Benim oğlumda sadece oyun oynarken mutluymuş çok üzücü
Ben bilgisayar öğretmeniyimBenim oğlumda sadece oyun oynarken mutluymuş çok üzücü
Gece uyurken bezini açıyor musunuz?Bez değişimi, burun temizliği, gıdısı da çok kirleniyor onu siliyorum, azıcık da hindistancevizi yağı sürüp emziriyorum. :)
Cnm cok gecmis olsun. Allah acil sifalar wersin.Kızlar covid pozitif çıktım. Mama almaya gittiğimizde markette öğrendim telefondan. Hemen hızlıca alışveriş yapıp eve kaçtık mecburen. Sütüm iki gündür bu yüzden azaldı demek, aşıdan sonra da böyle olmuştu. Belki döküntü kaşıntı da covid yüzünden diye aklıma geldi.Eşimde yarın test verecek. Geçen günde bebeğim çok ateşliydi, ilaçsız düşürdük. O günde o geçirdi galiba. Hâlâ huysuzluğu üstünde ama.
Aç aç uyudu yavrum, uyansın da mama vereyim diye bekliyorum. Aptamil aldım mama olarak. Hiç hazırlamadım nasıl olur bilmiyorum. Üstünde yazıyor ama. Kızımda ilk kez içecek. Ne oranda hazırlamam gerekir?
Koronanin ilk zamanlari bnm kedim korona oldu. Biz olmadik o da nasi oldu anlamadik zaten. O zaman veteriner insandan hayvana gecebilir ama hayvandan insana gecmez demisti cnmBu virüs evcil hayvanlara bulaşıyor mu kızlar ya? Bebeğim uyuyunca kediyle öpüşüp koklaşıyoruz, birşey olur mu ?
Maalesefsabah okul kaydını sildirmeye gidicem çok üzgünüm eylülde açık liseye kaydedicem
Genel olarak değiştirmiyorum bezini.Gece uyurken bezini açıyor musunuz?
Hiç açmadığımda sabah çoook çiş oluyor, o yüzden gece 3 gibi uyusa bile bezini değiştiriyorum (o sırada uyanıyor tabi), siz nasıl yapıyorsunuz?
Attım kendisine, gülerek aha aşkım biz diyor. Ya ya çok yakında öyle olacka dedim kulaklığı taktı oyuna devam
Maalesefsabah okul kaydını sildirmeye gidicem çok üzgünüm eylülde açık liseye kaydedicem
Yok estağfurullah niye ters anlayayim aksine doğru diyorsunuz zaten bende en son ona yönelme taraftariyim artık yani hiç birsey ise yaramıyorsa çok huysuzsa diye dedim zaten en son okumusnuzdur belki bende öyle birsey yaşadım ve bebegim gunduz huysuzdu masaj falan da denedim tabi hep kimyon rezene içiyordum bi kaç gündü icemdim tabi aksam çok ama çok agaldi masaj yaptim bu daha çok canını yaktı geç kaldım yani bunun için kimyon cayi falan da fayda etmedi patliyordu resmenn hastaneye götürdük tuvaletini yapınca rahatladı aşırı gaz sıkışması dedi doktor o yüzden dedim aşırı ağlıyorsa tabi rahatlamasi için bide kabız olma durumu varsa bizim gibi onun için yoksa gerçekten alıyorlarmış mesela benim kızım o doktor ilacindan sonra tuvaletini bi kaç hafta yapmakta çok zorlandı hep kabız oluyordu çok şükür şu an gectiTers anlaşılmak istemem ama fitil veya anüs bölgesine yapılan masajlar gibi dış uyarmalara alışırsa kabız olmasa bile tuvaletini normal aralıklarla yapmasına engel oluyor.
Yapılacak masajlar genel olarak bebeğin rahatlamasını esas alıyor.
Böyle durumlarda karnına bile çok baskı yapmamak gerekiyor. Ilık zeytin yağı ile hafifçe karnına, sırtına, özellikle bacaklarını hareket ettirecek şekilde yapmakta fayda var. Nasıl bizler stresliyken bütün vücudumuz kaskatı kesiliyor. Onların da gazını çıkarmamız için temel bir rahatlama sağlamak gerekiyor.
