- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
- 83
Cok haklısın canim. Ben ilk kan gördüğümde anneannemde duymuştu ordaydim ve ne.yedin bi gözden gecir bakiyim. Zorlanmis cocuk ondandir korkma dedi. 84 yasinda ne bilsin alerjiyi.Aynen öyle canım.
Ben gebelik sonra kalp, tansiyon, safra kesesi derken uzunca bir süre yemek yiyemedim.
Ameliyat sonrası yediğim her şey çok acayip etkiler yaptı bağırsaklarımda. Hatta kaşıntı bile oluyor. Eşim dalga geçiyor hanım ek gıdaya geçiyorBir seneye kadar hep yediğim şeylerdi oysa ki.
Bu çocuklar hiç bilmiyorlar tanımıyorlar.
Eskilere biz ne kadar kızsak bile biliyorlar.
Bizim buralarda bebeklere ilk dümdüz un çorbası yapılır. İlk onunla başlatırlarmış. Sonra yavaş yavaş içine mevsim sebzesi rendelerlermiş. Büyüdükçe rende yerine doğrarlarmış. Zamanla un azaltılır domatesle şehriye koyarlamış. Biraz daha zaman geçince sebze yemekleri çatalla ezilip verilirmiş.
Su muhallebisinin içine yavaş yavaş meyve rendeleyerek bebeğin gıda geçişlerini keskin olmadan yapıyorlarmış.
Bizde de test ederek alıştıracağız. 4,5 aylık oldu işte bebeğim. Doktorumuz hazırbulunuşluğu var. Aslında tadım yapmayı önerebilirdim ama prematüre olduğu için biraz daha bekleyelim dedi.
Ben de bu ara şuna taktım. Kilosu boyu bir sıkıntı yok, yaşıtlarını . Sese bakıyor kendince dönme çabaları var. Ama yine de bilişsel gelişimi biraz daha gecikmeli gibi geliyor. Kitaplar, oyuncaklar ilgilenmeye de çalışıyorum. Ama nasıl bir şeyler yapabilirim başka bilmiyorum. Etrafında aslında çok çocuk olması gerekirken hastalıklar yüzünden hiç görüşmedik sadece yaşlılar var anneanne babanne dedeler.
Kızlar, kehribarın hiç bir etkisi olmadığı bilimsel olarak ispatlandığı gibi, o takılan kolyelerden dolayı boğulan bebekler var (boynunu sıkıştırıyor). Ya da kolyeden bileklikten boncuk kopup yutulabilir. O yüzden yapmayın etmeyin diyorum sadeceKizlar diş için kehribar kolye veya bileklik alan varmi
Allahini valla korktum sipariş verdim trendyoldan napcam şimdiKızlar, kehribarın hiç bir etkisi olmadığı bilimsel olarak ispatlandığı gibi, o takılan kolyelerden dolayı boğulan bebekler var (boynunu sıkıştırıyor). Ya da kolyeden bileklikten boncuk kopup yutulabilir. O yüzden yapmayın etmeyin diyorum sadece
Allahini valla korktum sipariş verdim trendyoldan napcam şimdi
Benim kızım sabah 8de uyandı. Akşam 8e kadar toplamda 2 saat uyudu. Uyumuyor, ne yapsam uyumuyor.40 dakika diye şikayet ettiğim gündüz uykuları artık 15-20 dakika
Benim kızım sabah 8de uyandı. Akşam 8e kadar toplamda 2 saat uyudu. Uyumuyor, ne yapsam uyumuyor.
Cok haklısın canim. Ben ilk kan gördüğümde anneannemde duymuştu ordaydim ve ne.yedin bi gözden gecir bakiyim. Zorlanmis cocuk ondandir korkma dedi. 84 yasinda ne bilsin alerjiyi.
Yaz gelsin sereserpe gezdiririz inşallah. Ya bi soluklaniriz arabaya koyup soyle bi dolastiririz cevreyi görür bebekler insallah. Bh pandemi mahvetti hepimizi
İki gündür böyle canım, gece de sık uyanıyor. Çok yorgunum valla.eşim on dakika kucağında gezdirse yoruldum kolum ağrıdı bacağım koptu diye dram yapıyorYa bir kaç kere bizimde başımıza geldi bu gece de biraz zor geçebilir belki ama ertesi günü topluyor. İnşallah uzun sürmez. Eşine ver bi kendine gel yarım saat.
