Tesekkur ederim canim. Bizimde bi taraf asi yeri kanamis biraz niye acabaAşı yerinde kızarıklık şişlik oldu birazda huysuzluk pazartesi olduk onun dışında bi etki yaşamadık biz
Canım benim bebek üşüttüğünde günde 2 kez serum fizyolojikle, 3-4 kez de tuzsuz damlalardan damlatalirsin demiştir. Xlear veya nazalnem demişti bize.Kızlar bebeğimin burnu tıkalı. Napıcam ben ağlıyor uyuyamıyor minnoşum. Şırıngayla serumu bi burnundan sıktım diğerinden çıktı. Ama kısa süre sonra gene tıkanıyor.
Canım onu doktor bugün özellikle sordu, kızarıklık iz oluştuysa aşı tutmuştur dedi. Sen kendi doktoruna bir sor istersen.2. Ay asırdan kolunda iz çıktımı bebeklerde benim hiç aşı olmamış gibi
4 ay kontrolu de söyleyeyim saol canımCanım onu doktor bugün özellikle sordu, kızarıklık iz oluştuysa aşı tutmuştur dedi. Sen kendi doktoruna bir sor istersen.
Balgamı varsa onu yutmustur canım. Hasta olduğu dönemde cookkk yasadık.Ya kizlar kizimin kakasinda mukus var. Dun de vardi bence ama azdi annem yok dedi. Bugunki bariz mukusluydu
Tek başına mukusun bir önemi yok canım takip et. Kakanin önüne gecen mukus olursa veya azalmazsa doktoruna sorarsın. Fotoğrafini cek kakaninYa kizlar kizimin kakasinda mukus var. Dun de vardi bence ama azdi annem yok dedi. Bugunki bariz mukusluydu
Yok ayına göre iyi . Misafir vardı çok huysuz emmiyordu insAllah bidaki ay daha iyi olur
Hasta dgl ama ins balgam yutmustur. Kac kere mukuslu yapiyo balgamdansa cnmBalgamı varsa onu yutmustur canım. Hasta olduğu dönemde cookkk yasadık.
Cektim cnm saolasin ins balgamdirTek başına mukusun bir önemi yok canım takip et. Kakanin önüne gecen mukus olursa veya azalmazsa doktoruna sorarsın. Fotoğrafini cek kakanin
Cok şükür annen bakacakmis canım. Gözün yüreğin arkada kalmaz en azından. Bende ilk hafta öyleydim, eve geliyorum koşa koşa soluğu yanında alıyorum acaba beni unutmuş müdür diyeKızlar yarın işe başlıyorm 8.30-13.00 saatleri arası 4.5 saat ayrı kalıcaz kuzuyla
Bu aksam duygusal bi ponçiğim aslında fiziksel olarakta pompomponcık olduk ya hadi hayrlısı
İnşaAllah kolay gecerçok endişeliym nisan ayının ortalarına kadar annem bakacak donem sonuna kadarda eşim yıllık izinlerini kullanıp o bakacak dıye dusunduk ama vicdanım hiç rahat değil oğlum 4 aylıkken işe baslamıstm bı nefes almıs gibi hıssedıyo rahatlıyodm ama sımdı kızımı bırakmak cok zor gelıyo belkı daha mınnak oldugu için belkı yasım buyudu son beşiktir diye saçma sapan duygularla tavanı izliyorm bu aksam
Amin inşallah canım ama gelmez akılları başına. Bende umursamıyorum inceldigi yerden kopsun artık ne diyeyim yaa. Hamilelikte, lohusalıkta, İzmir'e gittik geldik, kovid dedik bu zamana geldik adam hala elini sürmedi bana.. daha ne diyeyim.. geçen günde işyerine çiçek göndermiş güller falan göndersem ne yazarBenimki de çok farklı değil hiç yardımcı olmuyor. Lohusalıkta çok yıprattı beni hala aramız kötü. İçimden gelmiyor hiçbir şey. Ben de ara ara boşanmayı düşünüyorum. Ne diyeyim akılları başlarına gelir inşallah.
