Canım insta kullanıyosan mezig diye bı hesap var onu bı ıncelesenEmiyor çok güzel emiyor ama sütüm öyle kilo aldırmaya yetmiyor aynı kiloda kalıyor çişli bezler de az tabiki mamayı da kabul etmiyor içine vanilya şurubu koyup bile denedik vermeyi olmadı
Kesinlikle ya. Bugün inan ki kendi oğlunun pipisini açtı bak bizimki bu kadar diye, çok anormal ve gereksiz geldi. Kaldı ki oğlu 16 aylık, arada fark olması kadar normal bir şey var mıAy ne meraklı bu akraba kısmı bebek eleştirmeye ya. Zannedersin 40 yıllık ürolog. Tutmuşlar daha el kadar bebenin pipisini eleştiriyorlar. Muhtemelen hiçbir şey yoktur canım. Herkesin organları aynı mı sanki, bebeğin de aynı olmayacak elbette. Kiminin büyük, kiminin etli olur. Ablamın oğlu da 2 yaşında galiba. O da etli butlu, kilolu bir çocuk ama pipisi küçük. Yapısal birşey bence. Konuşmak için konuşmuşlar, illa moral bozacaklar ya çok bilmişler. Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama kontrolde yine sorar söylersin. Oğlumun pipisi normalmiş, rahat ettiniz mi dersin
Kuzum bebişim birazcık tombık ya ondan öyle gorunuyodurKızlar size çok ilginç bir dertle geldimya bugün görümcemlere gittik, bebeğimin pipisinin küçük olduğunu ve doktora sormamız gerektiğini söylüyorlar. Napmaliyim bilmiyorum, hiç 3 aylık bebek pipisi hatırlamıyorum açıkçası Belki çok anormal olacak biliyorum ve mahrem bir şey ama bebeği erkek olan birine özelden atsam anormal olup olmadığına bakabilir mi? Doktora gidene kadar içimde doner durur malesef ya çok canım sıkıldı
Bebek gögüse temas etsin dokunsun o oynadıktan sonra sag aık sık yapBebegimin emmedigi gogsumden saginca hic sut gelmiyor. Nasil artirabilirim acaba ? Fikri olan varmi
Bir bakayımCanım insta kullanıyosan mezig diye bı hesap var onu bı ıncelesen
Senın yasadıklarının aynısını yasadı
Ek gidaya gecince işler düzeldı söyle dıyeym 8 aylık kontrolde bebeği 5.800 gramdı((
Benim oğlum tombiş bir bebekti pipisi düğme gibi bir top duruyordu büyüdükçe düzeldi kardeşimde zayıf bir bebekti onunkisi uzundu değişiyor kişiye göreKızlar size çok ilginç bir dertle geldimya bugün görümcemlere gittik, bebeğimin pipisinin küçük olduğunu ve doktora sormamız gerektiğini söylüyorlar. Napmaliyim bilmiyorum, hiç 3 aylık bebek pipisi hatırlamıyorum açıkçası Belki çok anormal olacak biliyorum ve mahrem bir şey ama bebeği erkek olan birine özelden atsam anormal olup olmadığına bakabilir mi? Doktora gidene kadar içimde doner durur malesef ya çok canım sıkıldı
Aynen canım ben de normal olduğunu düşünüyorum. Sırf bu saçmalıklar yüzünden bebeğimin altını kimsenin yanında açmak istemiyorum ama kendisi açtıBenim oğlum tombiş bir bebekti pipisi düğme gibi bir top duruyordu büyüdükçe düzeldi kardeşimde zayıf bir bebekti onunkisi uzundu değişiyor kişiye göre
Hahah doğrudur canım:)))Kuzum bebişim birazcık tombık ya ondan öyle gorunuyodurKuzenım cok kıloluydu sünnet edemediler öyle düşün:) yürümeye baslayınca ortaya cıktı pipisi:))
Tamam kuzu ama ferah tut içini bence normal :))Tamam canım yarın ben sana bir atayım olur mu şimdi uyuyor da. Bir bak ya. Benim çevremde hiç yok malesef bilmiyorum bu aylarda bebeklerin pipisini
Ben her ay götürüyorum cocuk doktorunaKızlar Siz her ay çocuk doktoruna gidiyor musunuz? Biz 1 ay 2 ay ve 4.ay da sağlık ocağına gittik 6 ay da gelin dediler bize aşı için onun dışında doktora gitmiyoruz hasta olmadıkça
Ya şu başkasının çocugunun altını açanlara çok kızıyorum benimde eltim her gitmemizde kızımın altını açıyor birde ben yemek yerken falan temizdir yeni değiştirdim desemde ay rahatlasın falan deyip götürüyor sonra bende peşinden gitmeye basladım onun ikiz kızları var 17 aylıklar birtanesi sürekli pişik miş hiç bahsetme mişlerdi megersem benim kız pişik oluyorumu diye kontrol ediyormuş ben bikere pişik demiştim ama hemen toparladık sonra ilaç sormaya aradı VS. Yani canım bazen insanlar kıyas yapmak için bilinçli bakıyorAynen canım ben de normal olduğunu düşünüyorum. Sırf bu saçmalıklar yüzünden bebeğimin altını kimsenin yanında açmak istemiyorum ama kendisi açtı
Evet tek seferTek bir sefermi 7 damla . Bu bize verdiği demir damlası en iyisi kabızlık yapmıyor ağır değil dedi .
