Ondan değil muhtemelen ama niye böyle işlere girisiyorsun :)) ömrü boyunca Allah'ın izniyle yemek yiyecek zaten, bu acele niye
Cok heyecanlıyım bu ek gida icin ya. Alerji oldugu icin oglumdan daha farklı olarak heyecanlıyım.. Ne tatti ZeynoBizim doktorumuz isterseniz başlayabilirsiniz dedi.o da zaten sadece tadım. 6.aya kadar tadım yapar sonrasında başlarsın dedi.
4,5 ayı geçti.
Sadece prematüre olmasından dolayı 5. Ay içinde verirsen daha iyi olur dedi.
Ama benim hanım(!) kızım sofrada rahat vermediği için bir kaç denememiz oldu.
Cok heyecanlıyım bu ek gida icin ya. Alerji oldugu icin oglumdan daha farklı olarak heyecanlıyım.. Ne tatti Zeyno
Yaa maşallah maşallahYa ben daha önce yoğurt tattırdım. Sadece serçe parmağımla. Sevdi :)
Bir de patates havuçlu bi çorba yaptım. Direk kendisinin tadını sevmedi tükürdü ama çorba halini sevdi :)
Evet biliyorum solgar mı alsam bundan mı bilemedimInstagramda emzirme danismani var dilruba diye aratirsan momstok anne cayi ve maya tablet satiyor ben memnjn kaldim. Tahin cok kullandim bademle muzla yedim sutum yaglandi brbek kilo aldi isterseniz bir deneyin.
Yaa maşallah maşallah
İnşallah bende özgürce yedirebilirim ek gıdada yavrumu
Solgarın içeriği nasıl bilmiyorum ama vitaminleri bugüne kadar hiç pişman etmedi.Evet biliyorum solgar mı alsam bundan mı bilemedim
Demir ilaci benide aşırı korkutuyor ya kakayi boyayacak cunku. Nasil ayirt edeceğim bilemiyorumİnşallah ya güzelce rahatça o vakte gelirsin. :)
Mesajı düzenledim de. Doktor demir ilacı için haşlanmış elma yada armut püresi önerdi.
Meyve vermeye çok soğuktum. Ama mecbur vereceğim azıcık da olsa. Şöyle haftasonuna doğru da onu test edip sonrasında da demir ilacı koyarım içine artık.
Demir ilaci benide aşırı korkutuyor ya kakayi boyayacak cunku. Nasil ayirt edeceğim bilemiyorum
Yaa yavrum benim. İnşallah alışır aci çekmez hic bir bebisBoyadan ziyade ciddi olarak ağrı da yaptı. O kadar içtiği ikinci gece korkunçtu.
Canı acıyor hiç bir şey yapamadım. Bağırsaklarının düzelmesi 5 günü buldu.
Oceanla başlamıştık. Bestiron denedik.
İkisi de aynı...
Fertamir diye içeriği leş gibi bir demir ilacı verdi. Şase olarak kullanılıyordu. Diğerlerine göre daha az ağrı yapar dedi doktorumuz. İnşallah öyle olur. Şimdi ara verdik biraz vakit geçince başlayacağım.
Yaa yavrum benim. İnşallah alışır aci çekmez hic bir bebis
Benim kızım kendi sagdigim sütü bile icmiyor biberondan. Kaldiki alerji mamasi hakkinda çok kötü yorumlar okudum bebekler kabul etmiyormus asla. Rabbimden duamdir gelisim geriliği olmasin ve gerek kalmasin yavrumaİnşallah ya. Senin de bebişin kolayca geçirir süreci.
Bu arada sana bir öneri vereyim. Bizimkinde çoklu gıda alerjisi vardı tabi, kardeşimde öyle yapmıştı doktorlar. Demir hiç kulladırmadılar. Ama pregomin as mama kullandık. O vitaminlerini tamamlayıcı özellikte mamalar. Eğer alerji tespit edilirse raporlu bir mama. Şimdi yaşıtlarından bile kuvvetli bir çocuk maşallah diyeyim.
Ben havuç yalattım. Bebeğimin ağız çevresinde inanılmaz döküntü oldu. Alerji yaptı ki havuç öyle alerjen bi gıda da değildir.Aceleden değil bende istemiyorum ki çok böyle aşırı birsey vermedim sadece bakıyor bazen sanki herseyi anlıyor gibi geliyor bana üzülüp azıcık tatirdim bazı bebekler dört aylık bile ek gıdaya başlıyor diye de biliyorum ama tabi yapmam gerekiyordu
Doğru diyorsun gerçekten demeki çok hasarlar benBen havuç yalattım. Bebeğimin ağız çevresinde inanılmaz döküntü oldu. Alerji yaptı ki havuç öyle alerjen bi gıda da değildir.
Bizimki de biz yerken deli gibi bakıyor ama cani çekecek değil ya :)) ne olduğunu, tadını bile bilmiyorlar nasıl canları çeksin sadece izleyip heyecanlaniyorlar işte. Dört ay falan bana çok erken geliyor bir sebebi olmadığı müddet ama tabi doktorları daha iyi bilirAceleden değil bende istemiyorum ki çok böyle aşırı birsey vermedim sadece bakıyor bazen sanki herseyi anlıyor gibi geliyor bana üzülüp azıcık tatirdim bazı bebekler dört aylık bile ek gıdaya başlıyor diye de biliyorum ama tabi yapmam gerekiyordu
Benim kızım kendi sagdigim sütü bile icmiyor biberondan. Kaldiki alerji mamasi hakkinda çok kötü yorumlar okudum bebekler kabul etmiyormus asla. Rabbimden duamdir gelisim geriliği olmasin ve gerek kalmasin yavruma
Demiri iyiki söyledin canim ben bir danışayım cocuk doktorundan haric alerji doktoruna
Doğrudur canım ama gerek var mı ya ? Hani neden yani. Benim öyle erken başlasın gibi bir niyetim yok hiç bilemiyorumBizim doktorumuz isterseniz başlayabilirsiniz dedi.o da zaten sadece tadım. 6.aya kadar tadım yapar sonrasında başlarsın dedi.
4,5 ayı geçti.
Sadece prematüre olmasından dolayı 5. Ay içinde verirsen daha iyi olur dedi.
Ama benim hanım(!) kızım sofrada rahat vermediği için bir kaç denememiz oldu.
Bizimki de biz yerken deli gibi bakıyor ama cani çekecek değil ya :)) ne olduğunu, tadını bile bilmiyorlar nasıl canları çeksin sadece izleyip heyecanlaniyorlar işte. Dört ay falan bana çok erken geliyor bir sebebi olmadığı müddet ama tabi doktorları daha iyi bilir
Bilmem sanmıyorum ya, bizim hiç bilmediğimiz bir yemeği canımız çekiyor mu mesela tadından bihaber olduğumuzBence çekiyor canları :) yada taklit isteği bilmiyorum. Ben yanında yerken dudaklar hareket ediyor, şapırdamaya başlıyor. Zaten süt oburu, eskiden biberonla yapmazdı şimdi biberonu görünce de dilini çıkarıyor yiyeceğin diye
Doğrudur canım ama gerek var mı ya ? Hani neden yani. Benim öyle erken başlasın gibi bir niyetim yok hiç bilemiyorumGörümcem de diyor dört aylık olsun ben ona tattiririm falan diye, ses etmedim ama izin vermem şahsen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?