Hala kafayı tutamiyor. Sallabaslik devam.. kolundan destek alarak 90 derece dönüyor ama biraz yüzü koyun yatiriyor musun canım? Kolları kuvvetlenecekki dönmeler başlasın. Günde 7-8 defa yüzükoyun yatırmak lazım. Tummy time diyorlar.Kızlar bizim bebek bugün 4 aylık oldu ama hala dönme falan yok yuvarlanma yok sizlerinki ne durumda
Ahhh çok şükür sevindimBebem covidi atlattı çok şükür
24 saat colpole rağmen düşmeyen ateş yaşadı. Sonra 12 saat ilaçsız biraz yüksek devam etti ve bitti.
Ortaya;
Sağ memeyi emmeyi reddeden,
Herşeye ağlayan,
En fazla yarım saat uyuyan,
Uykusu gelince krizlere giren huyu suyu değişmiş bir bebe çıktı
Maşallah çok güzel kilosu canım. 400 gram almalarını bekliyorlarmis bu ayda. Bizde 450 gram mi 500 mu ne almışız. Ben çok takilmadim açıkçası kovid falan geçirdi kilo kaybida oldu zaten. Birde fitil yerine calpol versen 4 saatte bir ateşi düşer mutlaka. Ben pek fitil kullanmadim ilk cocuktada veriyorduk ama sanki fitil daha geç etki ediyor bana göre... Geçmiş olsun şimdidenBu arada 3. ay kontrolümüzü de yaptırdık, evde tarttığım gibi 565 gram almış bu ay 6315 gram olmuşAma doktor günde 20 gram almış olduğu için mamaya henüz gerek yok dedi. Anne sütünü artırmak için Allah ne verdiyse ye ve bol bol su ile boza iç dedi. Ben bu ara yemek konusunu sallamıştım ama daha ciddiye alıcam artık, bir de Solgar’ı bırakmıştım ona tekrar başlasam iyi olacak.
Bir de emme süresinin kısaldığını söyleyince artık dikkatlerinin çok kolay dağıldığını ve sıkıldıklarını ama bunun doydukları anlamına gelmediğini söyledi. Emzirme önlüğüyle emzirmeyi deneyebilirsin dedi, aynı sorundan muzdarip olan varsa bir de bunu deneyebilir.
Bexsero için de direkt orada fitil verdiler, ateşi çıksa da çıkmasa da 6 saatte bir yarın öğlene kadar fitil veya şurup verecekmişim.
Kesinlikle olmuyor canım. Yemek çok önemli özellikle yeşillikler çok süt yapıyor. Boza, tahin, helva bunlar bende sit yapıyor. Meyve sularında süt yapıyormuş. Portakal suyu içtim geçen gün sanki o gün sütüm daha iyiydi. Solgari hala iciyorum ben. Kilo veririz bir şekilde dediğin gibi bende çok takılmiyorum kiloya ama vermekte isterdim tabi emzirirken. Varmı acaba böyle bir diyet programı?Bu süt konusunda yemeyince cidden süt olmuyor. Oglumda 30 kilo aldım emzirirken ama sütüm vardi 27ay emzirdim yavrumu. Emzirmeyi kesincede uygun diyetle bes ayda verdim hepsini. Bunda hamile kaldigim kilodayim hic almadim. Gerci yemeye vaktim bile yok dogal olarak sütüm de hep az. Simdi her seyi birakip yemek yiyorum ilk boşlukta. Bol bol ye valla. Hic düşünme kilo veriliyo
400 gram almaları bekleniyor canım. İstersen günde 1 kerede mama ver en azından bu ay toparlar. Kilosu kaç şuanda?Kızlar 4 ay aşısini yaptırdık bugün sadce 350 gram almış bizim yavru
Amin insallahhh. Kilosundan ziyade büyüdü artık 500 gram yetmez ona diye öneride bulundu.Allah şifa versintez zamanda sıkıntılarınız çözülsün.
