- 30 Kasım 2013
- 966
- 1.749
- 113
Cok zor bir surec canim Allah yardimciniz olsun. 3 saatte bir 90 cc veriyorum. Geceleri 1 ögun atlayip sadece anne sutu veriyorum. Doymazsa ek yapiyorum. 7 defa verirsem 630cc oluyor ama gun icerisinde meme de de tutuyorum. Fazla sutum yok ne kadar iciyor bilmiyorum tabi ama max 100 cc iciyordur. Aptamil mama verirsem 2.5 saatte acikiyor. Aptamil 100 cc olmasina ragmen.5 yaş ve üzeri çocuğu kovid olan var mı aramizda? Kovidden sonra bir kusma durumu olmuştu kızımda bahsetmiştim tahlillerde birşey çıkmadı, bağırsaklarında ağrı var dedi doktor karın ağrısı ilacı verdi. 1 haftadır geçmedi yaa? Bu kovid çocuklarda karın ağrısı, ishal falan yapıyormuş ama negatif olmuştur diye düşünüyorum düzelmez mi bu zamana kadar? Karın ağrısı ile ilgili nereye goturebilirim?
Babam hala aynı solunum seviyesi çok düşük(( cihaza bağlı nefes alıp verince bir sorun yok ama yemek yerken solunum 70lere düşüyor, Allah'ım çok zor günler geçiriyorum ama gardimi düşürmemeye çalışıyorum, annem ufak bir negatif durumda demotive oluyor hemen. Herşeyi ben toparlayacakmisim gibi görünüyor. Keşke hiç ise baslamasaydim ailemin bana çok ihtiyacı var ama ben sabah 08.30 akşam 18.00 çalışıyorum
Bir sorum daha var. Süt sagan anneler kaç CC sağıyorsunuz? Veya mama veren anneler kaç CC süt içiyor gün içinde? Gece 12den diğer gece 12ye kadar? Bana doktor 500 CC sütun 12 saat için az olacagini söylemişti.
Şimdi sen yazınca jeton düştü bende. Doktor babama ambulansla eve gidebilirsin dediyse bizimkide ambulansa binmek istemiyor bana ondan arabayla mi gotureceksin diye soruyor bende bilinç bulanıklığı var herhalde dedim kendi kendime :) bizim doktorda taburcu etmek istemiyor, babamda ısrarla çıkmak istiyorum dediği için doktoru bazen zorluyor baya. Bu aksam beni aradı çok iyi hissediyorum doktor cuma çıkarticam seni evde devam ederiz tedavine diye söyledi diyor. Şimdi düşünüyorum iki kaşık sallayınca 70lere düşen değer, iki kat merdiven çıkınca eve girebilmek için kaclars düşecek acabaHastanede o değerlere iniyordu. Saçma sapan kovide inanmayan bi doktora denk geldik Allah onu bildiği gibi yapsın. Taburcu edicem diye uğraştı hasta adamı.
10. Gündü galiba bir anda fenalaştı değerleri oynadı, oksijeni düştü yükselmedi. Yoğun bakıma gidicekti az daha.
Sakın babanı erken çıkartma. Oradaki tedavinin son günü evet ya tamam iyi hissediyorum artık dedi kayınpederim. 15 gün kalmalı kesinlikle.
Kayınvalidem yanında refakatçi kaldı. Yumurta pişirme makinası aldık. Elektrikli ocak aldık. Tencere götürdük. Evden kahvaltılık malzeme, günlük yemekler götürdük. Bunlara rağmen çok kilo verdiler.
Taburcu olduğunda Eve ambulansla gidiceksin dediler ama bulamayınca araçla geçti oksijen tüpü kullanarak. 2 hafta kadar sık kullandı oksijen cihazını. Şuanda bayaa iyi hissesiyor.
Devlet rapor çıkartıyor o cihaz için. Ellerinde varsa hiç ücret ödemeden veriyor ama tabikş yok şuanda.
Çok az bi miktar destek veriyor devlet ama cihazın tamamı devletin oluyormuş
Marka için bişi diyemem eşimin ailesi ilgilendi cihaz işleriyle.
