2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ondan değil muhtemelen ama niye böyle işlere girisiyorsun :)) ömrü boyunca Allah'ın izniyle yemek yiyecek zaten, bu acele niye

Bizim doktorumuz isterseniz başlayabilirsiniz dedi. o da zaten sadece tadım. 6.aya kadar tadım yapar sonrasında başlarsın dedi.
4,5 ayı geçti.
Sadece prematüre olmasından dolayı 5. Ay içinde verirsen daha iyi olur dedi.
Ama benim hanım(!) kızım sofrada rahat vermediği için bir kaç denememiz oldu.

Cok heyecanlıyım bu ek gida icin ya. Alerji oldugu icin oglumdan daha farklı olarak heyecanlıyım.. Ne tatti Zeyno

Cok heyecanlıyım bu ek gida icin ya. Alerji oldugu icin oglumdan daha farklı olarak heyecanlıyım.. Ne tatti Zeyno

Ya ben daha önce yoğurt tattırdım. Sadece serçe parmağımla. Sevdi :)

Bir de patates havuçlu bi çorba yaptım. Direk kendisinin tadını sevmedi tükürdü ama çorba halini sevdi :)

Bir de demir ilacımızı değiştirdi doktor. Onu haşlanmış elma yada armut püresi ile verirsen hem emilim yapar hem de tadı kötü onu absorbe eder dedi. Meyveyi ben geç vermek istiyordum.

Ya ben daha önce yoğurt tattırdım. Sadece serçe parmağımla. Sevdi :)

Bir de patates havuçlu bi çorba yaptım. Direk kendisinin tadını sevmedi tükürdü ama çorba halini sevdi :)
Yaa maşallah maşallah
İnşallah bende özgürce yedirebilirim ek gıdada yavrumu

Yaa maşallah maşallah
İnşallah bende özgürce yedirebilirim ek gıdada yavrumu

İnşallah ya güzelce rahatça o vakte gelirsin. :)

Mesajı düzenledim de. Doktor demir ilacı için haşlanmış elma yada armut püresi önerdi.
Meyve vermeye çok soğuktum. Ama mecbur vereceğim azıcık da olsa. Şöyle haftasonuna doğru da onu test edip sonrasında da demir ilacı koyarım içine artık.

Demir ilaci benide aşırı korkutuyor ya kakayi boyayacak cunku. Nasil ayirt edeceğim bilemiyorum

Demir ilaci benide aşırı korkutuyor ya kakayi boyayacak cunku. Nasil ayirt edeceğim bilemiyorum

Boyadan ziyade ciddi olarak ağrı da yaptı. O kadar içtiği ikinci gece korkunçtu.
Canı acıyor hiç bir şey yapamadım. Bağırsaklarının düzelmesi 5 günü buldu.
Oceanla başlamıştık. Bestiron denedik.
İkisi de aynı...
Fertamir diye içeriği leş gibi bir demir ilacı verdi. Şase olarak kullanılıyordu. Diğerlerine göre daha az ağrı yapar dedi doktorumuz. İnşallah öyle olur. Şimdi ara verdik biraz vakit geçince başlayacağım.

Yaa yavrum benim. İnşallah alışır aci çekmez hic bir bebis

Yaa yavrum benim. İnşallah alışır aci çekmez hic bir bebis

İnşallah ya. Senin de bebişin kolayca geçirir süreci.
Bu arada sana bir öneri vereyim. Bizimkinde çoklu gıda alerjisi vardı tabi, kardeşimde öyle yapmıştı doktorlar. Demir hiç kulladırmadılar. Ama pregomin as mama kullandık. O vitaminlerini tamamlayıcı özellikte mamalar. Eğer alerji tespit edilirse raporlu bir mama. Şimdi yaşıtlarından bile kuvvetli bir çocuk maşallah diyeyim.

Benim kızım kendi sagdigim sütü bile icmiyor biberondan. Kaldiki alerji mamasi hakkinda çok kötü yorumlar okudum bebekler kabul etmiyormus asla. Rabbimden duamdir gelisim geriliği olmasin ve gerek kalmasin yavruma
Demiri iyiki söyledin canim ben bir danışayım cocuk doktorundan haric alerji doktoruna

Ben havuç yalattım. Bebeğimin ağız çevresinde inanılmaz döküntü oldu. Alerji yaptı ki havuç öyle alerjen bi gıda da değildir.

Bizimki de biz yerken deli gibi bakıyor ama cani çekecek değil ya :)) ne olduğunu, tadını bile bilmiyorlar nasıl canları çeksin sadece izleyip heyecanlaniyorlar işte. Dört ay falan bana çok erken geliyor bir sebebi olmadığı müddet ama tabi doktorları daha iyi bilir

Benimki de sağılmış süt içmiyor.
Annem pirinç unlu mama yapıp içine alerji mamasını koyuyordu başka türlü içmedi kardeşim de. Doktor da içir de formülü önemli değil demişti :)
Demir damlası alerjik yatkınlığı olmayan bir çocuk için bile çok zor diyor arkadaşlarım kaldı ki bizde genetik yatkınlık söz konusu

Doğrudur canım ama gerek var mı ya ? Hani neden yani. Benim öyle erken başlasın gibi bir niyetim yok hiç bilemiyorum Görümcem de diyor dört aylık olsun ben ona tattiririm falan diye, ses etmedim ama izin vermem şahsen

Bence çekiyor canları :) yada taklit isteği bilmiyorum. Ben yanında yerken dudaklar hareket ediyor, şapırdamaya başlıyor. Zaten süt oburu, eskiden biberonla yapmazdı şimdi biberonu görünce de dilini çıkarıyor yiyeceğin diye

Bilmem sanmıyorum ya, bizim hiç bilmediğimiz bir yemeği canımız çekiyor mu mesela tadından bihaber olduğumuz Benimki de aynı ağzını sapırdatiyor ama ne bileyim ben çok erken buluyorum. Gerçi benimki daha 3.5 aylık ama

Ben ek gıdada hiç o kadar katı olmadım ya :) zaten karnını doyurmuyor ki.
Sadece tadına aşina olsun, alerjisi var mı yok mu biraz onları tesbit ediyoruz.
Tadına baktıracağı şeyler normal olursa çok karışmazdım.
Kayınvalidem yoğurt çorbası ve elma ile başlarmış çocuklarına. O benim rızamın olmasını bekler
Annem zaten kayınvalidemden daha fena damak tadı gelmiyor deyip duruyor.
Doktorda kendiliğindensçyleyşnce minicik minicik başladım.
Şu öğlen canının sıkıldığı bir saat oluyor. O saat aralığında denemeye karar verdim süt miktarına da bir etkisi olmaz zaten. O saatte saçma bir boşluğa düşüyorduk kızımla :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…