2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar bebeğimin burnu tıkalı. Napıcam ben ağlıyor uyuyamıyor minnoşum. Şırıngayla serumu bi burnundan sıktım diğerinden çıktı. Ama kısa süre sonra gene tıkanıyor.
Canım benim bebek üşüttüğünde günde 2 kez serum fizyolojikle, 3-4 kez de tuzsuz damlalardan damlatalirsin demiştir. Xlear veya nazalnem demişti bize.

Balgamı varsa onu yutmustur canım. Hasta olduğu dönemde cookkk yasadık.
Hasta dgl ama ins balgam yutmustur. Kac kere mukuslu yapiyo balgamdansa cnm
Tek başına mukusun bir önemi yok canım takip et. Kakanin önüne gecen mukus olursa veya azalmazsa doktoruna sorarsın. Fotoğrafini cek kakanin
Cektim cnm saolasin ins balgamdir

Cok şükür annen bakacakmis canım. Gözün yüreğin arkada kalmaz en azından. Bende ilk hafta öyleydim, eve geliyorum koşa koşa soluğu yanında alıyorum acaba beni unutmuş müdür diye
Amin inşallah canım ama gelmez akılları başına. Bende umursamıyorum inceldigi yerden kopsun artık ne diyeyim yaa. Hamilelikte, lohusalıkta, İzmir'e gittik geldik, kovid dedik bu zamana geldik adam hala elini sürmedi bana.. daha ne diyeyim.. geçen günde işyerine çiçek göndermiş güller falan göndersem ne yazar
Kızlar bizim bebek bugün 4 aylık oldu ama hala dönme falan yok yuvarlanma yok sizlerinki ne durumda
Hala kafayı tutamiyor. Sallabaslik devam.. kolundan destek alarak 90 derece dönüyor ama biraz yüzü koyun yatiriyor musun canım? Kolları kuvvetlenecekki dönmeler başlasın. Günde 7-8 defa yüzükoyun yatırmak lazım. Tummy time diyorlar.
Ahhh çok şükür sevindim geçecek inşallah canım eski ayarlarına döner tekrardan
Maşallah çok güzel kilosu canım. 400 gram almalarını bekliyorlarmis bu ayda. Bizde 450 gram mi 500 mu ne almışız. Ben çok takilmadim açıkçası kovid falan geçirdi kilo kaybida oldu zaten. Birde fitil yerine calpol versen 4 saatte bir ateşi düşer mutlaka. Ben pek fitil kullanmadim ilk cocuktada veriyorduk ama sanki fitil daha geç etki ediyor bana göre... Geçmiş olsun şimdiden
Kesinlikle olmuyor canım. Yemek çok önemli özellikle yeşillikler çok süt yapıyor. Boza, tahin, helva bunlar bende sit yapıyor. Meyve sularında süt yapıyormuş. Portakal suyu içtim geçen gün sanki o gün sütüm daha iyiydi. Solgari hala iciyorum ben. Kilo veririz bir şekilde dediğin gibi bende çok takılmiyorum kiloya ama vermekte isterdim tabi emzirirken. Varmı acaba böyle bir diyet programı?
Kızlar 4 ay aşısini yaptırdık bugün sadce 350 gram almış bizim yavru
400 gram almaları bekleniyor canım. İstersen günde 1 kerede mama ver en azından bu ay toparlar. Kilosu kaç şuanda?
Allah şifa versin tez zamanda sıkıntılarınız çözülsün.

Süt konusunu bence doktorla beraber çocuğun kilosuna göre hesaplamak lazım.
Amin insallahhh. Kilosundan ziyade büyüdü artık 500 gram yetmez ona diye öneride bulundu.
Rabbim tez vakit şifa versin inşallah canım
Aminnn sağolun canım.
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah
Aminn çok teşekkür ederim
2. Ay asırdan kolunda iz çıktımı bebeklerde benim hiç aşı olmamış gibi
Kolunda iz yeni çıktı bizimkinde biliyor musun? Geçen gün farkettim kolunda hiçbir şey yoktu bı baktım asi olan yer kızarmış ve beze gibi olmuş. Aşı tuttu derlerde daha yeni mi tuttu yaw :))

Canım kilosu güzel de benimki 4350 gram doğduğu için hep öyle şişko olacak diye düşünmüştüm Neyse boya gidiyor herhalde 65 cm olmuş, doktor uzun ince olacak dedi bakalım.

Fitil de kabusum oldu. Ben sokmaya çalıştıkça o ittirdi filan en son elime yaptı büyüğünü Calpol vericem şimdi en güzeli, ne uğraşıyorsam artık. Şimdilik ateşi 38.3 inşallah en fazla bu kadar olur.

Hasta dgl ama ins balgam yutmustur. Kac kere mukuslu yapiyo balgamdansa cnm

Cektim cnm saolasin ins balgamdir
İnşallah kuzum
Emzirirken yapma kuzum naçizane tavsiyem. Ama tabii vardır emzirmeye uygun programlar

Maşallah canım boylu olcak . Bizim sağlık ocağı yanlış ölçmediyse şuan 65 cm

Kızlar 1 yıl sonra adet oldum ne güzel rahata alışmıştımtam 4 aylığız emziriyorum sütte değişiklik olur mu acaba yaşayanlar var mı

Ne güzel şey öyle az birşey öde sonra devlet komple cihazın sahibi olsun cihaz buldum kiralamak için, şimdi doktordan haber bekliyorum canım. Bugün fena çıkış yapmış doktor babama çıkamazsın ben sana evde nasıl antibiyotik serum vericem falan diye... Pazartesiye kadar daha kalacak. Dün öyle araftaydim ki bir yandan babam çıkmak istiyor bir yandan çıkarırsak yanlış mı yaparız acaba diye düşünürken senin yazdıkların ışık oldu bana kesinlikle erken cikarmayacagim. Tekrar hastaneye geri donmektense bir kaç gün daha dayansın valla. Çok sağol canım. Hayatımın iki önemli evresinde bana destek verdin çok sağol İyiki senin gibi güzel insanlar var burada
Ben ilk kızımda 450 gram sagiyordum birde beni emerdi falan işte olsun sana 650 CC yani. Ben bu oğlanı hem emziriyorum evden çıkmadan, hem ona süt sagiyorum, iş yerinde sagiyorum, akşamda emziriyorum, gece aynı şekilde. Ben eve gelene kadar 450 CC+ sabah emzirsem 100 CC diyelim+ akşamda 100 CC olsa bu kadar işte canım.
Cnm karin agrisi cok genis bi konu. Bircok bolumun alanina girebilir. Cocuk doktoru ilk gidilcek zaten gitmisin bizim dahiliye oluyo. Urolojiye gidebilirsin enfeksiyon fln var mi diye. Ama asil cocuk doktorunun yonlendirmesi lazim
Haklısın canım. Bugün karın ağrısı şikayeti olmamış çok şükür. Tekrarlarsa doktoruna götüreceğim tekrar o yönlendirir artık herhalde .. bu kovid belası çocuklarda bağırsak problemlerine sebep oluyormuş..

Ya hiç sevmiyorum fitil olayını bende yaa. Elimize yapmadıklari kalmıştı hiç ugrasma ver calpolu canım daha Fazla yukselmesin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…