Hırıltı mi var canım? Bizimkinde de var zannediyorum burnu tıkanmış cektiriyorum çok fazla birşey gelmiyor ama yine aynı... Anladım ki hırıltı farı.bir sey ..Kızlar bebeğimin burnu tıkalı. Napıcam ben ağlıyor uyuyamıyor minnoşum. Şırıngayla serumu bi burnundan sıktım diğerinden çıktı. Ama kısa süre sonra gene tıkanıyor.
Hırıltı yok direk burnu tıkanık yaHırıltı mi var canım? Bizimkinde de var zannediyorum burnu tıkanmış cektiriyorum çok fazla birşey gelmiyor ama yine aynı... Anladım ki hırıltı farı.bir sey ..
Diğer aşılarda bişi olmamıştı ama 4 ay aşısı ateş yaptı. Ağrısı da oldu bence durduk yere çok ağladı.Kizlar 4.ay devlet asilarini yaptiran oldu mu ? Ne gibi etkileri oldu acaba
Ben yaptırdım canım. Eve gelince birşey olmadı da gece biraz ateş yaptı, ilaç vermeden düştü şükür.Kizlar 4.ay devlet asilarini yaptiran oldu mu ? Ne gibi etkileri oldu acaba
Cnm karin agrisi cok genis bi konu. Bircok bolumun alanina girebilir. Cocuk doktoru ilk gidilcek zaten gitmisin bizim dahiliye oluyo. Urolojiye gidebilirsin enfeksiyon fln var mi diye. Ama asil cocuk doktorunun yonlendirmesi lazim5 yaş ve üzeri çocuğu kovid olan var mı aramizda? Kovidden sonra bir kusma durumu olmuştu kızımda bahsetmiştim tahlillerde birşey çıkmadı, bağırsaklarında ağrı var dedi doktor karın ağrısı ilacı verdi. 1 haftadır geçmedi yaa? Bu kovid çocuklarda karın ağrısı, ishal falan yapıyormuş ama negatif olmuştur diye düşünüyorum düzelmez mi bu zamana kadar? Karın ağrısı ile ilgili nereye goturebilirim?
Babam hala aynı solunum seviyesi çok düşük(( cihaza bağlı nefes alıp verince bir sorun yok ama yemek yerken solunum 70lere düşüyor, Allah'ım çok zor günler geçiriyorum ama gardimi düşürmemeye çalışıyorum, annem ufak bir negatif durumda demotive oluyor hemen. Herşeyi ben toparlayacakmisim gibi görünüyor. Keşke hiç ise baslamasaydim ailemin bana çok ihtiyacı var ama ben sabah 08.30 akşam 18.00 çalışıyorum
Bir sorum daha var. Süt sagan anneler kaç CC sağıyorsunuz? Veya mama veren anneler kaç CC süt içiyor gün içinde? Gece 12den diğer gece 12ye kadar? Bana doktor 500 CC sütun 12 saat için az olacagini söylemişti.
Ateş yoksa fizyolojik serum ile sürekli burnunu temizle canım, geniz yoluyla ciğerlerine inmesin. Çok geçmiş olsun.Hırıltı yok direk burnu tıkanık ya
Diğer aşılarda bişi olmamıştı ama 4 ay aşısı ateş yaptı. Ağrısı da oldu bence durduk yere çok ağladı.
Benim rota nimenrix bexero ayni anda yapildi. 7 8 saat sonra ates yaptiKızlar bugün Bexsero yaptırıcaz, ilk dozunu. Sizde ateş yaptı mı, yaptıysa ne zaman başladı ateş? Off valla her ay aşı, ateş korkusu, şunlar bir biteydi de rahatlasaydık artık
Bu süt konusunda yemeyince cidden süt olmuyor. Oglumda 30 kilo aldım emzirirken ama sütüm vardi 27ay emzirdim yavrumu. Emzirmeyi kesincede uygun diyetle bes ayda verdim hepsini. Bunda hamile kaldigim kilodayim hic almadim. Gerci yemeye vaktim bile yok dogal olarak sütüm de hep az. Simdi her seyi birakip yemek yiyorum ilk boşlukta. Bol bol ye valla. Hic düşünme kilo veriliyoBu arada 3. ay kontrolümüzü de yaptırdık, evde tarttığım gibi 565 gram almış bu ay 6315 gram olmuşAma doktor günde 20 gram almış olduğu için mamaya henüz gerek yok dedi. Anne sütünü artırmak için Allah ne verdiyse ye ve bol bol su ile boza iç dedi. Ben bu ara yemek konusunu sallamıştım ama daha ciddiye alıcam artık, bir de Solgar’ı bırakmıştım ona tekrar başlasam iyi olacak.
