2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Nilsinn cesarette kıllanıyordu galiba. Ben haĺa almadim ya ne.bilim süte geçer diye korkuyom
Ben bir ay kullandım sonra bir vajinal enfeksiyon geçirmişimki sormayın emziriyorum diye ilaçta doğru düzgün veremedi doktor iki ay tedavim sürdü acıdan zaten olamıyoruz diye gittim doktora enfeksiyondanmış o paketten snra bıraktım ben doktor tedavi olana kadar olmak yok diyince şimdi tekrar kullansam mı peşine çocuk mu yapsam kararsızım eşim ikinci çocuğu istiyo ben istemiyorum yapacaksakta yaşım ilerlemeden yapayım istiyorum sütü falan etkilemiyor o hap bu arada bende hiç bir yan etki de yapmadı

Bayağıdır giremiyordum bir bakayım dedim herkes regl olmaya çalışıyor neden yA ben aşırı rahatım keşke hiç olmasam diyorum doktor olman İçin birşeyler verebilirim dedi bende olmamam İçin birşeyler verin daha mutlu olurum dedim

Kız ben bir tane çocuk deneyimledim. 2.yi elimden gelse 15-20 sene sonra yaparım heralde kendimi 2 çocuklu düşünemiyorum hiç. Tek çocukta bile deli hunisini takmak üzereyim çünkü ikinci çocuğu iyi düşünüyorsun valla kız

Bende istemiyorum ama bunu biraz büyütüp rahatladıktan sonra hiç istemem hazır delşrmişken yapacaksam yapayım istiyorum. Umarım eşim vazgeçer de bir daha çocuk yapmayız. Valla ne uyuyor ne susuyor ne karnını doyuruyor çok zor yani aslında

Birde benim hamileyken bebek kilo almıyor diye bir sıkıntım vardı hatırlar mısınız bu çocuk hala kilo almıyor bağırta bağırta veriyoruz biraz geçen ay 230 gram aldı bu ay almadı çocuk kaldı 5 kilo oldu 4 buçuk aylık denemediğim mama kalmadı içmiyor sağdığım sütü de içmiyor sadece emiyor deliriyorum yA büyütemicem galiba hiç hep bir sorun valla çok zor bi tane daha böylesini bilmiyorum nasıl olur ama bu sefer bir çok konuda çok akıllandım asla meme diye diretmemek lazımmış sonradan böyle oluyormuş bu çocuk ilk ay çok güzel mama yiyordu ben böyle yaptım illa emecek diye

Ya cok merak ediyorum zamaninda bizde mi boyleydik.

Ya cok merak ediyorum zamaninda bizde mi boyleydik.
Ben daha kötüymüşüm 4 kişi bakıyorlarmış bana susmuyorum diye geceleri acile götürüyorlarmış sakinleştirici yapıyorlarmış annem sen bu çocuğa şükret sen 4 kişiyi perte çıkarıyordun diyo

Hosgeldin ben de olmamaktan mutluyum wala. Ama bazi kisilerde siskinlik fln yapiyomus ondan istiyolar. Senin kopekle bebegin arasi nasil cnm? Benim kedi son zamanlarda iice kiskanclikta zirve yapti. Bebek kucagimdayken gelip ustune oturmaya calisiyo ayakta dolanirken bebekle ustume atliyo saldiriyo. Uyurken kapiyi tirmaliyo miyavliyo cocugu uyandiriyo

Bizim iki kedi bi köpek yA sıkıntı olmadı öyle onların düzenleri kendi aralarında şimdi yavaş yavaş oğlum el atıyor sevmeye çalışıyor kediler kaçıyor garip geliyor küçük insan ama köpekle araları çok iyi

Bizim kurumda da bir öğretmen arkadaş öyle yapmıştı. Büyük ilkokula başlamıştı. En küçükle ortancayı da paket program kreş, anaokuluna verdi birbirlerine göz kulak olsun diye. Çocuk faslını içim rahat kapattım. Bir sene çalışıp tekrar izne ayrılsam daha yazık öğrencilere demişti. Hiç mantıksız değil :)

D vitaminini sürekli kullanmak gerekiyor. Garip bir şekilde ülkecek eksiğimiz var.
Özellikle bağışıklık yükseltici etkisi sebebiyle covid sürecine yakalanamamak/hafif geçirmekçin de çok tavsiye ediyorlar.

Kediler tehdit olarak algılıyor bebeği değil mi
Bizimki de yeni kabullendi.
Annemlerinki uyumadığı sürece odaya bile gelmiyor.