Benim eşimde hiç bakmıyor beni sınır hastası etti bende iş güç yapmıyorum bu sefer vir vir edip duruyo bak çocuğa bende yapım diyomİki gündür böyle canım, gece de sık uyanıyor. Çok yorgunum valla.eşim on dakika kucağında gezdirse yoruldum kolum ağrıdı bacağım koptu diye dram yapıyorbirde gerçekten bu ara anneci oldu çocuk, habire kucağımda gezmek istiyor. Babada on onbeş dakika anca oyalanıyor. Atak bitmiş gözüküyor ama daha yeni başlıyor gibi sanki
Paketinin fotoğrafını çek. İade sebebi olarak belirt bunu. Bazı gıcık firmalar kabul etmiyorlar.Ben de iade etcem de paketi biraz bozuk gelmis ins iade alirlar
nillsn bak canli ornekleri de war. Yolun sonu aydinlik
Çok tehlikeli asla önermemm.Kizlar diş için kehribar kolye veya bileklik alan varmi
Tövbeee. Ben eski içeriklere mi baktım noldu ya yoktu bunlar.Bestironda da portakal aromasi var. Hepsinde bisey var bunlarin
Kız bende kavga gürültü baktırıyorum yoksa benimki de bakmaz. Valla ben dırdır etse de duymamayı öğrendim, hiç takmıyorum. Çocuk durmuyor, bende işlere yetişemiyorum görüyor. Mecbur bakıyor. Boşver sende. Ya çocuğa baksın ya dırdır etmesin.Benim eşimde hiç bakmıyor beni sınır hastası etti bende iş güç yapmıyorum bu sefer vir vir edip duruyo bak çocuğa bende yapım diyom
Valla hem bakmıyo hem dırdır etmiyo evde bir tane daha cocuk olduğu için kavgada edemiyorum şuanda beyimiz uyuyor ben ise pert bi vaziyette cocuk bakiyorumKız bende kavga gürültü baktırıyorum yoksa benimki de bakmaz. Valla ben dırdır etse de duymamayı öğrendim, hiç takmıyorum. Çocuk durmuyor, bende işlere yetişemiyorum görüyor. Mecbur bakıyor. Boşver sende. Ya çocuğa baksın ya dırdır etmesin.
Vallahi bende ZeynoYaz gelse gerçekten.
Şimdi bir tek annemlere bir kaç kere gidebildim onda da kat kat gidiyoruz.
Yaz olsa bebek arabasına atıp babannesigile falan götürürüm :) onların evi soğuk kışın o yüzden götüremiyorum.
Bir de evim şehrin en gezilecek yerinde kafeler, parklar... Avmde açılacak yakında oh :) umutla bekliyorum havaların ısınmasını.
Arkadaşlar kızım 4 ay 12 günlük ağzını suyu inanılmaz akıyor. Sizde de diş belirtileri başladımı. Dişlik aldım tam tutamıyor sinirleniyor.ne kullanmak lazım rahatlatmak için.jel kullanmıştık büyük kizimda...
İki gündür böyle canım, gece de sık uyanıyor. Çok yorgunum valla.eşim on dakika kucağında gezdirse yoruldum kolum ağrıdı bacağım koptu diye dram yapıyorbirde gerçekten bu ara anneci oldu çocuk, habire kucağımda gezmek istiyor. Babada on onbeş dakika anca oyalanıyor. Atak bitmiş gözüküyor ama daha yeni başlıyor gibi sanki
Paketinin fotoğrafını çek. İade sebebi olarak belirt bunu. Bazı gıcık firmalar kabul etmiyorlar.
Çok tehlikeli asla önermemm.
Tövbeee. Ben eski içeriklere mi baktım noldu ya yoktu bunlar.
Benimki de oyun oynuyorValla hem bakmıyo hem dırdır etmiyo evde bir tane daha cocuk olduğu için kavgada edemiyorum şuanda beyimiz uyuyor ben ise pert bi vaziyette cocuk bakiyorum
Benim de tam eşime baktıracağım zamanlarda çocuk bana düşkün olduBen atak vaktini saatini takip etmiyorumben de çok yoruluyorum. Eşime de kızdığım yerler oluyor ama asıl mesele bebem meme için bana düştü iyice. Annemlerde de durmuyor artık iki iş yapayım diyorum. Birisi bile bitmeden fıtı fıtı dönüyorum içeriye.
İnşallah ya valla çok tatlı çok seviyorum da değişik bir bebek çapraz komşumun oğlu var bi buçuk yaşında bebekliğini beraber geçirdik pandemi de çocuğu 6 ay uyanık görmedim emip uyudu emip uyudu hep böyle rahat bir bebek yok bizimki de kök söktürüyor adam daha 4 buçuk aylık kalkıp oturmaya çalışıyor reflü yatağına yatırıyorum bazen kalıyo öne yuvarlanıyor diyorum ilerde çok kalkıcaksın hatta bıkacaksın vakit varken yat diye de işteBen de iade etcem de paketi biraz bozuk gelmis ins iade alirlar
nillsn bak canli ornekleri de war. Yolun sonu aydinlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?