2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar bebeğimin burnu tıkalı. Napıcam ben ağlıyor uyuyamıyor minnoşum. Şırıngayla serumu bi burnundan sıktım diğerinden çıktı. Ama kısa süre sonra gene tıkanıyor.

Cok zor bir surec canim Allah yardimciniz olsun. 3 saatte bir 90 cc veriyorum. Geceleri 1 ögun atlayip sadece anne sutu veriyorum. Doymazsa ek yapiyorum. 7 defa verirsem 630cc oluyor ama gun icerisinde meme de de tutuyorum. Fazla sutum yok ne kadar iciyor bilmiyorum tabi ama max 100 cc iciyordur. Aptamil mama verirsem 2.5 saatte acikiyor. Aptamil 100 cc olmasina ragmen.

Kilo aliminda problem yoksa doktorun verileri dogru degil bence her bebek bir makine mi ?
Kilogram hesabi da yapmak gerek ne kadar. Her bebek ayni ayda ayni cc icmiyor cunku daha once sordugum kisiler olmustu anne sutu almayip sadece mama.ile beslendigi halde kizimdan az cc iciyordu. Cunku hem boy olarak hem kg olarak daha minyondu.

Şimdi sen yazınca jeton düştü bende. Doktor babama ambulansla eve gidebilirsin dediyse bizimkide ambulansa binmek istemiyor bana ondan arabayla mi gotureceksin diye soruyor bende bilinç bulanıklığı var herhalde dedim kendi kendime :) bizim doktorda taburcu etmek istemiyor, babamda ısrarla çıkmak istiyorum dediği için doktoru bazen zorluyor baya. Bu aksam beni aradı çok iyi hissediyorum doktor cuma çıkarticam seni evde devam ederiz tedavine diye söyledi diyor. Şimdi düşünüyorum iki kaşık sallayınca 70lere düşen değer, iki kat merdiven çıkınca eve girebilmek için kaclars düşecek acaba çok sağol canım bilgilendirdigin için

Kızlar bebeğimin burnu tıkalı. Napıcam ben ağlıyor uyuyamıyor minnoşum. Şırıngayla serumu bi burnundan sıktım diğerinden çıktı. Ama kısa süre sonra gene tıkanıyor.
Hırıltı mi var canım? Bizimkinde de var zannediyorum burnu tıkanmış cektiriyorum çok fazla birşey gelmiyor ama yine aynı... Anladım ki hırıltı farı.bir sey ..

Hırıltı mi var canım? Bizimkinde de var zannediyorum burnu tıkanmış cektiriyorum çok fazla birşey gelmiyor ama yine aynı... Anladım ki hırıltı farı.bir sey ..
Hırıltı yok direk burnu tıkanık ya
Kizlar 4.ay devlet asilarini yaptiran oldu mu ? Ne gibi etkileri oldu acaba
Diğer aşılarda bişi olmamıştı ama 4 ay aşısı ateş yaptı. Ağrısı da oldu bence durduk yere çok ağladı.

Cnm karin agrisi cok genis bi konu. Bircok bolumun alanina girebilir. Cocuk doktoru ilk gidilcek zaten gitmisin bizim dahiliye oluyo. Urolojiye gidebilirsin enfeksiyon fln var mi diye. Ama asil cocuk doktorunun yonlendirmesi lazim

Kızlar bugün Bexsero yaptırıcaz, ilk dozunu. Sizde ateş yaptı mı, yaptıysa ne zaman başladı ateş? Off valla her ay aşı, ateş korkusu, şunlar bir biteydi de rahatlasaydık artık

Hırıltı yok direk burnu tıkanık ya

Diğer aşılarda bişi olmamıştı ama 4 ay aşısı ateş yaptı. Ağrısı da oldu bence durduk yere çok ağladı.
Ateş yoksa fizyolojik serum ile sürekli burnunu temizle canım, geniz yoluyla ciğerlerine inmesin. Çok geçmiş olsun.

Bu arada 3. ay kontrolümüzü de yaptırdık, evde tarttığım gibi 565 gram almış bu ay 6315 gram olmuş Ama doktor günde 20 gram almış olduğu için mamaya henüz gerek yok dedi. Anne sütünü artırmak için Allah ne verdiyse ye ve bol bol su ile boza iç dedi. Ben bu ara yemek konusunu sallamıştım ama daha ciddiye alıcam artık, bir de Solgar’ı bırakmıştım ona tekrar başlasam iyi olacak.

Bir de emme süresinin kısaldığını söyleyince artık dikkatlerinin çok kolay dağıldığını ve sıkıldıklarını ama bunun doydukları anlamına gelmediğini söyledi. Emzirme önlüğüyle emzirmeyi deneyebilirsin dedi, aynı sorundan muzdarip olan varsa bir de bunu deneyebilir.

Bexsero için de direkt orada fitil verdiler, ateşi çıksa da çıkmasa da 6 saatte bir yarın öğlene kadar fitil veya şurup verecekmişim.

Kızlar bugün Bexsero yaptırıcaz, ilk dozunu. Sizde ateş yaptı mı, yaptıysa ne zaman başladı ateş? Off valla her ay aşı, ateş korkusu, şunlar bir biteydi de rahatlasaydık artık
Benim rota nimenrix bexero ayni anda yapildi. 7 8 saat sonra ates yapti

Bu süt konusunda yemeyince cidden süt olmuyor. Oglumda 30 kilo aldım emzirirken ama sütüm vardi 27ay emzirdim yavrumu. Emzirmeyi kesincede uygun diyetle bes ayda verdim hepsini. Bunda hamile kaldigim kilodayim hic almadim. Gerci yemeye vaktim bile yok dogal olarak sütüm de hep az. Simdi her seyi birakip yemek yiyorum ilk boşlukta. Bol bol ye valla. Hic düşünme kilo veriliyo

Geçen hafta bizde ayni sorunları yaşadım canım sürekli çektir ilk gün ertesi gün azalıyor

3 ayda bexsero yaptırdın. Ikinci dozu ne zman yaptircan

Valla canım ben kilo konusunu biraz takıyorum, hatta evlenmeden önceki fotoğraflarıma bakınca üzülüyorum biraz. Ama hiçbiri oğluştan önemli değil tabii o yüzden bundan sonra daha dikkat edeceğim.
3 ayda bexsero yaptırdın. Ikinci dozu ne zman yaptircan
5. ayda yaptırıcam canım. 3. dozu da 15. ayda. Nimenrix olanı da 6 ve 12. aylarda yaptırıcam.

Allah şifa versin tez zamanda sıkıntılarınız çözülsün.

Süt konusunu bence doktorla beraber çocuğun kilosuna göre hesaplamak lazım.

Her doktor farklı diyo ya bakalım ilk dozu bende 3 ayda yaptırdım ikinciyi bidaha dicem 4 ay.asilari çok ağır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…