Süt konusunu bence doktorla beraber çocuğun kilosuna göre hesaplamak lazım.
Aminnn sağolun canım.Rabbim tez vakit şifa versin inşallah canım
Aminn çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah
Kolunda iz yeni çıktı bizimkinde biliyor musun? Geçen gün farkettim kolunda hiçbir şey yoktu bı baktım asi olan yer kızarmış ve beze gibi olmuş. Aşı tuttu derlerde daha yeni mi tuttu yaw :))2. Ay asırdan kolunda iz çıktımı bebeklerde benim hiç aşı olmamış gibi
Canım kilosu güzel de benimki 4350 gram doğduğu için hep öyle şişko olacak diye düşünmüştümCok şükür annen bakacakmis canım. Gözün yüreğin arkada kalmaz en azından. Bende ilk hafta öyleydim, eve geliyorum koşa koşa soluğu yanında alıyorum acaba beni unutmuş müdür diye
Amin inşallah canım ama gelmez akılları başına. Bende umursamıyorum inceldigi yerden kopsun artık ne diyeyim yaa. Hamilelikte, lohusalıkta, İzmir'e gittik geldik, kovid dedik bu zamana geldik adam hala elini sürmedi bana.. daha ne diyeyim.. geçen günde işyerine çiçek göndermiş güller falan göndersem ne yazar
Hala kafayı tutamiyor. Sallabaslik devam.. kolundan destek alarak 90 derece dönüyor ama biraz yüzü koyun yatiriyor musun canım? Kolları kuvvetlenecekki dönmeler başlasın. Günde 7-8 defa yüzükoyun yatırmak lazım. Tummy time diyorlar.
Ahhh çok şükür sevindimgeçecek inşallah canım eski ayarlarına döner tekrardan
Maşallah çok güzel kilosu canım. 400 gram almalarını bekliyorlarmis bu ayda. Bizde 450 gram mi 500 mu ne almışız. Ben çok takilmadim açıkçası kovid falan geçirdi kilo kaybida oldu zaten. Birde fitil yerine calpol versen 4 saatte bir ateşi düşer mutlaka. Ben pek fitil kullanmadim ilk cocuktada veriyorduk ama sanki fitil daha geç etki ediyor bana göre... Geçmiş olsun şimdiden
Kesinlikle olmuyor canım. Yemek çok önemli özellikle yeşillikler çok süt yapıyor. Boza, tahin, helva bunlar bende sit yapıyor. Meyve sularında süt yapıyormuş. Portakal suyu içtim geçen gün sanki o gün sütüm daha iyiydi. Solgari hala iciyorum ben. Kilo veririz bir şekilde dediğin gibi bende çok takılmiyorum kiloya ama vermekte isterdim tabi emzirirken. Varmı acaba böyle bir diyet programı?
400 gram almaları bekleniyor canım. İstersen günde 1 kerede mama ver en azından bu ay toparlar. Kilosu kaç şuanda?
Amin insallahhh. Kilosundan ziyade büyüdü artık 500 gram yetmez ona diye öneride bulundu.
Aminnn sağolun canım.