Reactions: The
Kediler tehdit olarak algılıyor bebeği değil mi
Bizimki de yeni kabullendi.
Annemlerinki uyumadığı sürece odaya bile gelmiyor.
Bizimkiler hiç öyle olumsuz davranmadı ilk başta ağladığında kaçıyorlardı ama şimdi hep yanında duruyorlar dokununca kaçıyorlar ama

Eklentiler

• 9130099F-FCD4-4476-BEDE-207EFD0EE985.webp
    101,7 KB · Görüntüleme: 64
Aslında bir yandan da haklısın, delirmişken tam delirelim dimi
Canım kilo almayan bebeklere çocuk doktorları rapor çıkarıp özel vitaminli mamalar veriyor diye biliyorum. Doktoruna bir danışsan mı, belki daha iyi yönlendirir. Ek gıdaya geçiriyor bazen doktorlar böyle durumlarda. Belki o kurtarıcı olabilir. Benim kızda 4.5 aylık 5800 gram. Bana da az geliyor ama doktor mamaya gerek duymadı. Bana kalsa veririm daha çok kilo alsın.
Benim kedim çok kıskanıyor ya. Gün geçtikçe artıyor dozu. Saldırması falan yok ama kıskançlıktan her yere işiyor. Hem kızana da girdi, hemde kıskançlık olunca çok zor geçiyor. Bilerek çocuğun yattığı yorgana işiyor, beşiği tırmalıyor, özellikle başına gidip haykırırcasına miyavlıyor. Sevdirmeye çalışıyorum kaçıyor. Gece ayak ucumda yatıyor . Çocuğu emzirmeye uyanınca o da kalkıp miyavlıyor beni sev diye. Sevmezsem bağırıyor, elime sürüyor kafasını. Gece iki çocuk birden bakıyorum yani. İştahı kesildi bu ara resmen. Yaş mamadan başka birşey yemek istemiyor. Kendi kendine kuytu köşede uyuyor. Çok üzülüyorum. Vakit buldukça ilgileniyorum ama yetmiyor sanırım

Belki de sadece yapısı öyledir.
Bugün instagram da anne salatası var. Onun bebeği de çok iştahsızmış. Sürekli persentilin sınırında idi. Ve çok zorladım mama içsin, yemek yesin, emsin diye... En güzel zamanlarımızı mahvettim. Hiç zorlamamak gerekiyormuş diyor. Hem enerjim bitti, hem iletişimini etkilendi. Hem de çocuk zaten yemeğe mesafeli iken iyice soğudu dedi.
Persentilin altında ise durum farklı tabi.

Ama gram almaması da sorun olmaz mı ya az alıyordu hep ona zaten sorun yapmadık ama hiç almadı bu ay

Ama gram almaması da sorun olmaz mı ya az alıyordu hep ona zaten sorun yapmadık ama hiç almadı bu ay

Doktor ne diyor. Kedilervekitaplar da söylemiş ya böyle durumlar için özel takviye mamalar da var. Demir takviyesiyle iştahı biraz daha açılabilir hem. Belki ek gıda iyi olur. Umutsuzluğa düşme. Ama mesele sadece kilo ise, persentilin içindeyse de mama hiç vermiyorsan günde bir yada iki sefer ver istersen. Özellikle gece uykusuna geçmeden sma verebilirsin. Mis gibi kilo yapıyor sma.

Ben mama hep veriyorum ama almıyor sorun bende değil onda denemedğim marka kalmadı sağdığım sütleri de içmiyor sadece emmek istiyor doktor bir şekilde yA süt verceksin ya mama diyor ama emme olayı da böyle çok uzun uzun değil memeyi görünce yapışmaz yani sadece uyanınca emiyo yani ölmemek için yiyo çocuk sadece benim gibi birinin çocuğu bu kadar iştahsız olamaz ya. Şimdi saçma sapan bşr sürü hastalık sıraladı demir takviyesini kesti başka bir mama verdi bakalım

Ya umarım düzelir ama iştahı olmayabiliyor bazı çocuğun. Diyecek pek bir şey de yok sanırım size sabır, bebişe iştah ve kilo diliyorum. :)
Sağılmış sütü benim kızımda almıyor. Baya baya sevmiyor hem de.

Umarım valla üzülüyorum gelişiminde sıkıntı olcak falan diye yoksa zayıf olması hiç sorun değil

Ayy masalah cok tatlilar. Bende tek kedi war.
Kilo konusunda da yanlis anlamdiysam sadece emmek istiyosa sutunu hic sagmadan hep memeden ver cnm. Benimki memeye asik ama ona ragmen bazen icmek istemiyo o zamanlar ac oldugunu da biliyosam agzi memede yatis pozisyonunda kucagimda gezdirerek o da olmazsa hem gezip hem hoplatarak veriyorum oyle iciyo bi dene istersen
Benimkinin saldirma huyu hep vardi simdi iyice artti. Ilk baslarda ayni odada takiliyoduk hep birlikte ama saldirma aninda bebek kucagindayken koruyamiyorum. Oyle olunca yatak odasina almaya cesaret edemiyorum. Salonda fln da saldirmaya baslayacigini anlayinca hemen yatak odasina kaciyorum cocugu alip. Bana cok kizgin eskisi gibi ilgilenemiyorum diye. Bebek kucagimda dglken cagiriyorum sevmeye calisiyorum o zman da o gelmiyo kucagimdan kaciyo. Illa bebek varken gelcek ona da guvenemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…