Yok estağfurullah niye ters anlayayim aksine doğru diyorsunuz zaten bende en son ona yönelme taraftariyim artık yani hiç birsey ise yaramıyorsa çok huysuzsa diye dedim zaten en son okumusnuzdur belki bende öyle birsey yaşadım ve bebegim gunduz huysuzdu masaj falan da denedim tabi hep kimyon rezene içiyordum bi kaç gündü icemdim tabi aksam çok ama çok agaldi masaj yaptim bu daha çok canını yaktı geç kaldım yani bunun için kimyon cayi falan da fayda etmedi patliyordu resmenn hastaneye götürdük tuvaletini yapınca rahatladı aşırı gaz sıkışması dedi doktor o yüzden dedim aşırı ağlıyorsa tabi rahatlamasi için bide kabız olma durumu varsa bizim gibi onun için yoksa gerçekten alıyorlarmış mesela benim kızım o doktor ilacindan sonra tuvaletini bi kaç hafta yapmakta çok zorlandı hep kabız oluyordu çok şükür şu an gecti
Çok tesekur ederim amin inşallah gerçekten çaresiz kalınca başka şeylere yönelmek zorunda kalıyor insan o zaman çok iyi anlamıştım bunu çünkü hiç birsey işte yaramıyor ve mecbur kalıyorsunÇok geçmiş olsun. Bazen gerçekten elimiz kolumuz bağlı olup istemediğimiz yollara başvuruyoruz. Allah muhtaç etmesin hepimiz sağlıkla ağlamadan büyütebilelim bebeklerimizi inşallah
Ben her emzirme öncesi alt değiştiriyorum. Emzirme hemşiresi öyle demişti. Gece uyandığından değişmiyorum altını elimle yokluyorum ama bi genelde yapmamış oluyor.Gece uyurken bezini açıyor musunuz?
Hiç açmadığımda sabah çoook çiş oluyor, o yüzden gece 3 gibi uyusa bile bezini değiştiriyorum (o sırada uyanıyor tabi), siz nasıl yapıyorsunuz?
Sleepy nin ıslak bırsktığını bilmiyordum. Ben de indirimde prima depoluyorum beden beden.Genel olarak değiştirmiyorum bezini.
Kampanyada prima yakalayıp geceleri onu takıyorumgerçi molfix de gece sızdırma yapmadı hiç. Sabah yediye kadar çoğu çoğu idare ediyor. Çok çiş yapıyor hatta bazen kaka da yapıyor. Ama emiciliği fazla olunca rahatsız etmiyor. Ki benim kızım iki çiş yapsa hemen bacaklarını kaldırıyor sleepyde o kadar sevmiyor ıslak kalmayı.
Oyy kıyamam canım çok geçmiş olsun yaKızlar valla bende hep sağlıklı olsun kilosu önemli değil falan dedim de öyle olmuyormuş beslenme azlığından dolayı çocuğum ürosepsis olmuş idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı kan zehirlenmesi böbreklerde hırpalanmış 14 ü yatışımız yapıldı 2 hafta yatacağız gün geçmiyor ki burnum boktan kurtulsun ben hayata pozitif baktıkça herşey böyle oluyor ben rahat davrandıkça stres yapmadıkça hayat bana sen hala mı mutlusun nasıl mutlu olursun diyor resmen.
Bazı bebekler mamayı kabul etmeyebiliyor galiba , yani hemen etmiyor diyeyim. Ben de oğlum 3 günlükken doktor kullan demişti çok kilo vermiş diye, iki kere verebilmistim zorla hipp ti benimki de.Kızlar bebeğim mamayı içmek istemiyor ya. Tadını mı beğenmedi, ilk kez içtiği için mi reddediyor anlamadım. Aptamil almıştım, balık yağı gibi kokuyor. Ondan mı içmiyor acaba?
Çok üzüldüm canım ama öyle düşünme lütfen, sen pozitif kalmaya devam et. İnançlı bir insandan bunlari imtihan gözüyle gör, geçecek inşallah bir şekilde büyüyecek bu bebekler. İnşallah hastanede çok güzel toparlar annesi, canını sıkmaKızlar valla bende hep sağlıklı olsun kilosu önemli değil falan dedim de öyle olmuyormuş beslenme azlığından dolayı çocuğum ürosepsis olmuş idrar yolu enfeksiyonu kaynaklı kan zehirlenmesi böbreklerde hırpalanmış 14 ü yatışımız yapıldı 2 hafta yatacağız gün geçmiyor ki burnum boktan kurtulsun ben hayata pozitif baktıkça herşey böyle oluyor ben rahat davrandıkça stres yapmadıkça hayat bana sen hala mı mutlusun nasıl mutlu olursun diyor resmen.
Ben de bebelac gold vermeye başladım canım covid olduğumu öğrendiğim gün 4-5 gün önce midesi bulanır gibi yapıyodu içmedi başlarda hele ki biberondan asla içmiyo itiyo öğürüyo diliyle, kaşıkla verdim ben de sabırlaKızlar bebeğim mamayı içmek istemiyor ya. Tadını mı beğenmedi, ilk kez içtiği için mi reddediyor anlamadım. Aptamil almıştım, balık yağı gibi kokuyor. Ondan mı içmiyor acaba?
Sleepy nin ıslak bırsktığını bilmiyordum. Ben de indirimde prima depoluyorum beden beden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?