Aminn çok teşekkür ederim
Kolunda iz yeni çıktı bizimkinde biliyor musun? Geçen gün farkettim kolunda hiçbir şey yoktu bı baktım asi olan yer kızarmış ve beze gibi olmuş. Aşı tuttu derlerde daha yeni mi tuttu yaw :))
İnşallah kuzumHasta dgl ama ins balgam yutmustur. Kac kere mukuslu yapiyo balgamdansa cnm
Cektim cnm saolasin ins balgamdir
Emzirirken yapma kuzum naçizane tavsiyem. Ama tabii vardır emzirmeye uygun programlarCok şükür annen bakacakmis canım. Gözün yüreğin arkada kalmaz en azından. Bende ilk hafta öyleydim, eve geliyorum koşa koşa soluğu yanında alıyorum acaba beni unutmuş müdür diye
Amin inşallah canım ama gelmez akılları başına. Bende umursamıyorum inceldigi yerden kopsun artık ne diyeyim yaa. Hamilelikte, lohusalıkta, İzmir'e gittik geldik, kovid dedik bu zamana geldik adam hala elini sürmedi bana.. daha ne diyeyim.. geçen günde işyerine çiçek göndermiş güller falan göndersem ne yazar
Hala kafayı tutamiyor. Sallabaslik devam.. kolundan destek alarak 90 derece dönüyor ama biraz yüzü koyun yatiriyor musun canım? Kolları kuvvetlenecekki dönmeler başlasın. Günde 7-8 defa yüzükoyun yatırmak lazım. Tummy time diyorlar.
Ahhh çok şükür sevindimgeçecek inşallah canım eski ayarlarına döner tekrardan
Maşallah çok güzel kilosu canım. 400 gram almalarını bekliyorlarmis bu ayda. Bizde 450 gram mi 500 mu ne almışız. Ben çok takilmadim açıkçası kovid falan geçirdi kilo kaybida oldu zaten. Birde fitil yerine calpol versen 4 saatte bir ateşi düşer mutlaka. Ben pek fitil kullanmadim ilk cocuktada veriyorduk ama sanki fitil daha geç etki ediyor bana göre... Geçmiş olsun şimdiden
Kesinlikle olmuyor canım. Yemek çok önemli özellikle yeşillikler çok süt yapıyor. Boza, tahin, helva bunlar bende sit yapıyor. Meyve sularında süt yapıyormuş. Portakal suyu içtim geçen gün sanki o gün sütüm daha iyiydi. Solgari hala iciyorum ben. Kilo veririz bir şekilde dediğin gibi bende çok takılmiyorum kiloya ama vermekte isterdim tabi emzirirken. Varmı acaba böyle bir diyet programı?
400 gram almaları bekleniyor canım. İstersen günde 1 kerede mama ver en azından bu ay toparlar. Kilosu kaç şuanda?
Amin insallahhh. Kilosundan ziyade büyüdü artık 500 gram yetmez ona diye öneride bulundu.
Aminnn sağolun canım.
Aminn çok teşekkür ederim
Kolunda iz yeni çıktı bizimkinde biliyor musun? Geçen gün farkettim kolunda hiçbir şey yoktu bı baktım asi olan yer kızarmış ve beze gibi olmuş. Aşı tuttu derlerde daha yeni mi tuttu yaw :))
Maşallah canım boylu olcak . Bizim sağlık ocağı yanlış ölçmediyse şuan 65 cmCanım kilosu güzel de benimki 4350 gram doğduğu için hep öyle şişko olacak diye düşünmüştümNeyse boya gidiyor herhalde 65 cm olmuş, doktor uzun ince olacak dedi bakalım.
Fitil de kabusum oldu. Ben sokmaya çalıştıkça o ittirdi filan en son elime yaptı büyüğünüCalpol vericem şimdi en güzeli, ne uğraşıyorsam artık. Şimdilik ateşi 38.3 inşallah en fazla bu kadar olur.
Rica ederim canım. Hafif kanama bizde de oldu ama önemsemedim kıyafetine geçmişti hafif. Pamukla tam bastırmadık ondan sanırımTesekkur ederim canim. Bizimde bi taraf asi yeri kanamis biraz niye acaba
Arkadaşım doğumdan 6 ay sonra olmuş aksine çoğaldı dediKızlar 1 yıl sonra adet oldum ne güzel rahata alışmıştımtam 4 aylığız emziriyorum sütte değişiklik olur mu acaba yaşayanlar var mı
Ne güzel şey öyle az birşey öde sonra devlet komple cihazın sahibi olsunHastanede o değerlere iniyordu. Saçma sapan kovide inanmayan bi doktora denk geldik Allah onu bildiği gibi yapsın. Taburcu edicem diye uğraştı hasta adamı.
