2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar 4 ay aşısini yaptırdık bugün sadce 350 gram almış bizim yavrum
Canım bizde bu gün yaptirdik bence hiç takma ben hemşirenin tavsiyesiyle mama verdim bu gün bana diyor sen niye mama verdin bende dedim sen dedin yaaasonra diyor verme kilosu gayet iyi bence birden alır oda bizim ki dört ay dört günlük işte 6 kilo 915 gram çıktı geçen ay da öyle oldu aslında yine on beş günde 150 almış birden alıyorlar

Psikolojik olabilir mi ben de korkardım sonrasında. Ama korkma bir şey olmaz inşallah. Hatta doğuma yakın, doğumu kolaylaştırır orgazm dediler, o bile olmadı 40+2de suni sancı ile doğurdum
Bende aksine dogumu baslati canim ya herkeste farklı sanki gerçi orgazm değil ama işte korunmasız ilişkide 7 aydan sonra çok ağrım oluyordu ondan sonra bıraktık zaten doğuma gitmeden ilişkiye girdik umursamdim yani o bence çok tetikledi ama heralde orgazmin bi etkisi yok hata bi yerde okumuştum yanış hatırlamıyorsam bebege iyi geliyormuş diye nasıl iyi geliyorsa artık ‍♀

Reactions: The
Korunmasız ilişki de bir işe yaramadı bizde bebeğe iyi gelmesi olayını çok bilmiyorum canım. Anne mutlu, bebek mutlu ilişkisinden belki

Ins tekrarlamaz cnm. Dedigin gibi muhtemelen covidden ben de duydum karin agrisi ishal yapiyomus cocuklarda

Avent kullanıyorum canım. O kadar üzülüyorumki anlatamam. Dün gece rüyalarıma girmiş
Dr browns mu denesen canım?
Ben ılk oglumda 3 bucuk aylıkken basladm işte iken anne sütünü onunla verıyo eve gelınce emzırıyodum ama 13. Ayda kendı isteğiyle bıraktı 1 yasını gectıği için zorlamadm bende nereden baksan 10 aya yakın ıdare etti bızı
Şimdi de dr browns aldım hergun dua edıyorm bırakmasn dıye Ama ben işteyken eşime tek öğün bıberon ver dıyorm her aglaıdgında azar azar mama yapıyo eve gelınce ılk emmemiz bıraz zor gecıyo
Deneyimli anneler utanarak bir soru sorucaktim size
17 haftalık gebeyim gece istemsiz orgazm olmak gebeliğe bir zararı olurmu çok korkuyorum yaşayan oldumu aranızda
Doktorun sorun yok dedıyse orgazmın zararı olmuyo canım:) bızde ılk 14 hafta yapmadık ama sonrasında korunmasz doguma kadar devam ettk ılk zamanlar psıkolojık olarak cok korkuyo agrı hıssedıyodum hatta bebek normalınden daha cok hareket edıyo gibi gelıyodu snra sonra kendım kurdugumu fark ettm doguma kadar devam dedık
Evt canım cok şükür annem geldı ıkı gundur o bakıyo
Kuzum ya o elını sürmüyosa sen mi yanassan ay ne bıleym bu bırlıktelık ısıde bı tuhaf her eşte farklı tavır işe yarıyo
Canım cıkarma ya
Bende hamıle ıken 3 gun oksijen destegi aldım ki hiç 89 bıle olmadı hamıle oldugum için 92 de solunum desteği yapalım riske girmeyelım dedıler
Onda bıle cıhaz benı o kadar rahatlatmıstı ki cıktıgım ılk 2 gun nefes ciğerimi agrıtıyodu sonra sonra gecti
Canım benjm kızım emınım bu kadar beslenmıyo
Sabah ve aksam 90 cc verıyrm toplam 180 kesın bıldıgım rakam bu
Gerı kalan zamanda emzırmeye calısıyorm ama öyle dolu dolu sütü olan bı kadın değilim
muhtemelen doktor boy kılosuna gore ıhtıyac cıkarmıstır
Benım kuzum miniş doktora gitsem kesın takvıyeyi artır dıyecek 6. Aya kadar idare edebılırsek boyle zaten ek gıdaya gecınce sütün fazla fazla yeter şu 2 ayı bı gecırelım hayrlısıyla rahat nefes alacagız ınsaAllah

Çok seviyorum bende burayı

Ya yok takmadım pazartesi cocuk doktoruna götürcem bakalım o ne dicek . Seninkinin boyuna kaç dediler bize 65 cm dedi ama hiç özenerek ölçmedi