Ya benim yeğenim bile olsa anası banası varken ellemem çocuğun altını, ne münasebet bu insanlardaki ben anlamıyorum. Doktor her ayki kontrolde bakıyordur canım zaten pipisine, testislerine. Bir anormallik görse söylemez miydi yani? 1 yaş büyük bebeyle kıyaslamaya bir şey diyemiyorum zaten, Allah akıl fikir versin. Sen boşu boşuna canını sıkma bence bu konuda.Aynen canım ben de normal olduğunu düşünüyorum. Sırf bu saçmalıklar yüzünden bebeğimin altını kimsenin yanında açmak istemiyorum ama kendisi açtı
Kesinlikle, pipi görmeye çok meraklılar herhalde niye özellikle açıyorlar bilmiyorum çok sinir bozucu. Zaten her şeyiyle kiyasliyorlar bir görsen. Boy kilo vs.Ya benim yeğenim bile olsa anası banası varken ellemem çocuğun altını, ne münasebet bu insanlardaki ben anlamıyorum. Doktor her ayki kontrolde bakıyordur canım zaten pipisine, testislerine. Bir anormallik görse söylemez miydi yani? 1 yaş büyük bebeyle kıyaslamaya bir şey diyemiyorum zaten, Allah akıl fikir versin. Sen boşu boşuna canını sıkma bence bu konuda.
Kesinlikle, pipi görmeye çok meraklılar herhalde niye özellikle açıyorlar bilmiyorum çok sinir bozucu. Zaten her şeyiyle kiyasliyorlar bir görsen. Boy kilo vs.Bir de bizim ailede şey muhabbeti var , bu kiloyu anne sütüyle mi aldı mamayla mi. Mamaylaysa sevinmeyecekler , zehir çünkü. Bir de her defasında standart sütun yetiyor mu. Ay gına geldi valla
O kadar haklısın ki . Kimse kimsenin çocuğuna, nasıl büyüttüğüne vs karismamali ya. Sırf dün beni gıcık etmek için çocuğa bir şeyler tattirir gibi yapıyorlar vs. İstemiyorum kardeşim , net yaniAy o muhabbeti hele hiç dinleme.
Mama versen mamayı, süt versen sütü, ek gıda versen onu beğenmezler.
Benim sütüm azaldığında hem de reflü olunca mama verdim ya.
Yemek yiyemiyorum nereye süt olacak yani...
Mama veriyorum diye sürekli altan alta laf söylediler. Kayınvalidemin kardeşinin dünürü bile cenazedeyiz adamların kendi cenazesi sütün de yokmuş dedi.
Şok oldum umursamadım.
Senin 1. Derece yakının vefat etmiş derdimiz benim sütüm mü?
Eltim de sağolsun hiç duyma, görme, bazıları bana da böyle dedi çocuk aç kalmış sen en iyisini anne olarak bilirsin dedi.
Bizim taraf da doğduğundan beri hem emzir hem mama ver kendine gelsin çocuk erken doğdu zaten deyip duruyorlar. Mama destekçisi onlar datek anne sütü içince doymadığını düşünüyorlar
E çocuk mamayla inanılmaz gelişmede gösterdi o süreçte.
Ameliyat sonrası sütüm arttı bu sefer de o eleştirenler mama da ver o da hızlı büyütüyor demeye başladılar.
Denetsek mi şöyle yoğurt dediler.
Deneyebilirsiniz dedim. (çok takıntılı değildim en başından beri)
4,5 ay sonrası doktor izin verince kendim başladım, erken değil mi dediler.
İçten içe hep sinirlendim.
Ama duruma göre ayarlıyorum merak etmeyin dedim.
Çocuğun zaten reflüsü var.
Mecbur bir biberon da olsa mama vermeye çalışıyorum, sırf kusmasın diye. Ek gıdaya da doktor keyfinden erken başlatmadı zaten.
Sen çocuğuna yetersin ama süt, ama mama, ama yemek. Ancak kimselere yetemeyiz.
Açtın yaramı konuşayım
Ateşsiz geçer inşallah bizde yarın olacağız ama kaçırdım sanırım ne farkı var bende ona göre yarın verirse alayım ona göre4.ay aşımızı olduk bugün. Ferru olan damlada verdi ama buradaki yorumlardan yola cıkarak newvit aldım paylaşımlar çok bilinçlendiriyor oğlumda hiç bu tarz yaklasımlarım olmamıştı ne verseler sorgulamadan kullanıyordum 4 damla verdi ama ben bir damla ile baslayacagım
Ay valla benim kaynana 2 hafta kaldı bu cocuk üşüyor diyip duruyor sen ince giyiniyon bu cocuk karnı ağrı inan canım bunlardan kaçış yok tavrını başta koy yoksa hiç daha koyamazsınO kadar haklısın ki . Kimse kimsenin çocuğuna, nasıl büyüttüğüne vs karismamali ya. Sırf dün beni gıcık etmek için çocuğa bir şeyler tattirir gibi yapıyorlar vs. İstemiyorum kardeşim , net yanisen mesela erken başlamayı tercih etmişsin, bu senin kararın. Ben vermeyi düşünmüyorum bu da benim.
Çocuğu ben çok kalın giydirmeyi sevmiyorum mesela. Ay her defasında ' bak ben söyleyim bu çocuk üşüyor ' ay he he bir tek siz biliyorsunuz ben hiç düşünemiyorum kendi çocuğumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?