10. Gündü galiba bir anda fenalaştı değerleri oynadı, oksijeni düştü yükselmedi. Yoğun bakıma gidicekti az daha.
Sakın babanı erken çıkartma. Oradaki tedavinin son günü evet ya tamam iyi hissediyorum artık dedi kayınpederim. 15 gün kalmalı kesinlikle.
Kayınvalidem yanında refakatçi kaldı. Yumurta pişirme makinası aldık. Elektrikli ocak aldık. Tencere götürdük. Evden kahvaltılık malzeme, günlük yemekler götürdük. Bunlara rağmen çok kilo verdiler.
Taburcu olduğunda Eve ambulansla gidiceksin dediler ama bulamayınca araçla geçti oksijen tüpü kullanarak. 2 hafta kadar sık kullandı oksijen cihazını. Şuanda bayaa iyi hissesiyor.
Devlet rapor çıkartıyor o cihaz için. Ellerinde varsa hiç ücret ödemeden veriyor ama tabikş yok şuanda.
Çok az bi miktar destek veriyor devlet ama cihazın tamamı devletin oluyormuş
Marka için bişi diyemem eşimin ailesi ilgilendi cihaz işleriyle.
Ben ilk kızımda 450 gram sagiyordum birde beni emerdi falan işte olsun sana 650 CC yani. Ben bu oğlanı hem emziriyorum evden çıkmadan, hem ona süt sagiyorum, iş yerinde sagiyorum, akşamda emziriyorum, gece aynı şekilde. Ben eve gelene kadar 450 CC+ sabah emzirsem 100 CC diyelim+ akşamda 100 CC olsa bu kadar işte canım.Cok zor bir surec canim Allah yardimciniz olsun. 3 saatte bir 90 cc veriyorum. Geceleri 1 ögun atlayip sadece anne sutu veriyorum. Doymazsa ek yapiyorum. 7 defa verirsem 630cc oluyor ama gun icerisinde meme de de tutuyorum. Fazla sutum yok ne kadar iciyor bilmiyorum tabi ama max 100 cc iciyordur. Aptamil mama verirsem 2.5 saatte acikiyor. Aptamil 100 cc olmasina ragmen.
Kilo aliminda problem yoksa doktorun verileri dogru degil bence her bebek bir makine mi ?
Kilogram hesabi da yapmak gerek ne kadar. Her bebek ayni ayda ayni cc icmiyor cunku daha once sordugum kisiler olmustu anne sutu almayip sadece mama.ile beslendigi halde kizimdan az cc iciyordu. Cunku hem boy olarak hem kg olarak daha minyondu.
Haklısın canım. Bugün karın ağrısı şikayeti olmamış çok şükür. Tekrarlarsa doktoruna götüreceğim tekrar o yönlendirir artık herhalde .. bu kovid belası çocuklarda bağırsak problemlerine sebep oluyormuş..Cnm karin agrisi cok genis bi konu. Bircok bolumun alanina girebilir. Cocuk doktoru ilk gidilcek zaten gitmisin bizim dahiliye oluyo. Urolojiye gidebilirsin enfeksiyon fln var mi diye. Ama asil cocuk doktorunun yonlendirmesi lazim
Ya hiç sevmiyorum fitil olayını bende yaa. Elimize yapmadıklari kalmıştıCanım kilosu güzel de benimki 4350 gram doğduğu için hep öyle şişko olacak diye düşünmüştümNeyse boya gidiyor herhalde 65 cm olmuş, doktor uzun ince olacak dedi bakalım.
Fitil de kabusum oldu. Ben sokmaya çalıştıkça o ittirdi filan en son elime yaptı büyüğünüCalpol vericem şimdi en güzeli, ne uğraşıyorsam artık. Şimdilik ateşi 38.3 inşallah en fazla bu kadar olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?