2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
İyi akşamlar arkadaşlar benim kızda şişkinlik var gazını ne yaptıysam çıkaramadı bunun yüzünden kusuyor ne yapayım nasıl geçer önerisi olan var mı
Kimyon , rezene denedin mi canım? Gaz masajları da çok işe yarıyor. Bir de ben ayak altına sıcak su torbası koymuştum bir defa, gerçekten iyi gelmişti

Kızlar oğlum genelde günde 3 defa 40-45 dklik uykular uyuyor. Toplamda 2saat ediyor ya bunu sorun etmeli miyim sizce?

Kızlar oğlum genelde günde 3 defa 40-45 dklik uykular uyuyor. Toplamda 2saat ediyor ya bunu sorun etmeli miyim sizce?
Ben bunu çok düşündüm canım. Uyku eğitmenleri sayfalarında paylaşıyor . Şu aylık bebek şu kadar uyumalı diye. Benim kızım 4.5 aylık oldu. Eğitmenlere göre 4.5 saat uyumalı ama asla uyumuyor. Yarım saatten 4 uyku yapıyor maksimum sizin gibi, çoğu zaman 3 uyku. Bu günkü gibi şansımız yaver giderse 1 saatten fazla uyuduğu da oluyor, canı nasıl isterse. Gece uykusunu yeterli uyursa mutlu oluyor gündüzleri. Bende artık gündüz 4.5 saat uyusun diye uğraşmıyorum pek açıkçası. Uyku araları çok açıldığı zaman tekrar uykuya döndürmeye çalışıyorum o kadar. Onu uyutmaya çalışıp uyutamadıkça geriliyorum, bu da bebeğe yansıyor daha çok huysuzlanıyor

Reactions: The
İyi akşamlar arkadaşlar benim kızda şişkinlik var gazını ne yaptıysam çıkaramadı bunun yüzünden kusuyor ne yapayım nasıl geçer önerisi olan var mı
Canım sıcak duş, karnına yakmayacak şekilde kıyafet üstünden sıcak havlu, ayaklarına sıcak su torbası denedin mi?

Kimyon , rezene denedin mi canım? Gaz masajları da çok işe yarıyor. Bir de ben ayak altına sıcak su torbası koymuştum bir defa, gerçekten iyi gelmişti
Kimyonu verdim hatta sever kızım içmek istedi ama çok az fayda etti. Rezene denemedim ama masaj falan yaptım

Ben de senin gibiyim dahasına ugrastikca ve bebeğim uyumadikca geriliyorum. Bu defa ikimiz de mutsuz oluyoruz ama yarım saat 40 dk falan da gerçekten çok az. Sanki hiç uyumamış gibi geliyor bana hiçbir işime yetişemiyorum. Akşam uyuduktan sonra yapıyorum, ondan da sıkıldım bebek uyudu, dinleneyim olmuyor bu defa da iş güçle geçiyor.

Mecbur kullanacaksın canım.
Atak alerjilerde verilir neye alerji oldu ki öyle.
(sinir stres yorgunluk Bağışıklık sistemini maalesef zayıflatıyor, en olmayacak besin bile alerji yapıyor bunu da eşine bence söyle destek olması için belki bir fırsat olur)
Çok geçmiş olsun.
Ben genel anesteziden sonra bile doktor hemen emzirebilirsin dedi. Ben 8 saat bekledim sağıp attım.
Bir kaç doktorla görüştüm malum doğumdan sonra iki hafta öncesine kadar hep ilaç içmek zorunda kaldım. Hepsi de aslında o denli zarar vermediğini söylediler.
Kar zarar hesabı yapılarak veriliyor emziren annelere. Atak başka türlü kesilmez mecburen müdahale etmek durumundalar.
Hap ne verdi bu arada.

Kimyonu verdim hatta sever kızım içmek istedi ama çok az fayda etti. Rezene denemedim ama masaj falan yaptım
Masajı ılık zeytinyağı ile yapabilirsin üzerine ılık ter bezi formunda bir şeyle sarabilirsşn.
Evde papatya çayı varsa bir kaç çay kaşığı rahatlatır.

Masajı ılık zeytinyağı ile yapabilirsin üzerine ılık ter bezi formunda bir şeyle sarabilirsşn.
Evde papatya çayı varsa bir kaç çay kaşığı rahatlatır.
Tamam yapacağım şimdi sanırım benden geçti çocuğa bende de bi şişkinlik var inşallah düzelir teşekkür ederim

Doğumdan sonra bende antibiyotik çok kullandım canım enfeksiyon yüzünden. Hiç içime sinmiyor ama mecbur kullanacağım.

Pizza söylemişti dışardan eşim. Bu sefer üstünde barbekü ve ballı hardallı sos vardı. Daha önce ikisi de tükettiğim şeylerdi. Hardalı sade yemiştim, balla karışınca mı alerji oldu bilemiyorum. Ya da içinde bilmediğim alerjik olan başka birşey vardı. Müthiş derecede kaşınıyor. Gece uyku arasında filan kaşıyıp durmuşum hep. Morarmaya başladı şimdi de. Bacaklarımda ve kalçamda çok,sırtım,göğüslerim ve karnımda nokta nokta şekilde.

