkinlik yaptırıyorum başka ne yapmak lazım.

Tabii Kardeş bile olsa farklı seyredebilir durum. Benim diş, kemik gelişimim daha hızlı olmuş ablamın da dil ben 3 yaşını hatırlıyorum ama konuşamadığımı da hatırlıyorum. Ama 11 aylıkken koşuyormuşum. :)

Ayy inşallah çok değişiyor gün gün zaten. :)
Konak sadece alerjiden olmuyor canım bu arada. Şampuandan da olabilirmiş.
Zeytinyağı yada zeytinyağı-Karbonat macun yapıp onunla yarım saat bekleyip taramak sonra yıkamak arkasından yine tarayıp hindistan cevizi yağı gibi bir yağ ile düzenli nemlendirmek gerekiyormuş.
Benimkinde bir kez oldu ama kaşında bile oldu yavrumun, badem dokundu. Ondan beri her nemlemdiriyorum kafasını. Zaten saçı hiç yok bizim kızın kel kafaya rahat sürülüyor hindistan cevizi yağı. belki saçlarının büyümesine de katkısı olur amin.

Konak benim kızımda da var canım, alerjiden dolayı olduğuna emin misin? Sanki bebeklerin çoğunda oluyor konak

Kuzu hep yemiyorum zaten ama belirtiler hep var. Gerçi sütten hemen atilmiyor degil mi
Konak benim kızımda da var canım, alerjiden dolayı olduğuna emin misin? Sanki bebeklerin çoğunda oluyor konak
Gecmiyorsa Alerji belirtisidir yaziyo

Kızlar 3. ay kontrolünde bebişleriniz kaç gram almıştı? Bu hafta götürücem doktora ama evdeki tartıyla tartayım dedim. Geçen ay doktorda ölçülenin üstüne 500 gram anca almış gözüküyor, sizce de çok az değil mi?

Çoğunda oluyor tabii ki.
Tek başına konak bir şey ifade etmez zaten.
Bazen şampuandan, bazen saçları yağlanıyor,bazen kuruyor saç dipleri her şey sebep olabilir.
Benimki konak eşliğinde diğer alerji tepkilerini de verdi. O yüzden biliyorum.
Belki alerji deyince tedirgin oluyoruz. Hiç geçmeyecek diye... Ancak bazı besinler bazı zamanlar dokunuyor çocuklara. Bu açıdan temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Kuzu hep yemiyorum zaten ama belirtiler hep var. Gerçi sütten hemen atilmiyor degil mi

Gecmiyorsa Alerji belirtisidir yaziyo

3 günde atılıyor diyorlar. Hadi 3 gün olmasın 5 gün olsun. Benim de bir kaç besine alerjim oldu üniversiteye giderken. Oradan da örnek verebilirim çünkü alerjim olmasına rağmen bazen tadımlık yiyorum :) İlk gün hafif oluyor, 2. Gün çok ağrı kaşıntı yaşıyorum 3.gün azalıyor 4.gğn tamamen bitiyor.

Kızımın da oyle ilk belirtlerde findik 2.yasadigimizda Antep fıstığı 3.de ceviz yedim ve bugün 3.gun. ysrin gecerse eger eminim kuruyemisten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…