Ya hiç sevmiyorum fitil olayını bende yaa. Elimize yapmadıklari kalmıştı hiç ugrasma ver calpolu canım daha Fazla yukselmesin ...
Ya doktor ateşini popodan ölç dedi, ölçerken bir de o sırada yaptı elime tüm tazyiğiyle Allah’tan eldiven takmıştım Calpol canmış gerçekten ateşi düştü, mışıl mışıl uyudu çok şükür. Ama beşiğinde huysuzlandı diye aramıza almıştım, sabah baktım yataktan düşmek üzereyim İttire ittire beni yatağın ucuna kadar getirmiş parmak kadar çocuk yaa

Korunmasız ilişki de bir işe yaramadı bizde bebeğe iyi gelmesi olayını çok bilmiyorum canım. Anne mutlu, bebek mutlu ilişkisinden belki
Kız Vala senin ki az dursa okula gidicekti artık minos ya ben gelmiyorum karar verdim burası çok güzellolabilir canim bende öyle düşündüm
Ya yok takmadım pazartesi cocuk doktoruna götürcem bakalım o ne dicek . Seninkinin boyuna kaç dediler bize 65 cm dedi ama hiç özenerek ölçmedi
Aynen bence de takma canim zaten hiç umirsamiyorlar amannnbana da 65 dedi canim benim bebeğim kız

Gece 12.30 da zorlaa ağlatarakkaç saat uğraşın sonunda uyuttum sabah 7.30 da kalktı inanamıyorum ya.
Uykuya yatırmaya saat kaçta başladın canım? Benim kız da gece 3lerde uyuyordu. Ne zamanki uykuya yatırma saatini 8e çektik, hop diye uyumaya başladı. Şimdi de 7 gibi uykusu gelmeye başlıyor. Aslında saat 7-8 gibi uykuları geliyor, ve o saatte uyumazlarsa agresifleşip hiç uyuyamıyorlar sonra.

Gece 12.30 da zorlaa ağlatarakkaç saat uğraşın sonunda uyuttum sabah 7.30 da kalktı inanamıyorum ya.
Ay allahım sen 12 .3 ben 1.3 benimkide 7 de uyandı sabah zaten 6 da kalkmistim yataktan diğer çocuğu okula hazirliyordum valla hala yorgunluk üstümde öyle uyumak istiyorumki

8de emerek mi uyuyor canım? Ben de 9 gibi uyutuyorum ama çok uğraşıyorum hala ya

Ay allahım sen 12 .3 ben 1.3 benimkide 7 de uyandı sabah zaten 6 da kalkmistim yataktan diğer çocuğu okula hazirliyordum valla hala yorgunluk üstümde öyle uyumak istiyorumki

Biz de gece beşte uyandık. Hanımefendinin canı dönmek istiyormuş. Yatırdım yatağa daha tam dönebildiği de yok. Arkadan destek vererek yarım dönüşler yaptı sabaha kadar

Bu çok doğru burada okumuştum nekdar sık uyutursak okadar çok uyuyorlar diye bende uyandıktan yarım saat 40 dk bir yatırıyorum eskiye göre daha iyi yanı dada yatarsam uzun uyuyor

Gündüz uykuları düzene girdi mi maya. O da çok farkediyor. Eğer gündüz güzel uyursa gece uykusuna daha rahat geçiyor.
Gündüz elhamdülillah daha iyi Zeynocum. Çünkü sabah 7-7.30 gibi kalkıyor o yüzden çok uykusu geliyor gün içinde. Ama saat olarak bir düzenden bahsedemiyorum, yarım saat ile bir saat arasında değişiyor uykusu hep. İki gündür annemlerdeydim, çok fazla uyarana maruz kaldığını düşünüyorum. Çok sevdiler, çok oynadılar, çok yoruldu vs. Çok yorulunca da zor uyuyor bebekler sanırım o yüzden belki de bilmiyorum zor uyudu yani özellikle dün. Ama hala gece 5 kez kalkıp emmeye devam ediyor iki saatte bir yaklaşık olarak. Bu da üç gündür başladı, acikiyor desem beş dk emip uyuyor anlamadım neden bunu yapıyor :) normalde 1-2 defa kalkardı yalnızca. Kıymetini bilemedim :)) Oburlasti şu sıra. Muhtemelen büyüme evresinde bu ay iyice, başka açıklama bulamıyorum

Normalde emerek uyuyor... Emmiyorsa emzik veriyorum, uykusu gelince emzik istiyor zaten, belli ediyor, sonra da sallıyorum, öyle uyuyor.
Anladım canım. Ben galiba son olarak avent emzik alıp deneyeceğim son kez ve bu emzik bulma serüvenimi burda noktalayacagim çünkü emzik emen bebek çok kolay. Bugün arabada meme istedi, açamadım. Parmağımı verdim eme eme uyuyuverdi, şaşırdım. Ah bir emzik alsaydı ne kolay olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…