Beni öyle görünce endişelenmiş herhalde. Çocuğu indirmedi kucağından. birde covid şüphesi olunca çay filan demleyip getiriyor. İlla hasta mı olmak lazım anlamadım ki

Lansor mide koruyucu ve cetryn diye bir hap verdi canım. Sabah aç mide koruyucu, akşam tok cetryn yazmış eczacı.

Bana da az geliyor ama uyumamakta öyle direniyor ki iyice uykudan uzaklaşıyor. Bir defasında tam 1 saat salladım, uykusu da var, sakin ama uyumuyordu. Hatta o ara ben uyuklamışım bile en sonunda uyudu, 15 dk içinde geri uyandı. Uyandıktan sonra birkaç dakika emziği çıkarıp oynuyor, beşiği tırmalıyor kimse gelmezse çığlık atıyor. Başında birini görünce de gülmeye başlıyor. Saatten sonra da uyuması mucize zaten

Bende öyleyim valla kız. Yarım saatte ev mi süpüreyim, yemek mi yapayım, çamaşır mı toplayayım, kedinin gönlünü mü edeyim bilmiyorum benden birkaç tane olsa işim anca biter yani bizimki 9 gibi uyuyor, ondan sonra bir bardak çay içiyorum, koltukta mayışıp kalıyorum amaan. Ev zaten dandini, heryer heryerde oturmayı bi öğrenseydi oyuncakla falan oyalanırdı da henüz sürünme aşamasında

Biz bugün doktora gittik genel kontrole, aynı soruyu sordum doktorumuza, o da her bebek şu kadar uyuyacak diye bir şey yok, demekki sizinki bu kadar uyumak istiyor dedi. Öğlen uykusu önemli değil mi diye sordum, o çok daha sonra, öğünler oturduğu zaman dedi, öğlen yemeğini yiyecek yatacak dedi.
Uyku eğitimi ile ilgili ne düşünüyorsunuz dedim, hayır diyorum dedi, ben bebekleri ağlatamam dedi, ben de ağlatamam dedim. Tabi geçen gün çiçekaileme üye olmuştum, onu napıcam bilmem bir dinleyeyim bakalım videoları

Tamam yapacağım şimdi sanırım benden geçti çocuğa bende de bi şişkinlik var inşallah düzelir teşekkür ederim
Yediğiniz bir şey gaz yapmış belli ki.
Geçmi olsun.
Anason, papatya onları sizde içerseniz bebeğe de geçebilir, iyi gelir. :)

Cetryn şurup formunda bebeklerde bile kullanılır.
Mide ilacı da bir şey yapmaz. Onu rahatlıkla içebilirsin.
Dert etme yani ne yapalım olacak.
Eşine söyle ama alerji ilaçlarının hepsi biraz uykuyu ağırlaştırır. Kulağı bebekte olsun.
Ya benim hayatımda bir kaç kez öyle deli kaşıntı oldu.
Birinde stres sebepli idi, bağırsak enfeksiyonu ile birlikte deli bir kaşıntı. Haftalarca geçmedi bir sürü kortizon rağmen... En son akapunktur yaptırdım. stres noktalarıma iğneleri yaptılar mis gibi oldum :)

Diğerinde hamileliğimin başında idim. Madecassol sürdüm sürdüm oturdum :/ haftalarca geçmedi. Sadece sakinledi kaşıntı.

Benım kızımda minik
Artık kılosuna takmayı bırakıp saglıgına odaklanmaya basladm
Yoksa ciddi manada kafayı sıyıracaktm
Kucukken cok cektirenler buyuyunce annesini hic uzmezmis diyolar belki dogru cikar
valla öyle
Ay canım oğlusummm
Evet biliyorum solgar mı alsam bundan mı bilemedim
Solgar cok iyi tavsiye ederm cnm
İ mom lattedende cok memnunıyet donusleri yapanlar var ama bn denemedm

Bilmiyorum ya sanki xani çekiyor gibi geliyor bana tabi canım doktorlar nasıl uygun görürse öyle oluyor kaldı bi bucuk ay artık oda yiycek bende şu strese girmiycem
Denemedim onları deneyeyim hemen. Çok teşekkür ederim
Canım tuvaletini yaptı mı acaba bi kaç gündür yapmadiysa yapsa rahatlar tabi çok böyle ağlayıp bağırıyorsa cikartabilirsin masajla arkadaşların önerdiği caylarda çok eti ediyor ama bizim ki en son öyle oldu tabi kabız da olmuş fark etmedim çok ağlarsa böyle bence bi fitil yap rahatlasin gazı da çıkıyor öyle

Teşekkür ederim canım , bunu bir doktordan duymak hoşuma gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…