Bir de emme süresinin kısaldığını söyleyince artık dikkatlerinin çok kolay dağıldığını ve sıkıldıklarını ama bunun doydukları anlamına gelmediğini söyledi. Emzirme önlüğüyle emzirmeyi deneyebilirsin dedi, aynı sorundan muzdarip olan varsa bir de bunu deneyebilir.
Bexsero için de direkt orada fitil verdiler, ateşi çıksa da çıkmasa da 6 saatte bir yarın öğlene kadar fitil veya şurup verecekmişim.
Geçen hafta bizde ayni sorunları yaşadım canım sürekli çektir ilk gün ertesi gün azalıyorKızlar bebeğimin burnu tıkalı. Napıcam ben ağlıyor uyuyamıyor minnoşum. Şırıngayla serumu bi burnundan sıktım diğerinden çıktı. Ama kısa süre sonra gene tıkanıyor.
3 ayda bexsero yaptırdın. Ikinci dozu ne zman yaptircanBu arada 3. ay kontrolümüzü de yaptırdık, evde tarttığım gibi 565 gram almış bu ay 6315 gram olmuşAma doktor günde 20 gram almış olduğu için mamaya henüz gerek yok dedi. Anne sütünü artırmak için Allah ne verdiyse ye ve bol bol su ile boza iç dedi. Ben bu ara yemek konusunu sallamıştım ama daha ciddiye alıcam artık, bir de Solgar’ı bırakmıştım ona tekrar başlasam iyi olacak.
Bir de emme süresinin kısaldığını söyleyince artık dikkatlerinin çok kolay dağıldığını ve sıkıldıklarını ama bunun doydukları anlamına gelmediğini söyledi. Emzirme önlüğüyle emzirmeyi deneyebilirsin dedi, aynı sorundan muzdarip olan varsa bir de bunu deneyebilir.
Bexsero için de direkt orada fitil verdiler, ateşi çıksa da çıkmasa da 6 saatte bir yarın öğlene kadar fitil veya şurup verecekmişim.
Valla canım ben kilo konusunu biraz takıyorum, hatta evlenmeden önceki fotoğraflarıma bakınca üzülüyorum biraz. Ama hiçbiri oğluştan önemli değil tabii o yüzden bundan sonra daha dikkat edeceğim.Bu süt konusunda yemeyince cidden süt olmuyor. Oglumda 30 kilo aldım emzirirken ama sütüm vardi 27ay emzirdim yavrumu. Emzirmeyi kesincede uygun diyetle bes ayda verdim hepsini. Bunda hamile kaldigim kilodayim hic almadim. Gerci yemeye vaktim bile yok dogal olarak sütüm de hep az. Simdi her seyi birakip yemek yiyorum ilk boşlukta. Bol bol ye valla. Hic düşünme kilo veriliyo
5. ayda yaptırıcam canım. 3. dozu da 15. ayda. Nimenrix olanı da 6 ve 12. aylarda yaptırıcam.3 ayda bexsero yaptırdın. Ikinci dozu ne zman yaptircan
5 yaş ve üzeri çocuğu kovid olan var mı aramizda? Kovidden sonra bir kusma durumu olmuştu kızımda bahsetmiştim tahlillerde birşey çıkmadı, bağırsaklarında ağrı var dedi doktor karın ağrısı ilacı verdi. 1 haftadır geçmedi yaa? Bu kovid çocuklarda karın ağrısı, ishal falan yapıyormuş ama negatif olmuştur diye düşünüyorum düzelmez mi bu zamana kadar? Karın ağrısı ile ilgili nereye goturebilirim?
Her doktor farklı diyo ya bakalım ilk dozu bende 3 ayda yaptırdım ikinciyi bidaha dicem 4 ay.asilari çok ağırValla canım ben kilo konusunu biraz takıyorum, hatta evlenmeden önceki fotoğraflarıma bakınca üzülüyorum biraz. Ama hiçbiri oğluştan önemli değil tabii o yüzden bundan sonra daha dikkat edeceğim.
5. ayda yaptırıcam canım. 3. dozu da 15. ayda. Nimenrix olanı da 6 ve 12. aylarda yaptırıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?